Stjärnspäckat i Italien

Ett riktigt stjärnspäckat italienskt gäng gör upp i söndagens Gran Premio Costa Azzura i Turin när Vivid Wise As, Vitruvio, Cokstile och Zacon Gio möts bakom bilen.

Det är förvisso bara sju hästar med i startlistan, men den håller å andra sidan mycket hög kvalitet. När Gran Premio Costa Azzura körs i Turin på söndag luftas några av de bästa italienska hästarna i loppet som bjuder 78 200 euro till vinnaren. Flera av deltagarna är de som siktas mot Gran Premio della Lotteria den 25 oktober då Face Time Bourbon väntar som en motståndare.

Gocciadoro kör Vitruvio

Alessandro Gocciadoro tränar fyra av de sju hästarna där Vivid Wise As varit sommarens stora segerherre, med tre raka storloppssegrar. Gocciadoro kör dock själv Vitruvio som här gör första starten för tränaren sedan han återvände till Italien efter en sejour hos Björn Goop. Senaste starten för Vitruvio var den i Hugo Åbergs. Tufft motstånd bjuds av förra årets världsmästare Zacon Gio samt Cokstile som ju i år varit runner-up såväl i Elitloppet som Hugo Åbergs.

Gran Premio Costa Azzurra, 1600 auto:

1 Vivid Wise As – Giuseppe Pietro Maisto
2 Cokstile – Antonio di Nardo
3 Zacon Gio – Roberto Vecchione
4 Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
5 Chief Orlando – Francesco Tufano
6 Vapiro – René Legati
7 Zlatan – Vincenzo P. Dell’Annunziata

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Årets Kusk-EM inställt

Årets Kusk-EM inställt

Ulf Ohlsson slutade i fjol trea i Kusk-VM och skulle ha representerat Sverige i årets Kusk-EM i Belgien. Men nu står det klart att mästerskapet inte kommer att avgöras.

Kusk-VM avgjordes i Sverige förra året där Nederländernas Rick Ebbinge bärgade guldet och Ulf Ohlsson avgick med bronsplatsen. Sveriges kuskchampion skulle också ha representerat blågult i årets Kusk-EM som var menat att avgöras på de belgiska banorna Mons och Tongres den 24-25 oktober.

Något Kusk-EM blir det dock inte av. Det står nu definitivt. Det europeiska travförbundet UET meddelar att de belgiska arrangörerna väljer att ställa in mästerskapet med anledning av corona-pandemin och att det inte kommer köras vid ett senare tillfälle i år. Tidigare har också Lärlings-EM, som skulle ha avgjorts i Finland, blivit inställt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Who's Who på Färjestad
Nästa nyhet
Who’s Who på Färjestad

Who’s Who på Färjestad

Efter pallplaceringar i både Åby Stora Pris och Sundsvall Open Trot – Who’s Who är på startlinjen igen. Den här lördagen jagas Gulddivisionsseger på Färjestad.

Färjestad håller i lördagsnöjet den här veckan och omgångens main event är Uno Sweds Minneslopp. Här gör Who’s Who årets femte framträdande, efter att i sina senaste starter slutat som silvermedaljör i Åby Stora Pris och därefter trea i Sundsvall Open Trot. Meriterat motstånd hittas i bland andra Cyber Lane, Heavy Sound och formtoppade norrmannen Gigant Invalley.

Ny seger i raden för Odd Herakles?

Unionskampen ser världens bästa kallblod i hetluften igen. Odd Herakles gör första starten för Odd Paulsen som tränare, men det är som vanligt Tom Erik Solberg i vagnen. Odd Herakles är här ute efter sin trettonde raka seger och dessutom titelförsvar i loppet.

Uno Sweds Minneslopp, 2140 auto:

1 Gigant Invalley – Gunnar Austevoll
2 Global Welcome – Erik Adielsson
3 West Wing – Paula A Gyllenberg
4 Snowstorm Hanover – Jorma Kontio
5 Who’s Who – Örjan Kihlström
6 Forfantone Am – Torbjörn Jansson
7 Voltaire Gifont – Björn Goop
8 Cyber Lane – Johan Untersteiner
9 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
10 Chianti – Carl Johan Jepson
11 Giveitgasandgo – Stefan Persson
12 Deep Sea Dream – Tom Erik Solberg


Unionskampen, 2140 auto:

1 Björs Frej – Ulf Ohlsson
2 Roli Eld – Björn Goop
3 Åsrud Vilja – Örjan Kihlström
4 Odd Herakles – Tom Erik Solberg
5 Emil Mollyn – Ole Johan Östre
6 Troll Solen – Magnus Teien Gundersen
7 Eldvin – Rikard N Skoglund
8 Titan Tabac – Oskar J Andersson
9 Valle Mattis – Geir Vegard Gundersen
10 Bellfaks – Mats E Djuse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Enorm Grisle Odin G.L.
Nästa nyhet
Enorm Grisle Odin G.L.

Enorm Grisle Odin G.L.

En stor startgalopp såg ut att grusa Grisle Odin G.L:s chanser när det verkligen gällde igen. Men den här gången skulle han bara ha titeln. Öystein Tjomslands fyraårings-monster bjöd på en helt heroisk insats i Norskt Kallblodsderby.

Grisle Odin G.L. har hela tiden hållits som kullens bästa kallblod men det har inte alltid varit klockrent i de största uppgifterna. I fjolårets svenska Kriterium blev det galopp, likaså i uttagningarna till Derbyt i somras. När Norskt Travderby så avgjordes på Bjerke under söndagen – höll det på att gå riktigt snett igen. Grisle Odin G.L. tog sig en lång startgalopp. Till och med så lång att det var på gränsen att han klarade sig från diskning, men domarna friade.

Hämtade ikapp efter jättegalopp

Upphämtningen som följde därefter var en omedelbar klassiker. Grisle Odin G.L. (e. Moe Odin) tog sig tillbaka, styrde på i tredjespår varvet kvar och fick på bortre lång rygg i stallkamraten Havglimt, som för övrigt vann svenska Derbyt. Efter att ha tappat aktionen för ett ögonblick i sista sväng sändes Grisle Odin G.L. på igen över upploppet – och fångade på linjen in Havglimt. Bragdartad seger och dessutom dubbel åt Tjomsland som tog sin tredje norska Derby-seger. Vinnaren noterade 1.25,2a över 2600 meter, tog karriärens 14:e seger i 18:e starten och belönades med totalt 1,5 miljoner norska kronor.


Tjomslandtränat även i Kriteriet

Öysteins Tjomslands dominans är närmast totalt. Stallet plockade segern också i Kallblodskriteriet, men här var det Tom Erik Solberg som satt i segersulkyn. Tangen Bork (e. Bork Odin) höll upp sitt innerspår och såg att hela loppet hålla uppvaktande Finseth Faksen utvändigt om sig. Tangen Bork vann till slut säkert på 1.26,2a/2100. Hästen tjänade en halv miljon norska kronor i sin 4:e seger i 6:e starten.


Ny Derby-succé för Gundersen

När det kommer till varmblodens Derby i Norge handlar det ofta om Geir Vegard Gundersens stall. Så också i år; tränaren tog sin tredje raka i loppet och den femte totalt. Men det var sonen Magnus Teien Gundersen som satt bakom segervapnet Iggy B.R. (e. Trixton). Vinnaren hann, efter sista 900 meterna först i tredjespår, fram i en rivig avslutning för att fånga tappre ledaren Golden Dream M.E. på linjen. Iggy B.R. belönades med 1,5 miljoner kronor efter seger på 1.14,3a/2600.


Läcker High Flyer i Kriteriet

Kriteriet för varmblod till Kim Pedersens talang High Flyer (e. Bold Eagle) som tog sin 5:e seger i den 7:e starten. Erlend Rennesvik kastade loss High Flyer mitt på sista bortre, svepte fram till ledningen och stack med många längder Custom Cheval jagade ikapp starkt, men utan chans att nå en riktigt vass vinnare. Segertiden här 1.13,0a/2100 och förstapriset 750 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Favoritfall i William Wellwood
Nästa nyhet
Favoritfall i William Wellwood

Favoritfall i William Wellwood

Åke Svanstedts Southwind Tyrion delade favoritskapet med likaledes obesegrade Macho Martini – men ingen av dem skulle vinna William Wellwood Memorial. Överraskningen On A Streak vägrade ge sig från ledningen och tog påpassligt karriärens första seger.

Åke Svanstedts obesegrade jättelöfte Southwond Tyrion skulle på pappret göra upp i en duell mot den Luc Blais-tränade Macho Martini som heller aldrig förlorat i sju starter. Men när finalen av William Wellwood Memorial för tvååriga hingstar och valacker kördes på Woodbine Mohawk Park resulterade det i en oväntad utgång.

Southwind Tyrion fick inte grepp

Det var i stället Luc Blais andrahäst On A Streak (e. Cantab Hall) som stal showen tillsammans med sin kusk Scott Young. Vinnaren kördes till spets efter loppets första fjärdedel medan Yannick Gingras arbetade fram Southwind Tyrion utvändigt. En hård kamp utspelades över upploppet men ledaren vägrade släppa Svanstedt-hästen förbi sig. Med knapp marginal höll On A Streak undan till skrällseger på 1.11,2a/1609. För On A Streak var det här första segern i karriärens sjätte start. Förstapriset var värt motsvarande cirka två miljoner kronor. Macho Martini lade beslag på tredjeplatsen. Marcus Melanders Magical Muscle Man och Nancy Takters Locatelli gjorde bort sig med galopper.

Blais-seger också i Peaceful Way

Det blev en stor kväll på Woodbine för tränaren Luc Blais sedan han också hemfört Peaceful Way för tvååriga ston. Favoriten Donna Soprano (e. Donato Hanover) var överlägsen för sin kusk Bob McClure. Donna Soprano svepte fram till spets efter halva milen och lämnade motståndet med flera längder över den avslutande rakan. Segertiden blev 1.10,6a/1609.

Här kan du se loppen:


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ohotad Missle Hill

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson