Just nu:
17.56 Italien skärper reglerna – Halmstad häver avstängningen
16.12 Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll
13.44 Tunga beskedet: Månprinsen A.M. struken
12.37 Efter Lotteria: Hårdare regler för drivningar i Italien
09.45 Elitloppet: Allt du behöver veta inför travfesten
17.05 ELITKAMPEN: Det stora nordiska slaget
16.48 Två strykningar i Treåringseliten
13.22 Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!
10.34 Gästkrönikör Niklas Borg: Vem vann Elitloppet 2004?
08.33 Cruzado dela Noche ute efter segern i Maxie Lee

Super Ariel fick avlivas efter tragisk olycka

Super Ariel vann Sto-SM och hade sprungit in nästan fyra miljoner när hon i höstas avslutade sin karriär. Nu är hästen död efter en tragisk olycka.

Det är ägaren, uppfödaren och den tidigare tränaren Kennet Häggström som för Trav 365 berättar de tråkiga nyheterna, att Super Ariel tvingats avlivas efter en olyckshändelse i måndags. Super Ariel, som precis skulle betäckas med Maharajah, slog bakut i sin box vilket orsakade ett benbrott. Det fanns ingen annan utväg än att låta stoet somna in.

– Jag var med och tittade på henne när hon föddes och kände henne utan och innan. För en mindre tränare är det kännbart när man tappar en sådan häst. Det är som att en kompis dog. Hon som skulle få ha det bra här hemma och gå och skrota. Nu blev det inte så, säger Kennet Häggström till Trav 365.

Tioåriga Super Ariel vann under sin tävlingskarriär 17 av 82 starter och tjänade 3,9 miljoner kronor. Hon tävlade med framgång i Frankrike under period och tog sin karriärs största seger när hon vann Sto-SM 2017.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
onsdag 08:33, 22 maj

Cruzado dela Noche ute efter segern i Maxie Lee

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:13, 22 maj

Lätt när Gotland fortsatte segerraden på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 17:15, 21 maj

SWEDEN CUP: Startlistor och odds till förfesten!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 11:50, 21 maj

Efter skada: Mofaksan tvingas sluta

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:22, 21 maj

Jepson till Tusenklubben: ”En milstolpe”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 18:19, 20 maj

KUSK-VM: Tar Ulf Ohlsson Sveriges första guld?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:47, 20 maj

Valokaja Hindö och Gretzky B.R. till Oslo Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Franske stjärnan Dreammoko till Wim Paal

Franske stjärnan Dreammoko till Wim Paal

Förra året slutade han fyra i Elitloppets final – nu sätts Dreammoko i svensk träning. Den franske travaren kommer till Wim Paals stall.

Franske sexårige fuxen Dreammoko (e. Timoko) gjorde en turné i Sverige förra sommaren och blev bland annat fyra i Elitloppet och vann senare Silverörnen. Då i regi Richard Westerink. Men nu har de nederländska ägarna beslutat att sända hästen till-baka till Sverige – för att sättas i träning hos Halmstads Wim Paal. En förhoppning är att kunna vara med i Elitloppet igen.

– Det är klart att vi har lite mål för den här säsongen, men hästen bestämmer vilka lopp vi startar i. Jag har varit med för länge för att låta fantasin skena iväg och det viktigaste är att hästen mår bra, säger Wim Paal till Sulkysport.

Dreammoko startar i Caen på fredag, mot bland andra en årsdebuterande Aubrion du Gers. På 50 starter har Dreammoko tagit 6 segrar och tjänat 5,4 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Per Henriksen till Sverige - blir tränare på Åby
Nästa nyhet
Per Henriksen till Sverige – blir tränare på Åby

Per Henriksen till Sverige – blir tränare på Åby

Åbytravet får en välmeriterad norrman som tillskott i sin tränarkår till hösten. Det är den i Nordamerika verkande Per Henriksen som flyttar till Sverige.

I fyrtio år har Per Henriksen, i dag 72 år, varit verksam som travtränare i Nordamerika. Bland hans mer än tusen tränar-segrar finns bland andra den med Nuclear Kosmos i Hambletonian 1986. Men när årets storloppssäsong är över vänder den i Kanada verksamme tränare tillbaka över Atlanten – för att etablera sig som Åbytränare. Henriksen har köpt anläggningen Hogane, en bit utanför Uddevalla.

– Att flytta till Åby var ett naturligt val med närheten till Norge och Åbys nya fantastiska anläggning som verkligen är byggd för framtiden. Det ska bli riktigt inspirerande att utveckla den nya gården i Uddevalla och skapa nya vinnare på banan trots min ålder, säger Per Henriksen i ett pressmeddelande.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Åby: "Två fina chanser för Flemming"
Nästa nyhet
Tips Åby: ”Två fina chanser för Flemming”

Tips Åby: ”Två fina chanser för Flemming”

Tips och analyser Åby.

Åby. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 3 Making Love har ett utsökt utgångsläge och kan öppna bra. Har blivit hetsig vid något tillfälle och vi får se hur mycket krut Stefan lägger första biten. Det är inte där loppet avgörs. 5 Dokonjo är snabb och kan spetsa.

Loppanalysen: Barfotakörningen är tillåten och igång och Bergh är en tränare som säkert inte gråter över det. Hans 3 Making Love startar nu med två segrar i föjd och senast var det barfota runt om. Making Love har körts till ledningen mitt i loppet vid båda segrarna och vunnit på bra sätt. Tanken är barfota runt om ikväll igen och hästen är mycket effektiv med den balansen. Troligt att vi får se Making Love tidigt i spets i kväll igen och det är ny chans i ett tunt fält. Making Love har ett mycket vägvinnande steg och det biter bra. Han kan bli lite hetsig vid laddning så vi får se hur upplägget blir. Han är också lite fladdrig i stilen och jag litar inte hundra på honom. Till mycket lågt odds är det inget spelvärde i honom.

5 Dokonjo blixtrar till ibland och spets är bra. Senast fick han en jobbig inledning av loppet och stumnade. Det är nog en hel del humör i hästen. Kan slå till om han har sin dag och favoriten sviker.

7 Sun Esterel vann ett billigare lopp från utvändigt ledaren senast och lär vara med och hacka även i detta gäng. 4 He’s a Difficolt kan en del. Speciellt om det vankas barfota.

Spelförslaget: Litet fält och svårt hitta vettiga odds vare sig på vinnare som på plats. 3 Making Love ger för tunt odds så klart i 1,30 och det är motigt att spela emot. Jag hoppar.

Åby. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Vi borde få se 4 Palais Bourbon eller 5 Global Writer tidigt i tät. Palais Bourbon med spåret invändigt har fördel.

Loppanalysen: Ett smålurigt lopp där Flemmings 10 Backup är hårt betrodd. Var fullt godkänd bakom en överlägsen Bjarne BP senast och det var luft ner till övriga. Flemmings häst blir stadigt bättre i hans regi (rätt ny hos honom)  och nu bör det vara dags för seger. Ger ändå inget segersuget intryck och jag är inte så såld på hästen men i denna omgivning och med ännu bättre form bör det kunna gå vägen.

5 Global Writer avslutade bra från kön senast och även här borde det vara dags för seger snart. Tidigt bud.

4 Palais Bourbon är också en gedigen häst som inte vinner så ofta. Har ett vettigt läge och kan tänkas nå spets eller rygg ledaren för att ha open stretch-chans. Bör greja en framskjuten placering i detta gäng.

8 Leo Leo har åter Calle i vagnen och ett vettigt smygläge. Var tvåa från spets senast och insatsen var helt ok. Vinnaren No Limit Royalty är en bra häst och Leo Leo höll farten fullt bra. Bör dyka upp i striden här.

Spelförslaget: Jag litar på att Flemming serverar 10 Backup en vettig resa och att hästen är ännu vassare ikväll med en till Flemming-start innanför västen. Vettigt motstånd och jag spelar vinnare till oddset 3.15.

Åby. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  2 Absolut Gehör har prima läge och brukar spetsa. Mycket god spetschans.

Loppanalysen: 2 Absolut Gehör öppnar snabbt och har perfekt läge. Är ingen krigare och har lite diffus form så den står vi över.

Untersteiner har även med 10 Magic Happens som inte heller det är någon häst som vinner på beställning. Kan gå men bakspåret drar ner chansen.

1 Above All visar fin form. Sparat i mål näst senast och bra avslutning. Kan få open stretch-chans härifrån och ska räknas.

7 Day Sun Dream avslutade bra senast och är uppåt. Nu med lopp i kroppen. 8 Digger Lord duger men läget är jobbigt. 6 Victor Rush vill ha det serverat helst, som senast och nu är det full väg.

Min idé i loppet är 9 Amphibian Madness som såg dunderladdad ut senast med mycket sparat. Fullt godkänd näst senast och överlägsen seger före det. Gustav Johansson är i ropet och kör också vårdat och bra. Har rygg på troliga spetshästen och borde sitta vettigt till direkt för att sedan ha bra chans.

Spelförslaget: Jag spelar 9 Amphibian Madness vinnare till oddset 4,75

Åby. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 2 Call the Shot har spetsat båda gångerna från liknande läge. Svimmade i tät efter tuff öppning senast. 4 Peck kan öppna bra men senast blev det startgalopp. 5 Hairos F.Boko har jag sett öppna bra och det kan bli spets.

Loppanalysen: Peter Untersteiner har ett nyförvärv till start i 5 Hairos F.Boko och Peter låter nöjd med banjobben. Näst senast vann hästen i fin stil från ledningen och det är bra kliv i hästen. Peters hästar är ofta bra direkt och detta är en häst som bör duga fint i klassen i Sverige. Så är känslan. Utländska hästar har lite pengar på sig och den här borde ha mycket mycket mer på kontot. Det kan nog bli ändring på det.  Jag tror på spets och även bra chans direkt.

2 Call the Shots kan öppna bra och har fint läge. Öppnade tufft för spets senast och förtog sig helt på kuppen. Lite svårbedömd nu och inget för mig även om Conni brukar ha hästarna i ordning.

4 Peck var fullt bra från spets näst senast och kan också öppna snabbt felfri.

3 Far From Over har fin fart i kroppen i felfritt lopp och 7 Bear My Prince är också rätt bra.

Spelförslaget. Jag tror att Peter vinner direkt med importen 5 Hairos F.Boko som jag gillat intrycket på. Spelar vinnare till 2,00 även om det är gränsfall. Lite mer hade man hoppats på.

Åby lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: Lång distans och inte så startsnabba hästar. 3 Torpedo W.F. startar mest med bil och Flemming sänder inte av hästarna från start över lång distans varje gång. 4 Ibelieveinamerica och 5 Vanyar Pil har sämre spår. Möjligt att 6 Västerbochecklight spetsar från ensamt springspår.

Loppanalysen: Ett smålurigt stayerlopp. 4 Ibelieveinamerica avslutade klart bra till seger näst senast och borde duga fint. Har ett snävt startspår men borde lösa det första biten. Kan absolut vinna men möter några bra.

5 Vanyar Pil låg på lite senast och nu är det lång distans. Har kunnande för att vinna men får lugna sig något.

9 El Cantante kan mycket och har lopp i kroppen. 2 Hives avsluade bra senaste gången Johan körde.

Mitt spel i loppet är Flemming med 3 Torpedo W.F. En häst som visade rejält gryende form senast. Satt då och sladdade i kön i äkta Flemming-stil men avslutningen var vass och det var ytterst nära de hann fram till ledaren Listas Manboy som är en bra häst. Flemmings häst har nu fått ett par sprinterlopp i benen och det är säkert formhöjande. Lång distans är oprövad men det ska inte fälla honom. Han brukar hålla farten väl. Det bör bli en vettig position och Torpedon spurtar bäst. Förhoppningsvis fram till seger.

Spelförslaget: Jag spelar på Flemming och hans 3 Torpedo W.F. Avslutningen senast var vass och nu kan det mycket väl vara dags för seger. Oddset är 4,85.

Åby  lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 5 Dynamit Life är startsnabb och trivs i tät. Släpper nog ändå på open stretch-banan mot bra hästar.  3 Tellus Face och 6 Calypso Am lär laddas och det kan bli öppning. Tellus Face har bra läge men jag tror Calypso Am är snabbare.

Loppanalysen:  3 Tellus Face visade mycket fin form senast och var inte långt borta från att besegra Vincent As. Trots rätt jobbig resa och hästen kämpade strongt. Nu kan det bli tidig tät och då blir Tellus Face svår att nå. Med tanke på senaste insatsen så kan det räcka även med annan resa. Kolgjini visar allt bättre och stabilare form på hästarna. Den här pållen borde ha en del att hämta framöver och nu är förutsättningarna fina.

6 Calypso Am höll bra utvändigt ledaren senast och är också bra i ledningen. Når Calypso ledningen så är det vettig chans där. Står dock utvändigt om snabba. Tror nog ändå att 5 Dynamit Life släpper och tror att Calypso Am tar sig förbi Kolgjinis häst och har fördel. Har travat fyra gånger i ledningen och vunnit i tre av dessa.

9 Evan Williams Sisu är en fin häst som kan avsluta bra. Gynnas så klart om det blir tuff körning där framme och fäller då många.

4 Enjoy Ginco kan en del men får det inte alltför ofta att fungera.

Spelförslaget:  6 Calypso Am kan spetsa och räcka gott. Till 3,50 i odds som vinnare så spelar jag en slant.

Mina samtliga spelförslag:
Åby lopp 5 – Vinnare 10 Backup till oddset 3,15
Åby lopp 6 – Vinnare 9 Amphibian Madness till oddset 4,75
Åby lopp 7 – Vinnare 5 Hairos F.Boko till oddset 2,00
Åby lopp 8 – Vinnare 3 Torpedo W.F. till oddset 4,85
Åby lopp 9 – Vinnare 6 Calypso Am  till oddset 3,50

Avstå spel på:
Åby lopp 6 – 2 Absolut Gehör
Åby lopp 7 – 2 Call the Shots
Åby lopp 8 – 4 Ibelieveinamerica

 

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mycket övertygande årsdebut av Bythebook
Nästa nyhet
Mycket övertygande årsdebut av Bythebook

Mycket övertygande årsdebut av Bythebook

Belker kördes till ledningen – men kunde inte stå emot Bythebook till slut. Svante Båths treåring stod för en mycket övertygande årsdebut.

I höstas gick de dött lopp om segern i Uppfödningslöpning.   I Pamir Broddes lopp på Solvalla under onsdagen möttes Belker och Bythebook igen. Det slutade i en imponerande seger för den senare som visade med eftertryck att han lär strida i kulltoppen också i år.

Båda var belagda med tjugo meters tillägg, men det var Torbjörn Jansson som med Belker tog det första initiativet och körde fram till spets efter 600 meter. Det för att varva efter 17,3. När 900 meter återstod sände Erik Adielsson fram Bythebook i andraspår för att ta upp jakten, mitt på upploppet hade Googoo Gaagaa-sonen kopplat ett säkert segergrepp. Efter 13,0 sista 500 fastställdes segertiden till 1.16,4/2160 meter och Bythebook belönades med 100 000 kronor i denna sin femte seger i den sjunde starten. Körande Erik Adielsson hade i övrigt en stark kväll på Solvalla och vann totalt fyra lopp – tre av dem med Svante Båth-hästar.

Lätt för Pastore Bob i årsdebuten

Samtidigt på Jägersro gjorde även Elitlopps-hästen Pastore Bob årsdebut och det blev en mycket enkel affär med tränaren Johan Untersteiner i sulkyn. Pastore Bob ledde varje meter i fyrahästarsfältet och grejade väldigt lätt segern på 1.13,9a/2140 efter 1.10 sista 500 sedan danske Takethem utmanat genom den sista kurvan.

(Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lekande lätt för läcker Looking Superb i Laval

Travtips

Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll

Travtips
torsdag 16.12, 23 maj
Axevalla heter kvällens bana så här dan före dan före dan före dan, Åke Svanstedt gästar oss för ett Elitloppsbesök men vi ikväll är det en av sönerna som är i huvuvdrollen. Rickard Svanstedt har ett par intressanta chanser och vi provar med ett par Rickar...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.22, 22 maj

Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!

Spelredaktör Daniel Berglund
Travtips
tisdag 15.59, 21 maj

Tips Jägersro 21 maj: ”Jörgensen med fin spetsvinnare”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 16.06, 20 maj

Tips Mantorp 20 maj: ”Det låter bra på Zinco Jet”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.08, 19 maj

Tips Årjäng 19 maj: ”Norsk segeryra att vänta”

Spelredaktör Daniel Olsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13.55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 15:01, 21 maj 2019

Propulsion vinner nog trots allt på söndag

Anders Malmrot har gjort ett bra lopp. Comeback på Elitloppet. Och han är årets stora bubblare...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Spelkrönika Berglund
Ulf Nilsson