Just nu:
11.16 Kallblodsfantomen på Bergsåker
11.03 Lunch-draget Eskilstuna: Fin genomkörare senast för spurtstarkt drag
10.36 Revelation lämnar Nordström – ska tränas av Bergh
09.59 Jättepengar på spel i Mohawk Million
09.27 Lekstuga för Balsamine Font
15.40 Mantorp 21 september: Pacific Face krossar allt – till lågt odds
13.02 Propulsion-utredningen dröjer
11.25 Det är Kriterie-dags
11.09 Lunch-draget Halmstad: Håkan låter nöjd och jag blir nöjd
10.33 Missle Hill i STL Open

Solvalla/Åby 25 mars: Bergh har toppchans med sin stjärna!

Det var inget vidare glid med liren i lördags, men Merritt visade sig vara bäst som ”rubrikhäst” och trots att han nog inte var som bäst kunde han avgöra utan rygg i spåren sista 700 - starkt gjort!

I övrigt körde Westerholm snällt/passivt med min vinnare Let’s Go Ernie och satt kvar i andra ytter 700 kvar, lite förvånande men hästen gick bra då han kom loss som tvåa och för framtiden var det rätt för hästen. Men det hade varit kul att se honom sitta utvändigt Payet 500 kvar, för det hade nog blivit strid i varje fall.

Intrycket jag främst tar med mig från i lördags var Coogan för jisses vad han svarade på norsken och han formligen flög ifrån sista 150. Han är cool, Coogan!

Idag delar Solvalla och Åby på loppen och då är det spelvänligt och jag har några vinnare som måste testas och en av dem känns verkligen stenklar!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

3 Ecke Steel körs nog till ledningen, men mitt i loppet tror jag att 12 Västerbo Lexington forceras till spets för Bergh.


Loppanalys:

Öppet lopp om nu inte 12 Västerbo Lexington fungerar för då tror jag att han bombvinner detta. Det är en riktig häst som kommer springa in stora pengar under detta år om allt faller på plats. Vid segern från spår 12 bakom bilen var han överlägsen före Kick the Dust Ås som i senaste starten i sin tur vann finallopp i Kalmar med 150.000 i första. Lexington kördes till ledningen varvet kvar och vann med 20 meter på 14-tid full väg. Han ska träna bra inför comebacken och jag tror Bergh kör offensivt och har bra chans!

Mycket öppet bakom, men jag gillade intrycket i 7 Around the World senast även om det inte var värsta gänget men de 14 sista 700 han gick lovade mer. Veijos hästar är på gång nu då chefen frisknat till och till och med ska köra lopp snart.

3 Ecke Steel har två lopp i kroppen men han måste visa mer bett. Vikit sig från ledningen båda gångerna, och körs säkert i ryggar nu. 

Mycket betrodd är 11 Mister Donald som ofta är överskattad, men han var bra vid vinsterna i höstas och spelad till 1.89 på extra V75 bäst senast. Han är bäst i spets och kommer väl inte dit här. Nu är det årsdebut och honom står jag gärna över som betrodd.

Rank: 12-7-11-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Västerbo Lexington till oddset 3.15 hos Unibet.

  • 12 Västerbo Lexington, vinnare

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

1 Moon Zappa såg rappare ut i bike senast och kanske kan hålla ut 2 Heavenly May sida-sida. Det känns ganska jämnt mellan dessa. Inte omöjligt att man släpper till 5 Super Sarah över 2640 meter om denne kommer tidigt.


Loppanalys:

5 Super Sarah är klar favorit och hon är lovande, segrat 3/6 starter och gick bra från kön på V75 senast då hon var bortlottad. Kom inte till i Margareta-lopp före det men gick bra till slut då med. Hon har inte varit jättesnabb från start, men nu borde det vara dags att testa lite och jag tror att Adielsson kan överta ledningen om han testar för det. 2640 meter borde inte vara något problem och det här är helt klart bra segerchans.

Det finns snabbare hästar innanför och håller 1 Moon Zappa upp så kanske Ohlsson kör i spets. Hästen har 4/4 från ledningen och är alltså obesegrad där framme. Senast hade man maxat henne med barfota och jänkarvagn och hon såg rappare ut bakom bilen men hade spår långt ut. Blev fast med sparat och intrycket i loppet var vasst!

2 Heavenly May var med i Oaks i höstas så det finns kapacitet i henne. Hon höll helt okej i årsdebuten senast som mindre vässad, och hon ska vara kraftigt bättre nu. Det blir dessutom barfota runt om och jänkarvagn som det inte var senast. Öppnar snabbt gör hon men jag tror väl gärna man vill ha rygg på 2640 meter. Aktuell som rysare!

Mitt spel blir 6 Cobbys Nana som hittat hysterisk formtopp och kommer från två grymt bra insatser! Vann från dödens på tre varv näst senast där hon gick sista 1800. Senast var det åter dödens på tre varv och hon bjöd strid länge mot Maestro Crowe och var riktigt bra. Kanske bara matar ner dem.

Rank: 6-5-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Cobbys Nana till oddset 4.35 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

1 Ninia’s Boy kan nog öppna bra bakom bilen, men 3 Bugsy utmanar i första hand. Detta är ganska lurigt vad gäller spetskampen.


Loppanalys:

11 Global Agreement har inlett lovande och segrat 3/4 starter och han hade haft fyra rak om han inte snubblat till i klar ledning näst senast. Alla vinster är tagna från ledningen och nu är det hårdare hästar med och dessutom bakspår så han ska synas som storfavorit!

8 Twigs Got U. var minst lika bra som favoriten senast då han gick klart rejält till slut från ett mycket sämre läge. Han kan nog få revansch tror jag, om det löser sig från spår 8. Han klockades till 13 sista 800 metrarna i spåren senast och det duger bra.

3 Bugsy är intressant med bra spår och Ecce har bra snurr på hästarna för dagen. Den här var bra i somras och mötte bra danska hästar. Under derbyhelgen var han betrodd mot Gulfstream Am men inte som bäst – ändå gick han då 11 sista 800. Kan öppna och måste vara aktuell direkt i comebacken. Jag testar plats till glatt odds!

1 Ninia’s Boy var överlägsen senast och är under rejäl utveckling i ny regi. Läget är lurigt med innerspår och det är inte säkert man löser det på bästa vis. Hästen duger en bit uppåt i klasserna och han räknas tidigt.

14 Far From Over är en annan tänkbar skräll, går urstarkt efter galopp mest hela tiden och barfota fram nu borde vara positivt.

Rank: 11-8-1-3


Spelförslag:

Jag spelar plats på 3 Bugsy till oddset 3.90 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

1 Ultra Mark har inte sett snabb ut i Italien och jag tror inte Sverre kommer få snurr på 2 Enriko Ha. 6 Thought Hanover är snabb och jag tror på ledningen och sedan släpp till 7 Titan Igiro.


Loppanalys:

Några bra för klassen, och det lär bli drag på 10 I.T.Inventor som det lyser ”dubbelrött” på i skoinfon. Nu verkar det bli barfota fram, och det är positivt. Hästen gillas, jag rekade honom på V75-loppet senast då han avgjorde säkert. Givet segerbud är det och kanske loppets högsta segerchans.

Två andra hårt betrodda hästar är med, 4 Ivory di Quattro är en av dem. En häst som kan mycket men han är knepig och det tog något lopp innan han hittade formen då han kom till Bergh. Därmed kan det vara ”rostigt” efter vila, och det är ingen enkel häst för lärling.

2 Enriko Ha är nyttig och har startat på V75 en del och var positiv trea i finalen näst senast. Nu kör Anton Sverre och då står jag gärna vid sidan om.

9 Lovely Secret var ”klar” senast på barfotabalans. Det blev konstigt lopp ,men han avgjorde mot bra hästar i 11-fart. Bud igen, men nu är han 3-oddsare och inte lika kul.

Min vinnare är 7 Titan Igiro som är en av omgångens mest heta skrälldrag! Han gick faktiskt riktigt bra senast då jag hade under 11 sista 700 på honom i taktiklopp och han bet i snyggt hela vägen. Nu kanske han kan köras till ledningen med brorsan innanför och där har han bra statistik med flera segrar. Intressant oavsett upplägg och jag lirar!

Rank: 10-4-7-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Titan Igiro till oddset 17.00 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

4 Vikens High Yield såg mycket snabb ut näst senast och jag tror han håller ut de andra ganska säkert.


Loppanalys:

Jag tror att 4 Vikens High Yield har toppchans och han är kvällens bästa vinnare! Han lovade massor som unghäst, och toppspurtade i försöket till Kungapokalen bakom Perfect Spirit. I ny regi hos Robert Bergh ser bitarna ut att ha fallit på plats för han såg strålande ut i spets näst senast i årsdebuten och bara brusade undan. Senast hamnade han på mellanhand på V75, men gick rysligt fort sista 300 och det var det intryck man vill ha på en häst! Nu räknar jag med spets och sedan vinner han!

Betrodd är 5 Il Duce Boko som hoppade över en klass på V75 i och med finalseger i lägsta klassen, och han hann inte med i brons senast. Nu blir det jänkarvagn, men han tar inte en längd på favoriten och det finns inte på kartan att han slår den utvändigt.

Loppet är bra, men det är tveksam form på fina 11 Gizmo de Veluwe och han får tufft härifrån. 7 Franklin Face är snabb i benen, men jag tror inte han tar sig förbi min vinnare från start.

Rank: 4-5-6-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Vikens High Yield till oddset 1.90 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

Två hästar på start, och 1 Staro Mojito lär testas i spets.


Loppanalys:

Lurigt lopp där det är svårt att lita helt på storfavoriten 8 Vincent As som är väldigt speciell. Han springer ofta i intervaller i loppen, och kan få för sig att stanna helt plötsligt. Ohlsson körde galopp första gången bakom hästen då han verkade försöka vara med för bra direkt och det blev för mycket. Andra gången var hästen knappast frisk. Nu är det årsdebut, och man gissar på status och det är aldrig kul på knepiga storfavoriter. I normal form och barfota runt om är det bra chans att han mosar dessa Vincent As.

Jag spelar 7 Je t’Aime Explosiv som nog kusken glömde bort ledaren med senast och släppte iväg denne som inte gick att jaga ifatt. Jag hade 11 sista 800 på honom och det är bra och formen bör sitta där. Hästen är stark och rejäl och skulle favoriten vara lite sämre så är det vettig chans.

6 Global Unspoked gick bra näst senast bakom Sir Ratzeputz i 11-fart även han och senast svepte han runt till enkel seger. Då han har sina bra dagar är han riktigt bra och liknande insats duger långt. 

4 Xanthis Cocktail var sjuk näst senast, men helt okej senast i konstigt upplopp där han var nära segern utan att egentligen ha chans… Formen bör vara uppåt med det loppet i kroppen och han står bra till.

Rank: 8-7-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Je t’Aime Explosiv till oddset 4.75 hos Unibet.

  • 7 Je t’Aime Explosiv, vinnare

9 Åby – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

5 Speedy Face borde köras till ledningen då de blixtsnabba runt honom lär vilja ha rygg.


Loppanalys:

9 Mack Dragan är jättefavorit till 2.05 hos Unibet. Han gjorde comeback senast och agerade som han ofta gör då, lite segt men gick undan och det kosta en del första varvet för att komma till. Han är lat, och brukar vara rappare andra starten. Nu vässas det till med bike och barfota runt om och han har tidigare avslutat med 07,5 sista 400 med den utrustningen. Klart han har bra chans, men jag spelar en annan till bättre odds!

5 Speedy Face trodde jag på mot Dragan då de möttes i Müllers i höstas då han sett grymt fin ut på Färjestad utan att få chansen före det. Det blev då galopp, och samma i guldfinalen efter det. Nu har han varit i Paris och gått bra utan att vinna lopp, men han har gjort flera bra insatser mot hårda hästar flera gånger. Nu borde han kunna köras till ledningen med snabba men veka hästar runt sig och då måste han vara aktuell och till dryga 7 ggr är det givet att testa. Han har sänkts i omgångar, men 6.50 är godtagbart. 

6 Mellby Drake har gjort två starter i Paris utan framgång och fick åka hem då de ställt in travet där nere. Han är snabb ut och kommer säkert göra ett bra lopp. 

Debut i ny regi gör 11 Eldorado B. men han växer i spets och får ses med mindre chans denna gång.

Rank: 5-9-11-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Speedy Face till 6.50 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

5 Chapuy är galet startsnabb, kolla gärna näst senast då han knuffade bilen framför sig första biten. Tar spets!


Loppanalys:

5 Chapuy har bra segerchans, jag börjar med att skriva det för så är det. Han är otroligt startsnabb och bara flög förbi Deep Pockets i 1.01-fart första 200 och vann sedan loppet. Nu är det årsdebut, men det blir barfota runt om och ledningen bara tar han. Vid full form är han svårslagen, men jag litar inte på honom efter vila och har en roligare vinnare.

10 Hector Boko gillas för han är tuff och hård och intrycket senast skojar man inte bort! Han fick inte chansen men såg mycket stark och bra ut bakom hästar. Kim vet vad han har i tömmarna och här hoppas jag att han får tillfälle att åka fram utvändigt även om sådant är stressigt på 1640 meter. Häst mot häst tror jag att han tar ner storfavoriten och han kan ju vinna även från kön.   

Unibet har under 10 ggr även på 4 D’Laina som var jättefin senast då hon bara åkte förbi från utvändigt ledaren. sista varvet. Värre gäng nu såklart.

Rank: 5-10-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Hector Boko till 6.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Eskilstuna: Fin genomkörare senast för spurtstarkt drag

Travtips
tisdag 11.03, 22 september
Tisdag Eskilstuna Lopp: 3 Charlock Wiking är väl ingen dålig favorit direkt men så klar är han inte och det finns motbud. Ett skojigt sådant är 9 McGarret som är en lördagshäst i grunden. Spurta kan han. Han återkom efter uppehåll senast och det var en fin...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.40, 21 september

Mantorp 21 september: Pacific Face krossar allt – till lågt odds

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.09, 21 september

Lunch-draget Halmstad: Håkan låter nöjd och jag blir nöjd

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 18 september

Färjestad 19 september: Jag försöker välta giganterna…

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.24, 18 september

Östersund 18 september: Anna-Lena kör vårt formstarka drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.06, 18 september

Lunch-draget Årjäng: Bra träff i går – nu lirar vi Kristines nyförvärv

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson