Just nu:
15.43 Färjestad 18 november: Forssell eller Forssell – det är frågan
11.26 Avelskarriär väntar för Cash Gamble
10.59 Who’s Who laddar om mot Bourbonnais
09.54 Fjärde raka för Båth?
08.55 Lesja Odin hade ny show – tog 24:e raka
08.23 Campo Bahia åter i hetluften
16.07 Davidson du Pont flög fram
13.10 Östersund 17 november: Charlie i spännande comeback
08.33 Succé igen för Zarenne Fas
14.07 Bjerke 16 november: Red Bar är bästa vinnaren

Stallkamraten snuvade Bold Eagle

Det blev varken Bold Eagle eller Looking Superb som lämnade Le Croisé-Laroche med segern. I stället var det Sébastien Guaratos andrahäst Tony Gio som slog till på nytt.

Björn Goop åkte till franska Le Croisé-Laroche på onsdagen för att sköta tömföringen bakom Bold Eagle i Grand Prix de la Fédération Régionale du Nord. Men ekipaget fick nöja sig med silvret – sedan stallkamraten Tony Gio varit starkast till slut.

Bold Eagle stack direkt till ledningen men överlämnade snart till Anzi des Liards som kom att anföra loppet. Favoritspelad var Looking Superb, som av Jean-Michel Bazire avancerades framåt mot dödens över den sista bortre långsidan. Samtidigt bytte Eric Raffin ut tredje invändigt mot rygg på favoriten – vilket visade sig bli vinnande draget.

Tony Gio skaffade sig greppet ur sista sväng, medan Looking Superb gav slaget förlorat. Björn Goop lyckades tråckla sig fri invändigt efter att ha krokat ihop en bit med ledaren; Bold Eagle avslutade fint men kunde inte ta sig förbi stallkamraten.

Tony Gio, som tidigare i somras skrällvann över Aubrion du Gers, tog en ny skalp då han noterades för segertiden 1.10,8a/2700 meter. Segern var värd 40 500 euro. Bold Eagle därmed tvåa, två tiondelar efter. Looking Superb fick se sig förbisprungen även av sin stallkamrat Bel Avis i kampen om bronset, båda klockades till 1.11,4.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 11:26, 18 november

Avelskarriär väntar för Cash Gamble

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:59, 18 november

Who’s Who laddar om mot Bourbonnais

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:54, 18 november

Fjärde raka för Båth?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:55, 18 november

Lesja Odin hade ny show – tog 24:e raka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:23, 18 november

Campo Bahia åter i hetluften

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:07, 17 november

Davidson du Pont flög fram

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 08:33, 17 november

Succé igen för Zarenne Fas

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Six Pack vs Guardian Angel Ås i USA

Six Pack vs Guardian Angel Ås i USA

Åke Svanstedts Six Pack och Anette Lorentzon-tränade VM-hästen Guardian Angel Ås gör upp i miljonloppet The Caesars Trotting Classic till helgen.

Åke Svanstedt tar en tur till Indiana den här fredagen, då stallets äldre stjärna Six Pack går ut i hetluften i The Caesars Trotting Classic på Hoosier Park. Loppet har en samlad prissumma om 230 000 dollar. Någon tur med spårlotten hade Six Pack inte – man börjar från längst ut bakom vingen.

I samma lopp hittar vi även Guardian Angel Ås. Anette Lorentzons topptravare har haft en strålande säsong med sju segrar och är också klar för VM-loppet på Yonkers senare i oktober. Liksom tidigare är det Tim Tetrick som kör – från det enda bakspåret.

Fältet innehåller också en annan VM-häst i form av Marion Marauder. Här finns också meriterade Hannelore Hanover och John Cashman-vinnaren Crystal Fashion.

Här är startlistan:

The Caesars Trotting Classic, 1609 auto:

1 Marion Marauder – Scott Zeron
2 Speeding Spur – Brian Sears
3 Fiftydallarbill – Trace Tetrick
4 Bridge to Jesse’s – John de Long
5 Lindy the Great – Louis Roy
6 Mission Accepted – Chris Page
7 Crystal Fashion – David Miller
8 Hannelore Hanover – Yannick Gingras
9 Six Pack – Åke Svanstedt
10 Guardian Angel Ås – Tim Tetrick

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Face Time Bourbon i kvalen till Europaderbyt
Nästa nyhet
Face Time Bourbon i kvalen till Europaderbyt

Face Time Bourbon i kvalen till Europaderbyt

Totalt fjorton hästar tar chansen när de första uttagningarna till Grand Prix de l’UET avgörs på Vincennes kommande tisdag. Face Time Bourbon är startlistornas stora stjärna – som vanligt är det Björn Goop som sköter tömmarna.

Uttagningarna till Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt, avgörs under nästa vecka. Solvalla kör sina i samband med Kriterie-lördagen, medan Vincennes avhåller två redan på tisdagen. De startlistorna är nu klara. Fjorton deltagare ses fördelade i två försök.

Face Time Bourbon är det stora utropstecknet i första uttagningen. Björn Goop beger sig mot Paris för att som vanligt ratta Sébastien Guaratos monsterfyraåring. Face Time Bourbon, som har 14 segrar på sina 17 starter, gjorde senast storstilad comeback när han vann Prix Jules Thibault på världsrekordet 1.11,2 över 2700 meter.

I andra uttagningen är det Paul Hagoorts Mister F. Daag som sticker ut. Hästen vann i fjol bland annat det tyska Derbyt och slutade tvåa i Orsi Mangelli. Senaste starten var som trea bakom Feliciano i Prix Milan.

Årets final i Grand Prix de l’UET avgörs på Vermo den 12 oktober.

Här är startlistorna:

Grand Prix de l’UET, uttagning 1, 2100 auto:

1 Fastissime – Anthony Barrier
2 Frisbee d’Am – Alexandre Abrivard
3 Friendly Bourbon – Eric Raffin
4 Face Time Bourbon – Björn Goop
5 Fresneaux – Christophe Martens
6 First du Noyer – Richard Westerink
7 Lover Boy – Jean-Philippe Monclin


Grand Prix de l’UET, uttagning 2, 2100 auto:

1 Filoe de Jary – Adrien Lamy
2 Ferreteria – Jean-Pierre Dubois
3 Florida Sport – Miquel Mestre Suner
4 Fend la Bise – Franck Anne
5 Mister F Daag – Robin Bakker
6 Fun Quick – Yoann Lebourgeois
7 Follow You – Matthieu Abrivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fem hingstar fick full bok
Nästa nyhet
Fem hingstar fick full bok

Fem hingstar fick full bok

Fem hingstar stationerade i Sverige fick under året full bok. Antalet svenska ston som exporteras för avel fortsätter att öka. Svensk Travsport redovisar siffrorna för årets avelssäsong.

3559 ston har betäckts i Sverige i år och till det tillkommer ytterligare 874 i andra länder, vilket ger den totala summan av 4433 betäcka ston under säsongen. Det berättar Svensk Travsport i sin nyligen presenterade statistik över avelssäsongen 2019. Siffrorna ligger i paritet med noteringarna för de senaste åren.

Fem hingstar rapporteras under året ha fått full bok, det vill säga att de har betäckt det maximala antalet om 150 ston under säsongen. I fjol var det fyra fulltecknade hingstar. Maharajah fortsätter att vara landets kanske mest populära avelshingst; det här var fjärde året i rad som han uppnådde maxantalet. Han är dessutom redan fulltecknad för nästa säsong.

Maharajah får dock konkurrens av en annan Prix d’Amérique-vinnare – nämligen Readly Express. Trots att han tävlade till och med Elitloppet i år lyckades han nå gränsen på 150 ston – och även han har fått fullt intresse för nästa säsong.

Ytterligare tre hingstar nådde upp till 150 ston under 2019. Nuncio fortsätter att vara hett eftertraktad liksom S.J.’s Caviar som för femte året i följd blev fullbokad. Det samma gäller för Tobin Kronos som debuterade i aveln i fjol och för andra året i rad nådde maxantalet.

Över 100 betäckta ston nådde också Raja Mirchi (105) upp till, liksom franske Orlando Vici (106) som verkar i svensk avel genom importerad semin. Fransosen är mest populär bland utlandsstationerade hingstar men också Father Patrick (54) och Trixton (43) har tilldragit sig intresse.

Den utländska marknaden ökar stadigt, rapporterar Svensk Travsport. Framför allt rör det sig om export till Frankrike där antalet svenska ston fortsätter sin uppgång. Närmare 400 svenska ston har under året betäcks i Frankrike, att jämföras med 350 förra året. En starkt bidragande orsak till det är att bland andra Ready Cash och Bold Eagle enbart verkar i hemlandet.

Tio i topp betäckta ston i Sverige 2019:

Maharajah, 150
Nuncio, 150
Readly Express, 150
S.J.’s Caviar, 150
Tobin Kronos, 150
Orlando Vici, 106
Raja Mirchi, 105
Executive Caviar, 96
Explosive Matter, 95
Fourth Dimension, 95

Här kan du se hela betäckningsstatistiken 2019.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Petter Lundberg blir Solvalla-tränare
Nästa nyhet
Petter Lundberg blir Solvalla-tränare

Petter Lundberg blir Solvalla-tränare

Förra året flyttade Petter Lundberg sin tränarrörelse från Bodentravet till Eskilstuna. Nu blir den en ny flytt och hemmabana – till Solvalla.

Förra sommaren flyttade Petter Lundberg in på Berga Gård utanför Eskilstuna efter att tidigare varit Bodentränare. Men lite mer än ett år senare – är det dags för en ny flytt. Flyttlasset går nu några mil norrut mot Julmyra Horse Center där bland andra Reijo Liljendahl huserar.

– Jag har tränat på men det känns inte som jag har fått det att fungera riktigt som jag vill, så jag har varit runt och tittat på en del träningsanläggningar och då tycker jag att Julmyra verkar vara det bästa som jag har hittat. Det är en komplett anläggning med alla rundbanor, rakbanor, backe, sandbana och allt som de här, de har också väldigt fina stallar, säger han i en intervju med Trav 365.

Petter Lundberg blir därmed Solvallatränare. Flytten är planerad till början av oktober. Lundberg har på sin träningslista för närvarande sjutton hästar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kriterie-kval: Kolgjini utmanar Aetos Kronos

Travtips

Färjestad 18 november: Forssell eller Forssell – det är frågan

Travtips
måndag 15.43, 18 november
Färjestad är vår första spelbana ut denna vecka. Ett par spelvänliga lopp och jag provar med fem vinnarspel. Norska gäster brukar vi ha på Värmlandsbanan och ett par intressanta sådana även ikväll. Ett av ekipage liras. Anna Forssell har två tidiga hästar ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.10, 17 november

Östersund 17 november: Charlie i spännande comeback

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.07, 15 november

Bjerke 16 november: Red Bar är bästa vinnaren

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.06, 15 november

Romme 15 november: Sofia gör comeback i sadeln

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.45, 14 november

Örebro 14 november: Urgent Call runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.17, 13 november

Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 17:08, 13 november 2019

Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?

STRÄNGNÄS: I år får vi minsann igen det för gammal ost. Hösten detta år är minst sagt tuff. De senaste åren har vi ju som bekant haft milda och torra höstar. Denna höst är inte att leka med. Fuktigt, kallt och riktigt blött. I alla fall här i Mälardalen. S...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson