Just nu:
08.01 Munsbit för Missle Hill
14.11 Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen
11.44 Lego vill köpa danska travbanan
11.03 Kriterieauktionen blir digital
08.56 18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET
08.25 Perfekt genrep för Hail Mary
15.34 Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning
15.13 Don Fanucci Zet i Derby-genrep
08.32 E3-kval: No Doubt på svenskt rekord
15.33 Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Solvalla/Åby 9 oktober: Odessa Celeber avslutar!

Det var en del riviga lopp i Skellefteå, men jag fick bara träff på platsen på Pascha Tilly som stretade på bra i dödens på Macelleria som var för bra, vilket det var risk för på förhand.

Två av de roliga platsspelen blev fyra, Viggo Frontline fick ledarryggen och det såg klappat och klart ut för att ta en plats, men han fick snöpligt släppa förbi en häst sista 50, det kändes lite konstigt faktiskt men kanske var han inte körbar. Giant Shadow var för övrigt bara bäst och blåste ner alla.

Mer surt var det på skrällspelet Jazza Håleryd där Jepson körde på chans, och han hade nog kunnat stöta ut Lady Zappa dryga varvet kvar. Nu chansade han och fastnade med gott om sparat i ryggar och blev - fyra…

Vixen vann kallblodsloppet som blev konstigt med galopp på upploppet för de båda som skulle kunna utmana och Pave Faks galopperade i dödens i näst sista kurvan. Mitt chansspel B.W.Sture gick inte alls, Perssons stallform ska man kanske ta till sig. En seger på 50 senaste starterna fick jag höra i måndags…

Gossip’s Lord visade bäst skalle och höll undan efter att ha sett pressad ut i sista sväng. Hand upp den som såg det hända med favoriten Ellis Pride utvändigt som såg ut att ha kopplat grepp. Gossip’s Lord hade alltså segrat en gång på 26 starter innan i lördags!

Eder Bob vann nästa högsta klassen, och detta efter snygg styrning av Magnus A Djuse som tog chansen att få längder till Antonio Trot ut på slutvarvet och denne orkade aldrig jobba ikapp det. 300 kvar hade nog inte bara jag kunnat spela Antonio till ganska lågt odds, men Djuse är för jäklig på att hålla igång dem, och kanske hängde Nurmos-hästen för mycket på en töm så han inte gick att köra helt och fullt över upploppet? Ändå var han en besvikelse.

Djuse dubblade då han satte dit Mr Golden Quick i långloppet sedan favoriten Carmine Am ramlat ur helt i aktionen från ledningen.

Nya tag och kvällens lopp delas mellan Solvalla och Åby och det är oerhört svåra lopp att hitta klara spel i måste jag säga. Jag har i alla fall bra feeling för ett drag i avslutningen som måste liras!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.28

Spetsstriden:

2 Ad Hoc kan öppna bra men kanske är det ändå 6 Pastor Power som körs till ledningen.


Loppanalys:

Tre hästar är betrodda men det här känns lurigt!

9 Zefiro Dei Cedri är stark och har segrat 2/6 över lång distans i Sverige. Han fick för tufft upplägg (sprang 12,5 mellan 1700-300 kvar) med svar om spets näst senast, och sprang för mycket på en töm. Senast var han bra vid seger och han kan vinna, men är inte på något vis given med bakspår och Lövgren.

1 Whipped Eggs utvecklades häftigt i våras då man plockade skorna och körde med svensk bike. Han var sjukt bra vid segern i Åby med Örjan och gick bra i bra gäng efter det. Nu har han inte startat sedan juni, det kommer bli strul med spår 1 då han inte kan öppna och Bergh låter smålåg.

6 Pastor Power har även han varit ifrån. Han är mycket bra i spets och kan komma dit nu. Han har segrat i 5 av 6 spetslopp, men distansen är knappast någon fördel och även om Peters hästar går bra nu så står jag över.

Jag tycker speldraget är 3 Niky Flax som inte hade någon tur senast då han drogs bakåt i kall rygg i V75-finalen. Han är ojämn, men borde få fint lopp i främre träffen nu och då kan han absolut växla ner dessa över ett upplopp.

Det blir surr om 2 Ad Hoc som är bra, men kusken vinner inte jätteofta och jag tror det blir fel för ekipaget igen.

Rank: 3-9-6-2


Spelförslag: Jag spelar vinnare på 3 Niky Flax till oddset 5.50 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.39

Spetsstriden:

Inga snabba hästar, och jag räknar med att Jorma Kontio placerar 4 Danilo Brick i ledningen innan första kurvan passerats.


Loppanalys:

9 Manuzio Hanover är favorit, och honom gillar tidiga spelarna att hålla på med, men jag vidhåller att det är en ganska vanlig häst som är ganska bra för sina pengar. Inte mer än så! Detta är ihåligt lopp och han kan vinna om de bästa kommer bort, men som klar favorit går det inte att tycka att han är spelbar.

4 Danilo Brick är bäst, för även om han kanske inte utvecklats så mycket då han knappt tagit sig runt banan under året så har han högt kunnande för sina 200.000 insprunget. Han var urdålig senast från ledningen, men han hade inte fått lopp i sig på länge och det viktiga var ändå att han tog sig runt felfritt. Han ska vara bättre nu, bör komma till ledningen och det är 500 meter kortare lopp nu. Normalt sett vinner han från spets och jag spelar. Släpptes till 3.35, men 3.15 duger. 

Den jag har stor respekt för är 5 Isco Boko som är mycket fartfylld, och han hade utklassat Manuzio Hanover om han inte galopperat i klar ledning i sista kurvan då de möttes näst senast. Han har fyra raka galopplopp, och därmed inga poäng bakom ettan överst som nu ryker. Kanske blir lite säkerhetsgrejer då? Å andra sidan kuskplus med Rikard och han är loppets roliga drag. Dock är formen lite oviss, hade pausat innan förra starten och hoppade 1250 kvar så det blev inget riktigt lopp.

Rank: 4-5-9-1


Spelförslag: Jag spelar vinnare på 4 Danilo Brick till oddset 3.15 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.50

Spetsstriden:

5 Make a Dream H.C. är snabb men jag tror att Bergh kan köra förbi med 7 Harper Seabrook.


Loppanalys:

Här kommer en klockren ”badkarskörning” för kvällens näst bästa vinnare! 5 Make a Dream H.C. är snabb i benen och tar ledningen, men formen är dunkel efter senaste plattmatchen så då ska Robert Bergh ha bra chans att ta över ledningen bakom 7 Harper Seabrook. Det är en treåring som flugit lite under radarn, men Bergh tror på hästen och han körde offensivt (utan framgång) i kriteriekvalet som Ubiquarian Face vann. Senast körde Christoffer väl tufft över sista långsidan och med lugnare upplägg hade han haft chans. Från ledningen bör han vinna detta lopp och det är ett bra spel i lopp där det rundspelas!

Det finns tveksamheter på de andra med låga odds, och jag nämner istället två mindre betrodda att passa. 6 Bear a Perfection är väldigt osäker, men även väldigt fartfylld för klassen. Han gick riktigt starkt efter tappstart/galopp i kriteriekvalet i vida spår till slut och sköter han sig har han kanske bäst kapacitet? Riskerar dock att hamna sist.

12 Digital Dominance tog segern från dödens via 12,5 sista 800 metrarna, och han höll starkt senast med. Han är under utveckling och mycket bättre än vad de flesta verkar tro.

Rank: 7-6-12-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Harper Seabrook till oddset 5.50 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.01

Spetsstriden:

5 Lingbo Eivor tar ledningen, men hon var blek i onsdags och släpper till 7 Sweet On You om Björn testar.


Loppanalys:

7 Sweet On You är storfavorit, och det är en favorit jag tror vinner. Det är ett dåligt lopp hon är ute i och jag tror att Björn Goop kan köra henne till ledningen om han väljer den taktiken. Hon visade fin inställning senast som krigade sig förbi över upploppet. Det kan inte bli en mer passande uppgift, och detta är kvällens mest troliga vinnare.

5 Lingbo Eivor trodde jag på i onsdags, men hon gav upp för enkelt från ledningen. Då var det tufft tempo med 10-öppning och 13,5 första varvet, och nu behöver det inte gå lika fort. Som jag läser loppet tar hon ledningen och sedan bör Rauno släppa till favoriten. Vettig chans att haka på till plats med det upplägget för om man bortser från senaste loppet så har hästen varit mycket bra mest hela tiden. 

9 Digital Track har matchats ganska tufft, och gick bra som tvåa bakom barfotaspringande Apple Rose näst senast. Hon har tagit sina tre segrar för just Örjan och hon är med i striden.

Det verkar åter bli skor på 2 Easy Creation och det är nackdel, men hon är långt framme i detta gäng trots detta.

Rank: 7-9-5-2


Spelförslag:

Jag spelar plats på 5 Lingbo Eivor till oddset 2.50 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.12

Spetsstriden:

2 Aronia är hygglig, men jag tror inte hon kan svara 5 Robloxia som i sin tur släpper till 6 Vinci I.M


Loppanalys:

Ny storfavorit i 6 Vinci I.M. som är ganska bra, men inte så bra som hon spelas till kan jag tycka. För tre starter sedan var hon klart startsnabb med innerspår och spetsade, men hon har inte varit lika snabb längre ut i banan. Nu kan hon nog vinkas fram av snabba hästar som vill släppa och jag tror på tidig ledning. Hon gick godkänt senast från dåligt spår, men det lyste väl inte om henne direkt. Från ledningen har hon raden 1-1-2-2-1 och hon kan absolut rinna undan.

Jag spelar dock hellre 11 Anna S.H. som är tuffare och bättre. Det måste hon ju vara också med bakspår mot en som bör få spets. Hon höll starkt på V75 näst senast då hon tvingades gå mestadels i dödens. Senast kom hon inte ner i banan och fick backa sist, och avslutade rejält i 11-fart sista 800. Formen är nog nära att vara på topp nu då hon kunnat starta på mer regelbundet och hon kan mata ner favoriten.

Bakom dessa är det verkligen vidöppet tycker jag och visst kan det hända något konstigt om favoriten sviker och mitt drag hamnar på vingel.

13 Betting Queen gör andra starten för Bergh och även om hon är otroligt knepig så finns bra fart i henne. 3 Global Wellness känns överskattad då hon inte startat på ett helt år!   

Rank: 6-11-13-14


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Anna S.H. till oddset 7.00 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.23

Spetsstriden:

3 Missy Goldfinger är klart startsnabb och jag räknar med att Jansson kör henne i spets.


Loppanalys:

Om tidigare lopp varit knepiga så kommer kanske det mest svårlösta här.. Jag tycker favoriten 5 A Question Bi har bäst chans, men litar inte på hästen. Jorma Kontio vet jag tycker att det är en osäker häst och raden kanske ser för stabil ut. Jag gillade i alla fall att han såg som bäst ut sista 300 senast, men det är en vinglig och knepig typ som kan komma bort. Borde få svar om ledningen, men kan Kontio överta borde det gå vägen.

3 Missy Goldfinger har fått vika sig i ledningen två gånger i rad, men hon är startsnabb och då Toby har chansen ger han inte gärna bort ledningen. Jag tror att han testar, och det vann en Jonke-häst igår så det finns lite liv i hans hästar. Men det imponerar inte att stallsegern före det togs 4 augusti… 

12 Robertino är lovande och jag chansar med honom trots spåret. Han var bra vid spetssegern och kom fullt bra över upploppet senast efter smyglopp. 

2 Global Approval är betrodd, men det har varit billiga lopp han vunnit och det är svårt att säga hur bra han är. Det ser ut som en häst med en del utveckling i, och då Magnus Jakobsson åker till Solvalla brukar han tycka att hästen ska duga. Kan knappast öppna speciellt snabbt, men kanske kan få tredje ytter eller så. Han kan vinna. 

Rank: 5-12-2-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Robertino tilll oddset 7.50 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.38

Spetsstriden:

3 Always On Time är våldsamt startsnabb och den troliga ledaren. 4 Xlnt Chili Tripel följer bilen, spetsade i 1140-lopp senast, men han viker sig alltid och bör vilja komma ner i rygg på 3 bara.


Loppanalys:

Vilket kul spellopp!

5 Smevikens Cruiser vann som jätteskräll senast för Björn, och nu har han blivit klar favorit mot liknande hästar och med Ingves. Schas!

12 Martin de Bos trodde jag hårt på i samma lopp där Smevikens vann, men Kim somnade då han satt och petade sig i nästan (det där är redan avklarat…) och det räckte inte att Martin avslutade dagssnabbast över upploppet. Nu är han inte alls lika hårt spelad och jag måste ta omtag. Han är sällan spetsbud i loppen, och även om det är svårt med spår 12 på 1640 meter så tror jag de kommer trampa luft i täten till slut, och intressant med Peter Untersteiner på den här Puro-hästen!

2 Jula Downton blir det surr om, och det kan vara rätt. Han gick positivt i Sprintermästaren även om det blev ett konstigt lopp. Satt fast med gott om sparat på V75 näst senast, men fungerade inte alls senast. Banan är skum i Örebro och det blev fel i loppet med och han hoppade uppgivet då det kändes rökt. Det är kuskminus men rätt läge och han kan duga och han är för lite spelad.

6 Floris Baldwin gick bra i skymundan i samma lopp som Smevikens och Martin senast, Uhrberg ska bli kul att se i vagnen på den här som kan vara vinnaren.

11 Aron Palema var sämst senast, även om han fick dödens. Kanske satt vråltuffa comebackloppet i benen på honom? Han kan mycket och är inte borta han heller.

Jag tror inte att 3 Always On Time står hem, trots att det kan bli spets över 1600 meter. De är bra de han möter och han är själv vek till slut. Bara en av flera.

Rank: 12-2-6-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Martin de Bos till oddset 5.25 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.49

Spetsstriden:

1 Indiana Boko har varit snabb med spår långt in och Rikard verkar tro det finns att ta av i spetsstriden. Hon bör vara loppets ledare. 5 Selma Töll utmanar i första hand.


Loppanalys:

Här kommer mitt bästa speldrag för kvällen i 14 Odessa Celeber! Hon är hård och står väldigt bra till i denna spårtrappa där det endast återstår elva hästar. Det gynnar henne enormt då hon bara har tio konkurrenter och mer än dubbelt så mycket insprunget som de hon kommer sitta nära direkt. Hon har mött Une Etoile Gar två senaste starterna, och det har varit att hugga i sten men lite annan hårdhet på dessa. Jag tror att Örjan kan köra fram i dödens inför slutvarvet och bara vara bäst! Unibet släppte galna 5.75, men hon är spelbar till långt mycket lägre. Nu vid publicering kl 13.10 är hon nere i 4.85. det hugger vi också!

1 Indiana Boko är betrodd, och hon satt fast och såg ovanligt fin ut bakom Aleppo Pine senast (ledarryggen) och hon verkar mer fräsch nu. Rikard har vettig chans att hålla upp ledningen och klart hon kan vinna. Men hon har alltså endast 483.000 på sig mot 1.1 mille på min vinnare och bör få svårt att stå emot häst mot häst.

12 Flaming Ace Sisu har utvecklats mycket under sommaren och blev femma i StoChampionatet. Nu verkar det bli skor och hon har sämsta spåret med bricka 12 och kanske måste backas sist. Kör sedan Örjan till dödens blir det svårt att hinna fram.

Rank: 14-1-5-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 14 Odessa Celeber till oddset 4.85 hos Unibet.


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Travtips
onsdag 14.11, 05 augusti
Efter lite skön semester på landet i två veckor är undertecknad tillbaka med krönikan. Jag har kopplat bort travet hyfsat mycket, vilket behövs emellanåt för att ladda batteriet och jaga odds igen. Vi har ett hus utanför Gävle som vi håller på att rusta up...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 11.36, 31 juli

Rättvik 1 augusti: Heavy Sound blir svår att stoppa

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 13.12, 29 juli

Solvalla 29 juli: Kan bli kul kväll för Kihlström

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 13.05, 28 juli

Jägersro 28 juli: Vitruvio vår vinnare i superloppet

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 09:48, 31 juli 2020

Information om Propulsion innan 18 augusti?

STRÄNGNÄS: Vädret växlar här i Mälardalen. Ena dagen tungt regn och sedan varmt igen. Maken till grönska var det länge sedan jag såg så här sista dagen i juli. Åbergs Storloppet Hugo Åbergs Memorial blev kanske inte det vassa lopp som det på förhand lovade...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson