Just nu:
15.17 Jägersro 16 januari: Gareth Boko är dagens bästa spetsvinnare!
15.15 Umåker 15 januari: Rurik Kjötar gillar min skrällidé
15.05 Franska toppkuskar ställer in – efter positivt covid-test
13.53 Nominerat till Hästgalan
11.17 Lunch-draget Romme: Har jag glömt att ringa någon…
09.19 Svensk Travsport skapar ny modell för uppfödarpremier
08.28 Skada för Urlo dei Venti – karriären sannolikt över
15.38 Åby 14 januari: Dansk idé i avslutningen
14.46 Golden Bridge efter vass spurt i Cagnes-sur-Mer
13.27 Inför: Prix de Belgique

Superstoet Manchego slutar tävla

Ett av världens bästa ston genom tiderna lägger snart tävlingsskorna på hyllan. Nancy Takters världsrekordstravare Manchego är tänkt att göra blott en start till.

Med 32 segrar på 55 starter och drygt 22 miljoner kronor intravat, är Manchego (e. Muscle Hill) ett av de mest framgångsrika stona i travhistorien. Men snart är tävlingskarriären över. Det är för ustrottingnews.com som ägaren Barry Guariglia berättar att det bara blir en start till. Femåriga Manchego ska avsluta med en start i TVG-finalen på Meadowlands nästa helg. Sedan väntar avelsarbete nästa år.

Världens snabbaste sto

Manchego, som inledde i Jimmy Takters regi och senare övergick till Nancy Takters träning, gick igenom tvååringssäsongen som obesegrad i tolv starter. Hon fortsatte sedan att dominera både som treåring och äldre. Bland segrarna märks Hambletonian Oaks och hela tre guld i Breeders Crown. Manchego är världens genom tiderna snabbaste sto med noteringen 1.07,7 på The Red Mile i fjol och innehar även världsrekordet för ston på tusenmetersbana då hon travade 1.08,1 tidigare i år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 15:05, 15 januari

Franska toppkuskar ställer in – efter positivt covid-test

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 13:53, 15 januari

Nominerat till Hästgalan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:19, 15 januari

Svensk Travsport skapar ny modell för uppfödarpremier

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:28, 15 januari

Skada för Urlo dei Venti – karriären sannolikt över

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 14:46, 14 januari

Golden Bridge efter vass spurt i Cagnes-sur-Mer

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:27, 14 januari

Inför: Prix de Belgique

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:32, 14 januari

Kuskar i Frankrike måste visa upp negativt covid-test

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Amigo Volo enorm på världsrekord

Amigo Volo enorm på världsrekord

”Nifty” Normans treåringsstjärna Amigo Volo svarade för en ruskig insats då han i ensamt majestät vann Matron Stakes på 1.08,6 – en notering som innebar nytt världsrekord för treåriga valacker. Nancy Takter-tränade Sorella noterades för en ny storseger när hon vann uppgörelsen för ston.

När treåringssäsongen i Nordamerika ska summeras är det nog med Amigo Volo (e. Father Patrick) som kullens kung. Valacken från Richard ”Nifty” Normans stall som tidigare i år slutade som fyra i Hambletonian och som senare vunnit både Kentucky Futurity och Breeders Crown avrundade säsongen med en lysande insats i torsdagens Matron Stakes på Dover Downs.

Länsade undan på världsrekord

Med Dexter Dunn vid tömmarna flög Amigo Volo till ledningen och kom att göra loppet i spets helt i ensamt majestät. Ett ryck genom sista kurvan avgjorde definitivt loppet och Amigo Volo vann med flera längder till godo på strålande 1.08,6a/1609 meter. Tiden var nytt världsrekord för treåriga valacker över tusenmetersbana och tangerade även gällande rekord för både treåriga hingstar som ston på tusenmetersbana. Förstapriset uppgick till cirka 80 000 dollar.

Bakom den överlägsna vinnaren belade Åke Svanstedts kvartett i loppet samtliga platser bakom där tränaren själv styrde in Back of the Neck till andrapriset, klockad till 1.09,3. Coventry Hall, Jula Trix Tresaure och El Ideal följde närmast efter.

Säkert från spets för Sorella

Nancy Takters kulltopp Sorella (e. Muscle Hill) vann tidigare i år Hambletonian Oaks och lade nu en ny fin skalp till samlingen sedan hon säkert vunnit Matron Stakes för treåriga ston, understödd av Yannick Gingras i sulkyn.

Loppets favorit, Hambletonian-vinnaren Ramona Hill, försvann i en galopp kort efter start och då blev vägen mot segern enklare för Sorella som gled till ledningen i första kurvan och sedan behärskat höll motståndet på säkert avstånd. Takter-stoet passerade mål som vinnare på 1.10,4a/1609 och tjänade cirka 80 000 dollar. Bakom var det Guinevere Hall som snöt andrapriset på linje med Lucas Wallins Ab’sattitudexpress som gjort loppet i rygg på ledarinnan.

Här kan du se loppen @holmas52


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
On Track Piraten - i montédebut
Nästa nyhet
On Track Piraten – i montédebut

On Track Piraten – i montédebut

Med 168 starter i ryggen och över 18,5 miljoner på segerkontot väntar nästa vecka ett nytt äventyr för On Track Piraten. Tolvåringen gör debut – under montésadel.

Mycket välmeriterade On Track Piraten ha provat det mesta, men inte monté. Fram till på onsdag det vill säga. På Bergsåker gör den artonfaldige miljonären, i sin 169:e start, debut under sadel. Det är Emilia Leo som rider fajtern i Bergsåkers Novembermonté.

Loppet, med 100 000 kronor till vinnaren, har ett starkt startfält. Vinnaren av Montéeliten Hambo Transs R. gör debut för Björn Goop och bland motståndet hittas också svenska mästaren Galactica.

Bergsåkers Novembermonté, 2140 auto:

1 Under the Counter – Christina A Hande
2 Galactia – Anna Erixon
3 Tobacco – Linda S Hedström
4 On Track Piraten – Emilia Leo
5 Donners Am – Jenni H Åsberg
6 Hambo Transs R. – Jonathan Carre
7 Assault – Nathalie Edlund
8 Bellinissimo – Lena Fritz
9 Viver de l’Oison – Isabelle Orsimo

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Face Time Bourbon briljerade
Nästa nyhet
Face Time Bourbon briljerade

Face Time Bourbon briljerade

Allt enligt plan. Face Time Bourbon hade en på pappret perfekt uppgift när han som megafavorit äntrade Vincennes för Prix Marcel Laurent. Den franske jätten behövde knappast gå i botten men visade ändå 1.09,8 tillsammans med Björn Goop.

Vinterns stora uppdrag är att försvara titeln i Prix d’Amérique. Efter sitt gästspel i Italien som slutade i ett silver i Gran Premio della Lotteria, var Face Time Bourbon på torsdagen tillbaka på Vincennes för att påbörja en ny segerrad. Ingen dramatik erbjöds när den pengarna tillbaka-spelade favoriten segrade.

1.09,8 med krafter obrukade

Björn Goop fanns på plats i Paris för att som vanligt sköta tömmarna bakom Sébastien Guaratos gigant. Ekipaget inledde loppet först i andraspår där ledande A Sweet Dance drog iväg på 07,2 första 600. En stund senare kunde Face Time Bourbon överta taktpinnen och därmed var också resten av loppet en formalitet. Favoriten stack med några längder genom sista kurvan och kunde bekvämt vinna på kanonfina 1.09,8a/2100 vilket var en slipning av löpningsrekordet med tre tiondelar.

Den här segern, som betydde 38 250 euro ytterligare på kontot, var hästens 26:e seger i den 31:a starten. Nästa uppgift kommer bli femåringsloppet Prix Ténor de Baune som körs 27 december. Därefter väntar Prix d’Amérique en månad senare.

Bakom var det färske mästaren i EM för femåringar, Féerie Wood som grejade andrapriset, klockad till 1.10,0, medan fyraårige kulltoppen Gu d’Héripré (10,1) höll starkt som trea trots en otacksam resa i dödens. Tomas Malmqvist duo Eric the Eel och Empire slutade sexa, respektive galopperade i kön i loppets slutsskede.

Här kan du se loppet:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avelshingsten Beer Summit flyttar till Danmark
Nästa nyhet
Avelshingsten Beer Summit flyttar till Danmark

Avelshingsten Beer Summit flyttar till Danmark

Beer Summit är pappa till två av årets mest spännande tvååringar. Nu flyttar avelshingsten till Danmark där han stallas upp vid Stutteri Shadow.

USA-födde Beer Summit sprang under sin karriär in över fyra miljoner kronor och har sedan 2016 jobbat som avelshingst. Nu väntar en ny hemvist. Beer Summit flyttar till Danmark där han ska erbjuda sina tjänster vid Stutteri Shadow. Hans främsta avkomma hittills är fyraårige Uncle Töll men han har också lämnat Islay Mist Sisu som vann en uttagning i Uppfödningslöpning samt danska talangen My Birthday Gift.

Hoppas verkligen han får chansen

– Självklart har deras framgångar ökat intresset för Beer Summit från södra Sverige och Danmark. Jag hoppas verkligen att han ska få chansen i aveln och han kommer även finnas tillgänglig i Sverige med både fryst och färsk sperma, säger hingstägare Robert Lindström i ett pressmeddelande.

Priset för Beer Summits tjänster är satta till noll kronor vid bokning och 10 000 danska kronor i levande föl-avgift.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Milliondollarryhme i Frankrike-debut

Travtips

Jägersro 16 januari: Gareth Boko är dagens bästa spetsvinnare!

Travtips
fredag 15.17, 15 januari
Bra spelkväll i onsdags där det blev träff på tre fina spetsvinnare. Ethoca var den med högst odds och det var en fin 6-oddsare som hann förbi favoriten helt enligt plan och spårade hem loppet. Alpha Scarlet R.R. levererade enligt plan som min bästa vin...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.15, 15 januari

Umåker 15 januari: Rurik Kjötar gillar min skrällidé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.17, 15 januari

Lunch-draget Romme: Har jag glömt att ringa någon…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 14 januari

Åby 14 januari: Dansk idé i avslutningen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 14.32, 13 januari

Bjerke/Solvalla 13 januari: Alpha är först även till slut!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.37, 12 januari

Eskilstuna 12 januari: Djuse-bröderna de äldre – också segersugna

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:02, 13 januari 2021

Var har alla fina unghästar tagit vägen?

STRÄNGNÄS: Äntligen vinter här i Mälardalen. Ordentligt kallt. Det kommer göra gott för att ta död på ett gäng tråkiga parasiter i jordskorpan. Tyvärr enbart skarsnö. Hästar tycker inte om den typen av snö. Inte för andra djur i vår skog heller för den del...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson