Just nu:
19.21 Bergh-seger på Vincennes
19.00 PdA speltips: Davidson hetaste namnet
18.41 STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp
16.02 Skräll i Prix Du Luxembourg
08.32 Antonio Tabac byter tränare
15.45 Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen
13.52 Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!
11.18 Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !
10.47 Flera andra godbitar på Vincennes
08.33 Bråk på Bergsåker

Solvalla/Åby 25 september: Bergh med fina chanser

Det mesta blev bara fel i lördags med mina spel. Jag följer sällan sändningen i ATG eller på annat vis direkt under tävlingarna, jag har ofta något annat för mig en lördag eftermiddag, men har bra källor som ser det mesta så jag får veta det mesta ändå som sägs och så vidare. Denna gång var det frapperande hur Kim Eriksson körde med min vinnare Martin de Bos!

Jag höll på att ramla av stolen då han satt kvar i tredje ytter efter 11,5 första 1000 med rygg på Partizan Face. Det krävs ingen Einstein för att inse att Adrian går att stöta ut varvet kvar, men nej då! Hästen gick som ett skållat troll sista 300 och var inte långt efter i mål, trots att han drogs sist i kall rygg. Enligt positioneringssystemet från ATG var han den som gick snabbast av alla sista 200 under tävlingarna. Jag fick höra att Kim ”pudlat” och sagt att det kan ha varit hans livs sämsta styrning… Alla kan göra misstag, men det är ändå för dåligt av en proffskusk att mena att man sitter och drömmer mitt i ett V75-lopp. Men ändå bra att stå för vad man gjort efteråt.

Jag kan inte säga att jag var direkt ”klinisk” med mina spel heller om jag ska vara ärlig. Banan kan ha varit lös(?) för det var flera mycket tveksamma insatser i loppen. Tre av mina spel underpresterade rejält, Expensive River tappade 100 meter på täten sista 300 (han värmde tydligt dåligt och var kanske inte fräsch, comebackloppet var som ofta för tufft då han gick väl snabb tid).

Jag trodde stenhårt på Bo C. men han var inte heller i ordning. Han kom ingenstans då Calle försökte åka fram, och han galopperade men var aldrig med i loppet som det kändes. Det var snöpligt då han borde ha reglerat det från dödens.

Jag fick även mer och mer känsla för Giordano Soa, men han var också dålig och iskall redan varvet kvar efter att ha kommit rätt på det hela vägen. 1200 kvar kan jag spela rätt mycket mer, men 900 kvar hade jag velat casha ut alla insatser…

Roli Eld spelade jag mot jättefavoriten Odd Herakles och jag kan nog tro att många favoritlirare satt med torskfrossa hela sista varvet då Roli Eld i dödens såg urstark ut! Nu visade Herakles åter väldigt bra inställning och höll undan - men det var en häftig duell hästarna bjöd på.

Förutom Martin de Bos tar jag med mig mitt chansspel Speedy Face som såg grymt bra ut och han vinner guldloppet med fritt för här kan man snacka om att klättra bakom hästar!

På tal om guld, Ragazzo da Sopra flög till ledningen på ”två steg”! Hand upp den som såg det hända innan loppet! Hästen hade ALDRIG tagit ledningen bakom bilen före det, men nu spetsade han på 50 meter i gulddebuten. Joråsåatte…

Nya tag med åtta lopp idag och det ser mer greppbart ut än förra veckan, och min bästa vinnare förlorar knappast!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.28

Spetsstriden:

Jag tror inte att 1 Stella Newmen kan svara 4 Paduca Dream från början, och denne släpper. 7 Miss Sober bör vara den som kan överta.


Loppanalys:

1 Stella Newmen är favorit, och hon är bra och Flemming har hittat storformen på hästarna efter en tyngre period. Jag gillar verkligen Jensen, hans coola stil i vagnen då han aldrig leder med mer än en halv längd in mot upploppet, och med små rörelser får hästarna att springa och han är minst lika vass som Örjan på att måtta in vinnare. Nu är han ändå favorit, och då jag inte tror på spets går jag emot. Tredje inner nu? Bör vara ett hack för långt bak.

Jag tror att 7 Miss Sober kan ta över ledningen från startraketen 4 Paduca Dream där Jepson bör släppa. Från ledningen har hon visserligen bara en seger på fem försök, men det var 2640 meter i kval till StoChampionatet den senaste och hon blev tvåa. Hon har varit med i årgångslopp, även i derbystoet. Bör ha bra chans att vinna detta från ledningen, men hon är inte alls spetsberoende.

Draget kan vara 2 Bijou Bourbon H.M. som var snudd på galet bra som tvåa på Enghien den 31/7 – kolla den starten! Hon satt i dåliga ryggar och hade mil fram men hon formligen flög fram över det 400 meter långa upploppet och var nära så bra häst som Gina Schermer i mål. Vann på gräsbana senast och visade form. Nu har det gått drygt en månad, och det blir bakskor på vilket är två tveksamheter men hon kan vinna detta.

9 Julia af Solnäs har bra fart, men hon hoppade senast och Peter får ingen riktig form på hästarna.

Rank: 7-1-2-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Miss Sober till 3.35 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.39

Spetsstriden:

2 Puketorps Julius bör vara den som körs till ledningen, kusken siktar dit och det blir goggles på.


Loppanalys:

9 Charrua Forlan är favorit, och här kan man snacka om att ha en perfekt uppgift. Visst, han har tagit 18/19 senaste vinsterna från spets eller dödens och har nu tillägg. Men han möter oerhört mycket enklare hästar mot han brukar göra, och trots att han är utan seger under 2019 så har han varit bra de flesta starter. Senaste körde inte kusken sitt bästa lopp direkt, och pressade hästen less i dödens. Han fick problem med ett öga och stod på medicinering, men ska vara tränad och han brukar vara bra direkt. På 13 försök med starter efter +30 dagars uppehåll har han varit etta eller tvåa nio gånger. Dessutom har han aldrig galopperat på tio voltslopp så det borde inte vara ett problem. Borde mata ner dem även i tredjespår utan rygg sista varvet.

De som kan utmana har inte visat någon form men jag tror att 2 Puketorps Julius kan vara en bit fram, på spets. Spets i 1600-lopp där de bästa står 20 meter bakom är bra grejer. Senast kördes han till spets efter 400 meter från bakspår, men orkade inte i lopp med 10.000 i förstapris. Han har aldrig vunnit lopp med mer än 30.000 i första. Dock är han bra från spets ibland och har segrat 3/8 senaste spetsloppen. Drog i 12-fart första varvet till seger i våras med voltstart.

7 Tito C.A. har mött kulltoppar varje gång och nu är det ju mer ihåligt. Han har inte visat något extra, men nu är det Örjan i vagnen och han kommer säkert svara för bra lopp.

4 Yieldson är kapabel, men formen diffus då han var svag senast och Sjöström ligger lågt.

Rank: 9-2-4-7


Spelförslag: Jag står över spel med för lågt favoritodds.

7 Åby – Spelstopp 20.50

Spetsstriden:

Lite lurigt, hur tänker Bergh med 2 Rudisha som kan öppna snabbt (kolla starten under Elitloppshelgen!) men har varit för het i loppen. Nu är det 1600 meter och kanske låter han hästen springa? Kan nog vilja ha rygglopp, och blir det ledarryggen på 3 Joyride Cane kanske?


Loppanalys:

Två hästar med lägre odds. 2 Rudisha är en av dem. En högkapabel häst som inte är direkt enkel att få ordning på. Han har varit för laddad/het varje gång på sistone och lagt bort krafterna. Samma var det senast, han var för het och luften gick ur honom då det var dags för upplopp. Det spelar ingen roll vad han möter, tar luften slut så gör den det tror jag. Nu är det perfekt uppgift, för han är ruskigt bra för klassen om han tävlar. Det ska bli nytt bett och ny käk vilket är mycket intressant, slår det väl ut så han går att reglera så tror jag han har toppchans. Det är rätt att testa 1640 meter nu (för första gången) för då tål han att vara lite het. Fungerar han så vinner han – men det är ju en del om och men med häst till lågt odds…

Den andra med lågt odds är 3 Joyride Cane som galopperade tidigt i montélopp senast och har inte startat sedan 3/8. Han är inte alls vässad, inte ens optimistiska Heiskanen tror på toppform och hästen har gått 22/2000 meters i jobb som snabbast. Känns överspelad.

Jag testar att spela 9 Callmeawinner som är mycket bra frontrunner som nu fått bakspår. Det kan dock bli bra fart på loppet om Rudisha blir het, och det är intressant med Jepson upp. Han har kört en gång tidigare och vann då och denna bör passa honom bra då han är grym på att få dem att springa, och hon har vass skalle Callmeawinner. Det var comeback senast och hon gick fullt godkänt via open stretch. Nu är hon tuffare tränad och har lopp i kroppen. Perfekt startrygg i Rudisha och hon kan sitta långt framme direkt då hon är snabb i benen och har snabb rygg. Kul chansspel! 

Rank: 2-9-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Callmeawinner till oddset 8.25 hos Unibet.   

8 Solvalla – Spelstopp 21.01

Spetsstriden:

5 U.B.Cool är klar spetsfavorit, och han lär köras där


Loppanalys:

3 Bottnas Easy Cash är oväntat klar favorit för det är en ganska medium-häst ändå. Galopperade före start senast, och segern före togs efter en del glid då han bara var måltvåa. Kusken kör allt bättre och tillhör de bättre gör han Lukas Wallin. Ändå bara en av flera till lågt odds.

Jag var kraftigt inne på 5 U.B.Cool som jag räknar med tar ledningen och körs av Mats Holmstadt, och han har toppform! Vann Bertmarks med Åke Lindblom-tränat och nu är det Amatör-SM som gäller och säkert påställt. Jag gillar dock inte att det verkar bli skor på, tre av fyra segrar är tagna utan skor och den fjärde barfota bak. Utan skor kan man spela, men innan jag sett det i skoinfon, och som det lät på Lindblom igår så blir det skor och då står jag över spel. Tre av fyra segrar är tagna från ledningen, och han leder detta länge.

Vem ska man tro på då? Hets blir det på 10 Ilaria Sidney som ska gå med jänkarvagn nu och det gillar Patrik ”Papegojan” Fernlund att köra i och gör det faktiskt bra. Men från bakspår spelar jag inte.

Spelar istället bästa hästen 6 Nika som tyvärr sällan får så bra stöttning av Olga, men hon är riktigt bra den hästen. Med bara lite glid och utan för mycket vingel tror jag att hon kan vara starkast över upploppet. Dubbla galopper senast är inte på pluskontot, men visade fin spurt före det och senaste segern togs på snyggt vis.

7 Zenone Bar är tänkbar, men även här blir det skor på vilket är tveksamt. Dock jänkarvagn som ligger på pluskontot.

Rank: 6-5-10-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Nika till oddset 6.25 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.12

Spetsstriden:

4 Typhoon Face lär köras till ledningen då ingen på start vill ta emot honom över tre varv.


Loppanalys:

8 Pinto Bob har svarat för en av de värsta utvecklingarna jag sett under sommaren. Han gick från att vara bra för klassen med knappt 200.000 på sig till att bli kulltopp. Han vann försök till Sprintermästaren och var galet bra tvåa i finalen. Bollade sedan med några av de bättre i kullen i tredjespår sista 700 i Eskilstuna. Tog sig till Derbyt via stark dödensinsats men hoppade 700 kvar i Derbyt. Han är åtgärdad och inte toppad på något vis, och jag tycker att han blir överspelad.

7 Zarenne Fas borde vara dags för då han signerat toppinsatser hela tiden. Tre gånger i rad har han visat stor f´kapacitet utan att vinna. Näst senast avslutade han starkt på den knepiga banan, men var utan chans mot en ruskigt bra Tae Kwon Deo. Senast sprang han 10 sista 800 som tvåsa, ingen enkel uppgift han hade att jaga in tillägg på Power… Tufft att springa 12,4/2680 meter och vara helt chanslös! Bra chans att han tar sin seger, men ändå går jag emot…

Han kan tvingas göra jobbet sista varvet och vill nog helst ha rygg till 600 kvar och det är inte enkelt att ha mod till seger över tre varv, och jag spelar på chans här 4 Typhoon Face! Den är en typisk Kolgjini-häst, hög kapacitet men inte att lita på. Nu är uppgiften riktigt spännande då han står start och bara fyra hästar på volten. Jag räknar med att ”Ludde” tar iväg hästen felfritt och efter lugn start kör till ledningen kanske 500 meter in i loppet. Från ledningen har hästen travat tre gånger och aldrig varit nära att förlora. Jag tror att han kan dra musten ur de andra, och det är kul spetsidé! Han var inte frisk i derbykvalet senast, men är bra nu igen enligt rapporterna.      

Rank: 7-4-8-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Typhoon Face till oddset 6.50 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.23

Spetsstriden:

4 Master Blaster testar man att köra till ledningen med i första kurvan, kan bli så. 2 Viper Lavec borde bli över trots att han är nedstruken. Det är nog 7 Pyrolator som är spetshotet med ensamt springspår.


Loppanalys:

Oväntat stor favorit har 4 Master Blaster blivit och den kan jag inte spela. Han är väldigt grundbra och inledde som en kanon i duktig amatörregi, men floppade helt hos Reijo. Nu är han på rätt väg hos Fredde B och senast tog han en fin seger från ledningen trots ganska tuff inledning då det mkostade 13,5 första 500 att nå täten över 2640. Han är inte helt enkel, det var nära galopp i volten för tre starter sedan, och det går lite som på nålar första biten. Ny kusk är inte enbart positivt med lite knepig häst. Sköter han sig kan han vara bäst, men det är inget värde i att jobba med en så stor favorit med vissa frågetecken kring.

Jag spelar 3 Order By Box som jag fått känslan för då han är snabb för att vara detta gäng. För tre starter sedan klockades han till 12,5/1900 meter efter galopp, starka papper det! Han hoppade på upploppet senast utan segerchans. Det som gör honom extra intressant är att det verkar vara dags för att köra barfota runt om, så har han inte tävlat på ett år. Gick barfota tre gånger förra hösten, 4-4-d var resultaten men två av dessa på V75. Det är ett plus tror kusken Djuse-pojken och jag tror att han kan sätta dit den här!

7 Pyrolator såg oerhört laddad ut senast då han knuffad sin de framför över upploppet. Han vore kul om han nådde spets, och ensamt springspår efter strykning är bästa tänkbara. Nu är han utan riktigt ax efter några steg men det finns chans på läget och som han såg ut senast måste han räknas. Trots att han är knepig och brukar hitta på orsaker för att inte vinna loppen…

Rank: 4-3-7-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Order By Box tilll oddset 11.00 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.38

Spetsstriden:

1 T.Rex Face står ensam på start, men Dante svarar inte spets då 4 Avant Garde kommer klivande.


Loppanalys:

Jag har jagat 4 Avant Garde under sommaren, trodde på honom i derbykvalet mot Inti Boko men han fungerade inte alls tyvärr. Fick kvala om och skötte sig bra, och efter lite ändrat träningsupplägg var han tillbaka senast och det var lite av ”ny häst” över honom. Det såg mer stabilt ut och även om han inte mötte några kanoner så var intrycket mer harmoniskt och bra och från dödens hade han lekstuga. Bra för självförtroende att få vinna lopp med krafter kvar, och känna sig överlägsen. Här är uppgiften mycket passande, för han står kvar i löjligt låg klass med 20 meters försprång på hästar upp mot miljonen. Som jag läser loppet körs han till ledningen då man formerat sig efter startrusningen och sedan är det spel mot ett mål. Kvällens bästa vinnare!

10 Cobbys Olifant är värst emot, han är riktigt bra! Det har stämt dåligt för hästen (eller kanske var det för kusken…) på V75 i sommar men senast visade han klass då han vann enkelt i vanligt lopp.

13 Thriller N.P. kan mycket och trots lite vila är han säkert bra igen. Han är flera klasser bättre barfota, och det ska bli barfota igen. Blir det skor, då kan man glömma honom.

Rank: 4-10-13-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Avant Garde till oddset 2.50 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.49

Spetsstriden:

1 Orlando Triss bör vara nöjd med rygg på 4 Kövras So Far som är spetsfavorit.


Loppanalys:

Bara nio startande, men ändå ”äckligt” lopp. Jag tar den enklaste vägen och spelar spetshästen som jag räknar med ska vara 4 Kövras So Far. Han är ojämnn, det är jag medveten om, men klart bra för klassen då han tävlar nära sitt max. Han var för peppad senast och hoppade bakom bilen, men det ska inte behöva ske igen. Gången före vann han mycket kontrollerat från ledningen i lite enklare gäng. Det blir svensk jänkarvagn nu vilket det inte varit på sistone, och Mats E Djuse kan nog sätta dit den här från spets. Det har blivit seger 1/6 över 2640 meter eller längre men då var han fin. Från ledningen har han tävlat tio gånger, och segrat 4 av dessa.

Jag har respekt för två hästar som kanske är bättre, 2 Zinco Jet som mött hårda hästar och gått flera bra lopp. Bra i skymundan senast bakom Marrakesh. Men jag har blivit otroligt besviken på inställningen, han vill inget då det ska avgöras. Att han inte vinner loppet i Bollnäs för tre starter sedan har jag fortfarande inte kommit över – och innan han visat att det går att vinna med honom så spelar jag inte till lågt odds.

5 Triomphe Ferm har varit väldigt knepig. Senast var det dämpad utrustning och skor för att fungera, och han tog sig felfritt utan att vara bra. Nu ska han vara bättre, och kanske blir det barfota som tidigare. Skulle han löpa upp till sommarformen då han galopperade bort seger i ledningen på V75 in mot upploppet då Jepson drog tussarna – då går ingen här säker för honom.

Rank: 1-2-3-4


Spelförslag: Jag spelar vinnare på 4 Kövras So Far till oddset 4.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

PdA speltips: Davidson hetaste namnet

Travtips
lördag 19.00, 25 januari
Söndag, Vincennes, Prix d’Amérique Prix d’Amérique avgörs under söndagen och det med Face Time Bourbon som favoriten. Femåringen har sett helt lysande ut under hela karriären och kommer förstås inte bli lätt att tas med när den stora uppgiften nu vän...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.45, 24 januari

Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 13.52, 24 januari

Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.18, 24 januari

Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 23 januari

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson