Solvalla/Åby 20 januari: Inte övermäktigt för bästa vinnaren!

Cargo Door var en klockren spetsvinnare där tyske Emilion galopperade helt enligt plan och då kunde Magnus A Djuse ganska enkelt skicka Riordans nyförvärv till spets och sticka undan mycket säkert.

I övrigt inte marginalerna med mig på liret, en galopp med bra chans, en kör fast sig och en åker dit på linjen... Det hade blivit en bra dag om Behind Bars hållit stilen genom slutsvängen för då tror jag inte att Glimma Blixten stått emot min vinnare - men det gäller att trava och nu blev galopp då man skulle avgöra och skräll istället.

Sedan tycker jag, likt de flesta andra, att Lugauers styrning bakom Gareth Boko var märklig. Han tog snyggt på sig det, det blev fel och klart han skulle suttit kvar i rygg på Pacific Face och inte gått tillbaka ner i rygg på pensionären Slide so Easy som hade fått lägga flera speeder. Lite konstigt att Flemming till varje pris skulle köra den i spets på 2640 meter!

Segern på gaffeln hade Lugauer med min vinnare Ornello som såg ut som vinnaren fram till 10 kvar då han fick ge sig för Eclipse Am.

Man kan ju tycka att en av de tre kunde fått vinna, men ibland är det så och vi tar nya tag med Solvalla/Åby ikväll där bästa spelet leder runt om!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

6 Baron Frontline borde ha bra chans att kunna köras till ledningen, de innanför ska inte bråka.


Loppanalys:

10 Demon Ima är en kanon som har på tok för lite pengar på sig och det ser ut att lossna rejält för honom nu. Han har varit riktigt bra alla tre starter/segrar efter uppehållet och vägen mot stjärnorna ligger framför honom. Han imponerade senast då han tvingades lägga ett par snabba speeder i loppet där man varvade på 13,5 ( i lägsta klassen) men ändå kunde vinna enkelt via 12 sista 700. Han är på tok för bra för sin låga klass och trots bakspår är det toppchans. Det kan alla som sett ett travlopp räkna ut och att som jag läste i en kvällstidning, en ”expert” lyfte hästen som kvällens ”bästa spel” är bara för dåligt för bra SPEL är det inte men bra CHANS har hästen. Det är inte ett speltips att rekommendera spel på kvällens största favorit utan bara för dåligt. Dessutom bakspår och en final om 14 dagar.

6 Baron Frontline är en av två som skulle kunna bjuda upp, men det skiljer ganska mycket på kapacitet mellan dessa. Nu är det bakspår på favoriten och trolig spets på Berghs häst, men ändå tufft stå emot. Har segrat vid 2/6 spetslopp kan nämnas.

7 Mystic Mom gjorde det helt okej senast bakom en omöjlig Maestro Crowe även om det såg ut som man kunde utmana i slutsvängen. Tydligen gick hästen inte med rätt balans då det inte gick att sko om och det var träningsbalans. Det gör insatsen bättre och nu blir rätt grejer och kan kanske köra till sig rygg på Bergh om det inte till och med blir spets. Kommer favoriten bort så kan det här absolut vara vinnaren och Jepson upp är sällan en nackdel. Jag testar till 6.75. Det kommer man inte få då loppet går.

Rank: 10-7-6-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Mystic Mom till oddset 6.75 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

2 Destiny Laughed var riktigt snabb senast för Forss och spetsar nog om Örjan vill. 3 Finland utmanar, och sedan testar Jorma med favoriten 6 Blaze Kronos. 


Loppanalys:

Ny väldigt stor favorit i 6 Blaze Kronos som ser ut att vara lite extra till häst rent kapacitetsmässigt och hon har tre raka spetssegrar i raden nu efter lite uppehåll. Hon har varit bra, men ändå finns att slipa på och nu har det gått en dryg månad mellan loppen så hon lär vara vaccinerad och inte på topp. Står utanför de värsta konkurrenterna och jag hoppas verkligen inte att man släpper henne till spets, så tråkig onsdagskväll ska vi väl inte få ändå… Det är dödensrisk och då är det inte alls någon given vinnare som jättefavorit.

2 Destiny Laughed visade hyfsad startsnabbhet senast då hon i full snöstorm höll spets men tvingades släppa efter 450 meter och man kom upp med 07,5 första halvvarvet! Mötte Marion Fouty Bon som inte är någon vanlig merca och var chansläs. Favoriten här är inte av den kalibern och det kan vara spets och slut. Men kanske smyger man efter den tuffa starten? Trots Örjan på 1600 meter. Jag hoppas på spets och 5.75 spelar jag. Anmäld med vanlig sulky, men fanns chans till bike om Örjan vill.

3 Finland räknas. Det gnälldes på att den var tunt jobbad senast, men gick helt okej som tvåa bakom en bra She’s Ready och den här har varit med i E3-final under 2020 och fått hårdhet. Finns i leken med spets om Örjan vill ha rygg och det är chans. Jag blev förvånad över att Unibet fick spel på (tycker jag) låga 4.00 som man släppte. Snabbt nere i 3.85 och då anar jag att det är aktuellt och ”finnarna” ska göra deg. I intervjuer gnälls åter över dåligt att träna på, vi får se ikväll om det ligger sanning i det. Står hos Janne Korpi gör hästen.

Rank: 6-3-2-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Destiny Laughed till oddset 5.75 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

Jag tror nog att 4 Danielle D.D. körs till ledningen. 1 Alicia Boko kan hålla ut, men vill säkert ha rygg på Åby.


Loppanalys:

Bara åtta kände sig kallade och loppet är inte speciellt bra. Storfavorit har 4 Danielle D.D. blivit och nja säger jag om det. Visst, hon kommer med form och har varit duktig vid tre raka segrar men det är faktiskt en ganska vanlig häst detta. Det har varit spets två senaste, och kan bli så igen men det är ett stort frågetecken med skor runt om för även tränaren menar att detta är en barfotahäst som gått utan skor vid vinsterna. Lågt värde i att jobba med henne till 2.50.

Loppet är vidöppet och svårt att säga att någon är utan chans. 2 Beluga West är kanske den man ska hamna på har stånkat på bra i tuffa gäng, senast fyra där Tessy d’Ete vann och någon sådan finns inte med här. Men Peter har ingen vidare stallform och det är inte enkelt att lura Beluga först över mål. Vann 1/12 förra året. Dessutom varit ifrån lite för dåliga muskelvärden. Så ändå ingen bra 4-oddsare.

5 Appaloosa har form även hon och hon kunde spurta ner dem senast i första starten på 1640 meter och kan bli rätt igen med lopp i draget och då har hon bra spurt. Man kör på med 1640 meter, men det är tyvärr svårt att få betalt på Falsig två gånger i rad.

Stenhårt står 6 Omega Superstar inne i loppet, med under 300.000 på sig och det är stängt på 750.000. Det betyder säkert att Bergh tycker att hon borde ha de pengarna på sig, och polletten har trillat ner för hästen på sistone. Hon kan slå dessa ganska trötta ston trots att de har mer än dubbla hennes prissumma på sig. Hon är sämst/trolig tvåa senast utan galoppen då hon utmanade Nouba Mom. Hon kommer duga bra, och jag spelar plats till oddset 2.25.

Rank: 4-2-5-6


Spelförslag:

Jag spelar plats på 6 Omega Superstar till oddset 2.25 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

4 Titania R.L. är klart startsnabb, men jag tror på släpp till 5 Armstrong Louis.


Loppanalys:

2 B.G.Pastor Jonte har hittat tillbaka till rätt form efter svacka, och han var fin och bra senast då han visserligen fick perfekt resa, men han avgjorde enkelt via dryga 11 sista 800. Han är medelsnabb från start och jag tror Magnus mer vill ge honom ett rygglopp i draget, och han är säkert vassast så hästen. Jag tycker han ska vara favorit för högst segerchans har han på perfekt läge, toppkusk och visad form. Men ändå ingen given vinnare.

Bakom hoppas jag att min vinnare sitter som är 9 She Follow Me. Den har haft svårt att hitta formen och gnistan, men senast var det bättre och det var bra steg över upploppet via fritt invändigt innan man blev fast över mål med sparat och det skvallrade om att hästen är på gång. Det var Cassius Ima som vann det loppet och var klart bra. Rygg på favoriten passar bra och den borde Svedberg kunna nagla sig fast i och körs Jonte till slut så kan det bli optimal resa för min vinnare och till 8.25 är det värt att chansa!

6 Mister Donald är kapabel och han gör comeback efter att ha varit ifrån sedan mars och den starten var första sedan december! Alltså blev det endast en start under 2020. Han visade hög kapacitet som treåring och sprang 10,5 sista 700 någon start. Nu är det alltså dags för comeback och Björn drar upp till Solvalla direkt vilket är lite oväntat, och han passar på att ligga lågt i sin krönika i Aftonbladet. Ändå är det säkert aktuellt, man fick snabbt sänka oddset och han är nu favorit hos Unibet.

Det är låga rapporter på 5 Armstrong Louis som har rätt uppgift nu annars. Spår 5 på 1640 meter för en italienare är bästa tänkbara och det kan nog vara loppets ledare. ”Jonke” menar det varit dåligt att träna på och hästen är inte vässad.

Rank: 2-6-9-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 She Follow Me till oddset 8.25 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Millmighty är solklar spetsfavorit då han är snabb i benen och har innerspår.


Loppanalys:

Två hästar klart mer spelade, och jag tror att 1 Millmighty har toppchans och det är kvällens bästa vinnare! Det är en häst med hög fart i sig och han har inte fått den utdelning han borde fått under året, av olika anledningar. Svarade för ett jättelopp vid en start i Årjäng då jag hade en bra bit under 10 i speedrycket och han höll spänsten strålande – men det var en viss Uncle Töll i spets som inte gick att slå. Mötte samma häst i finaloppet efteråt och kunde inte rå på den då heller bakifrån trots runt 11 sista 700. Tog sig till norska derbyt sedan men fick spår 12 i finalen vilket var att hugga i sten och han blev sjuk efter det. Nu har han fått två uppbyggande lopp och körts för framtiden av Paw och det var bra steg då han väl gick på senast men draghjälpen var obefintlig. Nu är det läge att gasa, och jag tror ingen tar sig fröbi från start och sedan kan Paw ställa klockan på 14 och bara sööööööra. 3 ggr släppte Unibet, det är taget!

7 Ivory di Quattro utvecklades enormt förra året och var strålande flera starter. Bland annat som tvåa i Harpers där han fick ge sig trots helt grym insats och han sprang alltså 13.0 från startvolten över 3140 meter – utan att få vinna! Sjukt! Han var bra hela sommaren efter det och är en kanonhäst, men nu står han inte 20 meter efter Millmighty, utan det är 40 meters tillägg och det borde bli tufft att jaga ifatt då han inte startat sedan 8 augusti.

8 Fabio de Pervenche är snygg att se på, men frågan är om rätt skalle finns där? Jag vill se mer av honom och 5 ggr var aldrig aktuellt att spela.

Rank: 1-7-8-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Millmighty till oddset 3.00 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

Jag spelar på att 2 Young King körs till ledningen, han har klivit iväg bra med volt och kan säkert överta även om 6 Armagnac skulle hinna förbi.


Loppanalys:

Ganska jämnt lopp där jag har en vinnare på start då jag efter lite loppkoll fick feeling att 2 Young King kan komma till ledningen och från spets har han 2/2 och gillar att tugga på där. Han har faktiskt körts till ledningen  alla tre försök med framspår i volten (en efter 500 meter) och det känns rätt att jobba med honom. Inte minst då Lennartsson har mycket fin stallform. Hästen höll bra senast och plockade ner så bra häst som Västerbo Pokerface före det. Man har sänkt lite, men 4.35 få duga.

9 Electrical Storm var lite tam senast kan jag tycka även om det var V75-lopp men jag trodde han skulle avsluta bättre. Djuses hästar har varit lite ojämna senaste veckorna, men vid bra dag står han sig väl här hästen. Tog två raka segrar innan senaste och var bra och spetsvann över 2600 meter så distansen är mer plus.

Favorit har Unibet på hopplöst ojämna men ack så kapabla 8 Global Undecided som kan ”allt” vissa dagar och inget andra dagar. Senast ville han inte vara med och var bara seg och trög, men han har gjort sina bästa lopp dör Örjan som nu kör. Ändå, det var utan skor han svarade för de värsta psykloppen och som favorit går det inte att jobba med honom som fungerar 1/4 typ.

Ny regi är det på 10 My Dream Art och det låter bra mellan raderna från Oskar och det är loppets stora rysare.

Rank: 2-9-8-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Young King till oddset 4.35 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

Jätteöppet då de inte är speciellt startsnabba, men knapp spetsfavorit ser jag 5 Cosmic Photo att vara. Men det här ska man inte ta gift på…


Loppanalys:

Här tänkte jag leta nåt kul, men favoriten 9 Flirting Diamond kom Unibet oväntat högt på så då spelar jag Uhrbergs fyraåring. Det är klart bästa hästen, och kolla bara insatsen näst senast då han fick tjuvsvar av chanslös häst och det kostade massor mitt i loppet. Ändå gav han sig bara motvilligt för Önas Prince som åkte med i draget. Senast var han sämre, men Uhrberg verkar helt inne på att det var banan som ställde till det och jag köper det, han brukar inte skylla ifrån sig i onödan. Nu är det klart chans att hästen bara visar sig vara bäst och bakspår är bra då han ändå inte är speciellt startsnabb. Nu sitter han bra till i andraspår och bör vara bäst sista 700. 3.40 är taget!

6 Edler har Unibet 5.25, lite konstigt lågt kan jag tycka även om det är form. Ändå varit ganska enkla gäng och det räckte med långsamma 16/700 för att vinna näst senast. Det var dödens senast och visst höll han bra även om han fick ge sig så var ledaren slagen i tid. Lite vingelrisk nu och absolut bara en av flera då oddset är klart i underkant.

Loppet är öppet, och Unibet har 8/11 hästar i upp till 12.50 – det är anmärkningsvärt. 5 Cosmic Photo är knapp spetsfavorit och det är bra position i jämnt lopp. Samtidigt kan det bli så att många vill testa då de tror på chans, då är ledningen inte lika bra på Åby.

Under tio ggr har Unibet även på 10 Nelle Atticus Lane som är väl trög för min smak, men lite enklare emot än på V75 senast där han gick helt okej.

Rank: 9-5-10-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Flirting Diamond till oddset 3.40 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

Lurigt detta, men normalt sett borde de få svårt att ta sig förbi 2 Smaragd Norrgård. 4 Gloria Sisu och 5 Janis Joplin Sisu är de som testar i första hand, men de känns inte snabbare.


Loppanalys:

Man har verkligen fått till spelbara lopp som två avslutande, för detta är inte mindre öppet. Här har Unibet 9/11 hästar upp till 17,50 och det brukar innebära att de absolut deltar och så är det även nu. De två högoddsarna ska inte vinna, men resten kan ramla in med rätt klaff. Dessutom ovanligt osnabba hästar och absolut ingen given ledar-kandidat gör det än mer lurigt att analysera.

9 Matilda Cash trodde jag var ”klar” på V75 näst senast då jag rekade henne i krönikan, men hon gillade inte alls voltstart och efter flera omstarter och efter det hjulbyte och kraftigt fördröjd start fanns exakt noll chans att hon skulle gå iväg. Hon visade starten efter som var senast att hon nog hade kunnat slå en halvbra Ella Pace utan galoppen då hon sprang 10 sista 700 och hade plockat ner James Gonzales då denne hoppade kort före mål… Hon har rygg på min spetsfavorit och visst kan det vara så att hon bara blåser ner dem.

2 Smaragd Norrgård är lynnig och går inte att veta om hon vaknat på rätt sida. Det hade hon senast och svarade snyggt på rycktussarna för Skoglund som nog var extra kick i vagnen, och hann avgöra säkert. Bra spetschans i brist på snabba, men får hon någon över sig tycker hon inte det är så roligt. Tänkbar, men inte mer än så.

Jag spelar 11 Iceland Radio trots att Tarzan vill få oss att tro att 3 Digital Pro är hans bästa chans av fyra. Jag tror ändå mer på Iceland för kolla intrycket senast i skymundan i tufft finallopp där Kali Smart vann – inte direkt så hon pressades av Örjan där hon kom fram på innerspår och det var skönt sug i tömmarna! Det är bra utveckling i hästen och jag tror hon kan städa av dessa och spelar till 5.25.

3 Digital Pro tar vi nästa gång med bike och skygglappar…

Rank: 9-11-2-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Iceland Radio till oddset 5.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson