Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Stor uppvisning av Greenshoe

Går det att stoppa Greenshoe i Hambletonian om tre veckor? Marcus Melanders treåring var fenomenal när han vann Stanley Dancer Memorial på 1.08,5 – och såg nästan okörd ut.

Greenshoe gick förvisso på pumpen i Earl Beal-finalen, men vid lördagens tävlingar på Meadowlands befäste den svenskägde och av Marcus Melander tränade monstertalangen sin roll som den stora favoriten inför Hambletonian den 3 augusti.

”Genrepet” var en av två divisioner av Stanley Dancer Memorial. Brian Sears satt i sulkyn bakom Father Patrick-sonen som började loppet som tredje häst, men efter 800 meter avklarade sändes fram först i andraspår. Ledande Pilot Discretion stretade emot bra, men var chanslös att svara då Greenshoe växlade upp ur sista sväng.

Greenshoe stack undan med flera längder, Brian Sears åkte bara med och hästen såg ut att ha gott om krafter i behåll då han passerade mållinjen på totaltiden 1:50,1 vilket i kilometertid blir 1.08,5a över engelska milen. Det efter sista quartern avverkad på 06,7. Segertiden är den snabbaste av en treåring hittills i år.


Den andra divisionen av Stanley Dancer såg Melander-tränade Green Manalishi trava i ledningen, men han fick se sig besegrad i en tuff slutstrid mot Swandre the Giant (e. Swan For All) körd av David Miller. Hästen som tränas av Ron Burke klockades till 1.09,3a/1609, en tiondel före Green Manalishi. Här avslutade Melanders andra häst Gerry bra för att bli fyra, medan Per Engblom-tränade Osterc galopperade på upploppet i kamp om tredjepriset. 76 500 dollar var förstapriset för de båda vinnarna.


Atlanta var den stora favoriten i Hambletonian Maturity efter världsrekordet senast, men fick se sig slagen av överraskningen Crystal Fashion. Tim Tetrick hittade rygg ledaren bakom just Atlanta som anförde fältet, men som inte kunde stå emot Crystal Fashion som kom loss invändigt över upploppet. Jim Campbell tränar vinnaren som noterade 1.08,8a/1810 för att bärga förstapriset på 225 000 dollar.

Tvåa över mållinjen var rappt avslutande Custom Cantab, men hästen flyttades ned i prislistan vilket gav Atlanta andrapriset. Åke Svanstedt hamnade långt bak i fältet med Six Pack, men hästen spurtade bra i spåren för att knipa tredjepriset.


Två divisioner av Delvin Miller för de treåriga stona kördes också under Meadowlands fullmatade kväll. Den första såg David Miller köra ”Nifty” Norman-tränade Evident Beauty (e. Trixton) till seger på 1.10,2a/1609. I den andra divisionen kom sjunde raka för Jim Campbells läckra Millies Possesion (e. Posseses the Will). Dexter Dunn i segersulkyn och segertiden 1.10,5a/1609.

Du kan se loppen här (klicka på Replays, datum och lopp).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Äntligen för Uza Josselyn – vann på 1.09,3

Äntligen för Uza Josselyn – vann på 1.09,3

Schweiziska superstoet Uza Josselyn är ärrad i de största loppen – nu var det dags för en efterlängtad fullträff även på svensk mark. Ledningen från start till mål var modellen i Årjängs Stora Sprinterlopp. Segertiden läckra 1.09,3.

Globetrottern Uza Josselyn har inte haft tur med sig direkt i sina skandinaviska starter, men i Årjängs Stora Sprinterlopp föll alla bitarna på plats för det danskfödda stoet som tränas av René Aaebischer i Schweiz. Med Erik Adielsson som driver bombade stoet hela vägen i ledningen – för att vinna på vackra 1.09,3a över 1640 meter. Det trots att himlen närmast öppnade sig strax före start.

– Jag är otroligt glad, framför allt för tränarens skull. De har haft fantastiskt oflyt i Sverige men alltid hållit huvudet högt trots besvikelserna. Jag hade superfeeling i dag, jag trodde vi skulle kunna gå till ledningen och där springa en 1.09-tid, då är det svårt att slå henne. Hon har ett otroligt driv i steget, det är en väldigt, väldigt fin travare det här, sa Erik Adielsson i ATG Live.

”Hon har ett otroligt driv i steget”
Erik Adielsson i ATG Live

Uza Josselyn öppnade riktigt kvickt och höll ut Lionel i kampen om ledningen, för att se första 500 avverkas efter 08,8. Farten fortsatte att hållas uppe, det såg i dödens travande Lionel till. Den norske slagskämpen pressade på över sista bortre och genom sista sväng var det bara Nadal Broline som riktigt kunde följa duellanterna.

Björn Goop hade gett Nadal Broline en fin resa i andra utvändigt och sändes till full attack när bara upploppet var kvar och närmade sig snabbt samtidigt som Lionel fick ge slaget förlorat. Men Uza Josselyn lät sig inte bekymras av uppvaktningen, utan höll farten starkt hela vägen för att vinna säkert.

Segertiden stannade alltså vid 1.09,3, vilket är en tiondel över det löpningsrekord som Propulsion satte vid förra årets upplaga. Vinnaren kunde addera 600 000 kronor till segerkontot. Segern betyder också att Uza Josselyn får en plats i Hugo Åbergs Memorial, vilket lär bli nästa uppgift.

Nadal Broline därmed tvåa, medan Lionel visade sina gamla takter igen och höll starkt till bronset i kamp mot landsmannen Cokstile som avslutade vasst invändigt. För Milliondollarryhme blev det ett misslyckat lopp; Elitlopps-femman blev kvar i tredjespår och fick backa sig sist, men levererade ändå en rejäl spurt i spåren för att bli femma. Milligan’s School kom aldrig riktigt in i loppet och blev oplacerad.


Röd-hvid seger inledde omgången. Sjuårige dansken Apapmand fick av sin kusk Jeppe Rask en fin resa i Silverdivisionen, placerad i andra utvändigt. Favoriten Eldorado B. anförde, men hade inget att sätta emot utvändige Ragazzo da Sopra som kopplade greppet in på upploppet och såg ut att gå mot segern. Apapmand avslutade dock snabbt och fångade, precis på ritsen, in till seger på 1.13,2a/2640.


Great Winner visade kapaciteten i Klass 2. Magnus Jakobsson kunde ge den fina fyraåringen en resa invändigt som tredje häst, medan favoriten Deede Star såg till att hålla tempot uppe i ledningen. När upploppet nalkades var ledaren slagen, Ready to Roll tog över från dödens men var maktlös att stå emot Great Winner som hittat fritt och spurtade vasst. Det till seger på 1.13,3/2140.


Strålande spurt gav U.R. Faxe segern i Erik Perssons Memorial. Örjan Kihlström hade hand om tömmarna bakom Öystein Tjomsland-träningen som såg ut att ha en omöjlig uppgift i kön när man gick genom sista sväng. Men efter fritt spelrum och en flygande avslutning i vida spår över upploppet avgjorde norrmannen för att fånga in skrällen Klocksve Sprinten kort före mål. På 1.24,0/2160 tog U.R. Faxe årets första viktoria.


Björn Goop skrällman i stoloppet. Färjestadstränaren bytte rygg ledaren mot andra utvändigt med varvet kvar bakom Timotejs Godis och kom fram i dödens in mot sista sväng. Ledande favoriten Lady Nadine hade fått press och fick ge slaget förlorat. Timotejs Godis skaffade sig greppet och gick lätt undan före fint spurtande Bravivivicimo. Hope And Dreams gjorde ett starkt lopp med sista varvet i spåren, men orkade inte sista biten. Vinnaren visade 1.13,3/2140.


Välförtjänt vinst för Macelleria i Klass 1. Efter tre raka andrapris var det dags för valacken, körd och tränad av Robert Bergh. Och det var heller inte något snack om saken; Macelleria övertog tidigt spets och fortsatte i jämn fart i ledningen. Ur sista sväng blev det fullt blås och motståndet fick göra upp om silvret. Riktigt fin vinnare som klippte målsnöret på 1.12,1a/2140.


Norskt firande efter Bronsdivisionen. Duktige Magnus Teien Gundersen hittade andra utvändigt med N.Y. Coeurdesoleil och avvaktade där till 600 kvar. Coktail Jet-sonen kunde avgöra säkert till slut före ledande Peder Mykla och den i dödens tappre Urgent Call. Vinnare klockades till 1.11,3a/1640. Favoriten Visa As försvann i en galopp i tidigt skede.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gaffelbandsskada för Bandit Brick
Nästa nyhet
Gaffelbandsskada för Bandit Brick

Gaffelbandsskada för Bandit Brick

Danske topptravaren Bandit Brick hann med tre starter hos Jean-Michel Bazire. Nu är hästen på väg tillbaka till Danmark sedan han ådragit sig en gaffelbandsskada.

I regi Steen Juul utvecklades Bandit Brick till en segermaskin, ofta sedd på svenska banor. Efter en kort sejour hos Björn Goop har dansken gjort sina tre senaste starter för Jean-Michel Bazire. Något som bland annat resulterat i en seger i mitten av juni.

Nu är dock sexåringen på väg tillbaka till hemlandet. Det sedan Bandit Brick olyckligt drabbats av vad som beskrivs som en kraftig gaffelbandsskada. Det berättar ägaren Kaj Jörgensen för Travservice.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stochampionats-kvalen: Lätt för Conrads Rödluva
Nästa nyhet
Stochampionats-kvalen: Lätt för Conrads Rödluva

Stochampionats-kvalen: Lätt för Conrads Rödluva

Uttagningen till Stochampionatet blev ingen svår nöt att knäcka för Conrads Rödluva. I finalen nästa söndag lär hon bli stor favorit – men hon utmanas av en annan fuxa.

Efter segrar i Oaks och Breeders Crown som treåring har Daniel Redén-tränade Conrads Rödluva fått finna sig i rollen som kullens drottning. Fast det är en roll som hon tycks trivas i. När uttagningarna till Stochampionatet hölls på Axevalla under fredagskvällen, tog hon sig på lätta hovar mot en ny stor final.

För Conrads Rödluva, som vanligt körd av Örjan Kihlström, blev det en enkel och odramatisk historia. Med två varv kvar övertog hon ledningen från Global Vintage och så mycket svårare blev det aldrig. Jättefavoriten hade kommandot återstoden av loppet, lättade undan något sista biten så att Global Vintage kunde ta den andrafinalplatsen, och vann med krafter kvar på 1.15,3a/2640.

Robert Bergh tog andra uttagningen med formstarka Fantasia Sisu. Hon gavs en angenäm resa i rygg på ledaren, fick fritt 300 kvar och avgjorde lätt över upploppet på 1.14,4a/2640. Tvåa och vidare till final Racing Brodda som föll med flaggan i topp efter att ha gjort stora delar av sista varvet i tredjespår.

Peter G Norman fick fira efter tredje uttagningen. Med stallets Flaming Ace Sisu blev det ett perfekt lopp; spets och sedan släpp till favoritspelade Miss Sober. Flaming Ace Sisu fick fritt ur sista sväng och avslutade vasst sista 200 till säker seger på 1.14,5a/2640 före ledarinnan.

Uttagningarnas stora knall stod Lyx Håleryd för. Joakim Elfving-träningen var en av de minst spelade i fältet och låg för sin kusk Örjan Kihlström länge sist invändigt i fältet, men efter fritt och attack ur sista kurvan formligen exploderade Lyx Håleryd i spåren – för att vinna lätt. 1.15,6a/2640 var tiden. Head For Home med till final, också efter en bra avslutning, medan favoriten A Sweet Dance inte alls fick det att stämma och felade som slagen vid upploppets början.

Björn Goop ordnade också en seger – bakom toppstammade Zeta Kronos (mamma Fama Currit vann Stochampionatet 2005). Zeta Kronos befann sig i femte utvändigt när hon styrdes på i spåren med varvet kvar. Efter att ha pustat en bit i sista sväng, avgjorde hon via en kraftfull avslutning på linjen före Drottningpokals-vinnaren Activated som gjort loppet i dödens. 1.14,2a/2640 var uttagningarnas snabbaste segertid.

Timo Nurmos har också en het kandidat i finalen. Fuxan Hankypanky Rubyred går från klarhet till klarhet och kunde utan bekymmer hemföra sista uttagningen efter att av Jorma Kontio körts fram direkt från bakspår och spetsat efter ett halvvarv. Vinnarhålets Real Caviar sköt till vasst när det blev fritt över upploppet, men ledarinnan höll säkert undan på 1.14,5a/2640.

Finalen körs på Axevalla nästa söndag, den 21 juli. Då väntar på vinnaren ett förstapris på 1,2 miljoner kronor, men med chans på det dubbla för premiechansarna.

Här är finalfältet efter lottning och spårval:

Stochampionatet, 2640 auto, (häst-tränare):

1 Zeta Kronos – Björn Goop
2 Lyx Håleryd – Joakim Elfving
3 Hankypanky Rubyred – Timo Nurmos
4 Conrads Rödluva – Daniel Redén
5 Fantasia Sisu – Robert Bergh
6 Miss Sober – Robert Bergh
7 Real Caviar – Hans-Owe Sundberg
8 Head For Home – Fredrik Wallin
9 Flaming Ace Sisu – Peter G Norman
10 Global Vintage – Timo Nurmos
11 Racing Brodda – Mattias Djuse
12 Activated – Fredrik Wallin

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Attraversiamo slipar formen på Bergsåker
Nästa nyhet
Attraversiamo slipar formen på Bergsåker

Attraversiamo slipar formen på Bergsåker

Efter det prydliga svenska rekordet senast fortsätter Attraversiamo sin marsch mot Derbyt. På torsdag väntar finalen av Norrlands Grand Prix.

Svante Båths fyraåriga monster Attraversiamo lämnade ett kraftfullt besked inför stundande Derby-kval när han senast vann Prix Readly Express på det nya svenska rekordet 1.10,5 över full distans. På torsdag dyker han upp på Bergsåker för nästa uppgift.

Det är finalen av Norrlands Grand Prix som väntar, loppet har ett förstapris på en kvarts miljon kronor. Bland de hästar som ska tampas med Attraversiamo hittar vi Daniel Redéns båda Zephyr Kronos och Hill Street.

Startlistan till finalen av Norrlands Elitserie för treåringarna, går heller inte av för hackor. Här har stall Båth Global Adventure till start, som ska försöka återuppta segerraden efter galoppen i E3 senast. Han ställs mot ett gäng bestående av bland andra Robert Berghs tuffe Power och italienska flygmaskinen Acciaio.

Här är startlistorna:

Norrlands Grand Prix final, 2140 auto:

1 Tito – Ulf Ohlsson
2 Attraversiamo – Erik Adielsson
3 Zephyr Kronos – Örjan Kihlström
4 Hill Street – Rikard N Skoglund
5 Lexington Tooma – Ove A Lindqvist
6 No Matter – Per Linderoth
7 Even’s Cool Boy – Robert Dunder
8 Im Your Captain – Jorma Kontio


Norrlands Elitserie final, 2140 auto:

1 Libertin – Mattias Djuse
2 Global Adventure – Erik Adielsson
3 Power – Robert Bergh
4 Barley Sugar – Örjan Kihlström
5 Beer Before Liquor – Per Linderoth
6 Boston Flip – Stefan Johansson
7 Pretty Boy Floyd – Ulf Ohlsson
8 Enge Sargon – Rikard N Skoglund
9 Sherlock – Jorma Kontio
10 Wild N. Crazy W.F. – Nicklas Westerholm
11 Acciaio – Alessandro Gocciadoro

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tränarnas förslag: 15.00 som starttid för V75

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson