Just nu:
15.46 Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar
10.55 Inför: Prix d’Amérique
09.06 Electrical Storm imponerade
13.27 Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”
11.15 Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år
11.06 Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25
16.55 Bold Eagle vill till Elitloppet
15.41 Axevalla 21 januari: Fiore får blomster
11.02 Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare
10.16 Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Solvalla 8 oktober: Sedström kör vårt drag

Solvalla kämpar på med tisdagstävlingar. Kvällens soppa är rätt tunn då det är tunt med hästar i flera lopp. En del fina hästar får vi se hur som helst och spela ska vi också göra. Jag provar med fem vinnarlir och känner mig rätt taggad inför kvällen. Trots tunna fält.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Solvalla – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

4 Diamanten har svarat ut 6 Milligan´s School några gånger tidigare och bör kunna spetsa bara Erik är intresserad. 2 Zenit Brick har spåret innanför de båda och är inte oäven ut.


Loppanalys:

Snabbloppet och bara sex hästar där fyra höjer sig markant. Inget roligt spellopp och jag står också över spel. Fundera över utgången kan vi göra och den fräcka lösningen kan vara att 4 Diamanten leder runt om. Spets i litet fält är mycket värdefullt men jag är inte så säker att formen är tillräckligt bra efter alla problem. Det kanske inte hålller hela vägen över lång distans. Zenit Brick invändigt kan också vara ett spetshot.

6 Milligan´s School har varit riktigt vass och han är nu tillbaka efter en sväng till Frankrike. Riskerar hamna lite illa till och som hårt betrodd är det därmed inte så skoj att lira honom. Finns chans på tidig spets men det är en gissning. Är ändå befogad favorit. Bör ha bra chans och ska vara klar favorit. 1.65 i odds är dock lågt.

Nu kommer rätta årstiden för 2 Zenit Brick. Fint läge och stort plus med Björn upp men hästen har varit ifrån länge och brukar inte vinna direkt. Får säkert en ny härlig säsong men jag avvaktar med honom.

3 Montdore är segstark och inte heller borta. Har fått ett lopp i kroppen och Örjan upp är spännande. Riskerar få göra en del själv.

Jag håller mig ifrån spel här.

Rank: 6-4-2-3


Spelförslag:

Vi nöjer oss med att titta på.

5 Solvalla – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

2 Star´s Fighter har läget och öppnar kvickt. Vettig chans på spets. Utifrån hotar 4 Worn Out. Även 5 Barney Granit.


Loppanalys:

Ett öppet lopp. 10 Mister Seflie avgjorde i säker stil senast men att vinna från bakspår med lärling är inte helt lätt. 6 Latte Käll gick bra efter inledande galopp senast och blir felfri att räkna med.

9 Axl Brown gick också bra efter stor startgalopp senast.

5 Barney Granit är segstark och kan tugga ner allt. Kan även öppna bra och den rankas mycket tidigt. 2 Star´s Fighter och 4 Worn Out är båda spetsaktuella och det gör att de även är segeraktuella.

Mitt drag blir emellertid 3 O.M.Easton. Denne har vettigt läge och fin form efter att ha haft gaffelbandskada. Sköt till bra sista biten i tufft gäng senast och såg formstark ut. Nära segern näst senast och bra avslutning före det så alla starter i år är positiva. Bör kunna vinna lopp snart och mycket möjligt att det blir här. Anna Sedström känner hästen bra och med rätt ryggresa är hästen bra till slut. Tränaren berättar att allt verkar fortsatt bra och han är lite optimist. Bra det.

Rank: 3-5-10-6


Spelförslag:

Vinnare på 3 O.M.Easton till oddset 3.15.

6 Solvalla – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

Orutinerade hästar bakom bilen och inte helt lätt att pricka rätt på spetsstriden. 5 Beýonce Halo har i alla fall visat fin startsnabbhet och gäller som favorit på spets.


Loppanalys:

Litet fält och ledningen är värdefullt. 5 Beyonce Halo fick dirigera loppet i spets senast och kunde därmed inkassera sin seger. Fullt tänkbart att det blir något liknande här men det är nog tuffare här.

7 Fair Enough Am räknas tidigt om aktionen stämmer. Fick en fin resa senast och tackade med att kliva förbi till seger. Har ett litet halvtråkigt läge men verkar uppåt och kan nog visa sig bäst sista biten här. Peter G  tror också på sin häst ikväll.

1 Mimiro har löpt bra och senast blev det seger. Chansartat läge men sådant brukar Örjan kunna lösa. Kan ju tänkas att hästen är startsnabb också.

4 Khotol är mycket intressant med Björn upp. Häftigt kuskbyte och jag smågillar dessutom hästen som glimtvis visat prov på fint kunnande. Bland annat som tvåa bakom fine Easy Cash i en start i somras. Duktig även näst senast. Galopperar för det mesta men nu är det alltså Björn upp. Den här får nog Björn runt felfri och dessutom härlig snurr på och det gäller att vara med. Jag spelar.

Melander har ett par med och hans kan alltid blixtra till.

Rank: 4-7-1-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Khotol med Goop. Oddset är 3.15.

7 Solvalla – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

1 Digital Literacy kan spetsa från sitt innerspår även om det är lurigt från innern. 3 Bijou Rouge är rätt kvick och kan ta sig förbi. 4 Tingaling kan Björn få bra snurr på. Öppnade snabbt senast från innern men kan vara bäst med ryggresa.


Loppanalys:

5 Digital Download avslutade rätt bra näst senast. Senast fick hon backas ner i kön och kunde sedan inte ta någonting i en snabbare avslutning. Bör hävda sig fint i kvällens konkurrens men är ändå inte så skoj.

2 Simb Rubinette har visat rätt fin fart och avslutade fullt bra senast. Bra läge med Örjan och tidigt segerbud. Har lite svårt med stilen dock.

4 Tingaling gästar från Finland. Har Björn och är ett tidigt bud. Öppnade snabbt för att släppa till favoriten senast och sedan kördes loppet för sakta. Var också lite vass med helstängt huvudlag då. Kan mycket väl leda detta runt om även om hon är bäst med ryggresa. Det finns dock frågetecken. Dels blir det skor på ikväll då hovarna är slitna och dels har hästen snorat efter båtresan. Skor och snor och två minus blir inte alltid plus.

6 Marres Diva och 7 Bellis Frontline kan komma med fina avslutningar. Jag väljer att spela Bellis Frontline vinnare. Är gedigen och i fin form och bör vara med och hugga. Fick gå lite för tidigt senast och stumnade men höll ändå fullt bra. Litet fält och det bör bli en vettig resa i draget. Ett chansspel.

Ett tråkigt lopp för att vara med 70 lax i första som det ser ut.

Rank: 7-2-5-4


Spelförslag:

Splear vinnare på 7 Bellis Frontline till oddset 15.00.

8 Solvalla – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

1 Rocky Tilly öppnar snabbt och bli svår att lugga på ledningen från spår ett.


Loppanalys:

Här är 9 No Limit Royalty hårt betrodd och detta med all rätt. Korpis häst är bra varje gång och det i tuffa gäng. Avslutade bra efter strulig resa senast och höll farten starkt senast. Lämpligt motstånd här och att Björn sitter upp gör saken inte direkt sämre. Kan mycket väl vinna även om jag önskat att hästen skulle vinna lite oftare. Björn passar nog perfekt på den här.

Jag provar att spela emot och det är på härlige 2 Toreador. En mycket kapabel häst i grunden som senast visade prima klipp i steget igen. Vann då med härlig spänst och formen sitter där. Har inte en kusk av samma kaliber som favoriten har men läget är åtminstone betydligt bättre och det kan kanske Svante utnyttja. Är intressant spelmässigt då kunnande, form och läge finns där. Tanken är barfota igen och det vore plus.

11 Editor har gjort det bra i ny regi. Är trög av sig men har fin inställning. Läget är inte bra för en trög häst och det drar ner möjligheterna. 1 Rocky Tilly öppnar fint och har läget. Räckte inte mot Toreador nyligen.

7 Maximus M.M. är kapabel men har stått över jobb efter senast. 3 Global Tuxedo var positiv senast. 10 Kimbee Crown var överlägsen senast och inte heller borta. Ett bra lopp.

Rank: 9-2-11-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Toreador till oddset 4.50.

9 Solvalla – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

4 Botox är oprövad bakom bilen och svårbedömd. Öppnar nog rätt bra och har god spetschans. Annars öppet. Det kan bli 5 Adriatic Kronos till tät.


Loppanalys:

4 Botox är hårt betrodd med Goop. Var inte till sin fördel senast men är säkert bättre nu och det kan bli spets. Är ännu inte helt säker på hästens storhet men uppgiften ser bra ut.

5 Adriatic Kronos fick ett snällt upplägg efter uppehåll senast men fullföljde fullt bra. Var då kastrerad och det kan nog ha gjort nytta och nu med lopp i kroppen är det nog ett tuffare upplägg och bättre insats som gäller. Har chans på tidig spets.

11 Missing Tooma var ute i Kriteriekval senast och det var tufft. Duktig näst senast och det är Calle upp. 2 Rotate har fint läge och bör få en fin resa och kan duga gott.

Rank: 4-5-11-2


Spelförslag:

Vinnare på 5 Adriatic Kronos till oddset 2.50.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Travtips
torsdag 15.46, 23 januari
Då var det torsdagskväll och Åby. Där provar jag med fem vinnarspel. Jag inleder i lopp fyra där jag hoppas att Peter Zadel kan servera sin häst Anemone Du Bon Air fin invändig resa för att sedan ha chans att avgöra. Vi har ju dubbla open stretch på Åby. H...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 11.06, 22 januari

Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.41, 21 januari

Axevalla 21 januari: Fiore får blomster

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 21 januari

Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.02, 20 januari

Färjestad 20 januari: Inga gränser för deras fräckhet

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson