Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Solvalla/Åby 8 januari: Vi spelar Borin T.N!

Vettiga spel i lördags och det blev träff på Dusty Shadow som var starkast över upploppet i inledande loppet och det var stabilt vinnare.

Minst lika stabil var Harran Boko som efter att Lugauer blivit illa sparkad fick Ken Ecce i vagnen och han gjorde inga misstag. Pang till spets och gick undan säkert.

Jag trodde nog att det var ”klart” för Carlos Ken då han kördes fram i dödens i stayerloppet och såg verkligen ut att sitta på leken. Bakom smög Örjan dock med och han kunde sätta dit Sunday Sonata i sista steget. Det var surt på högt spelodds på Carlos Ken där nätbolagen kom för högt.

I övrigt var Hector Boko bara bäst och riktigt bra, likt starten före då han vann åkande på 12,2. Tycker det var oväntat att han skulle hamna före Volare Gar i loppet, men nu blev det så och han vann säkert. Han gav mycket positivt intryck Jaap van Riin och det är många hästgubbar av rang i Holland.

Nya race idag och Solvalla och Åby är det som delar loppen och det ser ganska greppbart ut med två starka favoriter i inledande loppen. Jag tror på spets för omgångens bästa vinnare som inte ens är favorit!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

3140 meter och då brukar det bli tvåsiffrigt i antalet positionsbyten på Åby… Jag tror att Johan kan köra 3 Magic Happens till ledningen efter en bit.


Loppanalys:

Storfavorit är 3 Magic Happens och det ska han vara i ett klent lopp där ingen vill vinna lopp längre. Ofta har det varit mycket snack men lite verkstad med favoriten, men här borde han vinna. Satt fast med alla krafter kvar på ”Lunden” senast och hade norsken oryckt. Han höll tappert i dödens på Wild Love i Kalmar före det och slog övriga enkelt. Över tre varv tror jag ingen tar emot favoriten och från ledningen har han vunnit två av två. Toppchans, men odds därefter men 1.90 spelas.

1 Digger Lord gick kanonlopp på V75 fela hösten utan att vinna. Men var tvåa-trea i bra gäng och han är bra helt enkelt. Nu är det ändå ingen slump att han ”aldrig” vinner lopp för sista biten är inte hans bästa, men farten duger bra här om favoriten kommer bort. Han har öppnat långsamt med spår långt in senaste gångerna och kan hamna några hack för långt ner. Dessutom var han kanske lite blekare senast även om det var chanslös på förhand med spår 12 i tuff final. Han är vaccinerad nu och kanske inte har full form. Dessutom är han nog inte lika vass med skor. Ändå tidig bakom med Jepson.

8 Devs Daffodil var riktigt bra vid segern efter galopp näst senast, och helt okej på V75 senast 31/12. Kanske borde ha kunnat lite mer då, men det blev ett taktiklopp.

Rank: 3-1-8-2


Spelförslag: Jag spelar vinnare på 3 Magic Happens till 1.90 hos Unibet.

6 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

1 Concrete Dee är snabb och spetsade enkelt från innern i somras och Kenneth är påställd. Klart att 2 Surf’n Turf kan trycka sig förbi då han är snabb och jättefavorit. Men jag tror inte han är så mycket snabbare. Snabbast är nog 4 One Two Beat som med Jorma kanske kan ta sig förbi båda.


Loppanalys:

2 Surf’N Turf är oerhört stor favorit och han har utvecklats mycket och varit mycket bättre än jag trodde han skulle vara i vinter. Vann enkelt från ledningen på V75 i Gävle och var sjukt bra i dödens starten före. Då var han för het, men vann ändå. Gick bra i V75-finalen senast från ledarryggen där Iggy B.R. vann och klart han har bra chans här. Det fattar alla, men spelmässigt är det inte så kul till lågt odds och då jag tror han kan få dödens. Nu visade han sig klara det på 1600 meter vid segern, men ändå inget för mig att jobba med en jättefavorit som inte får spets.

Det är spel det handlar om och då testar jag hellre 1 Concrete Dee. Han är första hästen Kenneth Haugstad tar ut sedan han blev egen tränare och sådant gillar jag att haka på. Det brukar vara väldigt bra förberett då, och det har knappast slarvats med träningen under helgerna då han verkar taggad för att vara egen ”Kenta” och då tror jag han vill visa sig bra direkt. Hästen är snabb och bra och var snabb från innerspår på Solvalla tidigare. Från ledningen har han gått fem gånger med raden 1-1-2-1-2 och han går bra även om han inte är den modigaste sista 100. Kanske inte duger mot favoriten, men jag testar! Kom 7.50 men 6.50 som sänkts till är okej det med.

Bakom nämner jag att 11 On Track Banditen är lite spännande i ny regi för duktiga Mattias Djuse Han vann E3-kval som treåring och har kapacitet för sina pengar. Tävlade ojämnt hos Westerholm, men det gjorde alla hans hästar förra året som man nog inte kan räkna på.

4 One Two Beat är en bra spetshäst som med Jorma kanske kan ta sig förbi båda innanför? Då växer hans chanser, han var tapper i spets som tvåa bakom Dexter Brick där han fick konstig press av Mika Forss som kör allt annat än bra för dagen.

Rank: 2-1-11-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Concrete Dee till oddset 6.50 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

Bland mindre startraska hästar tror jag att 4 Borin T.N. har bra spetschans och han lär testas där.


Loppanalys:

Tre hästar höjer sig! 1 Bastian är betrodd och det ska han vara, för han är bra för klassen. Det visade han senast även om det var ett lunchlopp men han vann med krafter kvar och det ser ut att finnas mycket att plocka ur honom. Köptes av Kari och dotter Hanna Lähdekorpi tränar nu och det ’r första starten i denna regi. Jag tror inte han kan vara med från start, då är det nog galopprisk och man måste nog ha lite tur. Kanske bara vinner utvändigt, men jag spelar emot.

Skulle 4 Borin T.N. ta sig till ledningen vilket jag tror – och dessutom vara i hygglig form efter uppehåll så tror jag inte de slot honom! Min uppfattning är att han växer flera klasser från ledningen och där han han vunnit två av två försök, och under derbyhelgen imponerade han så smått vid spetssegern då han brakade på med 11 sista 700. Har gjort det vettigt under hösten, sprang med så gott han kunde på V75 senast i konstigt kört lopp där hans 11,5 sista 800 inte räckte för att hinna med täten. Pausat efter det och Kolgjinis stall går på lågvarv är känslan, men jag måste ändå testa då jag tror på spets och som sagt, en Borin i normalform borde ha bra chans i tät! Ville är okej ersättare för Adrian.

Tredje är 5 Four Guys Dream som var skrikhäst på V75 senast, men hamnade för illa på det och hann inte utmana men gick rätt bra till slut. Det slog väl inga gnistor om honom, och nu kör Håkan K själv. Givet segerbud trots allt, även om han riskerar att bli hängande från start då han inte är speciellt snabb i benen.

Rank: 4-1-5-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Borin T.N. till oddset 3.75 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

3 Langen’s Airborn ska ha bra spetschans och jag tror nog den testas där.


Loppanalys:

Ett av de lurigaste loppen under kvällen. 10 Cactus är bra men strulig och går inte att lita på som klar favorit. Hon galopperade senast 850 kvar och nu måste hon gå bakifrån igen. Farten duger jättebra, och upploppet var vasst näst senast men det är för strulig häst och hon såg inte jätterolig ut senast.

Det gjorde inte ganska betrodda 8 Sweet On You heller som galopperade i samma veva i samma lopp som favoriten. Spår 8 och hon är inte speciellt het för mig. Tycker det är lite verkstad med henne men noterade att det var rejält drag på henne senast och verkar varit bra rapporter från Björn till de han vill ge rätt information till.

1 Karissa Bo är det strulrisk med. Tränaren kör själv och hon kan knappast hålla upp ledningen och då brukar man inte få se dagens ljus. Kändes som vinnare på V75 senast in mot upploppet, men det bet inte som förväntat på upploppet. Klart aktuell med klaff.

4 Ti Amo Face är bra, men ojämn och Reijos hästar får man nog vänta lite mer på innan man hoppar på och spelar. Det är ett stall som visat sorgligt svagt resultat mot vad jag har förväntat.

Så vad ska man spela då? Jag testar på chans till högt odds att spela 3 Langen’s Airborn som jag ser som spetsfavorit och Hannu brukar få dem att springa då. Voltstart gick inte alls senast så det kan vi glömma och trots att hästen står hårt inne är det lite kul att testa på spets med mycket frågetecken på de mest betrodda. Jag spelar plats på honom.

Rank: 10-1-8-3


Spelförslag:

Jag spelar plats på 3 Langen’s Airborn till oddset 2.25 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

4 Barbaresco V.W. tar nog ledningen men kommer få 8 Atik D.L. över sig tidigt så bra som denne öppnade senast och det är troliga ledaren upp mot 500 meter.


Loppanalys:

8 Atik D.L. är klar favorit och han är bra, inget snack om det. Han var helt överlägsen i ett lunchlopp näst senast och senast vann han säkert från ledningen. Jag tror Jepson bara tog det lugnt genom svängen då han skenbart var slagen för på upploppet vässade han igång och hästen stack undan ganska enkelt. Läget är svårt men så bra som han öppnade senast finns nog chansen att han körs till ledningen. På Åby är de mer benägna att släppa till bra rygg då man får chansen. Bra chans då helt klart.

Men jag spelar ändå 12 Zaira del Ronco som är riktigt fartfylld och vid segern näst senast utklassade man en så bra häst som Aura S.L. efter att ha rusat på i spets i hög fart. Såg ut som vinnare på V75 senast då hon tassade med i draget på två konkurrenter som körde för fort men galopperade 500 kvar med gott om krafter kvar kloss i rygg. Hon är strulig och kan släppa travet, men sköter hon sig finns fart för att vinna mot nästan vem som helst i klassen. Ska bli samma vagn som näst senast denna gång menar Fiore, var inte det senast tydligen.

Betrodd är 6 Alhambra men där sviker psyket tycker jag för senast var det trist sätt hon tog till galopp på. Var för het gången före och Sunday Sonata hann ifatt, och gick med punktering dessutom. Hon måste visa att hon kan tävla mer och möter två för bra tror jag.

Rank: 8-12-4-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Zaira del Ronco till oddset 4.50 på Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

1 Crystal Cool måste ha bra spetschans så snabbt som den öppnade med samma läge senast.


Loppanalys:

Guldklockan 2020 för lärlingar och jag tror att Mats E Djuse är vinnaren med 2 Digital Track. Hästewn har dålig rad, men det är inte hela sanningen. Hon har mött bra hästar från dåliga spår några gånger och inte haft rätta glidet. Var bra vid andraplatsen i liknande V86-lopp från dödens den gången bakom Apple Rose. Senast var det tappsko så det kan vi glömma. Har gått med vanlig vagn varje gång utom 27/10  då det var bike, men det mot Conrads Rödluva och gänget och då hästen tappade travet i snabbt upplopp gick det inte att köra för fullt. Nu tror jag hon kan vinna även från dödens.

Spets bör 1 Crystal Cool ta men den kändes mest trist på nyårsdagen då det inte hände något när luckan kom från ledarryggen. Kanske bättre med 1600 meter och spets, men jag vill se att den rinner undan innan jag tror på det och som hårt betrodd går jag helt klart emot.

10 Miss Duffy har jag mest respekt för för hon var bra i lite enklare gäng senast och klev ifrån från dödens. Anders Eriksson och Mats Djuse håller jag som två bästa kuskarna i loppet och de kan komma att göra upp.

Rank: 2-10-1-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Digital Track till oddset 4.00 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

2 Bossy Alley är snabb om man vill, men undrar om inte 3 Dallas är snabbare och spetsar. Körs där sedan? 7 Gambit Brodde är bra från start och kommer nog testa.


Loppanalys:

2 Bossy Alley kommer med tre raka segrar och vann Unionsstayern på Färjestad senast och drog in 100.000. Dock var det i september och nu har det varit längre uppehåll med andra ord. Helt andra förutsättningar nu med bilstart och 1640 meter mot volt och tre varv senast. Hästen är startsnabb om man väljer det, och då kan bli ledningen men taktiken är nog inte given efter uppehåll. Det låter okej, men toppform är det knappast toppform och dessutom skor nu mesans vinsterna togs barfota. På pluskontot finns att det blir bike med bilstart.

Ny kusk på 6 Tengil Face är inget plus för den är inte helt enkel och kan nog bli strul. Annars är hästen riktigt bra för klassen och har fått lopp i kroppen som höjer formen.

7 Gambit Brodde borde nog ha vunnit i spets senast på Lunden men var ändå okej som tvåa. Laddas säkert trots läget och om inte favoriten gör det samma så kan det bli ledningen efter en bit. Ska ses med chans, men det är troligare att det blir svar.

Draget måste vara 3 Dallas som kan få spets eller ledarryggen. Var struken efter senast men det verkar inte varit så stor sak och hästen stod inte över jobb. Såg mycket formstark ut gången före men galopperade och kom vasst tillbaka som diskad. Intressant speldrag!

Rank: 3-7-6-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Dallas till 5.75 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden: 6 Lexington Hall spetsar om kusken vill, och det lär nog klia i fingrarna trots 2640 meter. Släpper man bör det vara till 7 Dom Perignon.


Loppanalys:

7 Dom Perignon är betrodd, men han är lite svårbedömd nu. Galopperade i ledningen senast i första kurvan, och sådan gillas inte. Jag trodde på honom den gången, men kanske håller han på att bli lite ofräsch av de hårda banorna han startat på? Kanske kan forceras till ledningen då 6 Lexington Hall borde vilja ha rygg på 2640 meter. I spets är det bra chans, men med svar är det rätt kallt.

Favorit satte Unibet på 6 Lexington Hall som är i toppform och då kanske man kör i spets trots 2640 meter? Han vinner väldigt sällan och kommer nog bli utmanad då han ses som distanssvag. Inget att hugga till låga 3.50.

Jag spelar 10 Urgent Call som haft lite otur och galopperade senast efter 400 meter. Var bra varje start före det och håller formen, den ska till och med vara i stigande. Han klarar den långa distansen bra och jag tror det kommer bli ganska stumma ben i täten sista 300 och han borde kunna vara bäst över ett upplopp. Vettigt odds och jag testar.

5 Araw Hoss är kapabel, men han har inte vunnit lopp sedan 2017. Gör comeback, och är såklart väldigt svårbedömd. Men kapacitet finns massor av.

Rank: 10-7-6-5


Spelförslag: Jag spelar vinnare på 10 Urgent Call till 5.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson