Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Solvalla/Åby 18 december: Bergh gör ingen tavla!

Träff på två vinnare i lördags stärkte och det var två fina 5-taggare.

Först ut var Cyrano de B. som planenligt kördes till ledningen och skaffade sig nog stort försprång in mot upploppet för att hålla undan. Han verkar inte ta i så det knakar ännu och det var nog inte negativt att Per Lennartsson satte på en jänkarvagn. Något som måste varit ett stundens infall då inget av det nämndes i intervjuer i veckan. Eller så kanske man bara tog fel vagn då hästen selades på?

Skit samma vilket då det enligt ST inte verkar vara av någon vikt vilken vagn som används då det efter flera års funderande inte kommit något beslut om att man ska anmäla vilken vagn man ska använda. Så länge ST fortsätter med sina potemkinkulisser, vilket stort förtroende det finns för organisationen så kommer heller knappast något ändras till det bättre.

Nåja, nästa träff var verkligen en bra vinnare då B.W.Sture vaket kördes offensivt av en ovanligt påställd Örjan Kihlström och efter att ha slunkit loss (släppts ut) och hästen var faktiskt bara överlägsen. Lome Brage var en blek storfavorit, inte helt oväntat.

Jag trodde på Dixie Brick som fick en liten tackling och tog chansen att galoppera i sista kurvan och klart hon hade haft bra chans annars. Nu är hon knepig och det var nog inte sista gången hon galopperade.

Indra’s Secret är ruggigt bra helt enkelt och hon hade verkligen lekstuga över tre varv, fortsättning följer!

I övrigt vann Digital Ink en sömnig gulddivision där Global Trustworthy åter slutade springa i ledningen. Där har nog alla problem satt sig i skallen, och kanske går det inte att träna efter ordning då han verkar vara en glasbit? Trist att inte mitt skrälldrag Narold Vox fick chansen, han såg smällfin ut med rubbet sparat!

Kul sedan att Westerholms hästar svarat på konstgjorda andningen för nu är de på gång igen och det var riktigt bra gjort av Adi Gallia att runda alla trots att hon var felanmäld (typ). De ser starkare ut hästarna och ska nog börja tas på allvar i annat än lunchlopp framöver.

Nu är det onsdag där Solvalla/Åby delar på loppen och det finns några bra drag jag måste testa!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

1 Gameboy Pellini är inte alls osnabb och visst kan han hålla ut dem. Han klev på bra näst senast till ledningen men det var mitt på vingen och innerspår är något annat för en häst med stort steg. Det är spetschans då övriga är ganska oprövade med att ladda bakom bilen. 4 Jaffa Maxim har visat mest i övrigt och har gasglad kusk.


Loppanalys:

1 Gameboy Pellini är lite extra till häst vad det ser ut som, han lägger mycket mark under sig då han sträcker ut sin stora aktion. Vid segern näst senast övertygade han då han var snabb från start och från ledningen bara klev han undan med 13,5 sista 700. Senast blev det dubbla galopper, och man kan inte lita på att han sköter sig. Det är lurigt med innerspår och bil för en häst med stort steg, de blir inte sällan över första biten då de får upp sämre fart där inne. Nu möter han inte snabba hästar och det kan nog lösa sig för han kan säkert bli släppt dit om inte annat då 2 Mama’s Real Deal inte ska kunna hålla emot då den inte är snabb. Johan bör som sämst hitta loss och köra till spets i andravågen över 2640 meter, och felfri ska han kunna vinna. 3.15 är helt okej att testa.

Ett motbud är urstarka 15 Djarpur Dry som är mer rutinerad och gynnas kraftigt av att det är lång distans för han är enbart stark hästen. Han var 5-oddsare på V75 i höstas på Färjestad men galopperade dubbelt. Han kommer med bra form och var inte långt ifrån att vinna från dödens senast. Skulle kusken hitta fram i dödens mitt i loppet kan han mycket väl vara starkast och inte minst tuffast till slut, för han har mer hårdhet än favoriten i dagsläget.

Aktuell är även 13 Springbank på tal om att ha hårdhet, och han kommer från Berghs aldrig sinande formstall. Han var riktigt bra senast då han stångade ner Arvid S.H. den tunga vägen och just spår 13 i spårtrappa är ett av de bästa spåren. Bergh kör själv på nytt och det är ett givet segerbud. Jag tror inte det går utanför denna trio.

Rank: 1-15-13-10


Spelförslag: Jag spelar vinnare på 1 Gameboy Pellini till oddset 3.15 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

1 Hossiana Boko brukar snabbstarta med bra lägen, har spetsat 6/7 senaste med spår 1-3 bakom bilen och 2/3 gånger med innerspår. Bör hålla ut kvicka 4 Emmylou och 5 Au Pair Girl om kusken så önskar.


Loppanalys:

5 Au Pair Girl är klar favorit, men det kan jag inte köpa att hon ska vara. Visst, hon vann från ledningen senast och det var bra intryck hela loppet men annars vinner hon inte ihjäl sig direkt. Jag tror inte att hon hittar till ledningen och där växer hon nog en nivå, men hon känns mer som en av flera här.

Ledningen ska 1 Hossiana Boko ta hand om, och hon var positiv trea på V75 så sent som i lördags. Det är lite frågetecken för täta starter då hon brukar få en tid mellan loppen – men fungerar det brukar det vara formhöjande. Kan rinna undan, men kommer säkert bli utmanad under vägen.

4 Emmylou var faktiskt riktigt bra/fin vid segern i monté senast och avgjorde väldigt enkelt. Det har varit sviktande stallform hos David, men kanske har det vänt nu? Hästen är kvick i benen och kusken gillar att trycka av första biten och håller sällan igen. Kanske kan bli ledarryggen om inte annat?

Mitt drag är 6 Beauty Leg som är en cool häst och hon visade senast att det inte är något fel på formen. Hon öppnade likt en långtradare och var egentligen inte med i loppet, men över upploppet bet det riktigt bra då hon kom flygande och såg oberörd ut in mot mål. Det var snabba 10 sista 700 hon klockades till och nu är det enbart ston med i loppet vilket är fördel, och dessutom klart bra med bara tio hästar med. Även om hon öppnar lika långsamt så är det inte så många att runda, och kör de bara på lite tror jag hon kan växla ner dem över det sega upploppet som lär bjudas på i regnet. Dessutom ska hästen lättas i balansen. Kul drag!

Jag har blivit besviken på 3 Ti Punch Broline som inte tar i och jag vet inte om det verkligen kommer bli bättring på det? Annars ganska passande uppgift för henne denna gång men hon får visa bättring.

Rank: 6-5-4-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Beauty Leg till oddset 6.50 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

1 Mr Rapide är mest intresserad på start, men han är inte jättesnabb och har galopperat då han försökt öppna. 4 Manstone’s Future utmanar men kan vara nöjd med ryggen.


Loppanalys:

15 Mack Dragan är klar favorit, och det kan man förstå på namnet då han brukar starta i guld på lördagarna. Han är bättre än raden, och fick inte chansen i guld senast från dåligt läge och Kim verkar varit nöjd med hästen, och han slutade bara köra på honom sista 100 med en mur framför sig. Det är ändå jäkla tuff uppgift att plocka in 60 meter på starthästarna över endast 2140 meter och dessutom är det fortfarande lite frågetecken med skor på Mack Dragan då senaste vinsten med skor togs maj 2018.

6 Sato blandar och ger en del. Han var riktigt bra i våras då jag trodde han skulle sticka snabbt genom klasserna, var grym vid V75-seger i Örebro i maj och fick inte chansen i finalen under Elitloppet. Sedan var han sämre helt enkelt. Han är nog inte i samma form nu heller, men vann näst senast i lite seg stil. Senast var det nog för hård bana i Örebro och han blev lämnad av två mycket bra hästar – inte jättemycket att säga om då Baritone Artist och Inti Boko är topphästar. Nu är det vässat i jobben och det är intressant för att väcka Sato lite extra, och det verkar bli ”muffar” nu vilket är nytt. Han borde kunna köras offensivt och kanske till och med till ledningen efter en bit? Absolut tänkbar, men det blir väl mycket drag på honom då han ändå inte visat rätt form.

Jag har lite feeling för att det är iordningställt med 8 Alonso Caesar som kan mycket då han är hyfsat fräsch. Intrycket senast då han städade av dem i Danmark var riktigt bra och det var till synes okört i mål. Han har varit 1-1-3 på tre starter för Sjunnesson och det är bra med honom i vagnen och han står bra inne i loppet. Med rätt draghjälp är han vass över upploppet och som skräll jobbar jag med honom.

Rank: 15-8-6-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Alonso Caesar till oddset 11.50 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

1 Moon Zappa spetsade enkelt från innerspår på just Solvalla i höstas och ses som spetsfavorit. Utmanas av snabba 5 Chikorita Jons som brukar ta ledningen.


Loppanalys:

1 Moon Zappa är jättefavorit och det kan jag verkligen inte köpa. Visst, det är rätt läge och hon är spetsfavorit men hur är statusen för dagen egentligen? Hon var bra vid segern näst senast då hon skaffade sig rejält försprång via speedryck och höll undan för Cyrano de B. (som i sin tur vann V75-lopp i lördags). Hon startade sedan redan fyra dagar senare och det var för tätt för hon orkade inte alls i spåren och hängde töm över upploppet. Nu har det visserligen gått åtta dagar, men fortfarande tätt det och hon kan inte vara tillfixad och jag synar henne som storfavorit.

Vem ska man tro på då är frågan? Jag har tjatat på om 10 Ti Amo Face och inte direkt fått med något. Hon är bra för lopp som detta, om hon skulle råka vara frisk en start. Vann med grovjobb tidigare i höst i bättre gäng på V86 på 14,1 full väg. Senast var hon sjuk i halsen och det verkar vara mycket problem med henne. Reijo borde få fart på grejerna snart, och detta kan vara vinnaren. Ändå lite mycket gissning. 

2 Imelie Boko är en grundbra märr som haft sina problem och det har nog satt sig en del i skallen. Hon vann senast, men såg ut att vinna med 30 meter in mot upploppet men ändå höll hon på att bli utrontrad av trött ledare. Bra läge, och med mer kontinuerligt startande borde formen komma. Tidigt bud – i brist på annat.

7 Staro Mary Lou smågillar jag och har trott på henne på V75 tidigare, och hon har gjort det okej mot bättre hästar. Fungerade inte senast på vinterbana efter paus, men nu blir det sommarbalans vilket är bättre. Hon är inte så snabb och borde gynnas av lite krävande höstbanor. Skulle hon vara som vid segrarna i första starterna i nya regin så duger hon helt klart och jag chansspelar henne.

Rank: 7-10-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Staro Mary Lou till oddset 7.00 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

Med Enjoy Banker struken borde det vara bra spetschans för 2 Incredible Wine.


Loppanalys:

Peter och Johan har varsin betrodd häst som båda är riktigt bra för klassen, men båda är väldigt osäkra. Den av dessa som sköter sig är vinnaren, det tror jag.

13 Demon Ima är säkert bäst för det är riktigt skönt kliv i honom och sättet han avgjorde på efter galopp näst senast var fränt! Senast gick han vass upphämtning efter att ha snubblat sig i galopp i första sväng. Han öppnar långsamt och kommer hamna sista, men det viktiga är att han inte galopperar och utan felsteg tror jag han vinner detta. Han kan nog vara med i något större lopp nästa år då han mognat på sig som fyraåring.

Peters häst i loppet är 12 Keegan Trot som också är riktigt bra, om än kanske inte samma potential som Demon Ima om man ska jämföra. Han galopperade senast mitt i loppet då han hängde i spåren och visade efter det riktigt bra styrka och var nära i mål. Det var konstig galopp, och samma starten före blev galopp efter 850 meter. Han är trång i gången menar Peter och det blir bättre först när man kan plocka av framskorna. Galopprisk alltså, men given i striden felfri eller med kortare galopp.

Dessa båda är alltså minst sagt osäkra, och även om 2 Incredible Wine galopperade senast så känns den mindre osäker. Gick bra efter galoppen även om Christoffer menade att det var för täta starter och hästen var kantig. I debuten öppnade han snabbt då han väl var rättvänd och spetsade och visade bra skalle som höll undan för Jatzie R.D. i snabbt upplopp. Det borde bli ledningen och kommer favoritduon bort är det bra chans att rinna undan på den 16-tid han kan.

Rank: 13-12-2-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 Demon Ima till oddset 2.35 på Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

Fyra på start och det borde vara bra chans att 2 I’ll Fixit körs till ledningen efter en bit.


Loppanalys:

9 Doctor Doxey Zenz har inte vunnit i år, men han har knallform. Näst senast agerade han som ofta knepigt då han stannade i sista kurvan i dödens på Hazard Boko. Tappade mycket mark på denne, men tog sedan fatt igen på upploppet som han löste på rykande vis. Senast var han nära att komma till spets men fick släppa Digital Ink före och sedan satt han där han satt med rubbet sparat. Nu ska alla ta betalt på ekipaget, men då kliver jag inte på tåget. Hästen är speciell och kan bli tappstart med spår 5 i volten och det blir gärna fel för ekipaget. Som favorit är det inte läge att kliva på.

Jag spelar 11 Rafiki Fri som gillar långa lopp då han är som bäst till slut och lever på styrkan. Näst senast gick han bra på 1600 meter och fick kanske lite rapphet, och han gjorde det bra senast i skymundan som trea bakom överlägsen Transcendence. Det är litet fält där många borde slicka sargen och han ska kunna mata ner alla sista varvet då de förhoppningsvis kört av sig sina krafter. Jag lirar AIK!

Rank: 9-11-7-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Rafiki Fri till oddset 4.00 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

Peter Untersteiner låter påställd och ska köra i ledningen med 3 Sobel Jasmine.


Loppanalys:

Bra nivå på de bästa hästarna och jag tror att 10 Van Gogh Z.S. vinner! Han var jättefavorit senast men det mesta blev fel. Starten var fördröjd på grund av megastrul på Solvalla som inte släppte iväg sitt lopp. Därmed stressade Bergh-hästen upp sig och då kusken laddade för spets var det som han aldrig slappnade av. Han är bättre än så. Nu är han nere i Hajom sedan dess och kan tävla på mer sommarlik bana vilket är plus. Han har gått bra i sprinterlopp i Italien innan han flyttades till Sverige och distansen ser jag inte som ett problem. Det bör bli bra fart i täten första 500 och med bra startrygg hamnar inte Bergh på mellanhand. Sedan tror jag att hästen speedar förbi och jag spelar!

4 Cadillac Shadow är bra och motbudet. Han gick nedåt 10 sista 700 senast som fyra där Ivory di Quattro vann och före det två säkra spetssegrar i Danmark. Nu tror jag inte han kan nå till ledningen med snabb häst innanför och han kan få göra jobbet istället. Då blir det svårt att slå min vinnare.

3 Sobel Jasmine låter Peter mycket uppåt om och det är en jättefin märr som stoppades upp av Borrelia. Hon bör spetsa, och det låter inte aktuellt med att släppa. Kan rinna undan, även om jag ändå tror det kan behövas ett lopp för att stå emot Berghs häst.

Rank: 10-4-3-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Van Gogh Z.S. till 3.00 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

1 Betting Rebel tror jag håller ledningen men flera är snabba. 4 Puketorps Julius verkar Kern vilja se i spets och den kommer öppna bra.


Loppanalys:

Svårt lopp och här kan det hända grejer. 5 Qiao Q.L. är betrodd på förhand, men det är comeback efter att inte ha startat sedan september. Svårbedömd med andra ord, och även om Westerholms hästar sett klart uppåt ut så vill jag inte spela osett till lågt odds.

Hårt spelad är 1 Betting Rebel som var jättebra i dödens näst senast men fick ge sig sista biten. Det blev fel senast med kalla ryggar och det kan vi glömma. Nu är det spets som gäller och slipper han bli överfallen kan det hålla hela vägen. Ändå blir det ofta fel för häst, kusk och tränare numera kan jag tycka.

Jag har en stänkare här i 11 Global Thunder som jag fick lite feeling för och som skräll tar jag chansen! Han är en vass spurtare som svarade för ett kanonlopp med just Lennartsson näst senast då han vann från dödens på 14-tid full väg. Det är inte sådana lopp han ska ha egentligen. Senast blev det lite fel då han gick på när det gick fort i loppet och han ledsnade. Här tror jag det blir bra fart på grejerna med snabba hästar och då banan lär vara krävande kommer hans avslutning bita bra. Det borde vara samlat fält runt sista sväng med sega täthästar och då han kan blåsa ner alla till glatt odds!

Jag har stor respekt för 8 Lass Revenue som var smällfin senast då han för Mats E Djuse var helt överlägsen men det var från ledningen. Nu är det häxläge med spår 8 på 1640 meter för då är det svårt att hitta ner i slagläge. Med klaff är det nog vinnaren, och han är lite spelad och tänkbar trots allt.

Rank: 1-8-11-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Global Thunder till 10.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson