Stjärnparad i tredje deltävlingen

Kampen om platser i Paralympiatravet fortsätter när den tredje deltävlingen bjuder stjärnparad i Halmstad. Aetos Kronos är tillbaka på svensk mark och möter stallkompisen Zarenne Fas, Cyber Lane och Handsome Brad.

Halmstadtravet är platsen för Paraylmpiatravets tredje deltävling på lördag och det är hästar från hemmabanan som dominerar. Jerry Riordan plockar ut sina två flaggskepp i loppet. Aetos Kronos är tillbaka i Sverige, efter att senast varit trea i Prix de France. Tillsammans med Magnus A Djuse blir det dock att inleda från mariga bricka tolv.

Cyber Lane ute efter snabb revansch

Stallkamraten Zarenne Fas, som vann Finlandia-Ajo i höstas, gör i loppet årsdebut vilket också gäller för Peter Untersteiners Heart of Steel som förra året segrade i Copenhagen Cup. De ställs mot Cyber Lane som i sin årsdebut förra helgen var stor i nederlaget mot Racing Mange. För att förstärka den tredje deltävlingens kvalitet ytterligare adderar vi till startfältet även Handsome Brad i sin tredje start för året, den i Italien ägde topptravaren Chief Orlando och fjolårets danske Derby-vinnare Extreme.

Paraylmpiatravet, deltävling 3, 2140 auto:

1 Vagabond Bi – Ulf Ohlsson
2 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
3 Husse Boko – Örjan Kihlström
4 Extreme – Steen Juul
5 Sevilla – Jörgen Sjunnesson
6 Chief Orlando – Vincenzo Gallo
7 Cyber Lane – Johan Untersteiner
8 Nadal Broline – Björn Goop
9 Zarenne Fas – Kevin Oscarsson
10 Heart of Steel – Peter Untersteiner
11 Night Brodde – Marc Elias
12 Aetos Kronos – Magnus A Djuse


Klara för Paralympiatravet:

Ecurie D. (wild card)
Elian Web (titelförsvarare)
Délia du Pommereux (wild card)
Gelati Cut (wild card)
Racing Mange (inkvalad)
Very Kronos (inbjuden)
Who’s Who (inkvalad)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Who’s Who övertygar

Who’s Who övertygar

Det kommer bli ett väldigt spännande år för Who’s Who som det ser ut. Pasi Aikios ögonsten var överlägset starkast till slut och avgjorde lekande lätt till andra raka segern. Nu är hästen redo för Paralympiatravet nästa.

Sylvass avslutning till seger i årsdebuten under påsken. Ny seger på lätta hovar i spurten på Bergsåker under lördagen. Who’s Who (e. Maharajah) har fått en övertygande start på säsongen. Segern i Assar Engbloms lopp i Sundsvall innebar att den tidigare Derby-vinnaren nu är klappad och klar för finalen i Paralympiatravets final den 8 maj.

– Det såg ut som om Örjan hade krafter kvar i linorna i alla fall. Det här känns jättebra, all den vinterträning som vi gjort, det känns skönt att se att det gett utdelning. Formen är nog över nittio nu i alla fall, vi börjar närma oss toppformen, menade Pasi Aikio i ATG Live.

”Vi börjar närma oss toppformen”Pasi Aikio i ATG Live

Inte särskilt överraskande var det Disco Volante som tog sig till täten. Ledaren fick förvandla 09,5 första 500 till överkant 1.12 på varvet. I det läget befann sig Örjan Kihlström i tredje utvändigt med Who’s Who men 700 från mål drog kusken i högertömmen. Ledaren hade gjort sitt när man klev in på upploppet, men Who’s Who hade minst sagt spänstiga ben väl bevarade. Who’s Who avgjorde mycket lätt sista biten och såg ut att ha krafter sparade när han passerade mål på 1.11,9a/2140.

Very Kronos fin tvåa i årsdebuten

Very Kronos gjorde spännande årsdebut i samma lopp. Han stod för en mycket bra comeback. Med Erik Adielsson vid tömmarna fick den svenske mästaren finna sig i positionen först i andraspår det första varvet, blev avlöst av From the Mine (som senare felade på upploppet) och avslutade på starkt sätt för att bärga andrapriset, en tiondel från vinnaren. Tredjepriset gick till Mindyourvalue W.F. i första starten på tre månader. Disco Volante tröttnade på upploppet och kom i mål som sjua, klockad till 1.12,3.


Tronskifte på kallblodstronen

Tjugo raka segrar – sedan fick Odd Herakles möta Månlykke A.M (e. Månprinsen A.M.). Var det ett tronskifte på kallblodstronen som bevittnades? Odd Herakles, som de senaste året fått bära epitetet världens bästa kallblod, kom programenligt till ledningen och såg ut att gå mot en ny viktoria efter att ha varvat på 1.21. Gunnar Melander hade dock inte gett upp bakom sin nya gigant.

Månlykke A.M. fick från sitt bakspår bli den som fick jobba först i andraspår, varvet från mål hade Melander klivit fram i dödens. Genom sista kurvan var drömduellen ett faktum, men den ledande Odd Herakles förmådde inte svara sin fyra år yngre kollega. Månlykke A.M. kopplade till sist ett säkert segergrepp och passerade mål på 1.21,4a/2140 meter. Bedriften var värd 110 000 kronor.

– Jag har en väldig bra häst. Han förvånar mig hela tiden, att han har den här viljan att vinna… Jag bad honom lite 800 kvar och vilket svar jag fick. När vi gick in över upploppet så vred jag bara ut pisken… Jag har hållit på med det här länge, men sådant här gör ju en euforisk, sa Gunnar Melander i ATG Live.


Verkligen otroligt fin vinnare

Otroligosåfin (e. Pojke Kronos) levde onekligen upp till sitt namn i Bronsdivisionens försök. Det var verkligen en fin vinnare som hemmatränaren ”Lalle” Söderberg bjöd på. Den femårige valacken stack till spets på direkten, fortsatte i hög fart (10,9 första varvet) men gick aldrig att passera. Favoriten Moses kunde inte hota från dödens och gott avslutande Rally Hans kom inte i någon farlig närhet. Toppfin spetsvinnare som klockades till goda 1.12,3a/2140 meter.


Femstjärnigt av Gogobet Sisu

Mika Haapakangas verkar ha ett litet monster i femårige Gogobet Sisu (e. Googoo Gaagaa). Insatsen i Klass 2-försöket gick verkligen inte av för hackor. Gogobet Sisu fick galopp i första kurvan, men tog sig ikapp och styrdes på först i tredjespår med varvet kvar. Det tuffa upplägget till trots kunde den ledande favoriten Magnificent Tooma inte värja sig i slutstriden. Att körande Mats E Djuse unnade sig en segergest över mållinjen var inte att undra på. Gogobet Sisu tog segern på 1.15,3/2640.


Pang till spets för Beauty Wind

Björn Goop var taggad i Diamantstoet. Beauty Wind (e. Muscle Hill) hade femtespår i tilläggsvolten men fick en pangstart och lirkade sig till ledningen redan vid ingången av första kurvan. Med en sådan fin start behöver det inte vara svårare. Den fyraåriga italienskan hade händelserna under fullständig kontroll och spårade till mål för seger på 1.14,4/2140.


Fighter Lady tuffast från dödens

Eskilstunas Kevin Gondet tränar Schweiz-födda Fighter Lady (e. Origano Lap) som på allvar såg till att presentera sig för publiken. För Rikard N Skoglund fick sexåringen göra hela Klass 2-försöket utvändigt ledaren, men hade ändå styrkan att avgöra till slut. Skrällen Bone Hard Flash utmanade hela upploppet ned men kom inte förbi, Fighter Lady svarade för en tung insats till seger på 1.11,4a/1640. Här blev det galopp i starten för favoriten Deal Done Zet.


Cab Lane fortsätter övertyga

Det gick undan i Silverdivisionen. Eller vad sägs om 09,2 första 500 och 10,6 på varvet? Inga problem för Cab Lane (e. Muscle Hill) emellertid. Timo Nurmos sexårige klippare går från klarhet till klarhet. Ledande Betting Rebel fick ge sig när upploppet nalkades, Kaptah, hela vägen i rygg på vinnaren, fick testa att utmana sista biten men förvisades enkelt av Cab Lane. Per Lennartsson tog tredje raka i samarbete med hästen som klockades till skarpa 1.10,8a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gu d'Héripré tillbaka i vinnarcirkeln
Nästa nyhet
Gu d’Héripré tillbaka i vinnarcirkeln

Gu d’Héripré tillbaka i vinnarcirkeln

Paralympiatravet-deltagaren Gelati Cut genrepade på Vincennes, stod för en positiv insats men var chanslös att rubba Gu d’Héripré. Årets Prix d’Amérique-trea visade toppform när han enkelt hemförde Prix Henri Levesque.

Philippe Billard-tränade femåringen Gu d’Héripré (e. Coktail Jet) plockade bronset i Prix d’Amérique men fick senast i Prix Robert Auvray se sig besegrad av Gelati Cut. När kullkamraterna på nytt möttes under lördagens fina tävlingar på kolstybben, tog stjärnan snabb revansch.

Gu d’Héripré blixtrade till ledningen i Grupp 2-mötet Prix Henri Levesque och kom att anföra loppet hela vägen. Gelati Cut, som genrepade inför sin start i Paralympiatravet, tog sig först fram i andraspår med kilometern kvar, hängde inte med i den skarpa tempoväxlingen genom sista sväng, men återkom på ett fint sätt över upploppet för att bli tvåa bakom den ohotade vinnaren. Green Grass, utmanade i sista kurvan, men tappade aktionen och galopperade i silverstriden. Gu d’Héripré ökade på sitt konto med 45 000 euro efter seger på 1.11,2/2175 meter.


Lätt för Wild Love efter rejäl insats

Bengt Simbergs fina Wild Love (e. Love You), i Frankrike tränad av Anders Lindqvist, var i segertagen igen på Vincennes. Det var en riktigt tung insats som stoet bjussade i Prix de la Lorraine där Alexis Prat körde. Via tredjespår tog sig svenskan fram i dödens, gick ledaren i närkamp i uppförsbacken och kopplade ett enkelt segergrepp över upploppet. Dénicheur du Vif höll bra och Et Voilà de Muze gick en vass avslutning men någon fara för segern var det aldrig för Wild Love. På 1.11,5a/2100 bärgades guldet värt 30 150 euro. Hästen har därmed tjänat drygt en miljon kronor på åtta Frankrike-starter.


Dorgos de Guez i vinnarcirkeln igen

Jean-Michel Bazires tuffe valack Dorgos de Guez (e. Romcok de Guez) hade fått två ”nollor” i raden, men kunde nu återvända till vinnarcirkeln. Som storfavorit infriade åttaåringen i Prix Jean Riaud, tidigare Prix Jamin. ”Bazze” körde snabbt fram i dödens, övertog ledningen i den andra kurvan och kunde säkert försvara sig för uppvaktande Détroit Castelets till slut. 1.14,4/2850 var segernoteringen. 40 500 euro i förstapris.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dear Friend runt om i Seinäjoki-Race
Nästa nyhet
Dear Friend runt om i Seinäjoki-Race

Dear Friend runt om i Seinäjoki-Race

Favoriten Vernissage Grif försvann redan före bilen släppt fältet. Heavy Sound försvann precis efter. Därmed låg vägen vidöppen för Dear Friend. Johan Untersteiners stostjärna anförde varje meter i Seinäjoki-Race.

Årets upplaga av Seinäjoki-Race handlade på förhand mest om två hästar. Men den italienske kanonen Vernissage Grif var inte alls på humör och galopperade hejdlöst redan innan bilen fällt in vingarna. Kort senare försvann den andra favoriten, Heavy Sound, också i galopp vid ingången av första kurvan efter att ha misslyckats att försvara ledningen. Därmed var vägen öppen för Dear Friend.

Mycket vunnet i starten för Dear Friend

Och det var också Johan Untersteiners Orlando Vici-dotter som smackade till ledningen. Det sjuåriga stoet som visat strålande form på hemmaplan med två raka segrar, var aldrig i närhet av förlust efter att ha spetsat och varvat efter 12,5.

– Vi blev nedstrukna ett spår och det går att öppna snabbt därifrån på den här banan. Första femtio meterna var avgörande för oss, hon är fruktansvärt snabb i benen och då vi kom till spets var mycket vunnet för oss. De båda favoriterna var ju borta redan i första sväng och då kändes det ju såklart bra för vår del. Jag såg inget jättehot för oss bakifrån och hon kändes bra hela vägen, vi vann med några växlar kvar i mål faktiskt, summerade Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

Putsade rekordet med en tiondel

Ubertino Grif liftade hela loppet i rygg på ledarinnan och fick fritt ur sista sväng då Grainfield Aiden kastade handduken från dödens. Jättestänkaren Willow Pride avslutade piggt i vida spår, men ingen av de båda förmådde att på allvar utmana Dear Friend. Det svenska stålstoet höll lätt undan hela vägen och efter 1.10 sista 500 passerade man mål på 1.11,7, en notering som slipade löpningsrekordet med en tiondel. Dear Friend belönades för sin seger i Seinäjoki-Race med 70 000 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Toppmotstånd när Don Fanucci Zet gästar Bollnäs
Nästa nyhet
Toppmotstånd när Don Fanucci Zet gästar Bollnäs

Toppmotstånd när Don Fanucci Zet gästar Bollnäs

Blygsamma 50 000 kronor i förstapris men torsdagens snabblopp på Bollnästravet håller alldeles utsökt klass då Don Fanucci Zet bland annat möter en årsdebuterande Brother Bill.

Daniel Redén-stjärnan Don Fanucci Zet inledde säsongen med att på 1.09,9 vara tvåa bakom Click Bait i Prins Carl Philips Jubileumspokal under påskhelgen. Kommande torsdag väntar nästa start för femåringen då han äntrar ett snabblopp på Bollnästravet – men motståndet blev långt ifrån enkelt.

Möter Brother Bill i årsdebut

I samma race gör tidigare Kriterie-tvåan och femfaldige miljonären från Timo Nurmos stall, Brother Bill årsdebut. Comeback handlar det även om för Nimbus C.D. och andra starten för året gör i loppet Diamanten. För att förstärka loppets redan höga kvalitet ytterligare hittas här även Evaluate, tillbaka igen i Stefan Melanders regi efter en kort sejour i Finland.

1640 auto:

1 Yes Mickey – Mats E Djuse
2 Ajlexes Cubano – Tomas Pettersson
3 Diamanten – Björn Goop
4 Don Fanucci Zet – Örjan Kihlström
5 Candor Hall – Kaj Widell
6 King on the Hill – Hans G Eriksson
7 Evaluate – Magnus A Djuse
8 Brother Bill – Jorma Kontio
9 Snowstorm Hanover – Rikard N Skoglund
10 Ready For More – Hanna Forslin
11 Queer Fish – Ulf Eriksson
12 Nimbus C.D. – Peter G Norman

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Konflikt i Propulsion-utredningen - lämnar sina poster

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson