Just nu:
22.10 Lugnt för Hail Mary
17.07 Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!
17.03 Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras
12.18 Lunch-draget Kalmar: Intressant idé
09.51 Storlopp för Dear Friend
08.30 Vassa årsdebutanter i Breeders Crown
17.11 Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet
10.47 Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match
10.39 Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation
10.15 Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Solvalla/Åby 7 april: Jag jobbar in money med Bergh!

Två vinnare blev det träff på i söndags och Cab Lane var skön injobbning längst ut i banan med många hästar i striden upploppet ner. Bästa vinnaren var verkligen en bra vinnare då Astronascente Zac var stenklar från spets, och han spetsade med 20 meter. Ibland är det enkelt med trav.

Jag trodde det skulle bli träff på en till i spets, Epimetheus men han fick ge sig sista stegen för dödenstravande Art Brown - oväntat med starkt gjort av Stefan Arvidssons häst.

Ikväll är det Solvalla och Åby som delar loppen och sporten tyvärr före spelet med grymma hästar till start. Ecurie D. är minst sagt spännande i årsdebut, men där tittar vi bara. Några lir hittar vi i varje fall och vi testar!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

Jag räknar med att 5 Wingait Henke drar till ledningen med perfekt spår. Var bra med senast från spår 1 och nu klart mer passande.


Loppanalys:

5 Wingait Henke är klar favorit, och det kan jag köpa för han är bra den där. Tog fyra raka segrar från debuten innan han inte kunde svara upp innerspåret senast och blev fast med vinstkrafter. Skulle ha startat men blev struken d han var tjock i ett ben, men det visade sig inte vara allvarligt. Han är för bra för klassen och det driver skönt för honom och normalt sett är han svårslagen. Minst ett huvud över de andra, och 2.35 funkar.

2 Precious Lane har ett lopp i kroppen och spurtade bra då mellan hästar. Möter killarna nu men ändå tidigt bud på bra läge.

1 Black Hill gör debut hos Peter UNtersteiner och det är en duglig sort detta efter Muscle Hill så visst ska han räknas med passande innerspår. Ska ha gått några bra banjobb och Peter verkar nöjd.

4 Global Best Lover är anmäld barfota runt om vilket är första gången och med två lopp i kroppen är det nära toppform. Fick ge sig sista biten senast.

10 Gloster Gladiator är fjärde utmanaren med chans. Gick klart bra bakom en vass Digital Eye senast och är med långt framme.

Rank: 5-1-2-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Wingait Henke till oddset 2.35 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

Risk att 7 Blaze Kronos forceras till ledningen av Jorma, även om hästen inte är snabbast. 3 Pim Pim Joli tror jag inte svarar och den tar säkert ledningen. 4 Kia Ora och 6 Västerbo Vixen kan ”häxa” för Blaze Kronos.


Loppanalys:

7 Blaze Kronos är en fin märr som tävlade ojämnt förra säsongen då hon drogs med halsproblem. Var inte bra senaste starten även om hon fick dödens, och fick vinterträna efter det. Timo låter nöjd men det låter mellan raderna som hon inte är så vässad för stordåd utan mer starta igång. Kan bli första barfota runt om ifall banan blir som den borde bli och då kan det nog bli mer flygmaskin över hästen som kan vara lite trög. Skulle Jorma lyckas ta sig till ledningen, ja då tror jag det trots allt är över.

1 Alien Hill visade höga toppar under fjolåret och var bra flera gånger även innan senaste segern, men även minst sagt speciellt humör. Nu gör hon årsdebut och det är väl lite tveksamt om hon kan hålla upp ledningen. Nu kan ett lugnt upplägg vara rätt mot hästen. Som häst tror jag inte hon är sämre än favoriten och hon är mycket tidig även om det inte är toppform.

4 Kia Ora är nog till och med än mer speciell som typ än nämnda häst, men hon kan en del. Ändå svår att räkna på då hon ofta floppar och jag står över henne även om hon har fart för seger.

5 Livenletdiefor’em har knallform och den har lyft sig flera klasser under vinter, Var helt överlägsen vid segern och vinner senast med fritt och det låter fortsatt bra från ”Freddan”. Jag förväntar mig ny vass insats och tänker att form får slå klass och spelar.

6 Västerbo Vixen är lite spännande barfota runt om för första gången, har gått med skor alla starter tidigare.

Jag nämner att jätteskrällen 12 Keflavik är kraftigt uppåt, och sköt till rappt sista 150 senast. Passas med bra läge och maxat nästa gång.

Rank: 7-1-5-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Livenletdiefor’Em till oddset 6.50 hos Unibet.

  • 5 Livenletdiefor’Em, Vinnare

7 Åby – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

3 Fromming är spetsfavorit, men det bör bli en del körning mot favoriten.


Loppanalys:

3 Fromming är konstigt stor favorit. Han vann enkelt från ledningen senast, men blev lite av prov utan värde då ingen kunde utmana i billigt gäng. Det lät före loppet som Riordan inte tyckte detta var någon skjutare och det är tuffare hästar med nu över full väg och han måste synas som tvåoddsare! Rosleff har heller ingen vidare kuskform för tillfället.

9 Silent Honor är betrodd bakom, men här känns det mer som dunkel form och den får komma tillbaka senare.

Draget är 2 Air Space som fullföljde bra i tufft V75-lopp näst senast och det gav bra effekt med bike + barfota. Senast var det mindre påställt, men nu är det åter maxat och från bra läge måste jag spela denna.

7 Kadett Brodde vinner ogärna, men är nyttig som få och får duktiga Hannah i vagnen nu och dessutom intressant skoryck. Gått barfota runt om två gånger tidigare och blev tvåa båda dessa.

1 Callum ska gå barfota för första gången och är snabb på speed så läget är rätt.

Rank: 3-2-7-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Air Space till oddset 7.75 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

Ovisst då de bästa fått spår 6-7 i litet fält och kanske inte laddas. 1 Synergy låter det uppåt om och borde vara bra med även om det är gissning i första starten i Norden. 2 Glaobal Badman är en fidus i spetsstriden. Chans att offensivt körd 6 Selected News kan köras till ledningen annars.


Loppanalys:

Topphästar där tre av sju tillhörde de allra bästa i kullen som treåringar. 7 Brambling vann Kriteriet 2020 och visade jäkligt bra kapacitet och toppades till helt rätt period – snyggt jobb av Redén. Hästen såg slagen ut i spets, men kontrade snyggt då det verkligen gällde. Nu är det årsdebut och han fick sämsta spåret och är typen som kan behöva starta igång lite. Jag går emot honom efter vila som favorit.

6 Selected News är minst lika bra skulle jag tro, men han hade otur som treåring och fick innerspår i kriteriekvalet och fick aldrig chansen. Det var massor av krafter sparat och han hade varit en faktor i kriteriet. Med bättre spår än favoriten bör han kunna hålla sig före under loppet och Sundberg har visat fin form på hästarna. Det är en riktig pålle detta vilket han visade vid flera av segrarna som treåring och jag spelar honom.

1 Synergy gör första starten i Norden, och det är uppsnackad häst som får Björn Goop i vagnen. Bra spår, men jänkarna har ofta svårt att spetsa med spår långt in på vingen i första försöken då bilen kör helt annorlunda här. Han får visa att han är riktigt bra innan jag går på honom, som i princip alltid med US-hästar.

2 Global Badman vann E3-final hemma på Bergsåker och var mycket bra redan som tvååring. Han slet med travet i svängarna och det verkar svårt att få stil på det. Han har lopp i kroppen men fungerade inte fullt ut då heller även om han gick snabba sista 700 och kanske dags att vara med lite från start nu med bättre spår? Tänkbart spel till högre odds.

Rank: 6-7-2-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Selected News till oddset 3.35 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Alla med bra spår kan öppna bra, men spår 1-3 är hästar som borde vilja smygas med. 4 Borups Umami ska ha chans att köra till ledningen efter en bit. Laddas inte han så kan 7 Floydside Am överta efter 400-500 meter.


Loppanalys:

9 Suarez har gått från att härja i P21-loppen till att vinna V75 hos Bergh som är för vass alltså! Tog fyra raka segrar, och var fortsatt bra i lördags även om han inte räckte ända fram från sämre läge. Han har tagit sina segrar i spets och har bakspår och därmed väl hårt spelad. Trots att jag gillar Hanna Gustavsson i vagnen. Högst segerchans, absolut men även storfavorit och lågt värde.

4 Borups Umami får bli mitt spel då jag tycker det är svårt att hitta nåt bra att tro på här. Det blir barfota direkt i årsdebuten och det är klart plus. Han vann sin första start utan skor förra året och bland dessa tror jag det blir tidig ledning då det låter påställt och kan i så fall hålla runt om. Eller ett fint hänglopp där framme, hästen har aldrig körts i spets men det var klart bättre lopp man släppt (två gånger).

7 Floydside Am duger bra om han travar, vilket inte direkt alltid är fallet. Blir barfota bak nu och det är bättre för aktionen och finns viss chans att kunna forcera förbi dem i andravågen vid offensivt upplägg.

Rank: 9-4-7-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Borups Umami till oddset 4.15 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

7 Ecurie D. är riktigt startsnabb och jag har mycket svårt att tro på att någon ska ta emot honom.


Loppanalys:

7 Ecurie D. gör årsdebut och det är årets mest spännande årsdebut enligt mig, då han är klar favorit till Elitloppet hos Unibet och har lite att leva upp till! Han visade rent galet hög kapacitet förra året som fyraåring och under Elitloppet flög han till ledningen från spår 8 i Fyraåringseliten och vann på helt sjuka 09,2! Den insatsen hade räckt till seger i Elitloppet samma dag om man spänt bågen och gått ut där. Han var jättefin flera starter efter den urladdningen, men jag tycker man matchade fel då man gick ut i Åbergs mot världseliten, från bakspår åkte Ecurie D. på sin första förlust även om han gick ett grymt slutvarv. Han var sedan inte som bäst i Paris där han tappade travet i spets, och fick stryk även sista starten 2020 då han inte kunde stå emot Aetos Kronos. Kungakronan åkte lite på sniskan i och med detta, och nu får vi se om han är fräschare och studsar tillbaka. Han är ruskigt startsnabb om man vill det, och jag tror ingen är sugen på att ta emot Björn och Ecurie D. och det är klart att det är toppchans i spets då det inte blir något lopp. Till mycket lågt odds och här får vi titta på bra sport.

3 Milliondollarrhyme kan massor, men han verkar inte helt enkel att få i full form. Han sprang på halvfart under stora delar av 2020 och satt fast i Elitloppet då man vässade till lite utrustning. Var bra tvåa i SM bakom Very Kronos och vann lopp i Paris i november. Det har varit bättre vinter att träna på i år menar Larsson men jag tror absolut att han vill ge hästen snällt lopp och bygga mot ett tänkbart Elitlopp.

4 Forfantone Am är en fidus mot de bästa då han visat högt kunnande och fick inte chansen i Jubileumspokalen och vann i guld i höstas. Spännande start även han, men seger mot Ecueie D. tror jag inte på.

Rank: 7-3-4-10


Spelförslag:

Jag står över spel.

9 Åby – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

2 Mr Creation med blinkers-huvudlag tar de normalt sett inte ledningen av.


Loppanalys:

5 Zinco Top är favorit och det kanske han ska vara, för han vann bra lopp senast före hästar som Volnik du Kras och Zidane Grif. Jag har sett ett gäng lopp med hästen, och han har inte varit så snabb som senast tidigare. Kanske var det bra att komma där ute från start. Det ser ut som en rätt bra häst och klart han kan vinna detta, men ledningen tror jag inte han får och jag går emot som favorit.

7 Copaca Banana var tillbaka senast och kunde vinna då han helt enkelt var hårdare till slut. Hästen kan mycket men står för långt ut på vingen för att vara het mot dessa på 1600.

3 Moneykeeper är min vinnare för nu ser det ut att vara helt rätt formkurva på honom. Jag hade stora förväntningar på hästen då han kom till bergh, men utvecklingen stannade av och lite besviken var jag på inställningen ibland. Nu senast visade han rätt tryck igen då det bet riktigt bra i 09,5-fart och den tar jag chansen på!

2 Mr Creation har helt rätt läge och nu verkar det åka på blinkers-huvudlag som han rusade rtunt med i spets till överlägsen seger för ett år sedan. Giftig och tänkbart chansspel.

Rank: 5-3-2-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Moneykeeper  till oddset 5.00 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

4 Bitcoind’ Arc har varit klart snabbare i ny regi och ingten kommer försöka ta emot honom.


Loppanalys:

4 Bitcoind’ Arc har visat ruskig utveckling hos Timo Nurmos och varit sjukt bra vid två segrar på två starter. Senast gick han i dödens på en bra Redén-häst och fullkomligt mosade denne på ett otroligt imponerande vis. Han ser ut att vara i helt fel klass en här och öppnar bättre dessutom numera. Här är han jättefavorit och alla vet hur bra han varit så det blir inte mycket tävling gissar jag. Till ledningen och sedan håller Jorma ett tempo som ingen orkar med. Toppchans till lågt odds.

11 Bridge Jumper låter det sådär på inför comebacken. Hästen utvecklades och överraskade stort på mig under förra året, men är ändå begränsad spetshäst. Behöver säkert några lopp.

1 Fuel Burn verkar tappat formen, annars tidig bakom favoriten med bra smygläge.

3 Happy Romeo är nog värst emot favoriten då han står perfekt inne och växer flera klasser i spets. Problemet är att han inte är speciellt startsnabb men stryks favoriten kanske han kan köras dit. Spurtade klart bra senast och formen sitter där.

2 Echo Gamble blir det mycket vässning med. Björn Goop och det åker på en bike och alla skor åker av. Kan kliva iväg vettigt och bland dessa, men maxad utrustning finns chans på rygg ledaren på favoriten och jag spelar plats på honom.

Rank: 4-3-2-11


Spelförslag:

Jag spelar plats på 2 Echo Gamble till oddset 3.15 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!

Travtips
fredag 17.07, 09 april
Ecurie D. gjorde sin plikt i onsdags och fick biljett till Elitloppet så nu kan surret börja på allvar med sju veckor kvar till Elitloppet 2021! Han är sjukt läcker Ecurie D. och lätt att falla för hans utstrålning. Men vi vet ännu inte om han är lika bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.03, 9 april

Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.18, 9 april

Lunch-draget Kalmar: Intressant idé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 17.11, 8 april

Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.15, 8 april

Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 17.05, 6 april

Axevalla 6 april: Redén har chanser

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 12:51, 05 april 2021

Trist med empatilösa domare på Romme

STRÄNGNÄS: Riktigt hemskt annandag påsk-väder idag. Snålblåst. Snö och blött. Förskräckligt helt enkelt. Pleasure For Cash Hemska scener igår kväll på Romme när Oscar Berglunds springare Pleasure For Cash i den näst sista avdelningen på V75 råkade ut för e...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson