Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

Svanstedts Plunge Blue Chip – på 1.09,0

Åke Svanstedts fyraåriga flygmaskin Plunge Blue Chip tog första segern för året – när hon noterade saftiga 1.09,0a på Tioga Downs tusenmeterbana.

Plunge Blue Chip tillhörde kullens toppar i fjol som treåring och travade bland annat världsrekordet för treåriga ston på 1.08,3. Fast fram till söndagens tävlingar på Tioga Downs var Muscle Mass-dottern segerlös på sex starter. Det skulle det bli ändring på.

Plunge Blue Chip stack till spets omedelbart och förvandlade snart loppet till en ren enhästsshow. I flera längders ledning mötte hon första 1200 meterna efter snabba 1.08 men avståndet krympte aldrig nämnvärt. Fyraåringen kom till mål på 1.09,0a/1609 och tjänade på det 20 000 dollar i denna den tredje avdelningen av Miss Versatility.

Åke Svanstedt hade för övrigt två hästar till med i loppet; Ice Attraction slutade tvåa, halvsekunden efter vinnaren, medan det för Darling Mearas blev en galopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 13:58, 01 juni

Vivid Wise återvänder till Italien

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:30, 01 juni

Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:34, 01 juni

Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:33, 01 juni

Campo Bahia i Östersund

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 21:22, 31 maj

Propulsion – den störste

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 19:58, 31 maj

Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 18:20, 31 maj

Toppinsats av Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Mästarmötet i Sundsvall Open Trot

Mästarmötet i Sundsvall Open Trot

De två senaste årens vinnare, en färsk europamästarinna och två Elitlopps-finalister. Det blir en prestigefylld kamp om miljonen när Sundsvall Open Trot avgörs på Bergsåker.

Det blev ett smaskigt startfält även i årets Sundsvall Open Trot. Bergsåkers största lopp för året körs på lördag och belönar vinnaren med en miljon kronor. Något som lockat bland annat de två senaste årens vinnarhästar.

Ringostarr Treb vann SOT för två år sedan och återkommer alltså nu. Det efter en imponerande vinst i Hugo Åbergs Memorial på 1.09,4. Han börjar dessutom från innerspåret. Titelförsvararen Milligan’s School har haft en stark säsong och kommer närmast från bronset i Åby Stora Pris.

Den duon ställs mot Uza Josselyn, som gör sin första start sedan det övertygande guldet i Sto-EM, men det schweiziska stoet drog ett tråkigt åttondespår bakom vingen. Makethemark fortsätter sin odyssé i storloppen; i år har Petri Salmela-krigaren noteras för brons i Elitloppet, seger i S:t Michel-Ajo och senast var han tvåa i Åby Stora Pris.

Elitloppsfinalist var också Milliondollarrhyme. Han väljer Sundsvall Open Trot som nästa uppgift efter att senast blivit slagen på linjen i Jubileumspokalen. Cyber Lane, fyra i Åbergs, fortsätter att ha oflyt med lottningen och börjar från det andra bakspåret. Fältet kompletteras med Sweden Cup-vinnaren Queer Fish, Finlands hopp Chief Orlando och Nadal Broline.

Den senare fick sista platsen sedan Bergsåker delat ut ett wild card. Banan hade möjligheten att dela ut max två wild cards och valde att ge ett sådant till Nadal Broline. Något som medförde att den anmälde Antonio Tabac, med fler startpoäng, inte kom med i loppet.

En häst som varit aktuell för Sundsvall Open Trot var Propulsion, men denne finns alltså inte med i loppet. Något som skulle kunna stärka aktierna för en start i UET Trotting Masters-finalen som körs på Vincennes den 7 september.

På Bergsåker avgörs också Svenskt Mästerskap för kallblod. De två senaste årens vinnare Månprinsen A.M. finns ju inte med på grund av en skada, det blir i stället en jämn kamp om förstapriset på en kvarts miljon kronor där bland andra formstarke Pydin finns med i startlistan.

Här är startlistorna:

Sundsvall Open Trot, 2140 auto:

1 Ringostarr Treb – Wihelm Paal
2 Sorbet – Örjan Kihlström
3 Queer Fish – Oskar J Andersson
4 Milligan’s School – Ulf Eriksson
5 Chief Orlando – Carl Johan Jepson
6 Makethemark – Ulf Ohlsson
7 Nadal Broline – Björn Goop
8 Uza Josselyn – Erik Adielsson
9 Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
10 Cyber Lane – Johan Untersteiner


Svenskt Mästerskap för kallblod, 2640 auto:

1 Wilda Fille – Erik Adielsson
2 Alfie – Lars-Erik Karlsson
3 Järvsöodin – Rikard N Skoglund
4 Vesle Sjur – Carl Johan Jepson
5 Bro Viking – Claes Sjöström
6 Tand Kraft – Ulf Ohlsson
7 Pydin – Ove A Lindqvist
8 Björs Frej – Jorma Kontio
9 Smedsbo Faksen – Björn Goop
10 B.W. Sture – Örjan Kihlström
11 Eldvin – Jörgen Westholm
12 Granetta – Jimmy Jonsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Food Money sänkte banrekordet i Tingsryd
Nästa nyhet
Food Money sänkte banrekordet i Tingsryd

Food Money sänkte banrekordet i Tingsryd

Ledningen hela vägen och i mål på 1.09,8. Elvaårige Food Money sänkte såväl sitt eget rekord som banrekordet på Tingsrydstravet.

Småländska milebanan Tingsryd höll sin största tävlingsdag för året på söndagen och i eftermiddagens huvudlopp hoppades man på banrekord. Så blev det också. Thomas Jezek-tränade hedersmannen Food Money fortsatte sin fina säsong – med en rekordnotering.

Segerstrategin var tydlig från början. Peter Ingves laddade iväg mot ledningen med Food Money som kom att behålla den hela vägen över banans 1609 meter. Dragster kom fram mot dödens och såg till att hålla farten uppe, men föll på eget grepp när upploppet återstod.

I stället stack Food Money undan med någon längd och passerade mål på 1.09,8a/1609, en sänkning av banrekordet med en tiondel. Förutom förstapriset på 60 000 kronor, belönades vinnaren med en bonus på 50 000 kronor. He’s A Diffacolt nöp andrapriset från rygg ledaren, före en i spåren starkt spurtande Monark Newmen – båda på 1.10 blankt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Greenshoe förkrossande i Zweig Memorial
Nästa nyhet
Greenshoe förkrossande i Zweig Memorial

Greenshoe förkrossande i Zweig Memorial

I Hambletonian fick han se sig överraskande slagen, men vid lördagens Zweig Memorial var Greenshoe tillbaka i sin sedvanliga stil – förkrossande överlägsen.

Marcus Melanders treåriga kronjuvel Greenshoe var den stora favoriten i Hambletonian för två veckor sedan, men fick då nöja sig med silvret efter att Forbidden Trade skrällvunnit finalen. Men Greenshoe var direkt tillbaka för att bevisa vem som sitter överst på tronen.

Zweig Memorial blev en munsbit för Greenshoe, som ägs av stall Courant tillsammans med Hasse Backe, Lasse Granqvist och Morten Langli. Brian Sears avvaktade inledningsvis som tredje häst på innerspår, men sände på mot dödens efter halva milen. Ledande Marseille och Åke Svanstedt hade inget att sätta emot, då Greenshoe växlade upp i sista sväng. Redan 400 meter kvar var loppet avgjort.

Greenshoe (e. Father Patrick) försvann undan med flera längder för att vinna på 1.09,6 (1:52) på Vernon Downs 1400-metersbana. Sista quartern avverkades efter 1.06,7. Vinnaren tjänade på seger 165 000 dollar.

Triumfen var i det närmaste total för Marcus Melander i Zweig. Green Manalishi spurtade in som tvåa, Svanstedts Marseille fixade tredjepriset, men bakom var Melanders övriga hästar Hatikvah och Gerry fyra respektive femma.

Zweig Memorial för ston gick till den av Nancy Johansson tränade The Ice Dutchess (e. Muscle Hill) som körd av Yannick Gingras vann före favoritspelade Evident Beauty. Segertiden 1.10,1a/1609 (1:52.4) och förstapriset 67 500 dollar.

Du kan se loppen här. Klicka på Replays, lopp 9 och 8.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3: Succén fortsätter - Aetos Kronos obeveklig
Nästa nyhet
E3: Succén fortsätter – Aetos Kronos obeveklig

E3: Succén fortsätter – Aetos Kronos obeveklig

Han är ett monster, Aetos Kronos. Treåringen från Jerry Riordans stall tog tredje miljonsegern för året när han från dödens plockade ned Global Adventure i E3-finalen på Örebrotravet.

Han har två segrar på världsrekord tidigare i år, den här gången fick Aetos Kronos ”nöja” sig med att tangera det svenska rekordet. Jerry Riordans svarte Bold Eagle-son framstår som kullens självklara kung efter att också hemfört segern i E3-finalen över kort distans. Det är andra gången i E3:s historia som vi fick se samma vinnare säsongens båda finaler.

Det blev en tung resa på vägen mot årets tredje miljonseger för Aetos Kronos. Huvudkonkurrenten Global Adventure kunde nämligen glida till ledningen efter 500 meter (på 10,7) och därmed fick kusken Johan Untersteiner syna dödens med favoriten. Varvet fortsatte på 11,4 och när man travade genom sista böjen, stod det klart att loppet helt handlade om två hästar.

Några hundra meter stod det klart att det bara handlade om en. Svante Båths jätteämne Global Adventure kämpade emot storstilat, men Aetos Kronos är obeveklig. Med hundra meter kvar fick ledaren ge slaget förlorat – Untersteiner kunde sätta sig till rätta bakom Aetos Kronos.

– Han har aldrig gjort mig besviken, hästen har ett hjärta av guld. Det blev ett tufft lopp att gå utvändigt om Global Adventure, men han imponerar den här hästen. Det verkar som att han bara blir bättre och bättre också, sa Johan Untersteiner efter seger i ATG Live.

Vinnartiden blev 1.10,9a över engelska milen. Tiden är en tangering av det svenska rekordet för treåriga hingstar och valacker som Standout satte i samma lopp (då i Gävle) för sju år sedan och som tre år senare upprepades av Heavy Sound.

Global Advenure således stor i nederlaget, klockad till 1.11,1. Bronset till Zola Key (11,5) efter en resa som trea på innerspår. Belker (11,8) jobbade i tredje utvändigt men kunde inte blanda sig i tätstriden och kom i mål som sexa.

Läs även: E3 ston: Miljonpromenad för Mascate Match
Läs även: En flygande Volnik du Kras

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
En flygande Volnik du Kras

Travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson