Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av dagens V86-omgång på Solvalla och Åby.

26% – 29% – 34% – 82%.
Det var omsättningsökningarna vid de fyra V86:or som avgjordes under december.

Men framgångarna började inte då. Så här såg siffrorna ut under novemberomgångarna:
45% – 60% – 73% 58%.

Ännu bättre, men då var man hjälpt av jackpot flera gånger. Så var det inte under december. Där kan man hänföra ökningarna till återinförda TV-sändningar. Att det inte är X-press-konceptet som varit avgörande för ökningen visar t ex den senaste omgången. Då var det vanlig V86, utan express, och då var ökningen större än någonsin – 82%, utan hjälp av jackpot.

Man ska ändå inte dra för stora växlar på siffrorna – omsättningen är bara tillbaka på den nivå som gällde för ett par år sedan. Ytterligare ett bevis för att det var de indragna TV-sändningarna som höll på att döda spelformen. Förmodligen det dummaste beslut företaget någonsin tagit. Syns man inte finns man inte – och man kombinerade med att samtidigt spara pengar ur marknadsföringsbudgeten. På modern internetska säger man ”facepalm”.

Bara två strykningar idag gör att det finns 361 miljoner tänkbara V86-rader. Någon av dem är rätt, och rent teoretiskt är det här en av de svårare V86:orna. För det mesta har spelarna ”bara” 100-200 miljoner kombinationer att välja bland. Lägger man därtill frånvaron av starka spikar så blir u-tipset att det blir hög utdelning idag!

V86-1: Autostart, kort distans, hög klass
Aftonbladet spikar. ATG:s expert Anders Malmrot spikar. Jag har själv sett 2 Keeping Julia i hennes flesta starter de senaste åren, då dessa utförts på min hemmabana Åby. Hon har flera gånger visat kapacitet för att vinna ett lopp som detta, men agerar i regel under toppkapacitet och vinner inte så ofta. Det blev bara två segrar ifjol och tre året innan, på 13 respektive 15 starter. Gemensamt för de totalt fem segrarna? Utan skor varje gång.

Nu råder som bekant skotvång på Åby. Senast Julia gick med skor var just på Åby och då blev hon femma, närmast slagen av Marta Broline. Marta…? Just det, googla upp den hästens meriter.

Loppet öppnas upp av att de (för dagen) bästa hästarna lottats till de klart sämsta utgångslägena, 8 och 12. Dessa hade utgjort ett urstarkt lås om de lottats till fina lägen. Tipsettan trots allt till 12 Leader Tom då, rent generellt, svenska amatörer kör bättre än utländska proffs.

4 Denim Boko vann lopp som tvååring. Senaste segern kom i ett treåringslopp för ston, spelad till 1.35. Gå in i lopparkivet och kolla! Oj, det går visst inte så långt tillbaks…
Som hästägare får man välja mellan att hämta grymma summor för att anmäla till årgångsloppen, eller se sin häst tävla flera säsonger.

Statistiken då? Den ser lite annorlunda ut på Åby än på andra banor och är värd att ha koll på. I den här relativt höga klassen skräller det oftare än i de lägre – det brukar ju vara tvärtom annars. Vid sådan här proposition skräller det i 40% av fallen, att jämföra med 14-15% i de lägre klasserna.

V86-2: Autostart, kort distans, stolopp
Kort-auto-lopp körs det för få av på Solvalla. Åtminstone jag tycker att de är roliga och spelstimulerande.

I den lägsta klassen avgjordes åtta lopp. Den som spelade på spårlottvinnaren, femman, varje gång fick drygt 9 insatser tillbaks.
I mellanklassen avgjordes tretton lopp och spårspelaren fick knappt femtio insatser tillbaks.
I den högsta klassen avgjordes bara tre lopp och där vann ingen femma.
Totalt sett 24 lopp som gav spårspelaren 59 insatser tillbaks, ett plus på 35 stycken eller 146% av totalinsatsen. Det är sämre än rekordåret 2011 då spårspelet gav +173%. Över tid går man alltid plus att spela på det här viset, så har det varit decennium efter decennium – märkligt nog. Strategin skulle ju fallera om fler började anamma den.

Även spår 4 genererar vinst men inte lika mycket, i snitt tjugo procent per år. Ifjol fick spår 4-spelaren 55 insatser tillbaks på 24 spelade och av de sex stoloppen (det här loppet är ett sådant) vanns hälften från fjärdespåret och bara ett från spår fem. Jag rekommenderar givetvis Solvallabibeln för mer läsning i ämnet 🙂

5 Unique Gowan (20%) är bästa hästen och tar ned favoriten 1 Rugiada dei Rex (55%) från dödens om hon har ”sin” dag. Den chansen är långt ifrån hundra procent, men stor nog för att hästen ska vara en bra spik.

Innerspår över 1640a tror många är bra, men statistiken är tydlig: Endast spår 9 är sämre, och det ytterst marginellt. Favoritinfriandeindex ligger på 0.7, vilket innebär att spåret reducerar chanserna med 30% jämfört med ett ”neutralt” spår och mer än halverar chansen jämfört med ett bra spår som 4 eller 5.

V86-3: Autostart, kort distans, låg klass. Struken: 12
Samma som föregående Åby-lopp (V86-1), men lägre klass. Och här är alltså skrällrisken lägre; så ser det inte ut på Solvalla eller andra banor. Open stretch påverkar löpningsförlopp på ibland svårförutsägbara sätt.

1 Ragamuffin (54%) är bäst och 2 Ernst Hugo (1%) är spetshäst. Spetshästen vinner oftare än spetshästen. Nu är klasskillnaden dessa individer emellan så stor att det är rätt att den förstnämnde är favorit – men skillnaden i spel är absurd. Man ska också tänka på att Ernst Hugo bara vunnit ett lopp men varit tvåa åtta gånger – bra tvillinghäst

”Jag är rejält orolig för innerspåret för han har inte visat någon större startsnabbhet. Han är trevande från start och kort distans är inte heller idealiskt. Han brukar komma med starka avslut men när man kommer upp i klasserna går det inte att tappa från start” säger favoritens tränare insiktsfullt på ATG:s hemsida. Hästen blir gigantisk favorit på den överkapacitet han visat i de två senaste starterna, men man ska inte glömma att han galopperat i 5/10 före det. Värd att gardera.

V86-4: Autostart, medeldistans, hög mellanklass
53 sådana här ”vanliga” 2140a-lopp avgjordes på Solvalla ifjol (inom V86). 11 av dem vanns från spår 5, som i vanlig ordning var bäst.

Att låga nummer är dåliga spelobjekt är ingen nyhet, men det bekräftades ifjol. Från spåren 1 och 2 togs endast tre segrar vardera – och till låga odds förstås. Den som spelat dem i de 53 loppen fick 10 respektive 15 insatser tillbaks bara.

Man kan jämföra med att fem segrar togs från spår 10 och fyra från spår 11 – lägen som spelarna säkert, men felaktigt, räknar som en minusfaktor gentemot 1 och 2 när man analyserar loppen. Även om man ser till hela 2000-talet och över 800 lopp, så visar spår 10 bättre siffror än både 1 och 2.

5 Dead Wood (11%) hade vunnit utan galoppen i onsdags men tränaren har inget flyt för dagen. Senaste segern på svensk mark ligger så långt tillbaks som i september, och då var det monté. För den senaste segern i vanligt trav får man gå tillbaka till juni. U-tipset är ändå att Dead Wood avfärdar favoriten från dödens om så krävs – men då måste han förstås trava hela loppet och med orosmoln på himlen får man gardera.

Först givetvis med storfavoriten 4 Quality Questioned (62%) som har finfin vinstchans, men inte rimligen i nivå med spelprocenten.

V86-5: Autostart, lång distans, stolopp
Långlopp på Åby är ganska sällsynta och statistiken är tunn. Man finner dock att andrahandarna segrar oftare än favoriterna, och invändiga löpningar är förstås viktiga.

Spårgynnade 5 Network Broline (27%) spetsar och kommer från stall i form. Tipsetta och spikidé i annars öppet lopp.

Favoriten 6 Spik Party (31%) kan förstås vara för bra, det brukar gå bra för Jensen på Åby. Men hans hästar brukar också vara barfotaberoende och den individuella statistiken (2 segrar, 6 andraplatser) lockar inte.

V86-6: Autostart, medeldistans, 4-åriga i låg klass
Jag tycker det borde vara skillnad på fyraåringslopp såhär precis i början av säsongen, jämfört med i sommar och i slutet av säsongen, men kollar man statistiken finner man inga skillnader i resultatprofil.

Favoritfrekvensen är hög i sådana här lopp, 42%. Bakom är det sedan rimliga chanser för alla rankade 2-8. Spetshästen vinner ”bara” 39% av loppen.

V86-7: Autostart, medeldistans, mellanklass. Struken: 10
2 Jarl af Solnäs (32%) har nått sitt tak. Hästen har visat begränsning på sistone. Man ska aldrig räkna bort en spetshäst, men som favorit är spelvärdet lågt. Någon passerar säkert sista biten – flera stycken, skulle jag tro.

Första blicken på startlistan sa ”5 Careful Victory!”. Men kusken/tränaren ligger lägre än lågt. Hästen är inte i form och matchas för ett sprinterlopp om tio dar. Annars ser det ju upplagt ut för rygg ledaren och open stretch. 3% kan väl inte vara för mycket i alla fall.

V86-8: Autostart, lång distans, mellanklass
3 I Am Dynamite (6%) är nog bäst, men spåret avskräcker. Lägen (och taktik) är extra avgörande över 2640 och vid spår 3 står 1%. Femtespåret är överlägset och formtoppade 5 Jameson Broline (2%) streckas direkt.

Favoritens 12:e-spår är inte ”mindre farligt när distansen är lång” som man kan läsa på sina ställen, utan det är precis tvärtom.

/Jens Sjödén
Mejl: mailajens@yahoo.se 
Jens Sjödén
 ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Bergsåker: ”Känns mycket fin i jobben”

V4 Bergsåker: ”Känns mycket fin i jobben”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han är behandlad efter senast och känns mycket fin i jobben. Han har dock inte fått något banjobb och han lär vara ännu vassare till en kommande V86-start. Han är dock klassen i gänget och det är bra chans. Taktiken har jag inte bestämt ännu. Han är van att tävla barfota men nu blir det skor runt om och eventuellt brodd. Han är van att träna med brodd och det oroar mig inte så mycket, säger Björn Karlsson om Lottmar (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bergsåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

3 Mys Elden – Han har hittat en fin vinterform och gjort tre fina lopp efter uppehåll. Han fick inte fritt senast utan hade allting kvar och vi tar nya tag nu. Förutom Lottmar tyckte jag väl att motståndet såg överkomligt ut och spåret är bra. Hästen är ojämnt startsnabb men kan säkert hugga en fin placering. Inga ändringar, säger Mats Gällerstedt.

7 Moe Sol – Han visar inte riktigt samma spänst i jobben som då han var på topp. Han har haft sin gaffelbandsskada och vi kollar upp honom regelbundet och det verkar ok. Vi fixade till en has på honom efter senaste starten. Han tävlar med skor runt om och brodd är ok. Vi vill inte ha lös bana för det ogillar han. Helstängt huvudlag igen och vi kör nog snällt.

8 Solfredman – Det har gått lite lång tid mellan starterna och han är lite svårbedömd formmässigt. Han känns rätt så normal hemma. Senast drog vi urryckarna för första gången i lopp och hästen fick panik. Han är inte direkt startsnabb men fältet är litet. En fidus, säger Mikael Svingstedt.

9 Lottmar – Han är behandlad efter senast och känns mycket fin i jobben. Han har dock inte fått något banjobb och han lär vara ännu vassare till en kommande V86-start. Han är dock klassen i gänget och det är bra chans. Taktiken har jag inte bestämt ännu. Han är van att tävla barfota men nu blir det skor runt om och eventuellt brodd. Han är van att träna med brodd och det oroar mig inte så mycket, säger Björn Karlsson.

Lopp 2, V4-2

4 Vici Ram – Det har varit kallt runt jul och hårt att träna så träningsupplägget har inte varit optimalt. Han känns lite stel efter att ha sprungit på hårt underlag så vi får se. Hästen är liten och även om spåret inte är någon fördel så bör han greja det. Han hade brodd senast och det blir nog skor med brodd igen. Åter öppet huvudlag så det är inga finesser, säger Mats Strandfors.

12 R.K. Speedo – Han verkar bra i ordning och lär nog vinna lopp snart. Nu är läget tufft och det behövs att det blir bra fart på loppet. Helst kör vi honom barfota runt om, säger Jimmy Jonsson i stallet.

Lopp 3, V4-3

3 Amour d’Inverne – Det verkar bre med henne och motståndet set något vettigare ut än vanligt. Hon kan öppna bra och spets och släppa vore fint. Skor runt om och det är hon van vid, säger Thomas Lönn.

4 Playoff – Hon blev fast i en trött rygg senast men spurtade bra när luckan kom och hon har stått för ett par fina insatser på slutet. Det känns som att hon är på gång men vi möter några bra nu. Ändå känns hon väl som en av dem som kan vinna loppet om det stämmer på vägen. Inga ändringar, säger Peter Eriksson.

5 Nikita Broline – Hon kvävde sig senast därav den bleka insatsen. Vi har kollat halsen ordentligt och det verkar bra. Veterinären sa att hästar kan göra så där för att sedan aldrig göra om det. Vi har haft lite isigt att träna på men hon har fått sina jobb och känns fin. Hon brukar gå bra efter lite uppehåll. Jag är ingen barfotafantast och hon är van att tävla med skor som nu och det fungerar bra. Även brodd fungerar bra. Det blir någon form av norskt huvudlag på henne och visst är jag som vanligt optimist. Det är lite skillnad på motstånd nu, säger Greger Hägglund.

6 Monique Vox – Hon smög med senast och hakade väl på bra i skymundan. Luckan kom sent och eftersom hon har svårt att växla tempo blev inte placeringen bättre. Det fanns krafter kvar i mål och formen tycker jag sitter där den ska. Hon är beroende av rätt typ av lopp för att komma in i matchen men skulle det klaffa nu är hon inte borta. Dock är väl risken att de radar upp sig som ett pärlband på innerspår och att ledaren får bestämma. Då blir det svårt att ta något. Helst barfota fram men vi får se hur banan ser ut, säger Krister Jakobsson.

7 My Love Star – Hon vinner inte på beställning och läget är inget vidare. Allt verkar normalt med henne och helst kör vi henne barfota runt om, säger Jimmy Jonsson i stallet.

Lopp 4, V4-4

4 Master Ho – Han håller riktigt bra form och jag förväntar mig en bra insats. Det var några tuffa emot så att vinna kan bli tufft men vi är inte helt borta. Jag har gjort om hästen en del och nu fungerar han även med skor bak. Det har han inte gjort tidigare. Vi kör med den balansen, säger Daniel Wikberg.

5 Beautyson – Han har en passande uppgift och han bör vara vår bästa V4-chans idag. Helst kör vi honom barfota men han fungerar bra även om det blir skorna på, säger Jimmy Jonsson i stallet.

7 Mr Concept – Banan på Bergsåker har varit lite svår på sistone och jag har inte varit inne och kört något banjobb. Han känns bra hemma i jobben men det kan saknas lite tempo. Dessutom är läget svårt. Han är medium ut. Vi kör med skor runt om, säger Håkan Skoglund.

9 Exciter – Han hade varit ifrån något för halsinfektion senast och bör nog vara vassare nu. Han kan nog vara med i främre träffen och läget passar bra då han är lite ivrig ibland med framspår. Han får tävla med skor idag och det är ett litet minus, säger Thomas Lönn.

11 Tellmeaboutlarry – Han har gått bra på sistone och har dessutom mött tuffa hästar nästan hela hästen. Dessutom har det liksom inte stämt i loppen heller och när han väl kommit vettigt på det har det blivit stafettkörning så att han hamnat ännu längre bak. Vi fick ett stilläge nu men hästen är bra och fungerar dessutom över alla distanser. Än så längre tror jag att han är mer gynnad av 2640 meter eftersom han är lite trög av sig men jag tror han kommer bli en skaplig sprinter också. Vi behöver lite tur idag men han har en viss hårdhet som kan komma väl tillpass. Skor runt om med broddar blir det idag men det ska inte vara några problem, säger Krister Molin.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskarna i PdA-genrep på söndag
Nästa nyhet
Svenskarna i PdA-genrep på söndag

Svenskarna i PdA-genrep på söndag

När Prix de Belgique och Prix Tenor de Baune avgörs på söndag, läggs de sista pusselbitarna inför Prix d’Amérique. Flera svenskar finns med bland de hugade spekulanterna.

Under måndagen gick anmälningstiden till söndagens storlopp på Vincennes ut. Med två veckor kvar till Prix d’Amérique är det då som genrepet kommer ske för vissa. För andra är det sista chansen att knipa en biljett till det största loppet.

Maven lär möta Solvato i Prix Tenor de Baune. Foto: ALN

Prix de Belgique är det sista och fjärde så kallade ”B-loppet”. Svenskar som är anmälda till loppet är Elles W. Phedo, Backfire, Solvato, Canaka B.F. och Kadett C.D. Här finns också inför PdA heta namn som Texas Charm, Up And Quick och Jimmy Takters Maven. De två sistnämnda kommer dock, vid en eventuell start, att beläggas med 25 meters tillägg på grunddistansen 2850 meter.

Och det är också i sexåringsloppet Prix Tenor de Baune som Maven, liksom Solvato, med all sannolikhet kommer starta. Problem kring vilken kusk som ska köra Maven har emellertid uppstått: kontrakterade Franck Nivard måste köra egentränade Vulcain de Vandel, varför det nu i stället blir Jean-Michel Bazire som troligen ska kuska amerikanskan.

Andra svenskhästar anmälda till Prix Tenor de Baune är Claes Boko, Moving On, Chelsea Boko samt Mosaique Face.

Båda loppen har ett förstapris på 54 000 euro. Vinnaren av Prix Tenor de Baune är direktvalificerad till Prix d’Amérique. Prix de Belgique ingår i de fyra ”B-loppen” vars fem bästa poängsamlare tar plats i PdA. De definitiva startlistorna till loppen blir klara under torsdag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avel väntar för Drottningpokalen-vinnaren
Nästa nyhet
Avel väntar för Drottningpokalen-vinnaren

Avel väntar för Drottningpokalen-vinnaren

Den förra Drottningspokals-vinnaren Gisela Ås slutar att tävla. En framtid inom aveln väntar nu för dubbel-miljonärskan.

Det USA-födda Infinif-stoet Gisela Ås kom till Sverige och Åke Svanstedts regi 2013 och det blev snart stor succé då hon vann Drottning Silvias Pokal före bland andra Fascination. Hästen har efter Svanstedts flytt tränats av Roger Walmann och Reijo Liljendahl.

Framgångarna efter fyraåringssäsongen har emellertid uteblivit. Under fjolåret gjorde Gisela Ås tio starter med det blygsamma resultatet 17 300 kronor som förtjänst. När hon i lördags slutade femma i Gulddivisionen på Jägersro, blev det också hennes sista start.

– Det är en ung dam med fin stam som ska bli väldigt intressant i aveln. Jag och ägaren beslutade oss för att göra ett sista försök i höstas, men det var som vi trodde – att hon hade sina bästa tävlingsresultat bakom sig, säger Reijo Liljendahl till travronden.se.

Sexåringen tog under sin karriär 10 segrar på 43 starter och travade in 2,3 miljoner kronor. Nu väntar en avelskarriär i födelselandet USA hos uppfödarna ACL Farms och första partnern kommer bli Hambo-vinnaren Trixton.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
San Pail på väg tillbaka - gick kvallopp
Nästa nyhet
San Pail på väg tillbaka – gick kvallopp

San Pail på väg tillbaka – gick kvallopp

Den kanadensiska superstjärnan San Pail har bara gjort några få starter de senaste åren, men nu är han på väg tillbaka mot en överraskande comeback. Elvaåringen gick ett kvallopp under måndagen.

San Pellegrino-sonen San Pail klassades som en av världens bästa travare för några år sedan och kanadensaren gjorde stundtals rent hus i de största loppen i Nordamerika. Men valacken har inte startat kontinuerligt sedan våren 2012; de senaste två åren har han gjort sammanlagt tre sporadiska starter, den senaste i april förra året.

Men den nu elvaåriga stjärnan tycks nu vara på väg tillbaka mot en ny comeback. Under måndagen gick San Pail ett kvallopp på Woodbine Racetrack. Hästen kom tillsammans med ordinarie körsven Randy Waples i mål som trea på tiden 1.14,6a över den engelska milen.

– Vi har försökt att låta honom få en vecka ledigt i hagen emellanåt, men han stod bara och väntade på oss. När vi tog in honom så ville han bara ut och träna med de andra hästarna. Han har joggats i stort sett varje dag under sommaren, säger tränaren Rod Hughes till Trot Insider.

San Pail har gjort 114 starter och av dessa vunnit 52. Bland triumferna kan nämnas segrar i Maple Leaf Trot under tre raka år (2009-2011), Breeders Crown (2011) och Nat Ray Trot samma år. Total har han travat in motsvarande nästan 21 miljoner kronor.

– Om allt känns bra så fortsätter vi att tävla. Det kommer bli trevligt att få återse honom på banan. Men om han inte kan hävda sig i de högre klasserna, så får det vara färdigtävlat.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Jägersro

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson