Just nu:
14.01 Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Rätt bra analyser och tips i lördags, och träff blev det på fina I.T.Inventor som lotsades först av Magnus A Djuse. Mer kommer från den hästen, det är en typ jag gillar och oddset gjorde att dagen nästan var i hamn direkt.

Det var väl inga wow-insatser i övrigt att ta med sig från loppen - ja förutom Grainfield Aiden då för jisses vad bra han är alltså och han bara springer och springer vecka ut och vecka in. Nu var det dödens och han lekte sig till seger före en okej Martin de Bos. Inte mer än okej får han av mig.

Gareth Boko vann ett klent guldlopp på bra vis, och här visade Antonio Trot att han inte kommer stapla segrar framöver heller… Han såg urstark ut i sista sväng, men så kom han på att det nog var upplopp och slutade ta i - igen.

Tapper var stallskriket Choco Garline i dödens, men jag tror ändå inte på det där med stallkörning. Ledaren blev het och Kim slutade testa för spets annars hade hon nog ändå fått överta - men med het ledare kan det kosta än mer att försöka med det. Favoriten Carlos Ken fick loppet, och han kopplade grepp i seg stil och hade halv längd på Choco mitt på upploppet, men då Henriette ryckte tussarna (första gången) så tappade han travet och var inte körbar. Han strider om det om man struntar i att dra dessa, men det är klart att kusken inte kunde veta det i det läget och jag klagar absolut inte på henne - men med facit i hand tror jag det var så.

Nåja, nya race idag och det är Solvalla och Åby som delar på loppen och det är inte på något vis enkla lopp. Flera luriga faktorer som jag återkommer till i analyserna. Så även på min bästa vinnare i avslutande loppet, men det var verkligen strålande intryck i kvalloppet och jag vill vara med direkt!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

3 Vacqueyras är snabb och tränaren tydlig med att hästen växer flera klasser i spets och han lär försöka köra där. 6 Vikings Preacher kommer testa, han öppnar bra om han är i balans.


Loppanalys:

6 Vikings Preacher är favorit i lopp över 3140 meter bilstart, och han är säkert bäst om han är i toppform. Svarade för vassa insatser förra vintern då han vann V75-lopp, men han är svårbedömd nu. Vann billigt montélopp och efter det galopp i första sväng i ledningen. Senast var han aldrig med i loppet då han var för het och kusken klarade inte det och det blev galopp före start. Fick gå rejält i 1500 meter efter galoppen och det borde vara vettig form, men han har ändå inte fått ”riktigt” lopp på en tid och över tre varv blir man synad. Jag tror det blir svar om ledningen och även om Anders lyckats bra med hästen så är det större risk att man inte får något gratis. Chans, men ingen given vinnare.

Jag spelar 1 Trovatore från stall med växlande prestationer men denna uppgift är riktigt bra. Han såg mycket bra ut i comebacken senast där han kom snabbt på open stretch och klockades till runt 10 sista 400. Han är stark och distansen bra och han har alltså ett lopp i sig nu. Jag tror inte på ledningen, men det är bara åtta hästar i loppet och åter Uhrberg som fick känna på honom senast, det är bra. Bra chans att vara starkast till slut om favoriten får mothugg som jag tror. Jag kan nämna att hästen inte vunnit lopp sedan 2017(!), men han gjorde bara 14 starter under 2018-2019 och var struken fem gånger utan att starta under 2019. Så det verkar varit en del strul, men intrycket senast tyder på att det kan lossna nu.

2 Digger Lord tillhör de nyttiga hästarna som ”aldrig” vinner lopp. Han har gått bra på lördagarna en längre tid och startade så sent som i lördags. Då blev det tidig galopp. Kan få sin seger, men troligen hellre tvåa-trea.

En del betrodd är 4 Wollafur men denna uppgift är tuffare än senaste och han vinner inte ofta längre. Tog senaste segern i november över just 3140 meter, före det har det bara blivit en seger sedan 2017.

Rank: 1-6-2-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Trovatore till oddset 3.15 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

3 Concrete Dee bör sticka till ledningen bland mindre snabba hästar. Sedan finns nog att Kenneth släpper till bra rygg – om någon testar. Kan vi få 1 Everest Sisu till spets om han nu hittar loss?


Loppanalys:

Ganska lurigt lopp och jag synar 9 Mellby Fire som hårt betrodd. Jag tycker kvalet var sådär (visserligen i oktober) och han var struken inför tänkt lördags-start. Formen är tveksam och hästen har en del att bevisa för dagen. Han var bäst i spets tycker jag och vann derbykvalet från ledningen.

Jag tror att 1 Everest Sisu vinner om han inte blir fast på innerspå – och okej då, om han är i ordning. Det var han inte senast, men han visade vilken grym skalle han har och var ändå nära att kontra till vinst trots dödens och trots att han bröt ner och inte var fräsch. Han är okej från start, men spetsar knappast men jag tror han slår de här utvändigt om kusken kommer loss. Det kan vara så att han får överta ledningen om han kommer tidigt då han är tuff att ha på utsidan. Oväntat lågt odds, men jag testar 3.15 då man hann sänka bästa oddset i loppet.

3 Concrete Dee har jag jagat här i spalten, men nu kliver jag av. Var klart intressant till högt odds i första Kenneth näst senast och det var faktiskt märkligt att han förlorade det! Han är svår att lura först, och senast bromsade han trist till slut efter att ha sett segerfarlig ut. Var inte fräsch och är behandlad. Bland dessa ska det vara bra spetschans, även om Haugstad inte är landets mest startsnabba kusk. Jag tror han kan släppa om min vinnare kommer då han är bäst i rygg och det är 2140 meter, och knappast toppform efter tillfixning. Men det är min åsikt och inget jag läst. Man kom med höga 7.50, men sänkte snabbt annars var det läge att odds-spela honom. 

2 Ronaldo Malibu har jag inte tagit till mig, men så dålig som han var senast ska han inte vara. Då han startar igen bör det vara bra, och enligt Mika hittades inga fel då man kollade upp hästen och han var tydligen inte sjuk. Jag kan inte säga om hästen är bra eller medium, och då brukar det vara mer åt det senare.

Rank: 1-2-3-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Everest Sisu till oddset 3.15 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

1 Jumeirah Boko gör debut bakom bilen, men har varit bra med volt och Uhrberg är vass från start. Spetschans, men det är en gissning för alla såklart. Jag tror de andra släpper till 6 I Am Boko efter 500 meter om Uhrberg blir av med ledningen.


Loppanalys:

Kul lopp med spårtrappa och lovande hästar, där några aldrig startat med bil och det är inte givet vem som vinner!

6 I Am Boko är favorit, och Peter låter uppåt och kanske kan han köra sig till ledningen efter en bit. De flesta släpper säkert då det är Åby och en bra rygg, men finns chans till svar och han har verkligen inte visat sig vara startsnabb. Stack undan enkelt senast och intrycket var bra i spets.

1 Jumeirah Boko är betrodd, men det är en del frågetecken. Han gör bildebut och från innerspår är det vanskligt. Dessutom var han struken för hovböld och har inte startat sedan 4/1. Han har sett bra ut vid två raka spetssegrar och är ganska kvick i benen, men ändå vill jag inte kliva på. Jag tror nog Thomas kör i spets om han håller upp, och då är favoriten illa ute.

Jag tycker att 4 Kadway Tanks är draget! Tappade travet senast och galopperade i sista kurvan, men hästen har visat bra kapacitet före det, och vann efter lite vila i höstas. Jag räknar med en mer fräsch häst nu och spåret är perfekt och det är ett kul speldrag som är mindre betrodd.

12 Far From Over gick vasst efter stor galopp senast och det är plus med Adrian nu. Galopperat i 20 av 31 starter och det är en strulputte, men farten hans visade senast gör att första segern kommer snart.

Rank: 1-6-4-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Kadway Tanks till oddset 8.00 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

5 Isa bör sticka till ledningen men det är rygglopp som gäller säger Linder. Då är jag inne på att 8 La Plus Belle körs framåt och kan överta efter kanske 500 meter. Var inte körbar senast från start, men var bra med i debuten. Är hon som senast så kanske 2 Digital Download kan smita före?


Loppanalys:

Två hårt betrodda hästar som står sig gott i loppet, och jag tror att 8 La Plus Belle har bäst chans. Det är en cool typ som inte alls travar före loppen och han ser väldigt speciell ut. Samma var det senast, men då det blir allvar sköter han sig och det finns mycket kapacitet i henne. Kördes resolut till ledningen på slutvarvet senast och bara gick undan via 13 sista 700 och det såg ut att vara jogging till slut. Stilen påminner mer om From Avove i början av dennes karriär då hon nickar sig fram, men det är Muscle Hill som är pappa. Bra chans oavsett löpning tror jag.

9 Ninja’s Kiss är mer svårbedömd då hon var klen senast i ett Margareta-lopp senast, som hårt betrodd. Övertugade vid vinsterna på 14-tider före det, men var inte bra förberedd efter vila senast. Kommer säkert vara bättre nu och är ett givet segerbud.

Bästa spelet i loppet är ändå 2 Digital Download! Hon har aldrig vunnit, men blir allt bättre och senast spurtade hon starkt via underkant 11 sista 700 mot rätt bra hästar. Står perfekt inne i loppet och läget är så bra som det kan bli. Hon har inte visat startsnabbhet, men Melander menar att det finns att ta av och kanske kan hon köras till ledningen och hålla ut favoriten då 5 Isa släpper. Kul spel! man släppte 12.50, men 11 är gångbart som sänktes till.

Rank: 8-9-2-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Digital Download till oddset 11.00 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

Bland mindre snabba hästar ser jag 5 Argbiggan som spetsfavorit. Kördes till tät i snabb öppning då man laddade och här är det bra spetschans. Släpper till 10 Tengil Face mitt i loppet?


Loppanalys:

Bra kapacitet på de två men lägst odds. 10 Tengil Face är strulig men riktigt bra. Kördes offensivt till ledningen mitt i loppet för Lutfi näst senast och gick undan mycket enkelt. Senast högg man i sten då man gick i dödens på kanonen Strong Heartbeat, men han travade ett helt lopp och höll bra. Nu möter han ingen sådan häst och det är knappast toppform på 3 Look Håleryd efter lång vila. Jag tror Tengil Face körs fram i dödens mitt i loppet och bara är hårdast över passande lång distans.

3 Look Håleryd är den andra hästen med hög kapacitet. Vann på 11,1 i somras och tände till rejält då man ryckte av skorna. Jag tror han kommer vara bättre nästa gång, utan skor då han inte startat sedan 8 augusti.

5 Argbiggan var uppåt senast då hon enkelt gick undan från ledningen. Hon har kunnat tränats hårdare och var klart bättre senast och i grunden är detta en rätt bra häst. Jag tror på spets, men hon får nog tufft att stå emot Tengil Face på långt. Nu blir det jänkarvagn för första gången på länge.

Rank: 10-5-3-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Tengil Face till oddset 2.75 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

Tre hästar på start, och troligen kan 3 Vicar överta ledningen då han travat in sig.


Loppanalys:

Ojämnt långlopp där 3 Vicar är en av två betrodda. Han äger finfin styrka och krossade i dödens vid segern på klart starkt vis. Han har haft problem med voltstart då han är rädd för startkommandot menar Pasi och det är galopprisk trots bara tre på volten. Travar han iväg kommer han köras offensivt då det är styrkan som är hans vapen och troligen blir det ledningen efter en bit. Kan bli svårfångad och Örjan upp är ingen minus direkt. Ändå lite konstig häst men jag trodde inte man skulle ha 4.75 på honom. Man sänkte till 3.85 och det är väl mer normalt. 

Mitt drag är 10 Ivanhoe som kan vara för bra i dagsläget för här tror jag att det lossnat nu hos Oskar. Galopperade 700 kvar senast men som han kom tillbaka efter det alltså och det förlorar han knappast felfri och då var det V75-lopp! Han snabbstartar inte och kan hamna på vingel med springspår, men jag tror han har bra chans om det löser sig någorlunda för det är bra hårdhet i honom mot dessa där många bör vilja sitta på innerspår. Oväntat nog kom man med 3.50 på honom men jag testar det.     

Tredjehandare är 12 Kiss Me Tooma som sköt till bra senast och höjde sig för Björn som får chansen igen. Inte borta.

Rank: 10-3-12-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Ivanhoe till oddset 3.25 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

6 King of Everything körs till ledningen, annars blir jag förvånad.


Loppanalys:

Tre hästar mer betrodda, och dessa är riktigt bra för klassen och ska det gå utanför dessa blir jag förvånad. 9 Utah Broline vann äntligen senast och kanske blir det proppen ur? Ändå vill jag se mer och det blev ganska billigt även om han gick undan rejält. Han har varit trög och möter bättre hästar från bättre spår.

Jag tror mest på 6 King of Everything som är en blänkare! Han har två syskon som är miljonärer och har haft ögonen på sig hela livet, och han vansläktas verkligen inte! Han behövde loppet näst senast då det varit paus före, och han fick perfekt lopp för framtiden. Visad att det hade satt sig rätt senast då han var läcker från ledningen med 14 sista 700 metrarna i okörd stil. Nedstruken till spår 5 tror jag det blir ledningen och där ska han köras menar Claes som siktar på V75 efter detta. Mycket svårslagen tror jag och jag lirar.

4 Upper Face var riktigt bra i comebacken senast och helt överlägen då han krossade allt som 7-oddsare. Även han har spännande stam med Lisa America som mamma och Trixton som pappa, och bara en seger på nio starter första säsongen var knappast vad man väntat sig. Mötte dock kulltoppar som Bythebook så han är bra för den klass han är kvar i. Klart han kan vinna, och han är given andrahäst men loppet var dåligt han vann senast ska man komma ihåg.

Rank: 6-4-9-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 King of Everything till 3.35 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

2 Linda’s Girl och 6 Havbergs Knight gör upp om ledningen, och det är knapp fördel den senare av dessa.


Loppanalys:

11 Reverend Wine är hårt betrodd och det är inte mycket att säga om då han vann V75-lopp från spets senast. Gick undan säkert för tapper Grainfield Aiden och även om det inte var sparat så var det även efter vila och han är säkert uppåt i form nu. Kan vinna, men jag tror mer på en annan!

9 Sir Ratzeputz är kvällens mest spännande häst för hissas som han såg ut i kvalet senast då han drog i med 12 sista varvet i ensam stil, och det var full spänst in i mål och det går inte att se bättre ut i kvallopp! Han var kastrerad och såg lite ut som en ny häst och att jogga 15,0/2140 meter helt ensam efter nästan ett års tävlingsuppehåll gör inte vilken häst som helst. Han vann guldlopp i februari 2018 från dödens och har alltid visat kapacitet, men inte hållit ihop. Med tanke på hur bra han såg ut senast så tror jag han kommer få en frän period närmaste tiden, och även Rikard som körde gillade hur han sprang. Borde bara vara bäst och jag lirar!

På start är 2 Linda’s Girl mest intressant och skulle hon kunna köras till ledningen växer chansen. Hon hoppade direkt senast och hade fel uppgift före det men var urtapper i spets på V75 före det och växer där.

Rank: 9-11-2-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Sir Ratzeputz till 2.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr

Travtips
torsdag 14.01, 02 april
Åby kväll och gäster i form av Westergård och Hamre-hästar i listan. Bo Westergård har laddat och han har ett par fina chanser. Roligaste spelet är emellertid Beluga West i lopp åtta. Tränas och körs av Peter Untersteiner.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.05, 2 april

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson