Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Solvalla/Åby 27 november: Intressant uppgift för Ti Amo Face

Stolpe in på högt odds i lördags då Imagine Boko satte dit nosen precis på linjen och han visade riktig styrka och inställning. 7.75 smakade fågel och gjorde så dagen blev grön istället för gul…

Jag trodde verkligen mycket på Karl May Boko, och efter värmningen fanns ingen anledning att ändra sig. Han var nere i 3 ggr på atg som förväntat och vi hade 6 ggr på ”reken”. Allt stämde sedan med uträkningen med minus på motbuden, ofräsch Global Badman och het Armani Degato i spets - men tyvärr var Karl May Boko bara livlös och gick aldrig framåt. Ruskig besvikelse!

Kul att se Campo Bahia vara tillbaka, han är otroligt läcker och inte minst då han känner sig kaxig är han världens bästas häst. Återstår att se hur kaxig han blir mot Face Time Bourbon och grabbarna i Paris. Kul om han lyckas där, men jag är aningen tveksam till detta kan jag säga.

I övrigt fick vi se patenteras Örjan-styrning av Man At Work, och det viktiga var helt klart att hästen fick tävla ett lopp. Han gjorde inte det i comebacken då han var för het, men nu fick han springa ett helt lopp som reglerbar och med lite tidigare attack vinner han såklart.
Där var förresten obegripligt hårt betrodda Deep Pockets lika död som vanligt, och då till slut för han var riktigt snabb ut som väntat men att öppna 1.02,4/200 meter räckte inte då Åke Lindblom fick ruskig fart på Chapuy som i dagens snabbaste öppning 1.01,2 första 200(!) och tog sig förbi och vann loppet på det.

Tre intryck jag tar med mig är Ingo, Slide So Easy och Hawk Cliff som alla såg jäkla fina ut och gick med mycket bra steg över upploppet - det gillades!

Nu är det onsdag och Solvalla/Åby som delar på loppen som ser ovanligt svåra ut. Det är låg klass på hästarna och verkligen vidöppet bakom någon halvstark favorit och känslan är att det kommer smälla både en och två gånger!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

7 Åby – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

2 Martin Tooma kan öppna skapligt och ska komma förbi 1. 3 Atik D.L. har inte maxats från start men kan mer – dock är det lite hetsigt i honom och jag tror inte han laddas för fullt. Snabb är 4 Fantastica som jag tror sticker till ledningen – men dessa Åby-lopp är svårgissade med taktiken.


Loppanalys:

3 Atik D.L. ser ut att ha mycket mer pengar på sig än de 200.000 han fått på sig. Det är en stor och välbyggd typ som jag verkligen gillar till utseende. Han kördes snyggt i ryggar av Jepson senast som inte förivrade sig utan litade på hästen och det kunde inte löst sig bättre. Draghjälp till upploppet och då avgjorde han i ett nafs när han veks ut – det såg ut att vara joggande till slut. Han kan öppna bättre än visat, men från stallet menar man att hästen varit hetsig och jag tror Jepson kör i ryggar. Sköter han sig lika bra igen så vinner han säkert – men helt litar jag inte på honom. Kan nämna att han var tapper från dödens näst senast, så han kan det med.

11 Corleone D.K. var det speldrag på senast i Bjerke, men efter att ha släppt ledningen fick inte Henna Halme chansen med hästen. Gick bra sista 100 då man kom loss och det är form på hästen även om de flesta andra är down hos Veijo. Jag har dock bestämt mig för att inte spela Henna, om det inte är garantispets och det är det väl kanske inte här med bakspår.

Jag hade lite skrällkänsla för 2 Martin Tooma senast på V75, men han var dålig och knappast frisk då han visade sig vara sjuk strax senare. Före det hakade han på bra i finalloppet som Guzz Mearas vann i Mantorp. Han öppnar bra, kan få ledarryggen och då är han absolut med i striden och jag spelar plats på honom och vakna Kevin.

13 Key Mom svarade inte Rosleff för årets vassaste styrning med senast då han gick på trots högt tempo i täten och han blev aldrig nedsläppt. Man verkar nu skrapat ihop restena av hästen (typ) och efter att hon fick pusta är det dags för start igen. Hon har bra fart och var tapper i vSM-loppet före och har absolut chans att vinna. Kan göra mycket på egen hand och kanske tar Adrian dödens till slutvarvet?

9 Global Woodstock var snackhäst tidigt men han har stagnerat och kommer efter vila nu. Peter har oerhört svajig stallform och den här får visa form innan jag spelar.

Rank: 3-13-11-2


Spelförslag:

Jag spelar plats på 2 Martin Tooma till oddset 2.90 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

1 Lady Zappa har spetsat tre senaste med framspår och bil, men bör inte svara 4 Star Costashorta även om det blir norsk där. Väldigt snabb är 6 Final Dream och det är klara spetsfavoriten till slut!


Loppanalys:

Fyra betrodda hästar i lurigt lopp. Det kan vara så enkelt som att 6 Final Dream spetsar hem loppet då han är effektiv frontrunner. Snabbstart till spets och hade allt under kontroll sedan i senaste starten, men nu är det 500 meter längre distans och dessutom bra hästar med.

5 Night Brodde har hög kapacitet och gjorde det bra i comebacken senast. Han tog fyra första segrarna i spets, men vann ett Margareta-lopp från sämsta spåret i våras så han går i ryggar.

10 Sir Henry P.Hill kanske man borde spela, han är alltid bra i denna typ av lopp. Senast höll han bra efter att ha körts till dödens och var tapper även före det. Nu aviseras lite lugnare upplägg, och han är ändå bäst då han krigar där framme tycker jag.

8 Digital Performer var riktig Goop-sättning senast då han bombade till spets och bara var överlägsen och första Goop gav rätt hyfsad effekt. Det var även racergrejer med barfota runt om bland annat. Svårt att komma till spets med Final Dream innanför och då minskar chansen.

Jag chansspelar 3 Southwind Hydro som jag väntat på, länge! Han ser ut att vakna till nu och senast var det bra tryck över upploppet mot liknande hästar där Dom Perignon vann och jag gillade studsen i steget. Örjan kör för andra gången i rad, det är bra då hästen bör känts bra senast och jag tror han kan växla ner dessa med rygglopp.

Rank: 6-10-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Southwind Hydro till oddset 7.25 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

1 Hillbilly Woodland ska gå med bike och helstängt och jag tror man håller upp. 6 Wirginia Wolf var snabb för fem starter sedan och utmanar såklart och kanske bara är för snabb? Snabb är 7 Dreamgirl Hall som man vill till tät med (spetsat 4/4) och övertar från 6 om denne kommer förbi. Bergh kommer säkert vara med och försöka hålla ut med 3 Betting Ace.


Loppanalys:

Kul lopp där jag inte köper 7 Dreamgirl Hall som storfavorit. Hon har gjort det riktigt bra, och att hon fick stuk av Cutaway näst senast är inte mycket att säga om då hon ändå sprang 14,3 full väg. Hade problem med sina blodvärden senast menar PU och det är som jag skrev tidigare svajigt med formen hos PU. Det är första på 1600 meter och det borde vara klart plus för favoriten, men jag tror det kan bli tufft att komma till spets och går absolut emot.

Mycket intressant känns det med 1 Hillbilly Woodland då jag tror att Laura har uppåtform på sina hästar efter svacka. Nu verkar det riktigt påställt med första helstängt (öppet senast) och jänkarvagn (vanlig vagn senast) och barfota bak (skor senast). Hästen är mycket snabb och här tror jag att Fiore testar att gasa hela vägen om han håller spets (inte alls givet, men hon bör vara snabb med racergrejer!). I somras var hon bra tvåa bakom fina Milady Grace och detta är roliga speldraget!

3 Betting Ace från Berghs formstall och hon är givet bud. Pressade på utanför Dreamgirl Hall senast och höll starkt. Kan få revansch.

Rank: 7-3-1-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Hillbilly Woodland till oddset 8.00 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

Orutinerade treåringar som knappt startat bakom bilen. 2 Made of Stars tappade 30 meter första 50 senast för Dalman, borde kunna mer från start med chefen i vagnen. 6 Chef M.M. ska gå med bike och ser ut som en typ som kan öppna (första med framspår). 7 S.G.Sherman spetsade med spår 5 i volt med Haugstad, och kan säkert vara snabb om kusken vill.


Loppanalys:

11 Ranch Steady Go är jätteklar favorit och han har tagit tre raka segrar efter att ha inlett med en tredjeplats i debuten. Varit ute i helt vanliga lopp med låga prissummor (30000, 25000, 30000 i första har det varit). Kördes till ledningen två första vinsterna och senast avgjorde han ett lopp som kördes i bra tempo efter att mestadels gått i ledarryggen. Han är ganska bra är känslan men kanske ändå aningen överskattad. Bakspår för en treåring och dessutom lite svajig form på Nurmos hästar med för dagen gör det inte hett som favorit. Jag gillar inte att spela Kontio med bakspår, han är grym spetskusk med bästa hästen.

Det finns tre tänkbara spel och jag valde 6 Chef M.M. som kanske kan köra sig till ledningen. Kördes offensivt till tät från bakspår senast och det blev lite för tufft på krävande bana, och han hade varit för het före loppet. Nu är det första med framspår och bil, och det ser ut som en typ som kan öppna, och Mortens kan nästan alltid det. Det verkar bli första jänkarvagn och att man öppnar upp huvudlaget är bara bra då han var för laddad senast. Jag tror Anders kan köra till ledningen och det är kul spel!

2 Made of Stars öppnade likt inlandsisen senast för Dalman, men gick bra till slut. Nu är bildebuten avklarad och chefen hoppar upp bakom och det bör bli bättre start. Spetsstriden är lurig och skulle han komma först blir han inte lätt att slå tror jag – men efter senaste starten är det svårt att lyfta som spetsfavorit…

7 S.G.Sherman spetsade från spår 5 i volt med Haugstad och vann helt överlägset. Nu kommer han med dubbla galopper, båda till slut och det är lurigt och då brukar de inte vara fräscha. Det borde finnas spetschans som han öppnade med voltstart, om Örjan testar. Fidus!

Fin typ är faktiskt 5 Donatello Wibb men ”LÅS” menar att han inte kan ladda med den. Kan dugam för jag gillade sorten senast vid segern.

Rank: 11-6-2-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Chef M.M. till oddset 5.75 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

Fyra på start och inga jättesnabba, kanske 3 Vikens Brummer tar sig till plankan. Från tillägg kommer 10 Claude Debussy öppna snabbt och jag tror han kan forceras till tät.


Loppanalys:

10 Claude Debussy är favorit, och det kan jag tycka är rätt. Han har rätt förutsättningar och efter lite vila och uppfräschning brukar han vara bra direkt. Det är bra skalle på honom och han vill vara först, det visade han senast då han trots att han inte alls var fräsch klev förbi. Han har inte varit jättesnabb i volt, men Jepson är vass och springspår med fyra hästar på start gör det till bra spetschans upp mot 500 meter. Borde vinna då.   

Bästa hästen är 12 Zoko Lane som kördes vårdslöst senast då kusken lade jäkla speed första varvet vilket man fick betala för till slut. Det är samma kusk nu och lite jobbigt att jobba med Johan Svensson från dubbla tillägg ändå. Trots att hästen är riktigt bra då det stämmer för honom.

Även detta lopp är som många andra ikväll, helt vidöppet bakom några som höjer sig men inte är att lita på.

5 Total Recall gjorde det bra senast även om han blev lämnad av Ribaude över upploppet sedan han kommit ner bakom denne. Kan vinna detta.

8 Callmeawinner är nog den som skulle kunna hålla ut favoriten om kusken kommer iväg bra från spår 4 i volt. Detta är en frontrunner som inte är borta om det stämmer i loppet. Varit borta en tid då han varit sjuk, men nu är hästarna på g menar tränaren.

Rank: 10-12-8-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Claude Debussy till oddset 3.00 på Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

1 Crazymonsterheart spetsade enkelt senast och kan göra det igen och då körs hon säkert där. 2 Moon Zappa utmanar och det gör även 4 Morran som är snabb ut.


Loppanalys:

Här har jag kanske mest feeling i hela omgången, och det utan att känna mig klar direkt – så svåra lopp är det! 7 Ti Amo Face tror jag vinner detta! Hon var riktigt rejäl då hon avgjorde ett minst lika bra lopp för tre starter sedan, på rejält vis via spåren sista varvet. Efter det var hon dålig ett lopp (Reijos är inte världens mest jämna i prestationerna…) men hon var inte frisk. Hon gick rejält på V75 senast utan att vara vässad efter pausen och nu är det mer täta starter vilket vässar formen. Det har varit vanlig vagn två gånger i rad med voltlopp, men nu åker bike på och hon springer på den och höjer sig med den tycker jag. Detta är ganska klena hästar emot mot de hon mött på V75 och jag tror hon är hårdare än dem och att hon matar ner dem!

Jag har stor respekt för 12 Västerbo Jolene som är riktigt kapabel, jag gillar henne skarpt och hade sjöat duktigt om hon vunnit näst senast. Med lite annat upplägg hade nog funnits chans till det, men man vet vad man gör då man spelar vissa kuskar och då går inte att klaga. Det är som att klaga på när femåriga grabben inte löser att räkna ut ett svårt mattetal. Kan man inte så går det inte att klaga och ställa krav. Nu var hästen inte frisk senast och man siktar på ett finallopp 10 december då hon ska varat form. Det är spännande med Ulf Eriksson upp som jätteplus i vagnen, men det ska bli snällt upplägg.

1 Crazymonsterheart spetsvann senast, men det var billigt och hon var dålig starten före. Hon har haft form länge, men jag tror inte hon är hård nog att vinna detta i spets.

5 Jasmin Band har också form och hon fick ingen hjälp av kusken senast. 2 Moon Zappa var dålig senast och har varit ifrån och är lugnt tränad. Borde få svar om spets. Låter inte så hett på ganska betrodd.

Rank: 7-12-1-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Ti Amo Face till oddset 4.25 hos Unibet.

10 Åby – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

4 Indra’s Secret körs till ledningen efter en bit, ingen svarar henne på tre varv. Jag hoppas att 1 Olga Utca sitter i ledarryggen.


Loppanalys:

Kvällens stora skrikhäst är 4 Indra’s Secret och det är lätt att förstå. En häst som inledde jättebra och tog fem raka segrar för Kim Moberg under hösten 2017. Sedan kom hon in i galopptrend och det har inte alls blivit den utveckling jag trodde. Senast gjorde hon debut för Robert Bergh och det var tränat så det räcker och hon var bara starkast via dödens och vann mycket enkelt. Hon är väldigt stark och springer säkert 15 hela dagen även över tre varv och visst är det tänkbart att hon drar musten ur dem. Hon är ändå inte att lita på men sin historik, dessutom snävt startspår i volt och mycket hårda hästar 40 bakom. Hon har vunnit båda starterna hon gjort över långt, 2640 meter båda dessa.   

10 Ultra Bright har hittat formen och hon vann StoChampionatet över 2640 meter och distansen ska gå bra. Hon gick vasst efter att ha fått dåliga ryggar senast där Une Etoille Gar sprang typ 08 sista varvet. Före det dödens och höll starkt. Dubbla tillägg på Åby och med Fredrik Persson är väl inte vad jag gillar att jobba med då jag brukar vilja ha scenario på vinnarna. Kanske är hon bara snabbare än dessa sista varvet?

9 J.J. är väldigt stark och har seger tre av sex senaste på långt och varit långt framme alla sex lopp. Hon är inte enkel i volt, men har spår fyra med bara fyra på volten och kanske bombar Carlos framåt?

Jag chansspelar 1 Olga Utca som får Jepson i vagnen och det blir ett smyglopp på innerspår, ledarryggen på favoriten efter 500 meter hoppas jag på. Hon kanske intet har rätt form, men är bra på lång distans och känns ändå kul att jobba med på scenario och kuskplus som skräll!

Rank: 4-10-9-1


Spelförslag:

Jag spelar plats på 1 Olga Utca till 2.65 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

4 Mellby Goofy brukar alltid spetsa med bra spår och har bra chans att göra det igen. 1 Puketorps Julius och 5 Betting Rebel gör upp om ledarryggen.


Loppanalys:

Inget bra lopp avslutar och det kan bli nästan vem som helst som vinner detta, om ledaren stannar/tappar travet och bästa hästen får dödens – och det är tänkbart scenario! 4 Mellby Goofy brukar spetsa i liknande lopp och så gjorde han senast med, men travade inte och galopperade i ledningen in mot upploppet. Han är uppfräschad nu och ska trava bättre, men hästen har bara vunnit ett lopp på 19 starter och kan mycket väl vika sig igen. Han är alltid betrodd den här…

6 Maximus M.M. är bättre häst och han gick ändå fullt godkänt på V75 senast där Istanbul Boko vann. Var inte alls långt efter från ledningen före det på Solvalla, och i spets vore han en ”klaring” här. Nu kommer han knappast förbi Goofy, och Morten tycker inte detta är en häst som ska gå i dödens. Risk att han hamnar där, men det kan bli en goggles-mask och kanske laddar Anders och lyckas komma förbi? Jag spelar trots allt, han kan nog slå Goofy utvändigt och kan ju även bli avlöst.

Om man går bakom är det lite av att blunda och peka! 11 Iglesias Boshoeve är betrodd bakom, men han är seg och har inget vidare läge med spår 11 på 1640 meter. 

På skrällfronten nämner jag 2 They Don’t Know som inledde bra, men inte fått till det fullt ut hos Jörgen. Var ändå trea i 100.000 kronorslopp för tre starter sedan, och man åker till Solvalla efter uppehåll. Borde vara en del trimmat då och läget är perfekt. Skräller?

Rank: 6-4-2-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Maximus M.M. till 4.15 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson