Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Solvalla/Åby 15 januari: Vi börjar med Gizmo!

Det blev träff på 4/7 spel för min del i lördags och jag rekade Elian Web då som jag skrev i min analys ”4.75 testar jag då man kan spela en bit ner i odds” och han kördes i spets och vann enkelt före Propulsion.

Jag har tidigare skrivit om värdet i att spela andrahandaren mot ”enoddsarna” och detta var verkligen klockrent exempel på det. Propulsion stod i 1.22, Elian Web 4.75 då jag rekade spelet. Sedan är det klart att man mer ofta får rätt om man tror på 1.22-oddsaren men att samla sådana vinnare är onekligen att jaga pyrrhussegrar.

Och till alla som sålde in 80%-aren Propulsion som spik får jag väl bara säga bättre lycka nästa gång.

Träff även på Hawk Cliff som hade överlägset bästa kusken och det avgjorde för då motbuden kört sönder varandra i 2500 meter, så klev Örjan in i matchen och Hawk Cliff vann enkelt.

Abrystir var riktigt bra drag, och nästan nio gånger på den smakade fågel efter att jättefavoriten Indra’s Secret inte alls oväntat hoppat bort sig. Nu var hon bara bäst för Magnus A Djuse.

Det avslutades med spetsseger för Arch Lane som är maffig och kommer rusa genom klasserna - om han håller ihop. Han tappade ”bakkärran” på upploppet och det är aldrig bra.

Jag har trott att Nicklas Westerholm var kraftigt på gång efter flytten till pappas gård, men jag måste backa för hästarna verkar vara tillbaka i samma status som förra året. Jag hade hopp på Knifetown Lover, men han kunde inget.

Måste nämna kallbloden för jäklar som Guldtopp såg ut på upploppet! Han höll på att springa ur skinnet och pullade upploppet ner då han kom loss. Läckert! Sedan visade ju Ängsborken åter att han är en kanon, men det var ju gamla nyheter och spelmässigt var han kall med de förutsättningarna.

Nya race idag och det ser ut att vara ganska greppbara lopp där några bör vara bättre helt enkelt. Bästa segerchansen kommer direkt!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

5 Wisdom Teacher är riktigt startsnabb och borde ta sig förbi 1 That’s Art och släppa till 6 Gizmo de Veluwe.


Loppanalys:

Två hästar spelade och dessa är klart bättre än de andra men för mig är det givet att tro på 6 Gizmo de Veluwe som jag tycker har hela omgångens bästa segerchans. Han har kommit tillbaka efter uppehåll, behövde comebacken då han fick springa med invändigt och det var helt andra bullar senast. Henriette Larsen fick hästen väldigt löpglad och hon är grymt bra med små medel helt enkelt! Från dödens hade man lekstuga och nu tror jag på ledningen då 5 Wisdom Teacher ska kunna spetsa och släppa. Men jag tror på bra chans oavsett löpning. Jag spelar även om oddset 1.75 var betydligt lägre än jag hade trott skulle komma.

1 That’s Art trodde jag på senast men han var sjuk och hade slem i halsen. Han är svårbedömd nu och jag tror inte han kan svara spets. Bäst är han från ledningen och utan skor för hanhöjde sig ett par hack utan skor. Kommer min vinnare bort bör han slå resten.

11 Gideon H.Renka verkar vara svår att få till och han måste visa bättring även om kapacitet finns.

Rank: 6-1-11-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Gizmo de Veluwe till oddset 1.75 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

2 Religious dök till ledningen senast och kommer göra det igen. 4 Give Me Ten är den som utmanar, snabb häst det!


Loppanalys:

2 Religious är storfavorit och han har toppchans då han fick spår 2 i spårtrappan. Han var draghäst på V75 i december men hade en riktigt dålig dag för han gick aldrig framåt. Han var inte startsnabb, och det gick inte ens att få honom till ledningen trots att man ville ha hans rygg… Det var konstigt, för starterna efter har han varit lika bra som han brukar och senast var det läckert från ledningen. Det går inte att se bättre ut med alla krafter kvar då det räckte med 13 sista 500 i joggande stil. Han spetsar igen och normalt rör de honom inte. Dock även odds efter detta och även här låga 1.75.

8 Grainfield Aiden får göra själ för havren då han nu gör femtonde starten på fyra veckor – typ! Nej då men han startar väldigt ofta och detta blir femte starten sedan 14/12! Han höll starkt efter att ha körts till dödens i lördags och nu ut igen fyra dagar senare… Han verkar tåla det, men nån gång tar det ju stopp. Här har han klart mest pengar på sig och med lördagens pengar är han uppe i nästa 900.000. Alltså 350.000 mer än Religious och då spårtrappan inte blev full är det klart bra för honom. Intressant faktor och Hannu kanske bombar framåt direkt då det nu blir jänkarvagn. Jag chansspelar på odds. Man hann sänka snabbt från 5.75 men 4.75 får duga.

4 Give Me Ten får Adielsson i vagnen och hästen är snabb och spetsvann senast för tränaren. Kuskplus nu och ganska ihåligt lopp så kommer han förbi till ledningen testas han väl där.

Rank: 2-8-4-9


Spelförslag: Jag spelar vinnare på 8 Grainfield Aiden till 4.75 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

4 Patos Rose är snabb och tränaren vill se laddning – i de lägena har Micke J inte tagit upp från start sedan 1973… Bör vara ledaren, men annars känns spets lurigt där inte minst på Åby där de ofta släpper. Jag tror att 6 Marcel P. är den som kommer kunna utmana.


Loppanalys:

Öppet lopp och det måste inte bli favoriten 7 Enzo. Han har utvecklats fint och varit mycket bra vid två raka segrar men nu är det ”häxläge” i jämnt lopp och då går det inte att spela favoriten.

9 Jareth Boko är lillebror till Gareth Boko och även det här är en fin häst. Tog två galoppsteg senast så den ”g” i raden kan vi släppa. Kördes till ledningen efter 500 meter och höll undan för Grande Diva Sisu och det var bra insats. Bakspår nu, och Marc Elias i vagnen och jag är lite skeptisk till hästarna från Lugauer nu sedan chefen blev skadad. Men klart han är aktuell här.

Jag har feeling för 12 Allocco Jet som har knallform, men han ska köras på väntan och då kan det bli fel. Tre strykningar är mycket bra för honom då spår 12 blev annat nu, och som han gick senast då han väl kom loss 400 kvar – snacka om full sula in i kaklet! Med klaff på bitarna och ryggar till 400 kvar tror jag att han blåser till de här och Dahlén håller fin stallform. Lite sänkt odds här med till 4.85.

3 Bastian är den andra tänkbara att spela. Det var nog så att han inte hade farten i benen senast då Four Guys Dream höll högt tempo i spets. Han höll ihop travet bra och det loppet tror jag gjorde gott. Han är bra den här och lite upp till bevis hur bra nu i andra starten sedan Kari köpte hästen. Perfekt läge och jag tror på mycket bra insats.

Rank: 9-7-12-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Allocco Jet till oddset 4.85 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

4 Langen’s Airborn ska ha bra spetschans, körs där nu?


Loppanalys:

Ganska klent lopp och 7 Indy D. ska vara favorit för han travade mycket bättre med skor på senast och det var ganska övertygande stil han vann det på från dödens med krafter kvar. Jag har väntat på att han ska släppa till för det är en häst med bra kapacitet och utan strul avgör han nog detta lite när Örjan önskar. Kan bli rätt dryga spår framåt och kanske till dödens? Borde vinna.

8 M.T.Mourinho hade misslyckat 2019 och mäktade bara med en tredjeplats på nio starter. Gör nu första starten för Björn Goop och han tar direkt till Solvalla vilket brukar vara tecken på att det är rätt bra med hästen. Borde finnas lopp att smyga ut i på hemmaplan annars, och kommer man till gamla hemmabanan bör man vilja visa upp en häst som duger. Kommer säkert vara klart förbättrad och ses med chans. Det låter okej och jag tar inte hårt på info här, Björn är en proffsljugare och dessutom för rutinerad för att skrika upp hästen utan han får visa vad han kan. Vad som sägs till inre kretsen får inte vi vanliga dödliga ta del av.

Loppet är öppet om dessa sviker, 4 Langen’s Airborn har varit sådär och sämre än jag trott. Hängde med med som fyra senast men detta lopp är inte tuffare och finns spetschans.

3 Serenity Face fick inte chansen senast och nu åker jänkarvagn på och den kan överraska.

Rank: 7-8-3-4


Spelförslag: Jag spelar vinnare på 7 Indy D. till oddset 2.40 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

1 Zelante C.R. ska ha bra chans att hålla upp ledningen, var riktigt kvick näst senast med volt och snävt spår.


Loppanalys:

9 Sevilla är jättefavorit och kanske inte så konstigt det då han kördes i ledningen i tuff V75-final senast och höll fullgott som fyra men räckte som väntat inte mot Esprit Sisu och grabbarna. Han är bra då han nu är ute i vanligt lopp, men kanske har fått det lugnt mellan dessa starter? Jag spelar ogärna Lövgren med dessa lägen då det ofta blir fel och som lågoddsare har man små marginaler.

Två tänkbara finns det för mig och 1 Zelante C.R. är kul att jobba med från spetsläge. Notera att han har 40 meters försprång, inte bara 20 som man kan tro med ett tillägg. Han var jättefin vid spetssegern näst senast då han sprang 14,2/2140 volt med 13 sista 700 och Hanna lär försöka grilla favoriten och hålla högt tempo i ledningen.

8 Just Wait and See är andra tänkbara, han var inte frisk senast då det var drag på honom på V75 men nu ska han träna jättebra och kommer från riktigt formstall. Han kan överraska!

Rank: 9-1-8-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Zelante C.R. till oddset 4.65 på Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

En felfri 3 He’s Marvelous sticker till ledningen om kusken vill, men kanske tas snällare efter vila? 5 Betting Rebel kan vara ledaren i så fall.


Loppanalys:

Två hästar höjer sig då båda är klart bra. 3 He’s Marvelous visade fart för kulltoppen som unghäst, men var knepig och fungerade sällan. Jag kan nämna att han galopperade som tvåa i derbykvalet i sista sväng och var inte långt efter Villiam i kvalet till Europaderbyt. Han har inte startat på ett år och är kastrerad och jag tycker han såg bra ut i kvalet på Färjestad. Känslan är ganska bra på honom, men ändå såklart tufft att begära seger direkt. Kan bli ledningen om kusken vill och han är på tok för kapabel för klassen.

Jag spelar 4 Green Mamba som har bevisad form och i detta fall tror jag form slår klass. Även hon är klart bra för klassen och hon bara exploderade förbi senast på V75 då luckan kom och det var härlig ”sprutt” i benen över upploppet. Hon är väldigt snabb på speed men kan göra en del själv med om det krävs. Flög fram efter megastrul starten före.

Övriga är inte lika bra, men jag nämner att Tarzan låter uppåt på 6 Eicas som gynnas av ledningen och lär testas. 5 Betting Rebel var trea på V75 senast och skulle han få till det kan han duga och öppnar bra gör han.

Rank: 4-3-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Green Mamba till oddset 2.75 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

Det lär bli jämn start men jag tror nog att 6 HögstenaStalldräng sitter i spets ur första sväng.


Loppanalys:

Full spårtrappa där 6 HögstenaStalldräng är favorit och han går bra varje gång, så även senast på V75 där han tvingades fram i dödens 1000 kvar och kopplade grepp men fick ge sig för smygkörd. Nu kör tränaren men det har gått bra tidigare och skulle hästen komma till ledningen är det bra chans. Har seger fyra av fem spetslopp, men jag är rädd för lite tappform nu och kan bli dryg inledning.

Bättre än 10 Admirer som är en riktig läckerbit och jag vet att Lugauer hade höga planer för honom, men han tappade väl lite av formen till derbysvängen. I comebacken senast såg han jättefin ut och även om han fick bestämma så var det fint intryck då han sprang undan med underkant 14 sista varvet. Jag tror han kan knäcka favoriten utvändigt om Elias väljer offensivt upplägg och det är loppets speldrag för mig!

Allt blev fel för 1 Armour As senast då häst framför stannade och han tappade all fart, och det blev omöjligt att hinna utmana en bra Först One In. Han kan säkert öppna bättre än visat och han känns som bra för klassen och är tidigt bud med detta läge.

Det är öppet bakom dessa som jag tycker höjer sig, men jag nämner att 13 Celsius Evo gick starkt efter galopp i nygammal regi senast och kan skrälla.

Rank: 10-6-1-13


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Admirer till 5.75 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

1 Captain My Captain håller kanske upp sitt innerspår? Var snabb från springspår tidigare. 3 Enriko Ha ska kunna vara snabb med detta läge och han har spetsat 6/6 med volt  bara från bra spår (7-1-1-6-6-6) och sedan kommer väl 7 Pols Crazy Diamond farande!


Loppanalys:

Det här känns lurigt då knappa spetsfavoriten 1 Captain My Captain är ganska medium och dessutom vaccinerad efter senast och knappast på topp. Han har normalt sett vettig uppgift från spets, men jag har ändå ingen feeling för honom som favorit.

Det finns inget givet lir här och jag hade trott på högre än 6.50 på 8 Digital Class som jag tänkte spela. Spurtade mycket bra senast och det kan bli bra fart på loppet med rysare på framspår och slinker man ner i slagläge kan bli pott. Nu vann hon ändå inget lopp 2019 och har stängt spår så jag trodde man kunde få högre odds. Ändå bra startrygg och med klaff är det chans.

Jag spelar bästa kusken med bra spår – har ju gått förr. 3 Enriko Ha till 4.50, ett vettigt odds. Hästen är ganska bra och var tvåa på V75 senast trots att aktionen inte flöt på upploppet, det var väldigt nära galopp då grepp var kopplat. Hästen har grym skalle är min känsla och den kan betala sig här. Spetsat 6/6 med voltstart och kan göra det igen.

7 Pols Crazy Diamond var sjukt bra senast då han gick i dödens och det blev 10 på varvet och att han kunde bli trea var urstarkt av hästen. Det kan bli samma upplägg nu då hästen bara sticker och kanske tar slut snabbare nu?

Rank: 3-8-1-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Enriko Ha till 4.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson