Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Solvalla 29 juli: Kan bli kul kväll för Kihlström

Solvalla-kväll där Victory Tillys lopp sticker som den sportsliga höjdpunkten. Conrads Rödluva får ses med en toppchans i detta genrep inför Jubileumspokalen. Örjan Kihlström har haft en stark sommar så här långt och förutom ”Rödluvan” har han det väl förspänt i flera av övriga lopp i kväll. Frågan är hur många segrar det blir? Bästa ”Örjan-spelet” tycker jag är Zenzero Jet som jag tror rundar fältet.

Den här veckan har vi inte möjlighet att ge våra läsare dagliga tips. Vi beklagar det. Nästa tips är till Rättviks omgång på lördag. Tipsen publiceras på fredag eftermiddag.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

3 Solvalla – Spelstopp 19.20

Spetsstriden:

3 Conrads Rödluva är snabb som en katt första biten och det troligaste är att hon frontar här. 2 Lawmaker lär dock vilja prova svara och en 4 Inti Boko på topp är blixtsnabb ut.


Loppanalys:

Victory Tillys lopp och även ett test för Jubileumspokalen, ser 3 Conrads Rödluva som stor favorit och det är inget att diskutera. Stoet visade underkant 1.08 sista 700 i Gävle näst senast, utan att kunna ta sig förbi Racing Mange. Senast blev det mer av en promenad i spets men fuxan såg fortsatt toppfin ut och kommer att bli minst sagt svårslagen i kväll. Det mest sannolika scenariot är att Örjan trycker på gasen och ”Rödluvan” leder runt om. Jag är dock inte helt säker på att hon kommer till spets enkelt, däremot tror jag inte hon förlorar loppet.

4 Inti Boko är i grund och botten en potentiell världsstjärna men det var länge sedan han levererade. Insatsen senast var i vilket fall ett fall framåt även om krafterna tröt till slut. Normalt sett är Inti Boko mycket startsnabb och kan vid laddning ta en längd på favoriten.

8 Forfantone Am tog första årssegern senast då han slog av Campo Bahia. Också det här är en häst med enorm kapacitet, men från det här läget blir det nog en defensivare resa, särskilt när större lopp hägrar framöver. 7 Alone såg maffig ut i comebacken och när han galopperade senast var det inte direkt tomt i mål, är möjlig om det av någon anledning blir stenhårt tempo. 1 Ferrari Sisu, Derbytvåa i fjol, är i bättre form än raden och har ett bra läge.

Rank: 3-4-8-7


Spelförslag:

Står över spel här.

4 Solvalla – Spelstopp 19.43

Spetsstriden:

Tre hästar på start och 3 Borups Tornado vill gärna till ledningen. Provar leda så länge som det går.


Loppanalys:

Jag är inget stort fan av bakspår på tillägg, särskilt över snabba sommarbanor, men får svårt att inte förorda 15 Zenzero Jet som vinnarspel i det här loppet. Han såg formidabel ut senast när han efter en bra bit i tredjespår kastade loss över sista bortre och slutligen vann överlägset. Insatsen förstärktes av att det var första starten på två månader, varför han troligen tagit till sig det loppet ytterligare. Kihlström är också kusken som ge hästen bäst väg fram och jag tror Zenzero Jet rundar fältet igen.

3 Borups Tornado har varit mycket bra i de tre starter hästen gjort i år och verkar vara en riktigt stark och rejäl krabat. Valacken har visat intresse för ledningen i de tidigare starterna och från det här läget talar väl det mesta att man tar täten per omgående. Kan visa sig omöjlig att fånga in.

14 Martin Tooma har också ett tråkläge men kommer från en väldigt bra insats då han domderade från dödens och på rejält vis höll undan i slutstriden efter 12,7 sista 1000. Kan nog tänka sig göra en del av jobbet själv och visar han samma stil som senast är han en tidig vinnarkandidat.

1 Ninja’s Kiss tog två dödenssegrar i vintras och var klart positivt efter lång frånvaro senast. Fram med det loppet och från ett trevligt läge får man en bra resa här. Loppets stora outsider.

Andra bud är 10 Voila’Buio som gjort två starter i Sverige och som gick en fin spurt i samma lopp som Martin Tooma vann senast. 12 Souvenir d’Inverne håller absolut toppform och kan avsluta fint om ett lopp på rulle. 9 Nyhet har stor kapacitet, gör årsdebut och första för Bergh i kväll; lär behöva loppet.

Rank: 15-3-14-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 15 Zenzero Jet till oddset 3.00 hos Unibet.

5 Solvalla – Spelstopp 20.05

Spetsstriden:

Om loppet innehåller några startspjut så har de i varje fall inte visat det ännu. Mycket troligt att 2 Brambling tar sig till, alternativt släppts till, ledning.


Loppanalys:

Sommarfavoriten lär se 2 Brambling som stor favorit och det känns givet, det här är hästen med störst kapacitet i fältet. Något som han visade senast på Solvalla då han tog sig fram mot dödens och avgjorde hur lätt som helst med krafter kvar i mål. Brambling har öppnat helt okej tidigare och som stor favorit här talar allt för att han tar ledningen och då är ”risken” stor att han får bestämma i ledningen. Det är toppchans, men samtidigt kanske han blir oförskylt stor favorit.

Så om man ändå vill ha ett spel och då gå emot favoriten, är 7 Jeppas Unplugged ett roligt alternativ. Han har härdats i hårda gäng hela tiden och mer meriterad än motståndet. Senast var han ut i finalen av E3; styrde då på först i tredjespår redan 850 kvar och att han inte orkade till slut var kanske inte så mycket att säga om. Har Brambling en dålig dag tror jag absolut att han kan slå till.

4 Cup of Tea höll ordning på grejorna senast och visade då också kapaciteten. Vann efter 1.11/800 och har gett prov på en vass speed. Letar sig mot vinnarhålet nu? 5 Västerbo Cobber har också varit ute i starka sällskap och är också tänkbar vid favoritfall.

Rank: 2-7-4-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Jeppas Unplugged till oddset 7.75 hos Unibet.

6 Solvalla – Spelstopp 20.26

Spetsstriden:

Svårt att säga exakt hur snabb 4 Keira de Veluwe är från början, men det är knappast en skräll om hon spetsar. Annars har 6 Kirsi Boko gått iväg snabbt i volt tidigare och ska kanske gälla som knapp spetsfavorit trots allt.


Loppanalys:

Ett lopp där två mycket fint stammade treåriga ston står i fokus. 4 Keira de Veluwe är syster till gamle stjärnan Brad de Veluwe och har hittills i karriären visat att hon ärvt de goda anlagen. Hon kommer med två raka där hon näst senast avgjorde på kraftfullt vis från dödens och senast gick 12,5 sista 700 i attacken för att vinna lätt igen. En för klassen mycket kapabel travare som blir svår att slå.

Det ser ut som om Keira de Veluwe blir ganska så tung favorit och jag tror inte 6 Kirsi Boko är så värst mycket sämre faktiskt. Hon är för övrigt syrra till Amaru Boko och Inti Boko (som ju startar i lopp 3). Hon har skött sig fint i de två senaste; helt ohotad från spets på Bergsåker och pressade från dödens utan att komma förbi favoriten i Visby senast. Öppnade snabbt från spår två i volt näst senast och är det så att hon kanske är snabbast ut och tar ledningen nu, är hon verkligen inte lätt att slå.

Förutsatt att inte båda nämnda gör bort sig blir det svårt för en tredje häst att vinna. Men ur Stefan Melanders kvartett känns 9 Riptide Bay klart mest intressant; hon höll starkt senast och kommer att vinna snart. 2 Harvard Student visade prov på fin uppfattning vid säker seger senast.

Rank: 4-6-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Kirsi Boko till fina oddset 12.75 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.46

Spetsstriden:

1 Grace Lane är kanske snabbast men körs knappast i ledningen. 3 Short Circuit är tänkbar vid en bra start, men troligast är att 4 Air Space laddas iväg och tar taktpinnen.


Loppanalys:

Ett ganska så skralt race överlag där 4 Air Space troligen spelas till favorit. Och det kan nog vara rätt; hästen har förvisso ingen seger ännu men har gjort ett par goda insatser, särskilt näst senast när han pressade i dödens och höll mycket bra. Har inte visat någon stor startsnabbhet ännu men i ett lopp där kanske inte så många är intresserade från start talar en hel del för att Kihlström kan rafsa åt sig ledningen. Då är nog mycket vunnet över kort distans.

Sedan vet jag inte om jag vill spela Air Space som trolig favorit för den sakens skulle för jag undrar om inte fältets bästa häst hittas i 12 One Kind of Art. Fyraåringen var ute mot tuffa kamrater i fjol och när han senast gjorde debut för Nurmos var han helt överlägsen. Det såg nästan utan som han var ute på en joggingtur i ett, låt vara, billigt sällskap. Visst, spår tolv på korta häcken är inte roligt, men med det senaste loppet innanför västen lär han höjt sig ytterligare ett snäpp, så visst kan han gå runt det här gänget.

9 Nydalens Finity ser formstark ut; tog två raka segrar på bra sätt före han senast var fyra men gick då en mer än godkänd spurt från kön bakom en överlägsen vinnare. Hittar man rätt väg från bakspåret kan det räcka.

3 Short Circuit visar också bra takter; vann efter förmånlig resa näst senast och visade 13,5 sista 1000 senast med en bra bit av sista varvet ute i spåren. En sådan insats duger långt här, särskilt från ett bra utgångsläge.

Rank: 12-4-9-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 One Kind of Art till oddset 3.00 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.06

Spetsstriden:

Kan bli svårt för 1 Vine Vision att försvara sitt innerspår då 2 Nisse Sånna och 3 Hennig Lixarve är väldigt snabba och lär göra upp om täten. 4 Rally Hans är hygglig ut och är tänkbar att få överta.


Loppanalys:

Ett klurigt lopp där jag tycker 4 Rally Hans har en spännande uppgift. Fyraåringen har varit ute mot väldigt tuffa kullkamrater under säsongen och motståndet nu är betydligt överkomligare. Senast fick han en väl tuff resa, pressande i dödens och är ursäktad för att han inte orkade till slut. Läget i dag är bra, då hästen är ganska så snabb ut och jag tror inte alls det är omöjligt att kusken kan köra sig till ledningen tidigt. Då är det en mycket bra chans, men Rally Hans räknas från alla lägen.

10 Man of Steel har hög grundkapacitet men har varit skadedrabbad och nu är det ett tag sedan som det blev seger. Valacken har dock fått tre lopp i kroppen nu och visade i en pigg avslutning senast att formen är nära zenit. Läget behöver inte vara så dumt över den långa distansen och han kan fälla alla i avslutningen.

9 Milord gick en mycket bra avslutning senast och visade 1.13 sista varvet utan att hinna fram till ledaren. Trivs fint över den dryga distansen och ser ut att hamna bra på det direkt från det här spåret. Måste räknas tidigt.

1 Vine Vision såg jättefin ut senast i andra starten efter ett kortare uppehåll; gick en mycket rejäl avslutning då för att bli slagen kort före mål utvändigt. Formen är det rakt inget fel på däremot kan läget ställa till det då jag knappast tror man kan försvara spets. Med minsta klaff är sexåringen med på målfotot.

2 Nisse Sånna ska också vara med i segerdiskussionen, han diggar den långa distansen och är mycket kvick ut. Det kan bli så att man provar hela vägen. 3 Hennig Lixarve öppnar också mycket fort och är en kandidat för spets, alternativt vinnarhålet vilket inte behöver minska chanserna.

Rank: 4-10-9-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Rally Hans till oddset 5.00 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

2 Mission Beach är kvick ut, liksom 3 Digital Literacy men 6 Zolid Wise As är ännu snabbare och tar troligen ledningen, förutsatt att Paal vill ladda förstås. Ett annat scenario kan vara att släppa och då är väl 3 Digital Literacy först framme?


Loppanalys:

3 Digital Literacy har jag bra känsla för här. Hon har mött de bästa stona i årgången på sistone och gjort det bra, det känns som om hästen utvecklas allt fortare. Efter en riktigt fin avslutning i kvalet till Stochampionatet satt hon fastlåst i finalen men fullföljde på ett fullt godkänt vis. I kväll är det förstås mycket lättare emot och jag bygger mitt tips på att jag tror att Skoglund kan hitta till spets med Digital Literacy här; antingen av egen maskin eller att man blir släppt dit i första kurvan. Stämmer det får motståndarna en tuff nöt att knäcka.

10 Marble Arch är såklart en svår konkurrent och hon blir sannolikt klar favorit här. Var senast också ut i Stochampionats-försöken men slungade sig i galopp direkt och fick inte chansen. Mycket rejäl i de tre raka segrarna före det och det här känns också som en häst som kan bli riktigt bra framöver. Är inte rädd för att göra mycket jobb själv och hon kan visa sig helt enkelt bäst i loppet.

6 Zolid Wise As var kanon för två starter sedan då hon gasade till spets och vann på en låg 1.12-tid. Efter det släppte hon ledningen och blev fast med rubbet. Märren är väldigt snabb ut och laddas det för fullt tror jag hon spetsar. Över kort distans hade det varit toppchans, men nu är jag inte säker på att Wim Paal väljer en fullt lika offensiv taktik. Räknas oavsett tidigt.

5 Dearest kommer allt mer och insatsen senast var mycket positiv. Attackerade 800 från mål då och avgjorde väldigt lätt med krafter kvar i Rättvik. Det ska sägas att motståndet nog var enklare då än nu, men det här är en bra sort i grunden som måste ses med segerchans igen. Plus att Örjan vinner med det mesta.

12 Mellby Hope är bland de bästa i loppet sett till kapacitet och kan för all del vinna det här med tempo på loppet, men läget är väldigt tråkigt. 9 Ester Rich kommer från två raka men möter ett annat gäng nu, ska ändå ses som en outsider. 2 Mission Beach är startkvick och kan inte räknas bort helt från det här perfekta läget.

Rank: 3-10-6-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Digital Literacy till oddset 7.75 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.46

Spetsstriden:

Sedan Mega Star strukits ser det bra ut för 4 Tengil Face att nå till ledningen. Kan i så fall utmanas av 6 Atik D.L. om man väljer ett offensivt upplägg.


Loppanalys:

Jag tycker att 9 Hobby de l’Iton är det givna spelet här, i synnerhet som han kanske inte ens blir favorit i loppet. Det handlar om en mycket bra travare för den här klassen som nästan alltid levererar rejäla prestationer. Senast i Kalmar fick han göra grovjobbet i dödens och höll mycket bra även om han inte kunde plocka ned ledaren. Skulle ha startat i Årjäng efter det men fick stå över, vilket förstås är ett litet minus, men hästen har tränat på ordentligt och ska vara i bra form direkt. Jag tror Hobby avgör till slut.

4 Tengil Face hade varit struken inför senaste startern och särskilt med tanke på det svarade han för en väldigt bra insats då han gick bra in till mål. Borde ha lyft formen ytterligare med det loppet och från det här läget är han favorit på ledningen. Stark sort som i så fall inte blir lätt att ta ned.

6 Atik D.L. är en fyraåring med mycket kapacitet som räknas tidigt här. Senast blev hästen fast med gott om krafter kvar invändigt och hade visat bra form före det. En tuffing som kan tänkas köras framåt direkt här och skulle det bli ledningen ändras scenariot. Atik D.L. är bra nog att vinna också från dödens.

2 Ti Punch Broline vinner inte ofta men man får tänka på att hon mötte några av de allra bästa stona i senaste starterna och gjort det fullt okej. Läget är perfekt och Örjan kommer säkert ge henne en trevlig resa härifrån. Ska verkligen inte glömmas.

1 Waikki Silvio har ett lopp i kroppen, spännande läge och Goop. Det är faktorer som gör honom till en outsider i kväll. Skrälletarna kollar på 12 That’s Art som gick 1.10 sista 800 efter vila senast samt 7 Duke of Mearas som sällan vinnare men återkom väldigt starkt efter galopp senast.

Rank: 9-4-6-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Hobby de l’Iton till oddset 6.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson