Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Stig H trea i comebacken: ”Kul vara med i hetluften igen”

I ett breddlopp hemma på Solvalla gjorde han comeback – det slutade med ett tredjepris. Stig H Johansson körde sitt första ”riktiga” travlopp på nästan femton år.

Efter att ha ”vunnit allt som går att vinna”, och över 6000 segerdefileringar avslutade Stig H Johansson sin kuskkarriär i december 2005. Efter det har han förvisso dykt upp vid ett fåtal tillfällen i en rad inbjudningslopp, men när Solvalla arrangerade en breddloppsdag på söndagen var han oväntat tillbaka i jollen igen.

Hade greppet till sista biten

Stig H, som fyller 75 i sommar, satte upp sig själv som driver på stallets Fixi Mearas och nog satt takterna i för ”mäster”. Efter ett lopp utvändigt om ledaren skaffade sig ekipaget greppet när man gick in över upploppet, men krafterna tröt något sista biten och Bruiser Pace körd av Kim Moberg hann förbi för segern. Fixi Meras och Stig H tog hand om tredjeplatsen.

– Det var kul att var med lite i hetluften igen och hästen kändes fin; hon gjorde det bra och då var det extra roligt. Jag är nöjd med hästen…och att jag tog mig runt. Jag blev lite onödigt segersugen kanske men att jag gjorde en tabbe får jag stå ut med. Det är klart att det gav mersmak, men det är inget som vi får se någon fortsättning på mer än kanske vid något enstaka tillfälle som det här, berättade Stig H V75 Direkt på TV12.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Gimpanzee läcker på 1.09,2

Gimpanzee läcker på 1.09,2

Elitlopps-äventyret fick ställas in, i stället väntar en fortsatt matchning i Nordamerika. Gimpanzee var riktigt laddad när han under söndagen gjorde årsdebut. Segern togs på 1.09,2 vilket tangerade Ecurie D:s årsbästa.

Gimpanzee huserade i den amerikanska kulltoppen i fjol där han bland annat blev trea i Hambletonian och avslutade med att vinna Breeders Crown. Tränaren Marcus Melander hade siktet mot en start i Elitloppet men corona-pandemin grusade de planerna. I stället blev det årsdebut och första starten som fyraåring för Gimpanzee på Tioga Downs under söndagen – och det gick undan.

Tangerade Ecurie D:s tid

Med Brian Sears i sulkyn susade Gimpanzee (e. Chapter Seven) direkt till ledningen och var sedan aldrig hotad om segern i en avdelning av The Graduate Series. Gimpanzee anförde från start till mål och passerade på spänstiga hovar mållinjen på totaltiden 1:51.2 vilket omräknat i kilometertiden betydde 1.09,2a/1609 på tusenmetersbanan. Hästen tangerade därmed den tid som jämngamle Ecurie D. noterade i Fyraåringseliten under Elitlopps-helgen.

Marcus Melander tog hem även den andra avdelningen av The Graduate Series. Återigen var det Brian Sears vid tömmarna, segervapnet nu Grand Swan (e. Swan For All). Scenariot ett snarlikt, Grand Swan gick i ledningen hela vägen, men det blev betydligt hårdare emot när Pure Chance utmanade till linjen. Ledaren höll dock undan, för seger på 1.10,2.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bakspår för Elitloppshästarna
Nästa nyhet
Bakspår för Elitloppshästarna

Bakspår för Elitloppshästarna

Två hästar från årets Elitloppet finns med i Kalmarsundspokalen på söndag – men både Tae Kwon Deo och Disco Volante drog opassande bakspår bakom bilen i sprintermötet.

Midsommarhelgens STL-omgång är förlagd till söndagen, enligt traditionen på Kalmartravet där det är Kalmarsundspokalen som får mest fokus. Två hästar som senast startade i Elitloppet finns med i årets startlista – men loppet öppnades upp sedan båda lottats till bakspår.

Elitloppshästar från bakspår

Tae Kwon Deo vann på imponerande sätt i Örebro men galopperade sedan bort sig i sitt försök av Elitloppet; Adrian Kolgjinis topptravare får börja från bricka tolv. Galopp i Elitloppets försök blev det även för Disco Volante; Stefan Melanders fyrfaldiga miljonär kan inte nyttja sin startsnabbhet från ett spår tio. På utmanarsidan finns Tycoon Conway Hall som kommit tillbaka med två raka segrar, Gareth Boko, Baron Gift, norske kämpen Lionel och Stepping Spaceboy för att nämna en handfull.

Viola Silas lopp är stoeliten i omgången och också här bjuds en angenäm startlista. De båda toppstona Double Exposure och Une Etoile Gar, som senast startade i Jämtlands Stora Pris, ska ta sig an bland andra Activated i första starten för året och hemmahoppet Ultra Bright.

Här är startlistorna:

Kalmarsundspokalen, 1640 auto:

1 Tycoon Conway Hall – Flemming Jensen
2 Västerbo Exact – Johan Svensson
3 Photo Lavec – Bo Westergård
4 Canari Match – Örjan Kihlström
5 Gareth Boko – Marc Elias
6 Lionel – Göran Antonsen
7 Baron Gift – Jorma Kontio
8 Stepping Spaceboy – Wilhelm Paal
9 Monark Newmen – Fredrik Persson
10 Disco Volante – Ulf Ohlsson
11 Espirit Sisu – Erik Adielsson
12 Tae Kwon Deo – Adrian Kolgjini


Viola Silas lopp, 2140 auto:

1 Firewire – Kaj Widell
2 Sharp Dream – Peter Ingves
3 Une Etoile Gar – Jorma Kontio
4 Double Exposure – Örjan Kihlström
5 Activated – Carl Johan Jepson
6 Wild Love – Kevin Oscarsson
7 Ultra Bright – Fredrik Persson
8 Julia Pellini – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ble du Gers efter fartfest
Nästa nyhet
Ble du Gers efter fartfest

Ble du Gers efter fartfest

Efter en öppning mellan Elian Web och Vitruvio som sprängde ljudvallen såg Ble du Gers sin chans. Frode Hamres urstarke fransman fick till slut en enkel match – och vann Oslo Grand Prix på ruskiga 1.10,0 över medeldistans.

Inledningen av Oslo Grand Prix 2020 lär gå till historien – som ett av de snabbaste travlopp som någonsin körts. I den körningen var förstås inte Ble du Gers inblandad men fartfesten blev vägen till framgång för fransosen. Per Oleg Midtfjeld skötte tömmarna bakom Frode Hamre-träningen och fick njuta segerns sötma i det norska storloppet för andra gången, femton år efter segern med Steinlager.

– Det blev ett väldigt speciellt lopp, med så hårt tempo. Då var det tacksamt för oss att sitta där bak. Hästen har visat hur stark han är tidigare, så det var mest för honom att bara hålla tempot. Jag fick upp segerkänslan 600 kvar och 250 från mål kändes det helt säkert, sa Per Oleg efter segern.

1.07 på första kilometern

Öppningen var häpnadsväckande. Elian Web höll, som väntat, spets men finländaren fick sannerligen inte sitta i fred. Vitruvio kastade loss direkt och Björn Goop kunde inte få stopp på regidebutanten. Italienaren pressade ursinnigt i dödens vilket resulterade i 05,8 första 500 – och 07,1(!) på kilometern. Därmed var det förståeligt att Elian Web fick kasta handduken på sista bortre, Vitruvio tog över och gjorde ett försök att rycka undan.

Ble du Gers avgjorde lätt

Fast den enorma öppningen hade förstås satt sina spår. Ble du Gers och Midtfjeld var ekipaget som, på avstånd, följt som trea. Nu togs jakten upp. Fransmannen tog sig snabbt ikapp en stum Vitruvio, fick greppet in över upploppet och gick lätt undan till den något överraskande segern värd 350 000 norska kronor. Vinnartiden stannade vid fenomenala 1.10,0a över 2100 meter vilket slipade löpningsrekordet som Nunico satte för fyra år sedan – med en halv sekund. Tiden är en tiondel över det världsrekord på tusenmetersbana som Readly Express innehar.

Bakom den klara vinnaren var det Tsunami Diamant som spurtade bäst för Jörgen Sjunnesson för att knipa silvret för den mycket tappre Vitruvio som höll till tredjepriset. Måltvåans stallkamrat Mister F. Daag försvann i en tidig galopp. Comebackande Evil Enok M.E. spurtade in som fyra medan Looking Superb aldrig kunde ta sig in i loppet men avslutade okej för att bli femma.


Topprestation av Zarenne Fas

Jerry Riordan fick en mycket trevlig dag på Bjerke. Hans femåriga stjärna Zarenne Fas visade att den riktiga storformen åter infunnit sig. För Tom Erik Solberg imponerade han stort i Europamatchen. Zarenne Fas fick trava i dödens på Lewis Ale men pulveriserade ledaren genom sista svängen, skaffade sig greppet och vann väldigt lätt på vassa 1.09,8a över engelska milen.

Redan före det hade Tessy d’Ete, från samma stall och med samma kusk, avgjort till segern i stayern. Fransyskan låg länge sist i fältet men följde med i ryggar in på slutvarvet och svarade för en rykande finish via femtespår genom sista svängen. Tessy d’Ete hann fram, kort före mål, för att klockas till 1.13,1 på 3160 meter.

Läs även: Supertid av Odd Herakles

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Supertid av Odd Herakles
Nästa nyhet
Supertid av Odd Herakles

Supertid av Odd Herakles

Världens bästa kallblod för dagen – nu är han också snabbast i Norge genom tiderna. Odd Herakles bjöd återigen på en mäktig prestation när han bärgade segern i Alm Svartens Äreslopp på 1.18,4.

Med sju raka segrar i bagaget, senast triumfen i Elitkampen, kom Odd Herakles som favorit till Alm Svartens Äreslopp som avgjordes under Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke. Lars O Romtveits stjärna bjöd återigen på en absolut topprestation.

Krossade från dödens

Lome Brage gjorde sitt bästa för att sätta sin motståndare på prov och pressade sig förbi till ledningen in i första svängen. Därmed fick Tom Erik Solberg styra fram Odd Herakles i dödens den här gången. Det var dock inget som skulle stoppa kallblodsmonstret. Tempot hölls stenhårt; första varvet travades i 17,5-tempo och ledaren började bli mör när man svängde genom sista kurvan.

Odd Herkales tog över kommandot och även om både Roli Eld och Ingbest kom med goda avslut, var det aldrig någon fara på taket. Odd Herakles skar mållinjen på knivskarpa 1.18,4a/1609 meter. Den segertiden betydde ett nytt norskt rekord alla kategorier; Tekno Odins tidigare notering från 2016 putsades med en tiondel. Världsrekordet innehas fortfarande av Järvsöfaks, som för snart femton år sedan travade ”oslagbara” 1.17,9 i Gävle.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Antonio gick inte att stoppa

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson