Just nu:
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
15.09 Fullt ös på Tylösand
14.53 Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!
14.48 Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika
11.25 Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare
08.38 Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Äntligen kan Elitlopps-helgen börja. Solvalla inleder med lite ”förfest” redan till fredags-lunchen och det är rätt så kul lopp som man bjussar på. Jorma Kontio sitter bakom flera fina chanser och han får två av mina spel. Jag tror Love No Pain kliver runt fältet och jag gillade verkligen intrycket senast på Dixie Brick. Lunchen avslutas med ”Lilla Harpers” – där min vinnare kommer från Norge.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

2 Solvalla – Spelstopp 12.45

Spetsstriden:

8 Önas Prince öppnade pilsnabbt senast och trots läget längst ut bakom vingen, har han bra möjligheter att fronta igen.


Loppanalys:

8 Önas Prince är en fin treåring som säkert kommer tillhöra toppen när säsongen ska summeras. Senast såg han förträffligt fin ut då han vann Vårfavoriten på Solvalla; blixtrade till spets och lämnade fältet med flera längder över upploppet för att landa på 1.13,5a/2140. Ett riktigt fint intryck. Med tanke på hur snabb ut hästen var då, tror jag det finns goda möjligheter att nå till täten igen och då blir han svårslagen.

1 Selected News är också väldigt lovande. Började karriären med seger på 15,4/2140 i debuten och har fortsatt att göra starka lopp efter det. Senast avslutade han 10,7 sista varvet i spåren utan att ha någon chans att nå ledande Hell Bent For Am. Kan få svårt försvara spets här, men i det lilla fältet lär man hitta ut. Given utmanare.

5 Hector Sisu står inte långt efter övriga två i kapacitet. Svarade för två starter sedan för ett topplopp i dödens som målfotoslagen och var senast tvåa från rygg ledaren i samma lopp som Selected News. Kan absolut utmana om segern.

Rank: 8-1-5-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Önas Prince till oddset 2.45 hos Unibet.

3 Solvalla – Spelstopp 13.07

Spetsstriden:

3 Ace to Play är rask ut och bör ta sig före 2 Attack Photo, men utifrån lär 5 Balder, 6 Crash Axe och 7 Moons Zappa laddas. Rejäl öppning att vänta.


Loppanalys:

4 Staro Mojito blir mitt tips här. Urstark sort som visar stort kunnande då han håller reda på benen. För två starter sedan avslutande han 11 sista 800 i ledningen i ett 3140-lopp och senast blev det galopp på bra frammarsch i sista sväng. Lärlingslopp under Elitlopps-helgen har en tendens att bli överpacade och skulle så vara fallet i dag, lär det passa Staro Mojito perfekt över den långa distansen. Jag tror femåringen tar dem till slut.

9 Dream Cash har gjort två starter i år och visade senast att toppformen sitter där. Öppnade snabbt senast och det gick fort även till slut, men hästen svarade starkt till segern. Har gjort sina bästa lopp i spets, men det här läget behöver inte heller vara fel.

3 Ace to Play har stor kapacitet för klassen och en lämplig uppgift. Gjorde comeback senast efter ett par veckors frånvaro, orkade inte sista biten då men lär ha gått framåt en hel del med loppet. Är snabb från start och favorit på ledningen. Får han hållas blir han svårpasserad.

2 Attack Photo stack till spets i Vaggeryd senast och såg väldigt morsk ut när han seglade undan med krafter kvar. En mycket positiv insats och från perfekt läge i dag räknas han igen.

Rank: 4-9-3-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Staro Mojito till oddset 5.75 hos Unibet.

4 Solvalla – Spelstopp 13.29

Spetsstriden:

1 G.R. Tuwa Lee öppnade bra senast och testas för ledningen, men kan få problem att ta emot 5 Malva Ha och 7 Crevisse första biten.


Loppanalys:

3 Quantal Quetzal har härdats i tuffa gäng under hela säsongen och skött sig fint. För två starter sedan spurtade hon väldigt vasst och senaste visade hon fortsatt toppform då hon återigen gick en stark avslutning. Dagens motstånd är enklare än vad hon mött i flera av de senaste starterna och då det från det här läget ser ut att bli ett passande lopp, tror jag hon avgör det här till slut.

4 Ester Wibb har också varit ute mot årgångstopparna på sistone. Näst senast synade hon dödens på Tiny Rocket och var så när på att också få nosen först i en tajt slutstrid (där Quantal Quetzal var trea). Är nog inte blyg för att ta dödens igen om så skulle behövas. Räknas tidigt.

1 G.R. Tuwa Lee är en lovande modell som börjat karriären med två raka segrar. Det har förvisso varit i enklare sammanhang än det här men intrycket senast skvallrade om hög kapacitet. Tog sig till spets då och vill gärna dit igen, lyckas det kommer hon leda länge.

2 Fear of Heights inledde karriären med en seger och var senast sjua, men travade då en 1.14-tid över full distans vilket berättar en del om kapaciteten. Från perfekt läge och med Örjan i sulkyn är hon en av flera med chans. Räkna heller inte bort 7 Crevisse som försvarade sig fint i debutsegern och som är snabb från start, en luring om spets.

Rank: 3-4-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Quantal Quetzal till oddset 3.80 hos Unibet.

5 Solvalla – Spelstopp 13.50

Spetsstriden:

1 Laleh Pellini lär prova, 2 J.J. Another Vinn är snabb ut liksom 4 Someone Special Ås. Utifrån kan man förvänta sig laddning på 5 Body Contact. Den senare kommer först?


Loppanalys:

Ett jämnt lopp där jag lockas att spela 11 Love No Pain som är en väldigt fin häst i grund och botten. Fuxan stod för en mycket bra insats näst senast då hon trots galopp var tvåa i mål bakom en så fin sort som Alaska Kronos. Senast fick hon ett tungt lopp i dödens mot starka motståndare och det var förklarligt att hon inte orkade sista biten. Läget är givetvis inte jätteroligt, men hon kan gå fort till slut och med lite fart under vägen, tror jag hon kan fälla alla.

5 Body Contact tog två raka på Solvalla tidigare i år och även om raden inte ser helt lajbans ut så är nog formen betydligt bättre än så. Senast satt hon fast med krafter sparade. Den här gången rycker man av skorna och lär ladda framåt. Får hon ledningen är hon hästen att slå.

1 Laleh Pellini är fint stammad, lillasyster till Readly Express. Med två lopp i år tycks hon komma allt mer och efter att ha visat 12,8 sista 800 i spåren i årsdebuten fick hon ge sig till slut i spets senast. Läget är bra även om det inte blir spets nu.

2 J.J. Another Vinn visar fina farter och gick en stark slutrepa senast, med sista 750 ute i fjärdespår. Höll bra med det upplägget och nu är det läge för lite roligare resa. En av många outsiders i loppet där vi också nämner 4 Someone Special Ås som bör vinna snart och 8 Ring of Fire var jättefin i spets näst senast och därefter gick bra efter galopp.

Rank: 11-5-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Love No Pain till oddset 7.25 hos Unibet.

6 Solvalla – Spelstopp 14.10

Spetsstriden:

1 Alhambra Mail lär prova vad som går för att försvara ledningen. 2 Dixie Brick har perfekt läge och kan ta sig förbi. Utifrån kan 7 Misirlou sändas.


Loppanalys:

1 Alhambra Mail trivs verkligen i svenska regin och har blivit lite av en segermaskin. Senast på Åby fick hon fritt sent men formligen exploderade över open stretch för att hinna fram. Intrycket var riktigt vasst. Stoet är inte riktigt synat i startsnabbheten, men får man gissa så lär det nog göras ett allvarligt försök att hålla spets här. Jag är dock inte säker på att det lyckas, men hon är förstås bra nog att vinna ändå.

Däremot tycker jag 2 Dixie Brick är ett roligare spel. Man ska tänka på att hon mötte de bästa i kullen flera gånger i fjol och var väldigt nära att slå Conrads Rödluva i Breeders-semin i höstas för att sedan galoppera i finalen. Dixie Brick kunde ha haft mycket mer pengar på kontot. Senast gjorde hon sin första start för året, hade ett tråkigt läge men avslutade väldigt fint och var nere på 1.10-tider sista 800. Nurmos-hästen lär ha gått framåt rejält till nu. Läget är perfekt så jag antar Jorma ändå provar att komma förbi den invändige konkurrenten. Jag tror det är mycket bra vinstchans.

3 No Limit Queen är också en sådan sort som mött många av de tuffaste i årgångs-loppen, hon var till exempel sexa i Derbystoet. Har gjort tre starter i år, också mot bra motstånd, men ännu inte riktigt visat den rätta skärpan. Nu kan dock formen ha infunnit sig.

4 Digital Class var helvass när hon vann på 11,5a/1640 för tre starter sedan och var med i striden när hon galopperade kort före mål senast. Kan räcka till seger här, liksom 9 Procolate som förvisso är lite missgynnad av läget och 11 D’Laina som levererar starka insatser de dagar humöret är på topp.

Rank: 2-1-3-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Dixie Brick till oddset 3.00 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 14.30

Spetsstriden:

1 Prime Lini lär ta ledningen från innerspåret och ska köras i spets.


Loppanalys:

Stayerlopp som ser öppet ut, men min vinnare är 5 Elmo Ice. Norrmannen har gjort flera starter på svensk mark på sistone och verkligen sett fin ut. För tre starter sedan var han överlägsen på Axevalla och senast, i Gävle, klev han fram i dödens och avgjorde i ett nafs mitt på den sista bortre. Det ska sägas att Elmo Ice står hårt inne på pengarna i loppet, men så fin som fyraåringen sett ut så tror jag det spelar mindre roll. Försöker nog hitta fram tidigt i slagläge för att inte låta de bakomvarande ta sig in i matchen. Jag spelar vinnare.

13 Indy D. kommer med två raka i fin stil och blir antagligen favorit här. Klev på i spåren 900 kvar över den här distansen senast och hade full kontroll till slut. Fint med springspår här och kommer förstås inte vara enkel att ta emot på slutvarvet.

1 Prime Lini har en intressant uppgift, men får anta att plan a är att leda så länge som möjligt härifrån. Valacken kom igång sent och har bara fyra starter (tre segrar) trots att han är sju år och det här blir ett elddop, men hästen har mycket kapacitet för sin startprissumma. Kan absolut leda hela vägen.

8 Kalashnikov återkom efter ett par månaders frånvaro senast men visade storform direkt och vann mycket lätt. En erkänt stark variant som säkert lär finnas med där framme då det ska avgöras. En av många outsiders i loppet och vi tänker också på 6 Estelle Nordique som är urstark och har gjort flera goda insatser, 9 Rally Hans som varit ute i tuffa gäng, 3 Forjane de Segries som senast gjorde en positivt Sverige-debut samt 11 Zizou som visar toppform.

Rank: 5-13-1-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Elmo Ice till oddset 5.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson