Just nu:
15.17 Jägersro 16 januari: Gareth Boko är dagens bästa spetsvinnare!
15.15 Umåker 15 januari: Rurik Kjötar gillar min skrällidé
15.05 Franska toppkuskar ställer in – efter positivt covid-test
13.53 Nominerat till Hästgalan
11.17 Lunch-draget Romme: Har jag glömt att ringa någon…
09.19 Svensk Travsport skapar ny modell för uppfödarpremier
08.28 Skada för Urlo dei Venti – karriären sannolikt över
15.38 Åby 14 januari: Dansk idé i avslutningen
14.46 Golden Bridge efter vass spurt i Cagnes-sur-Mer
13.27 Inför: Prix de Belgique

Solvalla/Åby 25 november: Vilket grymt intryck på bästa vinnaren!

Inget glid på spelet i lördags där det var snöpligt att inte få med sig Mellby Jinx i Uppfödningslöpningen. Han var så bra som jag hade tänkt och vi hade fint odds. Erik Adielsson såg ut att sitta med ett ton i linorna i dödens runt sista sväng, men hästen vinglade till mitt på upploppet, och den invändiga vinglade ut och de krokade ihop ett par steg. Den fart han tappade i den vevan kunde han inte ta igen utan han var någon centimeter efter i mål och en meter före tre meter efter mål. Typ. Hårda bud!

Ikväll delar Solvalla/Åby på loppen och det ser väl inte omöjligt ut på förhand då jag har ett gäng spel vi testar!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

1 Shapes har varit långsam med spår långt in, blev helt över på Jägersro – visserligen mot snabba hästar. Får svårt att hålla ut 2 Twigs Got U. som kanske testas i spets. 3 Quantum Roc öppnar rätt bra, men Hanna gör det sällan. 4 Eros Zola testar att överta.


Loppanalys:

Kul lopp där 2 Twigs Got U. är favorit och den kommer med tre raka segrar. Det var bra intryck senast från ledningen då han enkelt stack undan via 12 sista 700. Har varit feberstruken efter det, men enligt Johan var det ingen fara utan gick snabbt över. Kan mycket väl komma först till plankan, men jag är inte helt övertygad om att han vinner detta ändå. Finns nog chans att Johan släpper och tar open stretch om han blir utmanad. Chans, men inte het som hårt betrodd.

4 Eros Zola är riktigt bra då han är bra. Han visade väldigt bra fart i våras på just Åby men sedan var han nog inte helt 100 till derbyt i Danmark. Han galopperade dubblet där för Björn Goop, men gick snabbt mellan dessa galopper. Även han har varit struken, för hans del för hosta 8 november. Flemming låter inte så oroad, men klart det är en faktor. Intrycket vid segern i senaste starten var i varje fall något extra för jäklar som han såg ut då han formligen studsade undan i spets. Att springa 13,1 full väg på Skive, på det sättet är starkt. Han öppnar rätt bra och kanske kan forceras till ledningen, men han duger bra lite oavsett och blir mitt spel.

3 Quantum Roc är loppets varning. En högkapabel herre som med lopp i kroppen var kraftigt bättre senast. Visst underpresterade motbudet, men det bara sa pang då Hanna skickade på till ledningen varvet kvar och hästen var helt ensam på banan. Jag kan tycka att Hanna ofta är defensiv och för snäll från start, men skulle det bli ledarryggen så är det nog klar chans.

Rank: 4-3-2-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Eros Zola till oddset  3.80 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

1 Joy Frances Boko var klart snabb senast, men kanske enklare att komma med fart. Får svårt att hålla ut 2 Kentin Day som släpper i sin tur. Jag tror det blir 5 Digital Literacy till ledningen, utmanad av 6 Jamaica Boko.


Loppanalys:

5 Digital Literacy är favorit och hon borde fått segern på V75 senast då hon kopplade grepp i dödens men hann bromsa bort det trots att Örjan drog extraväxeln först 150 kvar. Ledaren sprang innanför pinnarna rätt rejält i det omtalade loppet och borde blivit bortplockad. Gången före var det spets, men en bra Iceland Radio spurtade ner henne trots att hon fått dämpa från 09,6 första 500 till 16 på varvet och kört i kallblodstempo en stor bit. Hon har taskig inställning, men visst kan hon rinna undan i detta gäng i spets och på form.

3 Mellby Hawaii är skum men rätt bra. Senast verkade Björn ledsna och kastade på i spåren i fel läge och hästen höll bra. Hon kan vinna ett lopp som detta men blev skor igen vilket känns sådär liksom det känns med stallformen och ganska betrodd häst.

Två tänkbara att välja på för mig 1 Joy Frances Boko som var väldigt mycket bättre senast. Barfota runt om verkade göra henne 50 meter bättre för hon var snabb från start men blev uppfångad. Kopplade grepp från dödens men fick ge sig i sista steget. Stor risk att inte kunna svara 2 Kentoin Day och hamna i maskin, med annat spår hade jag lirat.

Nu spelar jag draghästen 7 Fuel Burn. Få kan ha missat hennes avslutning senast då hon flög fram i skymundan. Hon har svårt att vinna lopp precis som stallkamraten men här borde det vara dags med lite klaff. Jag tycker Emilia Leo är grym på att motivera sina styrningar i spets, det är ännu hennes bästa gren enligt mig men nu får hon testa att köra i ryggar.

Rank: 5-7-1-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Fuel Burn till oddset 5.25 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

4 Echelon ska kunna ta sig till plankan och släppa till 6 Don Cash.


Loppanalys:

4 Echelon har fått bra utdelning på formen vid två raka vinster, Han vann ett av SM-loppen som skräll via snabbstart till spets och släpp och speeda förbi. Senast samma recept, spets och släpp och säkert förbi. Det kan bli tredje raka från ledarryggen för där tror jag att han kommer sitta och han är vass på speed.

Min vinnare är ändå 6 Don Cash. Skulle det vara skönhetstävling så skulle han bli både etta, tvåa och trea för det är en läcker och maffig typ. Han har faktiskt blivit en klass grövre hos Kolgjini och jag tror han kommer få en mycket fin vinter. Två starter har han gjort i ny regi och var riktigt bra senast då det kostade flera speeder och han var för vass och åkte dit, Han hade varit stressad under natten i varmt gäststall och svettats mycket och det var dåliga förberedelser. Nu är det kort resa och som jag läser loppet är det spets i första sväng och sedan toppchans. Visst, han är liiiite blöt trots att han vunnit tio lopp senaste två åren men detta borde han vinna. Om ni vill kolla startsnabbhet kan ni gå in och se starten för fyra starter sedan, då sa det pang till spets.

7 Darah Bibo är betrodd, men hon kommer inte förbi från start och får hon gå utvändigt Don Cash måste det bli tufft för henne.

Rank: 6-4-7-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Don Cash till oddset 3.25 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

1 Hill’s Angel ska nog gå på rulle mot bra hästar och rygg på 5 M.T.Perette passar nog bra.


Loppanalys:

1 Hill’s Angel var oväntat bra då Björn blåste runt till seger för tre starter sedan, efter att ha varit lite ojämn. Var bra i Breeders’-semifinalen men bara dålig i finalen senast. Det fanns inget att ge utan var tomt direkt kusken tog ut henne i banan. Det är dunkel form på Goops hästar och här känns det inte så hett. Hon har haft lång säsong och kanske är mätt.

3 Samaritana är riktigt bra, en av de bästa i kullen och senast vann hon säkert från dödens. Svarade väldigt enkelt och kusken hade växlar kvar i oryckta snören. Risk för dödens på nytt men visst kan hon greja det.

Jag spelar 5 M.T.Perette som är bra och hon har stångats mot kulltoppen hela året. Var tvåa i E3-final från dödens i somras och senast sexa i Breeders-finalen då hon hade oflyt. Hon fick backa sist från sitt åttondespår, och sedan var det härlig spänst hela loppet och hon mer eller mindre knuffade de framför i mål med rubbet sparat! Hon öppnar ganska bra och här borde det vara bra spetschans och hon är min vinnare i spets! 5.25 var jättehögt, sänktes i ett slag till 4.00. Inte lika kul, men okej.

Två bra hästar med bakspår som nog inte vinner – men är bra som sagt. 10 Queen Ratzeputz utmanade Samaritana rejält senast men kom inte förbi. Nu med lopp i kroppen och till högt odds kan man chansspela.

11 Chablis Ribb är snabb som få och har även hon mött kulltoppen hela året. Fin senast i spets!

Rank: 5-3-1-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 M.T.Perette till oddset 4.00 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

6 Dali Pagadi tror jag sticker till ledningen, sedan får vi se om det går att släppa eller om den sticker iväg. Jag tror att 7 Timo Lane är snabbast av favoriterna och kör till. 5 I Come in Peace testar säkert att överta om man hinner med.


Loppanalys:

Lurigt lopp! 8 Elephant är stark och han höll undan från start i långlopp näst senast och det var snyggt på klockan av Juul. Nu är det jobbigt läge för Juul med spår långt ut och han verkar vilja framåt. Kommer nog kosta 700 meter i tredjespår och med öppet huvudlag blir det mindre snabb häst/mindre tryck. Visst kan han vinna med det upplägget, och kanske övertar då men jag är inte så sugen på favorit med så höga krav på sig.

7 Timo Lane är helskum. Han fungerade inte alls i första Bergh senast, men detta är en sådan häst som Bergh skulle kunna tycka det är kul att klura ut hur han ska fungera. OM han nu inte bara tycker det är en vanlig häst. Ska ha varit bättre i banjobb och styrka finns det för att vinna ett lopp som detta som inte är bra. Jag testar honom, lite i brist på annat. Finns nog chasns att forcera mot ledningen ganska tidigt och hålla Juul utanpå. Timo Lane var tvåa på V75 över tre varv i somras och styrka finns det mer än speed.

Form är det på 5 I Come in Peace som gör det bra hela tiden och här finns lite chans att köra till sig ledningen.

14 Alhambra Mail har inte startat sedan galopp under elitloppsfredagen och är svårbedömd. Det är inte direkt expressfart på Dahléns hästar. Känns väl hårt betrodd.

Det är ett konstigt lopp där det kan skrälla rejält.

Rank: 7-8-5-14


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Timo Lane till oddset 4.25 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

3 Vicar är bäst på start, men han är knepig och ingen snabbstartare. Kanske kan överta i första sväng, men kan få nån från 20 över sig. 7 Riptide R.D. är inte dålig ur volten och Pierre kanske kan ta sig loss och köra framåt. 10 Gold Twister är snabb och 13 Kasper Trot har bra springspår för att vara bra med.


Loppanalys:

7 Riptide R.D. är rätt favorit för han borde vinna detta och jag spelar honom. Han är mycket kapabel för ett lopp som detta och visade form senast som tvåa på V75 bakom en bra Gardner Shaw som fick bestämma i spets. Jag klockade till runt 11,5 sista 700 och mer kan man inte begära. Nu cär det lite lurigt läge med innerspår på tillägg, men hästen är snabb i benen och lättplacerad och jag tror att Pierre kan köra rakt fram och hitta loss. Då tål han jobb i detta gäng och bör vara vinnaren.

3 Vicar är det alltid mycket snack om, men lite verkstad. Han travar nästan aldrig och senast var han dessutom dålig och blev trött. Kanske var det banan, men det är för mycket strul med hästen som alltid är betrodd.

13 Kasper Trot med springspår kan vara aktuell då det lär bra bra start, men han vinner ju inte så ofta.

Det gör inte heller 11 Maverick Dream men här snackar vi form! Två senaste har varit riktigt bra. Först utmanade man Monark Newmen från samma start och senast strulade det mesta med att få svar från start och kall rygg men upploppet var bra. Tyvärr verkar det bli öppet huvudlag mot helstängt, det är minus.

Rank: 7-3-13-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Riptide R.D. till oddset 3.15 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

Det här är lurigt! 1 Daytona kan öppna ganska bra utan att vara direkt jättesnabb och innerspår på Åby är svårt. 4 Dokonjo kan ta sig till plankan, 5 Zio Tom Jet vill ha rygg. 6 Can Lane är snabb men formen dunkel. 8 Indra’s Secret blir över, får mata framåt?


Loppanalys:

8 Indra’s Secret är konstig favorit då hon har spår långt ut på vingen över en distans som hon brukar ha svårt att hinna med över. Dessutom fick hon styggt lopp senast och kanske inte är direkt vässad efter det. Hon borde hamna åt råttorna och vara sårbar mot speediga hästar som kommer från alla håll.

5 Zio Tom Jet är sylvass om han får spara sin speed och då kan han växla ner dessa. Han kom bra senast där Wild Love vann. Men jag tycker han växer ett hack på 1600 meter och det måste klaffa bra för honom om han ska vinna. 2/17 har han segrat i år, och då är det inte kul som dryg 3-oddsare.

Loppet är ”äckligt” men jag spelar en skräll i 11 Global Unspoked som gynnas då jag tror att man kommer gasa lite för länge där framme utan given spetsfavorit. Många kommer vilja ha position och då kanKim åka med och spurta ner dem sista 700. Han har haft tråkiga uppgifter på sistone med dubbla tillägg och senast valde kusken fel väg och det blev fel och hästen hade tussarna kvar i mål. Jag tror det kommer bita bra för honom nu bland lite trötta hästar och till 12.50 har vi oddset på vår sida!

4 Dokonjo är lite spännande på att han har chans att köra till spets och sedan välja taktik. Bra lopp får han och han kan överraska.

1 Daytona trodde jag på senast men hästen var bara död. Mycket bra upplopp starten före och hamnar inte Juul i sjuttonde invändigt från spår 1 så kan hästen skrälla. Den är bra.

Rank: 5-8-11-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Global Unspoked till oddset 12.50 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

2 Önas Prince är riktigt snabb och tar ledningen.


Loppanalys:

Två riktiga hästar höjer sig och jag spelar den med högst odds och det är 2 Önas Prince. En väldigt bra häst som åkte runt till seger i kriteriekvalet på starkt vis och hade många förespråkare i Kriteriet sedan men var sjuk. Han visade stor startsnabbhet tidigare i sommar och vann flera lopp på klassigt vis, och fick till travet allt mer. Nu har man siktat hit för att inte avsluta året med plump och från ledningen är det hästen att slå.

Jag trodde han skulle bli favorit, men det är 6 Revelation som gjort två starter hos Robert Bergh och visat att han är riktigt bra. Det gjorde han ju hos Pelle med då han vann Uppfödningslöpningen som tvååring. Försök och fina i Breeders’-crown har varit senaste två starterna och han gick starkt i finalen via 10/700. Han är säkert i bättre form än min vinnare, men kommer få tyngre lopp och till lägre odds går jag emot.

8 Sidney Celeber är jättefin och senast var det riktigt starkt att fullfölja som tvåa via tufft upplägg. Detta bakom en bra 11 Chiru som gick i spets. Spår 8 är jobbigt, men det är loppets joker.

Chiru har varit jättebra vid två raka segrar och bara dunkade på senast trots att det kostade 08,3 första 500 för att få spets. Härlig utveckling även här!

12 Mr Mah Can skötte sig perfekt senast som första valack och han kan skrälla om han har lite glid.

Rank: 2-6-8-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Önas Prince till oddset 3.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Jägersro 16 januari: Gareth Boko är dagens bästa spetsvinnare!

Travtips
fredag 15.17, 15 januari
Bra spelkväll i onsdags där det blev träff på tre fina spetsvinnare. Ethoca var den med högst odds och det var en fin 6-oddsare som hann förbi favoriten helt enligt plan och spårade hem loppet. Alpha Scarlet R.R. levererade enligt plan som min bästa vin...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.15, 15 januari

Umåker 15 januari: Rurik Kjötar gillar min skrällidé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.17, 15 januari

Lunch-draget Romme: Har jag glömt att ringa någon…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 14 januari

Åby 14 januari: Dansk idé i avslutningen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 14.32, 13 januari

Bjerke/Solvalla 13 januari: Alpha är först även till slut!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.37, 12 januari

Eskilstuna 12 januari: Djuse-bröderna de äldre – också segersugna

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:02, 13 januari 2021

Var har alla fina unghästar tagit vägen?

STRÄNGNÄS: Äntligen vinter här i Mälardalen. Ordentligt kallt. Det kommer göra gott för att ta död på ett gäng tråkiga parasiter i jordskorpan. Tyvärr enbart skarsnö. Hästar tycker inte om den typen av snö. Inte för andra djur i vår skog heller för den del...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson