Just nu:
21.29 Aetos Kronos på linjen
14.50 Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!
14.45 Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!
14.35 From the Mine på bättringsvägen
11.29 Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar
10.15 Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet
09.25 Straffet för Lugauer står fast
08.40 Lätt för Urlo dei Venti i comeback
15.46 Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar
15.29 From the Mine lämnar återbud – drabbad av kolik

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Bra träff på liren i lördags där jag träffade hela tre av sju spel och det gav bra netto för dagen. Kantens Rose kändes ”klar” och hon visade bra skalle som kunde betvinga en tapper Bianca Sisa i fin duell.

Golden Guard var klockrent platsspel, med spets och släpp till favoriten Västerbo Pokerface som var för tuff att slå. Han blev säker trea Golden Guard, och det räckte ju bra.

Skön avslutning sedan då Zarenne Fas vann till fint odds och helt enkelt bara blåste ner dem sista 500 och det gjorde att dagsnettot blev fint. Den segern satt nog rätt skönt för Magnus A Djuse som haft lite stolpe ut med hästen men nu fick båda till det och hästen visade sin höga kapacitet.

Dagen tillhörde annars Timo Nurmos som fick med fyra tränarsegrar hem och stallet går på högvarv efter ett svagt första halvår. Jag blev imponerad av Cab Lane som hann dit från fyrtioelfte ytter. Västerbo Pokerface är under kraftig utveckling efter att ha stoppats upp av skador och han fortsätter en bit till uppåt.

Vad ska man då säga om Seismic Wave? Jisses vad bra han är och där snackar vi om att sky is the limit. Dags att börja snegla mot odds till Elitloppet kanske... Cool var Örjans styrning med Prime Lini (fjärde Nurmos-vinnaren) där han fick iväg den snabbt och ett spetshot galopperade. Sedan är han så cool Örjan där hela hans kroppsspråk säger att det är självklart att han ska överta ledningen. Nu kanske det var så, men Jonas Moberg såg inte helt säker ut på att släppa direkt - men han hade liksom inget val. Mentalt spel där.

Ikväll finns flera fina vinnare och jag har bra känsla för racen!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

Lite oviss spetsstrid där flera öppnar okej. Jag tror att 3 Jaxon V.S. och 5 Utah Broline gör upp om ledningen om inte annat i andravågen, men även 8 Romantico är snabb vid laddning.


Loppanalys:

Öppet lopp! 3 Jaxon V.S. har visat bra styrka och kapacitet och segrat från dödens. Gick bra efter galopp i Hamburg senast  där han kom bra invändigt till slut bakom överlägsen Oscar L.A. och det var bra insats. Före det gick han starkt då han kom loss sent på V75 och det var bra kliv in mot mål. Han öppnar medelbra, men det kan räcka för att köras till ledningen och han är ett tidigt bud. Står dessutom mycket fint inne i loppet.

Ändå ingen jag vill spela som favorit, för det här är öppet som sagt. 5 Utah Broline vinner inte ihjäl sig (1 på 16), men det här är lite av hans lopp och jag testar med honom. Han har visat full form på sistone och avslutningen senast var av stark sort och han gick verkligen till mål via 12 sista 800. Det finns även för honom chans att köras till ledningen då han sett lite mer rapp (mindre trög) ut och han känns intressant att jobba med.

8 Romantico är också ett bud. Han öppnar bra om man släpper av, och då han är känslig i munnen passar det nog bra med spår långt ut. Skulle han komma till spets är det såklart intressant och han har vunnit på 12,1 full väg.

4 Easy Winner tycker jag inte alls utvecklats/hittat formen i år. Jepson nu och man åker till Sverige, det ska man tänka på.

Rank: 5-3-8-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Utah Broline till oddset 3.65 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

1 Jaques Noir var mycket snabb från innerspår för fem starter sedan och jag tror att han håller ut 2 Smokey Herman och körs i spets.


Loppanalys:

Två hästar med lägre odds och de fick bästa spåren över 1640 meter, och den som kommer till ledningen av dessa vinner säkert loppet. Jag tror på 1 Jaques Noir i spets och då är det mitt givna spel. Han är ojämn, och har galopperat bort sig många gånger men nu ser han ut att vara i en bra period. Han öppnade mycket bra för fem starter sedan då han var klart snabbast, men släppte spets sedan. Låt vara att det var 2640 meter och då är inte så många intresserade från start, men snabb var han första stegen det var han. Nu är det ledningen som gäller, och att han fick vinna lopp senast tror jag kan stärka självförtroendet på hästen. Spets och slut, tack!

2 Smokey Herman är motbudet och Björn Goop är inget avbräck direkt även om han är segerlös bakom hästen på tre försök. Senaste gången var augusti 2019, galopp i ledningen då. Hästen har fin form och gick undan från ledningen senast via 09/600 meter och var bra. Det sprudlar sällan om hästen och sida-sida tror jag inte att han tar sig förbi min vinnare. De känns ganska lika snabba från start.

6 Reigning Moni är svårbedömd. Kördes våldsamt i dödens näst senast, sällan man ser Örjan med sådana styrningar. Galopp senast och har inte fått lopp på en tid. Nja…

Rank: 1-2-6-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Jaques Noir till oddset 2.25 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

Tämligen osnabba hästar och jag räknar med att 5 Becker kan överta ledningen. Han klev iväg bra utan att laddas i januari med King of Everything på insidan och det är bra kliv i hästen.


Loppanalys:

5 Becker är det grymt bra rapporter på efter vila, och då Peter Untersteiner låter så otroligt uppåt är det nästan alltid väldigt bra. Hästen har blandat en del i insatserna och det har blivit galopp två senaste loppen inom rikstoton. Nu har hästen alltså varit ifrån och känns som en rund miljon i jobben menar Peter. Det måste man ta till sig och kanske bara vinner han detta. Jag spelar även om oddset blev devalverat sedan motbudet blev struket. 3.35 var bättre än väntat!

(Klart värsta motståndaren blev struken vid lunchtid då 3 Cassius Ima hade varit klart aktuell.)

Låga rapporter är det på betrodda 7 Joule V.S. som hade ätit och druckit dåligt senast och kallnade helt. Visserligen från dödens på Oscar L.A. men nu vill ”Fia” se snällt upplägg och det känns inte så aktuellt då den gick i botten senast. Överspelad.

9 Jolie är ett tänkbart skrällbud då hon höll bra senast och är bra på att hålla farten. Inte så snabb, men håller som sagt farten länge och detta är en riktigt rejäl pjäs. Westergård kommer över och loppet är ärligt talat tunt och den kan man spela till vettigt odds.

6 Victory Highness har varit borta ett år för skador. Gick bra kvallopp med pjäxor på men behöver säkert startas mot formen. Man ska komma ihåg att han inledde med fyra raka segrar.

Rank: 5-9-7-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Becker till oddset 3.35 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

Jag tror att 2 Mellby Hurricane kan forceras till ledningen mot första sväng!


Loppanalys:

2 Mellby Hurricane är favorit i lärlingsloppet som ingår i Guldklockan och det är ett lopp lärlingarna vill vinna! Hästen är bra, och senast var nog Mika för passiv och Björn Goop lurade honom då han stack tidigt med ledande Shapes. Det tror jag i varje fall. Hästen höll farten bra som tvåa då det gick snabbt sista 500. Nu är det bra spår och jag tror på bra spetschans. Han öppnade sämre senast, men kusken menade att han vinglade till från start och inte gick att ladda med. Kan han köras till spets tror jag att det är vinnaren.

1 Unarmed Face är ofta underskattad och han såg fortsatt bra ut senast då han inte var långt efter Mellby Hurricane i mål och gick fint över upploppet mellan hästar. Jag tror inte att han kan spetsa från spår 1 även om han var snabb senast då det var mer passande spår 4. Men med klaff är han aktuell.

3 Come Together var klart bra senast då han avgjorde ett lunchlopp på rejält vis. Det är fin utveckling i hästen nu och läge samt kusk kan inte bli bättre i sammanhanget.

11 Zoccoloduro O.P. visade hög kapacitet vid segrarna, men var inte som bäst som megafavorit på V75 senast. Det verkar varit lite strul med hästen och nu blir det dessutom skor och det känns ju inte stekhett på betrodd häst.

Två skrällar nämner jag. 12 Big Shot i ny regi och Katja Melkko har snurr på stallet igen. 8 Zenone Bar kom sent till banan senast och blev stressad. Nu är det anmält barfota vilket är bra grej.

Rank: 2-1-11-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Mellby Hurricane till oddset 2.85 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

2 Finland är mycket snabb och har spetsat mot bra kullhästar. Ingves gillar att köra i spets. 5 Beauty Wind höll ut snabb häst senast och utmanar.


Loppanalys:

Fint lopp för treåringar, och så ska det ju vara med 125.000 till vinnaren. Jag är mycket svag för 8 Ready Tonight som svarade för ett kanonlopp i kriteriekvalet och var nära finalen trots att inte mycket gick hans väg under loppet. Galopp senast in på upploppet då han var utan segerchans i BC-försök. Det är ingen spelsignal att man växlar ner till skor och vanlig vagn då det var barfota bak och bike två senaste, men jag är rätt övertygad om att han är bästa hästen och då oddset blir bättre med tanke på utrustningen så spelar jag ändå! Kan nog vara så att ”massan” inte förstår hur bra han är för detta är helt rätt sort!

Jag smågillar 4 Power Lane som var helt överlägsen i spets vid en av inledande segrarna. Han blev halsopererad och har nu gjort två starter och gick bra efter galopp näst senast. Senast såg det ut som att han bara hade blåst till dem runt sista sväng, men då slog han av på takten då han också säkert trodde det var klart och 3 Global Boom spurtade förbi på dubbla open. Snöpligt värre och jag tror att han hade svarat om han sett denne. Nu är det bra spår och det är fin utveckling i hästen som ser ut som rätt modell och jag tror på chans.

5 Beauty Wind är hårt betrodd, men för hårt tycker jag. En ganska liten häst som visat bra spring. Höll fullgott senast i spets och kanske kan köra till sig ledningen igen med bra spår att ladda med. Det blir barfota fram nu meddelade BG i sin krönika i Aftonbladet och visst är det chans, men ändå lågt spelvärde.

3 Global Boom kunde inte avgöra senast och var lite sämre. Verkar vara lite speciell, och nu vill Johan köra rygglopp så hästen lär sig tävla.

Rank: 8-4-5-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Ready Tonight till oddset 5.00 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

4 S.G.Sherman är mest intresserad av ledningen av starthästarna och borde kunna köras till spets.


Loppanalys:

Här kommer min bästa vinnare under kvällen i 13 Soul Tan som jag tycker känns stekhet! Han har mycket bra kapacitet, men man kan inte anklaga honom för att vara jämnheten själv, det ligger honom i fatet. Men senast var det helt rätt intryck på honom då han såg fräsch ut och visade sin härliga styrka. Han kördes fram i dödens dryga varvet kvar och lade press, hade mosat övriga redan 500 kvar och klev undan enkelt eller överlägset om man så vill. Klockan visade på 13 sista varvet på smetig bana. Nu är det 2640 meter, det gör inte något alls då hästen lever på styrkan och Rikard på nytt gillar jag verkligen på den här. Jag tror att han helt enkelt bara mosar dem på slutvarvet och spelar!

6 Balotelli Crown ”rekade” jag senast och han avgjorde snyggt från ledarryggen på speed före Gazloine Mearas. Nu är det krångligare uppgift och jag tror mindre på honom som favorit.

12 Enriko Ha är rätt bra och han stånkar på bra på V75, men han vinner ”aldrig” och är bara en av flera.

4 S.G.Sherman växer från ledningen och han vann från tät senaste segern. Kan nog köras dit igen och det håller säkert länge, han är för lite spelad.

15 Vine Vision gick starkt bakom Everest Sisu senast och han duger bra med sin spurt om han kommer till under slutvarvet.

Rank: 13-6-15-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 Soul Tan till oddset 5.00 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

Enda starthästen är struken och 2 Eicas leder nu startvolten. 8 Uncle Töll är mycket rapp i voltstart och jag tror han spetsar. Sedan kan kanske Magnus släppa om exempelvis 6 Speedy Tilly kommer farande.


Loppanalys:

Ganska lurigt lopp detta även om man kanske är korkad som inte tror på 6 Speedy Tilly. Han var galet bra senast då han bara flög runt dem på V75 och det var uppvisning som heter duga! Dessutom mycket bra även på klockan med 08,5/500 meter. Voltstart har gått bra tidigare och han bör trampa iväg och kanske har de respekt för honom så att han släpps till spets sedan? Ändå inte givet och jag letar vidare.

8 Uncle Töll står intressant till med springspår och då starthästen är struken bör han vara ledaren. Han åkte på hovböld efter finalsegern där han var grymt bra i dödens. Hovböld brukar innebära att de inte kan jobbas och det är knappast samma toppform. Hästen har segrat 4/5 spetslopp och Magnus (som ersätter) kanske kör i tät. Jag är ändå inte säker på det men hoppas att han svarar favoriten.

15 Sevilla har knallform och jag spelar honom då han är kvick i fötterna och springspår utan hästar bakom – dessutom med starthästen struken kan göra att han sitter långt framme kort efter start. Visst kan det bli vingel med, men i dessa lopp brukar bli luckor att köra till sig. Hela Lövgrens stall går på högvarv och det var läckert intryck senast då han stack undan 200 kvar!

Tror att dessa tre gör upp om det, men nämner att 3 Quick Lane höll fullt bra bakom Power senast där det gick våldsamt snabbt sista 500. Vinner sällan den här, men det är bra förutsättningar. Dock skor på denna gång vilket känns mindre hett.

Rank: 6-15-8-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 15 Sevilla till oddset 7.50 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

3 Vivacious Allie tror jag tar ledningen om kusken vill. 5 Valetta öppnar bra, men vill ha rygg? Kan det vara så trist så 7 Vichy Grif övertar?


Loppanalys:

7 Vichy Grif är mycket klar favorit och hon visat konstant toppform kan man säga. Senast kanske kusken var för segersäker och man hann inte få slag på Jaques Noir efter sen attack. Nu är det spår långt ut på vingen (även om hon är nedstruken ett hack) och det är inte givet med någon ledning, även om chansen finns med hästar innanför utan form eller är bäst på rulle. Kan nog tåla att gå utvändigt dessa, och givet bud men ändå väl stor favorit även om det är tufft att säga så om sto som springer 10-tid två gånger i rad.

5 Valetta är loppets andra formkort och senast kryssade hon fram mellan hästar. Hon öppnar bra och kusken kan nog välja taktik och bäst är hon nog ändå på rulle. BG varnar för att det kan bli bakskor nu och det är minus.

Jag spelar mindre betrodda 10 Millie Millionaire som närmar sig formen och här tror jag hennes spurt biter bra. Hon var bra senast men mötte en ännu bättre Mily. Värmningen var strålande och nu fick jag höra att hon fick stå över ett tänkt banjobb onför den starten. Kanske därför hon var så fräsch, och fattades lite till slut… Men med loppet i kroppen och trolig tuff öppning med flera hästar med osäker form så tror jag hon kan växla dem över dryga upploppet på Solvalla!

Daniel Redén har två hästar men det är svårbedömd form på hela hans stall nu då de inte alls går lika vasst som tidigare under året. 1 Award Kronos är mycket spelad, fungerade inte att lätta senast då man plockade bort bootsen. Nu åker de på, men man ska tänka på att hon möter äldre ston nu och det är tufft.

3 Vivacious Allie har inte lyft i år, och segern på Färjestad i våras fick hon bluffa hem och hann undan knappt. Varit struken då hon knappt var tävlingsmässig och hon är otroligt svårbedömd. Normalt sett kan det vara spetshästen, men formen är som sagt dunkel!

Rank: 1-2-3-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Millie Millionaire till oddset 7.50 hos Unibet.

  • 10 Millie Millionaire, vinnare

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Travtips
fredag 14.50, 27 november
Härlig spelkväll i onsdags där det blev sköna träffar på tre vinnare. Eros Zola svarade för en fantastisk insats då han bara mosade på i dödens och vann på topptid, och han följde upp det grymma intrycket i starten före. M.T.Perette var en mycket bra s...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.45, 27 november

Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 27 november

Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 26 november

Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.11, 26 november

Lunch-draget Jägersro: Full fart med High Speed

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.34, 25 november

Solvalla/Åby 25 november: Vilket grymt intryck på bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:10, 19 november 2020

Tunga dagar för ST

STRÄNGNÄS: Är det vinter på gång, eller? Är de ovanligt varma dagarna för årstiden ett minne blott? Prognoserna talar nog för det. Hoppas på minusgrader, sen snö. Dock troligtvis en utopi för oss som bor här i Mälardalen. ST Centralförbundet har det kämpig...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson