Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Solvalla/Åby 20 maj: Spets som gäller i avslutningen!

Det blev inga framgångar i lördags, och då menar jag inga alls… Galopp på 3/7 spel och Emoji satte tonen direkt då han visade mest hela dagen att han inte ville vara med och den startgaloppen kom inte som blixt från klar himmel. Tyvärr galopp på Fire of Noa då han hade avgjort spetsstriden, men han var nog inte i ordning för han galopperade en gång till sedan. Annars blev det loppet så billigt som jag trodde och en Noa i slag skulle haft toppchans - men nu var det en chansning som inte höll och jag hade ju inget mer än indicier som stödde min tes gällande honom.

Det avslutades med Staro McMillan som är skum. Kanske ska han vara där framme för att ta i och nu var det Juul med bakspår (vilket stod i programmet) men han var ändå konstigt stinglös kan jag tycka. Stannade i 2,88 på statliga så de 4.35 vi hade var i varje fall bra odds-spel men det var som en lirare brukade säga, iiiiiiiiiingen chans.

Tänkte vänta till nästa krönika med att spekulera Elitloppet, vilket är riktigt kul nu då det aldrig varit så öppet. Måste vara grymt år för bookisar som delar risken på 15-20 hästar i liknande odds där alla mest bara gissar. I dagsläget tror jag mest på Attraversiamo och platsspelet på honom känns lockande då det finns upp till 4.40.

Kan tycka det är fegt av bolagen att numera enbart erbjuda spel på placering 1-3, alltså vanligt platsspel. Tidigare kunde man på långtidsspelen få placering 1-4, grym skillnad den fjärdeplatsen.

Minns ett sånt år då jag trodde på Nimrod Borealis och fick skyhöga odds på 1-4 (och ev. vinnare såklart) då vi visste från Frankrike att han skulle komma med det inte var uttalat. Han blev totofavorit i finalen i jämnspelat lopp där 7/8 hästar stod under 10 ggr.
Tyvärr körde Matthieu Abrivard ett minst sagt konstigt lopp med sin kanon (läs bedrövligt taktiskt lopp) och satt kvar då tåget gick med endast 400 kvar!! Sedan galopperade hästen kort in mot upploppet för att efter det formligen flyga fram sista 100 och hinna fram till fjärdeplatsen på målfoto en längd efter vinnande Torvald.

Kolla gärna det, häftigt upplopp av Nimrod som var en ruggig pålle men hade sköra ben, Elitloppet 2009 som Torvald Palema vann. Och sedan får ni se om ni tror han haft chans Nimrod om han gått med bakom Torvald som Abrivard alltså satt i ryggen på. Minns numera sportchef Malmrot sa efteråt uppgivet, Abrivard körde väl preparé för nåt gräslopp i Frankrike, var ju bara 3 mille i förstapris…

Där snöade man in på lite nostalgi, men nu tillbaka till kvällens lopp där jag har en bra vinnare i inledande och avslutande loppet!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

1 Oliveria är snabb ut men frågan är om Johan kör i spets ens om han kan. 3 Jetske Beemd öppnar bra och kanske kan överta. 4 Zante Grif kommer efter en bit och 8 Zolid Wise As öppnade bra från spår 7 på Åby för tre starter sedan.


Loppanalys:

Kul lopp där tidiga spelarna gjorde 1 Oliveria till favorit men det är fel för hon är långt ifrån bästa hästen. Trots innerspår och bra form då hon gick undan senast tror jag hon får mycket svårt att vinna.

Mycket bättre häst är 4 Zante Grif som är jäkla läcker travare! Vann sex lopp förra året och jag har sett de flesta, bland annat då hopen vann på Billund i maj då hon kördes till ledningen mitt i loppet och trots lite tapp-trav vann hon enkelt. Var mycket, mycket bra då hon vann i juli (för fem starter sedan) och från ledningen satt Bakker med fulla tömmar hela upploppet före så bra häst som Volare Gar och det såg helt okört ut. Hon har galopperat efter det, men skötte sig i kvallopp som hon gick starkt som tvåa mot en till synes bra häst. Galopperade kort efter start senast men det i volt och nu är det bilstart vilket jag tror innebär att hon travar. Körs säkert offensivt och vid normalform vinner hon detta för det ser ut som en racer. Hon har inte startat sedan februari men Hagoort har filial i Sverige numera och jag tror hans hästar kommer visa klar uppåtform framöver.

9 Zuleika Font var favorit i maj i mycket bra Klass II-försök på Lunden men räckte inte riktigt. Har inte visat någon form senaste loppen, men nu är det omlagd träning och den här vill jag varna för som lite spelad.

6 Electric Rain har ryckt upp sig i årets starter och var faktiskt bra vid segern då han enkelt klev förbi och det är en annan varning.

3 Jetske Beemd var rejäl då hon gick förbi på skalle vid segern från dödens. Hoppade med grepp 100 kvar senast och såg ut att gå undan i det läget. Kanske kan bli spets, men detta är bättre lopp än hon varit ute i.

Rank: 4-3-9-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Zante Grif till oddset 4.75 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

1 Inspector galopperade kort efter start med samma spår i V75 men ni är det anmält barfota och kanske kan hålla ut med BG. 2 Captain My Captain och främst 5 Global Tuxedo kommer vara snabba och jag tror på spets för den senare av dem.


Loppanalys:

Surprise Rose var jättefavorit, men ströks precis vid publicering, surt då jag hade spel emot.

1 Inspector är ganska kapabel, men han riskerar att bli över från sitt innerspår. Han blev för ivrig då han laddades från innern i höstas/vintras men det var på lite svår bana. Barfota och BG nu men jag tror inte på spets.

Den tror jag att 5 Global Tuxedo tar och här är det form. Följde bra bakom mycket fina Gardner Shaw senast efter att ha blåst till spets och släppt. Nu är det 1640 meter och kanske bike (vanlig vagn senast men bike två starter före) och jag tror man testar i spets och det kan hålla på snabba bana över 1640 meter. Hästen vann senaste spetsloppet i november och var bra tvåa de två före. Jag chansspelar! 8.25 blev det efter strykningen. 

7 Tokarev är loppets bästa ”sitta-fastare” för han knuffade dem över mål senast och är aktuell här men det är vingelläge.   

12 Award Kronos är en av de bästa hästarna och han fungerade senast då han spetsvann, men nu är läget jobbigt på snabb bana.

Rank: 1-7-12-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Global Tuxedo till oddset 8.25 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

Jag tror att 3 Reddington körs till ledningen. 1 Carotene har varit sjuk och borde vara nöjd med rygg.


Loppanalys:

Bra chans till favoritseger i 3 Reddington som är en mycket fin typ. Han inledde som en stjärna innan det blev lite för mycket för honom med maxad utrustning mot kulltoppar och han gick ner i källaren. Nu är han tillbaka och kommer få fin sommar tror jag. Han höll starkt i spets senast då han fick några tryckare och att Emoji slog av honom säger jag inget om. Visst, han tappade kanske travet lite men det var nog då han blev trött och han kämpade tappert och var långt före trean. Jag tror Peter kör till spets och vinner. Stallformen är klart på gång nu är känslan då hästarna ser starkare ut och det här är en trolig spetsvinnare.

8 Global Warrior är motbudet och han är konstigt lite spelad ändå för han är bra! Satt fast och såg mycket bra ut näst senast och senast åkte Johan fram i dödens och hade järnkoll på loppet och det såg bekvämt ut då hästen avgjorde. Läget är svårt, men han tål jobb och han sprang under 14 full väg senast utan att pressas.

Öppet bakom 5 Ikaros di Quattro söker efter formen och har inte startat sedan finalen i mars då han inte räckte. 4 Redneck Woodland fick tufft upplägg senast då han kördes fram i dödens på Usain Töll och det är inte värre lopp nu. Det verkar bli drag på 12 Alex Mede S.M. som spurtade väldigt positivt senast och sprang 11-tid, men han kommer hamna åt råttorna med spår 12 i spårtrappa och jag har ändå svårt att se honom vinna.

Rank: 3-8-4-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Reddington till oddset 3.00 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

1 Ring of Fire höll ut snabba hästar senast och har bra chans att göra det igen.


Loppanalys:

1 Ring of Fire är storfavorit efter mycket fin seger senast. Spetsade då med just spår 1, öppnade 09,5 första 500, fick dämpa till 13,5 på varvet och stack undan mycket enkelt. Det var klart bra. Håller hon spets igen blir det inte helt enkelt att slå henne, men det är en fyraårig märr som stod i 9 ggr pengarna senast vilket tyder på att insatsen var oväntat bra. Gav sig starten före, kanske var det långresan den gången men kanske är hon ojämn bara? Inget värde att springa på den bollen i varje fall.

Min vinnare är 9 Unique Q.C. som satt fast senast bakom en mur av hästar och hade krafter kvar. Jag har väntat på att det ska klaffa för den här och näst senast hade hade jag 09,5 sista 800 i skymundan bakom Tonique. Det här känns som enklare uppgift och jag tror att hon kan palla mer offensivt upplägg dessutom och hon är ett bra speldrag!

4 Tingaling har trist rad, men är bättre än så. Nu har hon två lopp i kroppen och var helt okej i första starten och galopperade bort segern senast som det såg ut in på upploppet i ledningen. Nu är hon anmäld med jänkarvagn och barfota bak och det vore onekligen intressant om hon tävlar med det. Hon spetsvann två lopp i höstas och är en kvick häst. 

Rank: 1-9-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Unique Q.C. till oddset 6.00 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

3 Final Dream är mycket snabb och borde komma förbi de båda innanför. Sedan tror jag att Linda kör i spets, men det kan bli tok om Lugauer kommer farande med 7 Ferrari River.


Loppanalys:

Bra nivå på detta och jag kan tycka det är rätt favorit i 3 Final Dream som har bra läge och borde ta ledningen. Avgjorde knappt men ganska säkert via open stretch senast och från ledningen borde han kunna springa hem detta trots att 1640 meter hade varit att föredra. Skulle han bli tufft utmanad av Ferrari River visade han senast att han kan avgöra på open stretch. Bra chans.

7 Ferrari River är en blänkare som inte levt upp tillsitt yttre senaste starterna efter uppehåll. Senast blev han dock på tok för laddad och lade bort krafter i spets och det håller inte på 2640 meter. Nu är det 500 meter kortare, och han såg väldigt fräsch och fin ut det gjorde han. Sedan återstår om han har skallen kvar. Jag tror rygglopp vore bättre, men det verkar som kusken vill fram och då är det inte kul att ta emot hästen som bara vräker sig på. Kanske bäst att släppa, annars kan det bli tok. Ändå konstigt lite spelad den här fina hästen.

6 Walkie Talkie är ett givet bud om allt står rätt till. Bergh verkade inte helt nöjd med senaste jobben men annars var det bra upplägg hon fick i debuten för honom senast och hon gick bra som trea. Normalt går hon framåt rejält och det är en riktigt fin typ detta som jag tror kan utvecklas ytterligare även om hon fått på sig en miljon.

9 Louie Brodde är betrodd med två raka segrar, men det var nästan konstigt att han hann dit senast då han från dödens inte såg ut att vara vinnaren ens mitt på upploppet. En av flera här bara.

Rank: 3-6-7-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Final Dream till oddset 3.35 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

1 Emmylou tror jag kan hålla upp ledningen. Hon var snabb med racergrejer för tre starter sedan men kusken verkade vilja få bra rygg bara. 4 Global Vintage och 6 I’m a Believer utmanar.


Loppanalys:

2 Anita Roc gjorde debut för Goop senast och klev förbi på bra vis sista biten, det var bra intryck även om loppet var billigt med 10.000 i första. Ändå kändes det som hästen kommer duga framöver och fyraåriga stoet sprang ändå 13,9 full väg. Nu kör Björn och spåret blev bra, hon är anmäld barfota runt om och det vore såklart intressant. Nu orkade inte Björn nämna något om balansen på sina hästar i krönikan i Aftonbladet så hur det blir har vi ingen aning om då stalldrängen har uttalat sig om inga ändringar mot senast… Ganska slött av BG kan jag tycka, han har chansen i den krönikan att föregå med gott exempel men inget om balansen på de på V86 som flera är anmälda barfota runt om.

Jag chansar med 1 Emmylou som är för lite spelad då jag tror på spets. Hon var snabb första stegen för tre starter sedan, men kusken verkade inte intresserad och man fick sparat bakom ledaren. Hon vann två V75-lopp den har perioden (typ) förra året och det ska bli racergrejer som för tre starter sedan. Kul spetsdrag med vass spetskusk i Emilia Leo som hästarna inte gärna stannar för!

4 Global Vintage kommer från Nurmos formstall för jäklar vad hästarna går där alltså! Eller hur var det nu igen..? Skämt å sido är det märkligt hur dålig form han har på hästarna, och hur mindre bra de presterar nästan överlag. Två exempel är Urlo dei Venti som inte ens kunde starta i kvalloppet och Une Etoille Gar som inte såg tävlingsmässig ut i comebacken i onsdags. Att lyfta den som nästagångare som jag läste är svårt att köpa, hon sprang jättesnabbt i 700 meter – visst men kunde inte springa snabbare än Järvsöfaks första 500 efter värmning och provstart som var ”sådär”.

Nåja, Global Vintage är givetvis svårbedömd då hon inte startat sedan 18 mars. Anmäld barfota är plus och snabb ut är hon och skulle hon mot förmodan vara i form och kommer till spetsa är det klart hon har chans. Men som betrodd får andra hålla på med henne.

6 I’m a Believer kommer tävla barfota runt om och vore spännande i spets. Nu är det dock Haugstad som kör och han har spetsat en gång på 156801567 försök med framspår bakom bilen så det blir inte lätt att komma dit. Okej, det där var lite överdrivet man han får sällan jättesnurr på hästarna från start. Duger normalt långt i detta gäng häst utan skor.

Rank: 2-4-1-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Emmylou till oddset 9.25 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

1 Ike Schermer måste visa bättre snabbhet för att hålla ut dessa. Han är ganska bra första stegen men de är kvickare mot nu och innerspår på Åby är svårt att få fart med. Jag tror på 4 Ingo till spets, då 3 Amazing Case borde vilja ha rygg om den hinner svara.


Loppanalys:

1 Ike Schermer är en skjutare som var grym då han vann V75-final i höstas på 11.8 full väg från dödens! Han gjorde comeback senast och var seg och inte alls som bäst då han inte startat sedan november. Man hade inte kunnat köra banjobb på hemmaplan på grund av Corona, och han lär vara rejält framsatt med loppet. Ändå lär det inte vara toppform och han bör som jag läser loppet bli över från start även om han inte är långsam. Startsnabbhet och form hänger nästan alltid samman. Han är bäst, men måste inte vinna med tanke på senast och att det kan bli tredje inner.

3 Amazing Case är kvick i benen och jag tror hon tar sig förbi och släpper till 4 Ingo. Det är min vinnare, Ingo för han var riktigt bra senast då han inte fick vara ifred där framme i ledningen men ändå gick undan enkelt på 12-tid full väg. Från ledningen borde han kunna springa hem detta och jag spelar honom.

2 Andre Ward trodde jag massor på senast, och det har jag redan skrivit av mig om hur tokigt det blev. Nu Steffe Persson och 1640 meter och det känns inte rätt för hästen, men han är riktigt bra och kan vinna.

10 Harley D.E. är fjärde betrodda, han är löpärlig och bra och kör de bort sig där framme kan han ta sjätte raka segern.

Rank: 4-1-2-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Ingo till 3.65 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

1 Reverend Wine är snabb då han laddas och även om han öppnar ännu bättre långt ut bör han spetsa med Björn i vagnen.


Loppanalys:

8 Coogan är storfavorit spelad till 1.75 och den här gillar jag skarpt! Jag trodde på honom senast då han spurtade ner dem på V75 och även om han var gynnad av att det tokkörde mot varandra där framme så var han läcker. Han har kapacitet att vandra långt den här, och nu verkar bitarna falla på plats efter ett ojämnt 2019 då han travade illa till slut. Nu är det finaler nästa helg under Elitloppet och betydligt viktigare lopp än detta. Jag tror inte Örjan vill köra till dödens om han kan undvika det.

Som loppet ser ut är det fördel 1 Reverend Wine som tar ledningen där han växer flera klasser och har Reverend Wine minst lika bra segerchans och ger 4.00 mot 1.75 och därmed bra värde i honom. Han har segrat åtta av tio spetslopp och spetsat 1/2 från ionnerspår. Med Björn tror jag han spetsar, eller hittar loss och övertar och sedan kan han nog grilla dem lite lagom där framme den gode BG. Även om Coogan är bättre så är det inte säkert han vinner med dessa förutsättningar och jag spelar utan tvekan Reverend Wine. Bra stallrapporter dessutom från Meilink.

Rank: 8-1-3-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Reverend Wine till 4.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson