Ragazzo da Sopra skrällde

Unionstravet på Färjestad i ett soligt Karlstad och i Uno Sweds Minne tillika Gulddivisionen slutade med en riktig knall som dessutom gjorde gulddebut.

När spårlottningen kom i söndags var Gulddivisionen vikt åt Perfect Spirit från bricka ett men när startbilen släppte fältet utvecklade sig det annorlunda.

Ragazzo Da Sopra flög till spets och istället var det Heart Of Steel och Johan Untersteiner som fick överta ledningen tidigt.

Örjan Kihlström fick syna dödens med förhandsfavoriten Perfect Spirit som låg på en hel del och tempot var högt uppskruvat.

På sista bortre långsidan rundade Oskar J Andersson och Usain Henna fram utvändigt ledaren, och Perfect Spirit som var nu slagen men alltjämt var det Heart Of Steel som hade kommandot.

Dessa två stred rejält och längre ut i banan aviserade nu flera ekipage sitt intresse. Men från vinnarhålet hittade Jorma Kontio fritt fram med Björn Goops Ragazzo Da Sopra och då small det till.

-Jag sa till Jorma att ladda rejält och köra i rygg ledaren. Det är helt otroligt. Hästen ska inte vinna i sin gulddebut. Med skor dessutom, sa stallets Anton Sverre i ATG-live.

From Above-sonen avslutade sylvasst och hann fram till skrällseger i god tid före mål. Förstapris 200 000 kronor och segertid 1.11,3a/2140. Tvåa Usain Henna och tredjeplatsen till Heart Of Steel.

***

I Bronsdivisionen var fyraårige Marcello Wibb raskast i en tuff spetsstrid och redan där hade Johan Untersteiner kopplat greppet om loppet.

Gideon H. Renka fortsatte visa form som tvåa från rygg ledaren tillsammans med Adrian Kolgjini och Global Tailwind höll berömvärt till tredjepriset från dödens

Men åt Raja Mirchi-sonen fanns inget att göra som vann på 1.11,6a/1640 meter och 125 000 kr i förstapris.

***

Ibra Boko och Erlend Rennesvik hette norska segerduon i en rörig Klass II-historia där det mesta hände på sista bortre långsidan.

Carl Johan Jepson ledde detta stayerlopp länge med Victory Road och varvet kvar bytte Björn Goop andra ytter mot dödens med Giordano Soa.

På sista bortre var Goop slagen och samtidigt galopperade ledaren. Istället öppnade det upp sig Rennesvik i vinnarhålet och ekipaget kunde bara köra rakt fram.

Fyraåringen fick genast 20-30 meters försprång vilket räckte gott och väl före vasst spurtande Valnes Ior. Kim Pedersen tränar och segertid 1.14,5a/3140 meter. Förstapris 125 000 kronor.

***

Silverdivisionen blev ett rivigt lopp och det skrällde till ordentligt när Björn Goop satte dit Veijo Heiskanen-tränade Smevikens Cruiser. 

Goop tog rygg på Adrian Kolgjini och Partizan Face 900 från mål, och i slutsvängen var dessa två ekipagen helt solo.

Det var jämnt långt in i det sista men kort före mål sluggade sig Magiccarpetride-sonen förbi och överraskningen var ett faktum. Tiden i mål 1.12,3a/2140 meter och 150 000 in.

***

Klass I-försöket kantades av en hel del galopper men ingen skugga ska falla över segraren Dexter Brick, tränad av Mattias Djuse och körd av Carl Johan Jepson.

Ekipaget hamnade i tredje ytter men via en rejäl slutrepa i tredjespår kunde Make It Happen-sonen vinna tämligen enkelt på 1.13,3a/2140 meter. Förstapris 125 000 kronor.

***

Unionsstayern över tre varv blev en rivig historia och när krutröken lagt sig var det Mimmi Elfstrand-tränade Bossy Alley som fick besöka vinnarcirkeln.

Magnus Jakobsson tog hand om täten med Great Winner men i slutsvängen var det istället Björn Goop som hade kommandot med Waikiki Silvio.

Men från invändigt läge hade Ville Karhulahti hittat rätt väg bakom femåringen som hade torrast spurtkrut kvar. Segern blev säker på 1.14,3/3140 meter och förstapriset låg på 125 000 kronor.

 

 

 

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Odd Herakles på 1.20,3

Odd Herakles på 1.20,3

Unionskampen på Färjestad lockar alltid den svensk-norska kallblodseliten och i år blev det imponerade seger för Odd Herakles.

300 000 kronor stod det segerchecken i Unionskampen och detta skulle utveckla sig till en sevärd helnorsk duell som inte avgjordes förrän kort före mål.

Odd Herakles var snabbast från start och Tom Erik Solberg kunde sätta sig till rätta i täten men det var friskt tempo första biten då första 500 travades på 1.21.

Adrian Solberg Akselsen satt i rygg ledaren med Roli Eld men valde dödens tidigt och tryckte upp tempot rejält hela vägen.

På sista bortre långsidan var övriga konkurrenter akterseglade och sida vid sida, nos vid nos vidtog nu en tvekamp där ingen ville ge sig.

Den här hästen har allt”
Tom Erik Solberg i ATG-live

Lars O Romtveits Odd Herakles såg slagen ut på mitt på upploppet, men Moe Odin-sonen visade återigen prov på sin grymma inställning och kontrade till seger på finfina 1.20,3a/2140 meter.

Självklart rejält överbetyg även till Roli Eld och Adrian Solberg Akselsen som gjorde match av detta via sin tidiga manöver. Trea i mål slutade Troll Solen och Magnus T Gundersen.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Alegra B. starkast i Berlin
Nästa nyhet
Alegra B. starkast i Berlin

Alegra B. starkast i Berlin

Conrad Lugauers Alegra B. reste ner till Berlin för en start i Breeders Crown och det slutade med seger.

Det fanns flera svenskintressen på Berlin Mariendorf under lördagseftermiddagen och i Breeders Crown (57215€) för 5-7åriga ston segrade Alegra B.

Conrad Lugauer hittade till ledningen tidigt med Andover Hall-dottern och fick tidigt Stonewashd Diamant och Peter Untersteiner utvändigt om sig.

Där bakom lurade Goldy Stardust i tredje ytter och in på upploppet kastade Michael Nimczyk loss samtidigt som Stonewashd Diamant började tröttna.

Favoritens spurt bet bra men räckte bara till andraplatsen eftersom  Lugauer full kontroll på händelserna där framme och kunde vinna loppet på 1.13,1a/1900 meter.

28607 euro stod det på segerchecken medan Stonewashd Diamant slutade fyra och kunde inkassera 5722 euro.

 

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Tomas Malmqvists Kriteriehopp övertygade
Nästa nyhet
Tomas Malmqvists Kriteriehopp övertygade

Tomas Malmqvists Kriteriehopp övertygade

Tomas Malmqvist-tränade Empire imponerade stort när han vann 1.12,4 på Lunden i slutet av augusti. Igår när det kördes dansk kriteriekval var dags segla upp som favorit till sluttiteln.

Birger Jörgensen satt bakom treåringen och ekipaget inledde i andra ytter. En position som blev dödens en väldigt kort bit innan täten övertogs upp till 500 meters-passeringen.

Klockan visade 12,4 då medan varvet travades sedan på 1.13,2 och Västerbo Prestige-sonen fick då sällskap utvändigt av Johan Untersteiner bakom Eric The Eel.

Dessa båda var också etta och tvåa i mål men det skulle komma att skiljena åtta längder. För i slutsvängen lättade Jörgensen på tömmarna och Empire försvann ifrån de övriga på 1.12,7/2000 meter.

Bakom Tomas Malmqvists stora Kriteriehopp kämpade Eric The Eel till sig andrapriset och en finalplats i Kriteriet som körs 6 oktober på Charlottenlund.

 

 

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Googoo Gaagaa fullbokad - på en vecka
Nästa nyhet
Googoo Gaagaa fullbokad – på en vecka

Googoo Gaagaa fullbokad – på en vecka

Googoo Gaagaa anlände till Sverige i veckan – redan är han fulltecknad för nästa avelssäsong. Intresset för den udda stammade hingsten är hett.

Så sent som i måndags kom amerikanske avelshingsten Googoo Gaagaa till Sverige för att stallas upp på Stuteri Broline inför nästa avelssäsong. Och intresset för hingsten fallen efter passgångaren Cam’s Rocket tycks enormt. Efter bara några dagar kan det nu konstateras att hästen är fullbokad med maxantalet 150 ston för kommande säsong.

– Trycket har varit enormt och jag har inte ens hunnit med att svara i telefon som jag önskat. Det förstås helt fantastiskt att intresset varit så stort, säger managern Robert Lindström i ett pressutskick.

Googoo Gaagaa är fadershingst till inte färre än tre finalister i Kriteriet nästa söndag, Bythebook, Power och Usain Töll. Vid Kriterieauktionen nästa helg säljs sex avkommor. Priserna för Googoo Gaagaa är satta till 4000 kronor i bokningsavgift och 44 000 kronor vid levande föl.

Läs även: Googoo Gaagaa till Sverige – intresset stort

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Plunge Blue Chip vann på topptid

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson