Just nu:
15.45 Örebro 14 november: Urgent Call runt om
14.36 Klart för första PdA-testet
08.47 Lome Brage gästar Solvalla
17.08 Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?
13.17 Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant
10.15 Who’s Who redo för Paris
09.54 Villiam mot nya äventyr på Vincennes
08.25 Äntligen fullträff för Custom Cheval
15.42 Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets
09.37 Nurmos i tränartoppen

Den svenske rekordhållaren och succé-travaren Zonguldak får ett nytt hemland. Femåringen ska säljas till Frankrike.

Vid en start på Solvalla i mars klippte Zonguldak till med mäktiga 1.12,6 över 2140 meter med voltstart, vilket betydde nytt svenskt rekord. Veckorna senare vann han Silverdivisionen på strålande sätt. Men nu byter den sexåriga valacken regi – och hemland.

Zonguldak är som gjord för Frankrike, säger Persson. Foto: ALN

Ägarna har fått anbud från Frankrike och när de sista formaliteterna blir klara kommer Love You-sonen flyttas dit och till Vincent och Christophe Martens stall.

– Alltid tråkigt att bli av med en sådan häst, det var en viktig häst för oss. Men så är det i denna sport Ägaren blev erbjuden så pass mycket pengar så det gick inte att tacka nej. Hästen kommer duga perfekt i Frankrike, han är som gjord för deras banor och upplägg av loppen, säger tränaren Stefan Persson till Trav 365.

Zonguldak har vunnit 13 av 49 starter och på kontot finns precis över en miljon kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 14:36, 14 november

Klart för första PdA-testet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 14 november

Lome Brage gästar Solvalla

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:15, 13 november

Who’s Who redo för Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:54, 13 november

Villiam mot nya äventyr på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 13 november

Äntligen fullträff för Custom Cheval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:37, 12 november

Nurmos i tränartoppen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:36, 12 november

Gimpanzee tar sikte mot ny titel

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Positiva tongångar kring Noras Bean

Positiva tongångar kring Noras Bean

Det var blandade känslor efter Noras Beans triumf i lördags. Efter att hästen svarat för en toppinsats blev han tydligt halt. Men nu kommer det positiva besked från stallet.

Den outtröttlige tioåringen Noras Bean såg kanonfin ut när han i lördags kvalificerade sig till Olympiatravet genom att bärga den fjärde deltävlingen på magnifika 1.11,1 över full distans och besegra bland andra Maven.

Men glädjen blev högst kortvarig för tränaren Ulf Stenströmer och hästens alla fans. Kort efter målgång markerade Noras Bean tydlig hälta och man valde att inte ens delta i segerceremonin. Många befarade att det blev den tolvfaldiga miljonärens slutliga sorti. Men nu kommer stallet i alla fall med klart mer positiva besked.

Noras Bean mår bra och hältan har gått ned. Foto: ALN

– Han visade två grader hälta i skritt i går efter loppet, i dag är det kanske en halv grad och han springer även i hagen. Det ser otroligt mycket bättre ut nu, bara ett halvt dygn efter loppet, säger han till Kanal 75.

För precis ett år sedan drabbades Noras Bean av en skada på en kotsenskida vilken då betydde att man i det läget valde att avsluta hingstens karriär. Men som vi vet valde man att göra comeback under hösten. Exakt vad som orsakat stjärnans hälta denna gång är ännu inte klarlagt.

– Visst finns det en risk att det är problem med kotsenskidan igen. Men det är inget vi vet än. Det vi vet är att han i alla fall mår betydligt bättre i dag än i går – och det är positivt.

Kvarstår gör alltså Noras Bean som en av de klara hästarna för Olympiatravet som avgörs den 25 april. Ett lopp som han för övrigt slutade trea i 2012. Om det blir start i år är något som de närmaste dagarna får utvisa.

– Det är det minst viktiga. Hans välmående kommer i första hand. Om han inte kan starta så må det vara hänt. Samma sak om han inte kan starta igen över huvud taget. Det enda viktiga är hur hästen mår, att han mår bra, säger Stenströmer till Kanal 75.

Läs även: Dramatik efter Noras Beans triumf

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Inken" i genrep - Tumble Dust möter Ivar Sånna
Nästa nyhet
”Inken” i genrep – Tumble Dust möter Ivar Sånna

”Inken” i genrep – Tumble Dust möter Ivar Sånna

Det väntar riktigt fina V75-tävlingar på Mantorp. Här ska Digital Ink genrepa inför Olympiatravet och i Kjell P Dahlströms Minne möts Tumble Dust och Ivar Sånna.

V75 drar till östgötska Mantorp på lördag och banan lockar med väldigt trevliga tävlingar. Bland annat ska den femte och sista deltävlingen till Olympiatravet köras. Här erbjuds vinnaren en plats i miljonloppet en vecka senare.

Om seger på lördag går "Inken" till Olympiatravet med åtta raka. Foto: ALN

En av de startande är emellertid redan definitivt klar för Olympiatravet – vintern och den tidiga vårens suverän: Digital Ink. Stefan Melander väljer således att ta ut sin stjärna som för närvarande står med sju raka segrar i Guld-divisionen i ”sista chansen” som genrep inför finalen.

Motstånd är ”Inken” förstås inte utan. Bland de som vill kirra en biljett till Olympiatravet finner vi bland andra Magic Tonight som i påskas begick årsdebut i Klosterskogen Grand Prix men inte räckte till. Vann det loppet gjorde i stället Oasis Bi – och även han finns med på lördag.

Tumble Dust är tillbaka. Foto: ALN

Utsökt sport bjuds vi också i femåringsloppet Kjell P Dahlströms Minne med 200 000 kronor till vinnaren. Här gör Tomas Malmqvists Critérium Continental-vinnare Tumble Dust comeback. Hästen har inte tävlat sedan han galopperade bort sig i Prix d’Amérique.

För motståndet står svenske Derbytvåan Ivar Sånna som nyligen gjorde årsdebut och var stor i nederlaget som tvåa. Loppet kryddas ytterligare av de norska kulltopparna Viking va Bene (Derbyetta) och Papagayo E. samt tuffa namn som Djali Boko och Calvin Borel. Här är startlistorna:

1640 auto

1 Traveling Man – Daniel Redén
2 Oasis Bi – Johnny Takter
3 Rocky Winner – Jorma Kontio
4 Magic Tonight – Kenneth Haugstad
5 Nouvelle Pelle – Thomas Uhrberg
6 Digital Ink – Örjan Kihlström
7 Thai Broadway – Ulf Ohlsson
8 Obi-Wan – Jörgen Sjunnesson
9 Nothing But Class – Peter Untersteiner
10 Underpaid Hanover – Erik Adielsson
11 O’grady – Flemming Jensen
12 Porthos Amok – Torbjörn Jansson

Kjell P Dahlströms Minne, 2140 auto

1 Dante Boko – Lutfi Kolgjini
2 Djali Boko – Per Nordström
3 Papagayo E. – Ulf Ohlsson
4 Lady Broadway – Jarno Koskela
5 Ivar Sånna – Thomas Uhrberg
6 Viking va Bene – Erik Adielsson
7 Attack Diablo – Peter Untersteiner
8 Tumble Dust – Örjan Kihlström
9 Screen Height – Torbjörn Jansson
10 Calvin Borel – Conrad Lugauer
11 Rod Stewart – Christoffer Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Halmstad: "Kändes jättefin i intervallerna"
Nästa nyhet
V4 Halmstad: ”Kändes jättefin i intervallerna”

V4 Halmstad: ”Kändes jättefin i intervallerna”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon mötte Maven senast så det är lättare motstånd idag. Volt har gått bra förut och min häst har fortsatt god form. Hon klarar inte dödens men är vass med rygglopp. Jag körde henne i intervaller igår och då kändes hon jättefin. Barfota fram, öppet huvudlag och vanlig vagn idag, säger Jeanet Årman om Sparkled Face (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Halmstadtravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Grace From Above – Hon kändes fantastiskt fin i torsdagens jobb i backen. Hon har varit med i tuffa öppningar på slutet och kämpat bra och inställningen är fin. Nu blir det ett lugnare upplägg. Distansen bör fungera bra men starten kan vara ett frågetecken. Felfri bör hon räknas med chans och det blir barfota bak, säger Lars I Nilsson.

3 Elvira Diablo – Hon känns lite uppåt och är något på gång. Vi får tro att det blir en förbättrad insats idag och det blir barfota runt om. Spåret ska hon klara bra och likaså distansen, säger Peter Untersteiner.

6 Easy Arrow – Hon tränar bättre än någonsin och är klart bättre än raden ger sken av. Hon behöver en fin ryggresa här och lite flax. Häst mot häst så är min andra häst i loppet bättre i nio gånger av tio. Det blir barfota runt om och jänkarvagn och distansen är nog inget plus, säger Lars I Nilsson.

7 Loke Chibabba – Vi har fått ett bra läge och jag hoppas kunna pricka starten och utnyttja det då hon inte är så snabb. Senast blev hon rullig till slut och att hon gick utan boots i kombination med den hårda banan var nog inte så lyckat. Distansen har hon provat en gång i stochampionatskval och då tyckte jag hon hängde med bra. Senast tror jag hon varit fyra utan galoppen. Nu blir det boots fram och barfota bak, samt norskt huvudlag då det är lång distans, säger Håkan K Persson.

8 Åjo Hornline – Hon har gått flera bra lopp i skymundan och känns bättre än raden antyder. Distansen spelar ingen roll och jag tror hon kan vara bland de tre. Barfota runt om och norskt huvudlag, det är optimalt för henne, säger Fredrik Persson.

10 Sparkeld Face – Hon mötte Maven senast så det är lättare motstånd idag. Volt har gått bra förut och min häst har fortsatt god form. Hon klarar inte dödens men är vass med rygglopp. Jag körde henne i intervaller igår och då kändes hon jättefin. Barfota fram, öppet huvudlag och vanlig vagn idag, säger Jeanet Årman.

Lopp 2, V4-2

3 Lord Brodde – Han har börjat ta i och när jag plockat av skorna de två senaste starterna har det blivit islossning. Idag kommer han tävla med lätta skor men jag tror inte det hämmar honom lika mycket som tidigare då han gått med pjäxor (järnskor) tidigare. Jag har respekt för Peter Untersteiners häst men får den lite trafikbekymmer är det fördel min häst. Han är okej ut och går med helstängt huvudlag igen, säger Joakim Lövgren.

5 Huet – Hon har en jäkla form och vi väntar på första segern, senast gick hon i tredjespår hela sista varvet. Prio ett är felfri avgång då hon tidigare varit strulig. Jag tror det blir skor runt om nu och öppet huvudlag med fast huva. Det blir ingen jänkarvagn som hon haft de två senaste, säger Jeanet Årman.

8 X. Factor – Han har varit struken efter senast loppet men det var ingen större fara och han känns pigg. Han blev lite rullig barfota på Kalmar så vi får se hur det blir denna gång. Annars tycker jag att det finns lite kunnande i honom och motståndet såg passande ut, säger Johan Svensson i stallet.

9 Nelle Atticus Paco – Han var faktiskt rent utsagt grym senast och hade gått bra i skymundan en längre tid. Jag tänkte verkligen att jag bara skulle köra, vilket jag också gjorde, och hästen höll strålande. Formen är så pass bra som den kan vara men vi fick inte så bra läge och dessutom kommer ju Peters häst vara hack i häl på oss direkt. Jag tror inte vi slår den men en plats bland de tre främsta är inte omöjlig. Barfota runt om igen. Det fungerade ju fint senast, säger Sören Norberg.

11 Zigge Silvio – Det här är en plusvariant av häst och han känns dessutom jättefin i jobben inför detta. Han har tränat 1.21 full väg som snabbast på bra sätt. Det är ändå tufft att runda till seger men vi räknar med en bra insats. Det blir barfota bak, säger Peter Untersteiner.

Lopp 3, V4-3

3 Vice President – Han är bra i ordning och har gått 20 full väg inför det här. Det är en bra häst som är vettig ut och vi hoppas på en bra position, men taktiken får kusken bestämma. Hästen var med i finska derbyt ijol men var då tyvärr sjuk i den starten. Det blir helstängt huvudlag som vanligt och barfota runt om. Johan får bestämma vagn, han behöver lite hjälp med stång så vi får se, säger Emma Bjerkås.

6 Comeonhill – Han har tränat bra men loppet blev lite bättre än vad jag hade tänkt. Det gäller att hålla honom lugn och han kan vara svår in i första sväng. Jag tror inte hästen är något problem för Peter. Det blir barfota runt om, säger Admir Zukanovic.

7 Maxmillian Trotter – Han var positiv i comebacken senast och verkar ha tagit det loppet på utmärkt sätt. Han känns bra efter senast. Spåret är inte så bra och vi hoppas hitta ner någonstans. Han tävlar åter barfota fram, säger Peter Untersteiner.

10 Nightliner – Han har varit duktig i breddlopp och formen är mycket fin. Det var synd på läget då han är startsnabb och spets och släppa vore det bästa. Nu får vi hoppas på det bästa och en skaplig slant. Barfota fram samt öppet huvudlag igen, säger Camilla Jonasson.

11 Man Winner – Han känns jättefin efter senaste starten men får det här läget får vi ligga lite lågt. Senast var banunderlaget opassande för honom och han var duktig. Vi siktar på barfota runt om eller åtminstone barfota fram, säger skötaren Erika Andersson.

Lopp 4, V4-4

4 New Maximus – Det är en pampig häst som tyvärr haft en jobbig barndom. Ibland får jag en känsla att han är på ”g” och när allt stämmer är det ingen vanlig häst. Hästen blev kastrerad i höstas och galoppen senast kändes mest som ett slarvfel. Han svarade då för en bra upphämtning och läget får vi vara nöjda med. Jag hoppas nå ledningen och tror han har större chans att fungera om han får springa på där, jag kommer inte ge bort den positionen. Han gick 16,5 i årsdebuten och en sekund snabbare nu är rimligt att tro. Det blir lite småjusteringar med käklängd och balans då vi försöker komma rätt på honom. Skor runt om och helstängt huvudlag, säger Joakim Lövgren.

9 Hermes Håleryd – Han verkar lite på gång men är tung i kroppen och borde behöva lopp i kroppen innan formen sitter där. Spåret bör gå bra och vi kör honom med skor runt om, säger Peter Untersteiner.

12 Conrads Jalle – Han har galopperat två gånger i rad vilket såklart oroar. Senast klarade han inte femtespåret men nu har vi ett läge som åtminstone borde innebära felfri avgång. Däremot blir det ju svårt att runda alla härifrån men det här är en häst med rätt så bra kapacitet. Inga ändringar, säger Mats Rånlund.

14 Global Repayment – Hon gjorde det väl okej senast efter att ha varit ifrån tävlandet en aning innan det. Hon jobbar fint men det känns kanske inte som någon stjärna och från bakspår på tillägg har jag svårt att se henne runda samtliga. Vi jagar mest slantar och kör med skor runt om, säger Johan Svensson i stallet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stark Amiral Sacha i Prix Henri Levesque
Nästa nyhet
Stark Amiral Sacha i Prix Henri Levesque

Stark Amiral Sacha i Prix Henri Levesque

När några av Frankrikes främsta femåringar gjorde upp på Vincennes under lördagen, var det Amiral Sacha som drog längsta strået och tog en välförtjänt seger.

54 000 euro var förstapriset i lördagens Grupp 2-lopp Prix Henri Levesque för femåringarna på Vincennes. De båda kanonerna Aladin d’Ecajeul och Amiral Sacha duellerade och denna gång var det den sistnämnda som grejade guldet.

Gabriele Gelormini ordnade segern för den av Florent Lamare tränade Ganymede-sonen genom att resolut köra hästen till ledningen och på så vis aldrig släppa favoriten Aladin d’Ecajeul förbi sig. In över upploppet bröt Critérium Continental-tvåan Amiral Sacha ut flera spår, men det hindrade inte honom från att ta en mycket säker seger.

Vinnartiden skrevs till fina 1.11,1 över 2175 meter. Det var två tiondelar före Aladin d’Ecajeul. Trea i mål slutade Jean-Etienne Dubois Africaine (11,4).

Du kan se slutet av loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Strålande årsdebut av Tekno Odin

Travtips

Örebro 14 november: Urgent Call runt om

Travtips
torsdag 15.45, 14 november
Vi riktar blickarna mot Örebro (eller mot dataskärmen åtminstone). Deras tävlingar omfattar en del spelvänliga lopp och jag provar med fem vinnarlir. Örebro är känd för sitt korta upplopp men enda spetsliret får bli Urgent Call som bör spetsa hem lopp nio.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.17, 13 november

Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.42, 12 november

Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.48, 11 november

Halmstad 11 november: Den småfräcke lirar Ecce

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 10.03, 10 november

Eskilstuna 10 november: Nu är det dags, ”Rödluvan”!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.53, 8 november

Eskilstuna 9 november: En Fighter i långa loppet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 17:08, 13 november 2019

Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?

STRÄNGNÄS: I år får vi minsann igen det för gammal ost. Hösten detta år är minst sagt tuff. De senaste åren har vi ju som bekant haft milda och torra höstar. Denna höst är inte att leka med. Fuktigt, kallt och riktigt blött. I alla fall här i Mälardalen. S...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson