Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Stort ATG-kaos igen – tappade 60 miljoner

Uppesittarkväll och start för V75-kavalkaden Winter Burst – men också stort ATG-kaos. Många spelare kunde aldrig få in sina spel trots att det sköts på starten.

Det blev inte någon bra start för ATG:s satsning Winter Burst. Driftsstörningar orsakade ännu en gång att ATG:s hemsida kraschade under kvällen före julafton. Första V75-start sköts på i en halvtimme, fram till 20.00, men fortfarande hade många kunder aldrig kunnat få in sina spel. En ny fördröjning skedde sedan inför den sjätte V75-avdelningen som fick skjutas fram ytterligare tjugo minuter.

Strax efter klockan 22.40 fungerade atg.se igen och även resultatredovisningen kom igång sent under kvällen. Men då var förstås skadan redan gjord – omsättningen tappade rejält från förra året. Samma kväll 2017 omsatte man drygt 98 miljoner kronor, nu nådde omsättningen upp i knappt 38 miljoner.

– Från kl 17 fick våra kunder problem med att spela via atg.se och ATG-butikerna. Vi tog emot spel men många drabbades av problem att lämna in sina system. Det troliga orsaken bakom problemet var en tvingande teknisk förändring gällande spelansvaret vi har gjort i vårt system för att anpassa oss till den nya spellagen efter nyår, säger ATG:s informationschef Patrik Brissman till Trav 365.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Propulsion putsar PdA-formen i Gulddivisionen

Propulsion putsar PdA-formen i Gulddivisionen

Propulsion får ett överkomligt motstånd när han den kommande lördagen ska vässa Prix d’Amérique-formen i Gulddivisionen på Romme.

Propulsion går mot en ny start i Prix d’Amérique – men förbereder sig på hemmaplan. Dagen för det tredje B-loppet Prix de Bourgogne körs på Vincennes, väljer Daniel Redéns monstertravare att slipa formen i lördagens Gulddivisionen på Romme. Blott sju hästar kommer till start i loppet (som får plats på V75) och det tuffaste motståndet lär bjudas av On Track Piraten.

Propulsion har haft en sagolik säsong, även om han vid sin senaste start i Silverhästen fick segerraden bruten. En seger på lördag och hästen passerar elva miljoner insprunget – bara i år. Propulsion har varit med i Prix d’Amérique de två senaste åren, med ett fjärde- respektive tredjepris som resultat.

Här är startlistan:

2640 auto

1 Ajlexes Cubano – Tomas Pettersson
2 Rokkakudo – Ulf Ohlsson
3 On Track Piraten – Hans R Strömberg
4 Let’s Dance – Klaus Kern
5 Mind Your Face – Jorma Kontio
6 Love Dancer – Maxime Marais
7 Propulsion – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stor norsk glädje - Looking Superb klar för PdA
Nästa nyhet
Stor norsk glädje – Looking Superb klar för PdA

Stor norsk glädje – Looking Superb klar för PdA

Den norska glädjen var stor sedan Looking Superb grejat segern i Prix Ténor de Baune. En stund senare spurtade Eridan hem Critérium Continental. Den svenska lyckan uteblev dock när två biljetter till Prix d’Amérique delades ut på Vincennes.

Norske doldisen Looking Superb gjorde andra starten i regi Jean-Michel Bazire. Nu är femåringen klar för en start i Prix d’Amérique. Norrmännens glädje var påtaglig på Vincennes under söndagen sedan det blivit triumf i Prix Ténor de Baune – ett lopp som förutom 54 000 euro i förstapris även ger en direkt plats i den stora bataljen sista söndagen i januari.

Looking Superb höll ledningen men fick snart ordentlig press av Global Trustworthy som här i sin debut på Vincennes kördes av Björn Goop. Timo Nurmos-hästen hade den hårda öppningen till trots fortsatt greppet när man travade in på upploppet. Men samtidigt som favoritspelade Délia du Pommereux, som gått i dödens, gick över i galopp infann sig luckan för Looking Superb. Med Bazire själv i sulkyn sköt norrmannen till kvickt och kopplade segergreppet. Klockorna visade 1.13,3/2700 meter i mål.

Global Trustworthy stod för en stark insats, var tvåa i mål, men efteråt meddelade domarna att den svenske travaren diskats – för orent trav. Det gav som resultat i stället en trippelseger åt stall Bazire. Redan PdA-klare Davidson du Pont knep andrapriset efter en invändig spurt, medan Dark Night Love slutade trea. Det andra svenska bidraget i loppet, Unique Juni, tog hand om fjärdepriset. Senare på kvällen berättade Jean-Michel Bazire att man också ämnar att nu satsa mot Prix d’Amérique med Looking Superb.

Du kan se loppet här.

*Hela 108 000 euro och en till PdA-plats fick vinnaren av Critérium Continental, för fyraåringarna, hämta ut. Något som tillföll Sébastien Guaratos Eridan (e. Ready Cash) som tillsammans med David Thomain spurtade vasst till segern. Efter en invändig resa genom den sista svängen, kunde Eridan perfekt leta sig loss in på upploppet för att i en snabb avslutning plocka ned länge ledande italienaren Vitruvio. Segertiden blev strålande 1.10,3a/2100 meter – en tangering av löpningsrekordet.

Här slutade Jarmo Niskanens kulltopp Earl Simon trea, efter att ha hållit starkt från dödens. För de blågula hästarna blev det dock föga utdelning; Vamp Kronos galopperade efter att i loppets inledning pressats i ledningen, Tomas Malmqvists trio Ethien du Vivier, Calle Crown och Flying Fortuna slutade samtliga i det slagna fältet medan Hard Times aldrig kom till start. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här är helgernas höjdpunkter
Nästa nyhet
Här är helgernas höjdpunkter

Här är helgernas höjdpunkter

Jul, jul, strålande jul. Ännu en gång. Men för den sakens skull tar inte travsporten ledigt. Vi hjälper dig att hålla kolla på det som händer den närmaste veckan.

Jul och nyår betyder förutom julklappar förstås också en hel del trav. V75 står som spön i backen både här hemma och i våra nordiska grannländer. I Frankrike tuffar vintermeetinget på och flera spännande lopp inför Prix d’Amérique ska köras under helgerna. Hinner du kanske inte med att ha full koll på sport och spel under julen? Då behöver du inte oroa dig – travnet tar inte ledigt.

Här är travschemat för jul och nyår:

Söndag 23 december:
Bollnäs: lunchtrav med V4
Halmstad: V75 (start 19.30) med uppesittarkväll. Travnet publicerar tips till omgången och de finns att läsa redan kvällen före.
Vincennes: Critérium Continental och Prix Ténor de Baune – vinnarna av båda loppen får en PdA-plats.

Måndag 24 december:
Julafton (förstås) och tävlingsfritt.

Tisdag 25 december:
Umåker: V75 (start 16.20). Travnet ger dig tips till omgången och de kommer finnas ute redan under julafton.

Onsdag 26 december:
Solvalla: V75 finaler (start 16.20). Travnets tips till V75-finalerna på Solvalla finns ute under juldagen.

Torsdag 27 december:
Eskilstuna: lunchtrav med V4
Jägersro: eftermiddagstrav med V4
Momarken: V75 (start 19.30). Travnet ger inga tips till V75 Momarken, men vi bjuder på lite spelvärda objekt i Unibetbloggen.

Fredag 28 december:
Åby: lunchtrav med V65. Travnet publicerar tips.
Bergsåker: eftermiddagstrav med V4
Århus: V75 (start 19.30). Inga tips till den extra V75-omgången i Danmark från travnet, men kolla efter spelfunderingar i Unibetbloggen.

Lördag 29 december:
Romme: V75 (start 16.20). Årets sista ordinarie V75-omgång och travnets tips läggs ut under fredag eftermiddag.

Söndag 30 december:
Bjerke: V75 (start 16.20). Travnet tipsar inte till den extra V75-omgången i Norge, men kommer att erbjuda intressanta tips och tankar i Unibetbloggen.
Vincennes: Det tredje B-loppet Prix de Bourgogne körs under dagen.

Måndag 31 december:
Axevalla: V75 (start 14.20). Årets sista tävlingar och V75 med multijackpot. Du hittar tips på travnet ute under söndagen.

Tisdag 1 januari:
Kalmar: lunchtrav med V4
Solvalla: V64. Det nya året inleds med en V64-omgång på Solvalla. Våra tips finns ute redan kvällen före.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Lätt seger - Lionel gav positivt PdA-besked
Nästa nyhet
V75: Lätt seger – Lionel gav positivt PdA-besked

V75: Lätt seger – Lionel gav positivt PdA-besked

Lionel ställer siktet mot en fjärde start i Prix d’Amérique. Vid Mantorps V75 på lördagen visade norrmannen ett starkt formbesked då han vann Gulddivisionen lekande lätt från ledningen.

Efter ett silver i VM-loppet fick Lionel nöja sig med andrapriset senast det begav sig på Bjerke. Men vid Mantorps V75-tävlingar på lördagen var den norske stjärnan tillbaka i vinnar-cirkeln. Fuxen kunde i riktigt snärtig stil ta hem omgångens Gulddivisionen som kördes utanför V75-kupongen. Siktet är ställt mot en ny start i Prix d’Amérique om fem veckor och dagens besked var lovande för framtiden.

– Han var sig själv i dag. Vi var lite småbesvikna efter förra starten, men nu visade sig hästen från sin bästa sida igen. Det blev väldigt enkelt i dag. Det är Prix d’Amérique som vi siktar mot och vad det blir innan vi åker ner till Paris, det får tränaren bestämma, sa Göran Antonsen i ATG Live efter segern.

Det hela blev väldigt enkelt. Lionel kom till ledningen strax före det att första halvvarvet travades efter 11,8. Den tuffaste motståndaren i sjuhästarsfältet var On Track Piraten som i sin tur tog dödens efter ett varv. Men varken ”Piraten” eller någon annan, Whitehouse Express nöp andrapriset från ryggen på ledaren, kunde utmana Lionel som stack undan med ett par längder över upploppet. 1.13,5a på 2140 meter var vinnartiden efter sista 500 nedåt 1.12. 200 000 kronor belönades vinnaren med som därmed klev över 16 miljoner totalt i karriären.

*****

*Klass 1 till Timo Nurmos. Dock inte genom favoriten Harrington. Denne tog ledningen men stannade tvärt med 600 meter kvar. Övertog ledningen gjorde i stället Global Undecided för Jorma Kontio som stack undan genom sista sväng och vann mycket lätt på 1.14,9a/2640. En fin insats men loppets bragd stod kanske ändå Kontio för. I sista sväng uppstod nämligen en högst anmärkningsvärd händelse; Jorma tappade ena tömmen som trasslade in sig i hästens ena bakben. Men såväl häst som kusk höll sig iskalla och redde ut den märkliga situationen – och vann.

– Jag tappade vänstertömmen och han trampade ned på den. Det är tur att det är en så snäll och klok häst, han bara travade på. Lite rädd var man, men jag fick stopp på hästen direkt efter mål och det gick bra. Det här är något som jag aldrig varit med om tidigare, kommenterade Jorma i ATG Live.

*Hemmaseger i stoloppet när Erik Adielsson lotsade den av Tomasz Wisniewski tränade sexåringen Indian Front till segern. Efter en resa i tredje ytter tog man rygg på favoriten Wave Lenght när denne satte in attacken 700 kvar, den senare tappade dock aktionen i sista sväng och Indian Front kunde ta över för att säkert hålla undan för bra avslutande Stella Pona. 1.15,3/2140 var vinnartiden.

*Oskar J Andersson är lärlingen som vinner mest i landet och i lärlingsloppet visade han på nytt sina skills då han använde Jörgen Westholm-tränade Dardanos som seger-vapen. Hästen kom till spets på direkten samtidigt som favoriten Sanda Love högg i galopp i starten. Därmed var vägen mot segern vigd åt Dardanos. Även om Andy Pandy One provade att bjuda till dans i dödens, lämnade ledaren lätt motståndet med några längder på upploppet. 1.14,8a/2140 var tiden på vinnaren.

*Carl Johan Jepson var inte speciellt betrodd bakom Eric Martinsson-tränade Roly Poly i det andra stoloppet men kunde när agnarna sållats från vetet vinna väldigt enkelt. Efter en resa som tredje häst i andraspår kunde Roly Poly följa perfekt med i ryggar på sista bortre för att via fjärdespår vrida på för fulla segel mitt i sista sväng. Åttaåringen avslutade sylvasst och hade kopplat greppet redan en bit in på upploppet. 1.15,6/2160 klockades 20-oddsaren till.

*Silverdivisionen bjöd perfekta förutsättningar för Stepping Spaceboy och de flesta spelares analys stämde – Admir Zukanovics läckre miljonär fixade segern enkelt för Stefan Söderkvist. Stepping Spaceboy drog till ledningen direkt, kunde sedan sänka till 1.15-tempo den första kilometern och var därefter aldrig i fara. Hela vägen till säker seger på 1.14,4a/2140 meter.

*Hade man inte klivit av V75 redan gjorde nog de allra flesta det i Bronsdivisionen. För här satte Peter Untersteiner dit en riktig smällkaramell. Jonny Mårtensson-tränade Secret Mission, streckad på en procent och minst spelad i loppet, fick en fin resa i ryggar för att sedan avgöra i en tät avslutning. Ural gjorde ett tappert lopp i dödens och med en flygande avslutning kom Dokonjo. Det dock för sent – Secret Mission vann på 1.12,8a/1640.

*Att Pastor Power skulle vara vinnaren i Klass 1-försöket kanske man inte trodde efter det att han slungat sig i galopp direkt i starten. Men Johan Untersteiner gav inte upp för det. Fyraåringen tog sig tillbaka i loppet och med fritt spelrum in på upploppet levererade Pastor Power en ruskig avslutning – segergreppet kopplades faktiskt säkert kort före mål. En väldigt imponerande insats på 1.14,4a/2140 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Readly Express vs Bold Eagle redan på söndag?

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson