Just nu:
15.17 Jägersro 16 januari: Gareth Boko är dagens bästa spetsvinnare!
15.15 Umåker 15 januari: Rurik Kjötar gillar min skrällidé
15.05 Franska toppkuskar ställer in – efter positivt covid-test
13.53 Nominerat till Hästgalan
11.17 Lunch-draget Romme: Har jag glömt att ringa någon…
09.19 Svensk Travsport skapar ny modell för uppfödarpremier
08.28 Skada för Urlo dei Venti – karriären sannolikt över
15.38 Åby 14 januari: Dansk idé i avslutningen
14.46 Golden Bridge efter vass spurt i Cagnes-sur-Mer
13.27 Inför: Prix de Belgique

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Härlig spelkväll i onsdags där det blev sköna träffar på tre vinnare. Eros Zola svarade för en fantastisk insats då han bara mosade på i dödens och vann på topptid, och han följde upp det grymma intrycket i starten före.

M.T.Perette var en mycket bra spetsvinnare i Oaksrevanschen för hon var bara bäst för dagen.

Sedan lyckades jag sätta en 12.50-oddsare vilket är riktigt kul, då man även som skrällspelare kan vara med på lite mindre insats. Global Unspoked vann på ungefär det vis jag hade tänkt mig - komma farande längst ut i banan när de där framme kört färdigt!

Nu är det högklassiga lopp på Solvalla, kanske för bra betrodda i några fall men jag har ett spel i varje av de sju loppen och det bästa sparas till sist!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Solvalla – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

3 Mellby Free är mycket snabb vissa dagar, och det borde räcka för att komma till ledningen. 6 Dear Friend tog sig förbi senast, men då körde inte Björn mot den då han skulle få överta. Nu tror jag han trycker av och hellre har 1 I Love Paris i rygg än Dear Friend.


Loppanalys:

Jämna odds i stoeliten där fyra hästar står i 3.75-5.75 hos Unibet. 3 Mellby Free är en av två med lägst odds, och hon har en bra uppgift då jag tror på spets och hon körs där. Björn körde coolt i Sto-SM och släppte spets men hästen snubblade till då hon skulle växla tempo. Senast var det lugn start och gled till spets, men jag anar att Björn överskattade Racing Brodde i dödens och drog på så den slocknade och släppte loss Dear Friend som speedade förbi. Nu är det 500 meter kortare lopp vilket är fördel och hon kan spetsa hem loppet. Dock dunkel form på Goops hästar som verkligen är tveksamma för dagen.

Min vinnare är ändå 2 Hevin Boko som är riktigt bra varje gång. Nu verkar det bli goggles-huvudlag och det är mycket intressant och jag tror vi kommer få se en toppinsats. Hon kan vara hårdast oavsett position och jag spelar henne. Nu är det jämna odds med Mellby Free, men det får duga.

4 Wild Love är en ruggig merca som Bengt leker med och han gör det otroligt bra som har henne i fint skick året runt. Hon spurtade starkt i Sto-SM och gick runt 087800 mot eliten senast där Cyber Lane vann och då hade Wild Love spår 12 från start. Nu enbart ston med, men hon har haft väldigt tufft på Solvalla. Utan seger där efter sju försök och det är svårt att resa bra med henne.

5 Tessy d’Ete är i mycket bra form nu och hon gick vasst senast i den våldsamma avslutningen men det gick såklart inte att plocka in på de snabbare framför.

9 Racing Brodde var blekare senast, men nu slipper hon säkert göra allt jobb i dödens och då kan hon avgöra. Hon är otroligt bra då hon har sina dagar. 17 ggr är ändå för högt då hon var 4.84-oddsare senast hon mötte exakt dessa.

Rank: 2-3-4-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Hevin Boko till oddset 3.75 hos Unibet.

6 Solvalla – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

1 Global Agreement har varit jäkla startsnabb de senaste starterna. Innerspår är inte lika lätt att snabbstarta med, men hästen har spetsat med spår 1 och 2.


Loppanalys:

1 Global Agreement var sjukt bra i försöket i Gävle där han flög till ledningen och bara dundrade undan helt överlägset på 11,8 full väg – detta alltså i Klass II! Det var en galen insats och efter det vann han enkelt från lendingen igen. Då såg han intew lika bra ut, hängde lite töm och då de hänger töm på innerspår i ledningen är det ofta värre än då de gör det i spåren. Peter var inte helt nöjd då, men har trimmat till denna final och då han fick bra läge och tidigare visat stor startsnabbhet så är det självklart att han blir svårslagen. Nu vill jag ändå inte spela, gillar inte att de hänger töm och det har varit en del strul tidigare med denne efter att ha inledde med två raka som treåring.

Bakom är det mycket öppet men jag spelar 4 Amorcer Levallo som åkte på förlust senast, men ändå var bra igen då han tuggade i tredjespår sist 100 metrarna och var tvåa på V7. Nu är det bättre spår och det är bra inställning i hästen. Skulle favoriten komma bort tror jag det är vettig chans och till 10 ggr kan jag chansspela.

3 Global Above All har ungefär samma chans kan jag tycka, och 25% lägre odds gjorde att jag valde bort den. Det är annars mycket spännande om det nu blir första barfota runt om på Love You-häst. Anders Eriksson är ny proffstränare och det är väl ingen vild gissning att han trimmat rejält för en V75-final!

7 Leave Your Sox On hamnade åt råttorna då han mötte favoriten och denne sprang 11 full väg. Gick ett mycket starkt lopp efter strul med positioner och kan skrälla med klaff – men det är vingelrisk.

Rank: 1-4-3-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Amorcer Levallo till oddset 10.00 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Cargo Door är väldigt startsnabb, men körs i rygg i final måste jag tro. 3 Farlander Am är rätt snabb då han trycks av (kolla starterna på V75 i somras!) men jag tror att 4 Cab Lane är ledaren i första sväng.


Loppanalys:

4 Cab Lane är favorit, och den har alltid varit snackhäst och ledde Kriteriet länge medn var inte fräsch som treåring då han kom dit obesegrad efter fem starter. Nu är han tillbaka efter många sorger och spurtade till vinst i försöket trots att han satt i sjuttonde ytter (typ). Vann pliktskyldigt i spets senast i rent taktiklopp. Står till för ledningen igen och Björn Goop på den här är ruggiga grejer helt enkelt och det är ju h’sten att slå.

3 Farlander Am var snabb ut i somras, men kanske sa det inte så mycket då de andra inte var så blixtrande första biten. Han har inte varit nära ledningen på sistone, men jisses vad bra han varit och jag kan köpa att han inte ens varit tom i mål. Det måste ju ta stopp till slut, men klart han räknas och Steffe på nytt är ju inget minus. Lillchans finns att svara favoriten.

Min vinnare är ändå 8 Born Unicorn och det bara på läget! Nej då, men han är jäkligt bra den här och jag tror att han är på väg rakt upp i klasserna hos Redén. Inledde lovande hos Tarzan och slog Lucifer Lane regelrätt som treåring. Han vann försöket i andra för Daniel och var mycket bra då han gjorde jobbet och vägrade släppa förbi sig Indra’s Secret. Senast var ”Munken” sådär intresserad kan vi väl konstatera. Cab Lane fick hållas i spets och Örjan drog aldrig huvan på Born Unicorn men avslutningen var strålande! Nu kanske man kan dra i lite snören, och jag har lite feeling att det kan bli norskt huvudlag (gått med öppet). Många startsnabba hästar innanför gör att Örjan ska kunna slinka ner i andraspår och jag tror han kan vara starkast till fint odds! Fortfarande över 7 ggr är oväntat, jag tycker han är aktuell en bra bit ner.

1 Cargo Door har fin form och var bra senast och då han bör få ledarryggen ska han räknas som skrällbud.

Rank: 4-8-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Born Unicorn till oddset 7.25 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

1 Make More Cider håller ut de närmast som känns ganska lika ur volten. Släpper till 4 Chicharita.


Loppanalys:

4 Chicharita var grymt fin senast då man satte på goggles-huvudlag och från ledningen dunkade hon undan med 10 sista 800 utan att se minsta pressad ut. Hon är obesegrad felfri efter tio starter och har alltså segrar 7/10 starter. Skulle hon vara lika bra nu och komma till ledningen så slår de henne knappast, men spår fyra är det trots allt även om det bara är fyra på volten. Helt säker på benen ser hon inte ut att vara, och det är liten brasklapp om man jämför med autolopp. Jag räknar med att Jorma kör till ledningen om hon trampar rätt och hon kan som sagt kuta 10 ett varv.

Nu är det spel vi håller på med, och 1.95 på favoriten känns sådär. Jag spelar 11 Activated som är tillbaka i slag efter en trög period. Hon avgjorde väldigt enkelt mot så bra häst som Tessy d’Ete i Örebro och senast var det hopplöst att sitta långt bak då de sprang överljudsfart sista 400 i täten Dear Friend och Mellby Free. Jag hade 08/800 på Activated! Hon gynnas av att bara elva hästar är med i denna final och kan sitta ganska nära favoriten även om denne trampar till spets. Jag tror det finns chans att hon är hårdare sista 700 och spelar!

Jag var nära att spela plats på 1 Make More Cider som är sunt, kanske till och med mycket sunt. Hon har ingen vidare inställning men är bra på att följa och här borde hon hålla ut dem och släppa till favoriten. Bra chans att vara trea även om de två tidigare nämnda skulle svara för topplopp. Nu är oddset sänkt i omgångar, så då fick det vara.

Rank: 4-11-1-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Activated till oddset 4.15 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Dom Perignon är väldigt startsnabb och tar spets för att svara de närmast och släppa till 8 Seismic Wave ur första kurvan.


Loppanalys:

8 Seismic Wave är oerhört bra, han sprang världsrekord som treåring på The Red Mile där han sprang galna 08,5 över kort distans. Han kom till Sverige och inledde i låg klass men han är nu på väg att hamna där han här hemma – i eliten. Han har svarat för flera uppvisningar och intrycket i genrepet till Jubileumspokalen var bland det bästa jag sett helt okörd. Han var inte fräsch sedan då det gällde en miljon i Jubileumspokalen men har studsat tillbaka bra mot mer lämpligt gäng. Varit helt överlägsen i klassen vid två raka segrar och spåret nu gör inget anser jag. Hästen är riktigt startsnabb om man skickar, och här tar Örjan iväg lagom och övertar efter 400-500 meter som senast och sedan är det schlutt.

1 Dom Perignon blir mitt spel, och då snackar vi plats. Han har inte kommit upp i nivå än och det har bara blivit tre starter i höst. Han var klen senast då han inte orkade fullfölja från ledarryggen och såg trist ut. Det hade varit strul före det, blött och karledsproblem och grejer vilket är sådär. Nu är det bättre, torrare och han har gått bra jobb och intressant är barfota runt om är anmält för första gången på evigheter. Som jag läser loppet får han ledarryggen och är kul att jobba med bakom en grymt bra ledare. Ingen kommer sätta upp farten och han ska åka med som tvåa!

10 Vagabond Bi var sjukt bra då han rusade hem det i försöket näst senast, det var en insats man sällan ser. Att rusa på i flera längders ledningen hela loppet och ändå vinna enkelt i silver ser man inte så ofta. Var bra senast med, men inte lika bra och han slår inte favoriten utvändigt och får stå tillbaka.

Rank: 8-10-1-2


Spelförslag:

Jag spelar plats på 1 Dom Perignon till oddset 2.50 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

4 Cyber Lane är solklar spetsfavorit efter strykningen invändigt.


Loppanalys:

4 Cyber Lane fick en enklare uppgift då man tog bort From the Mine (kolik som det verkar reda upp sig med efter lite kritiskt läge. Jag hoppas på god bättring). Cyber Lane visade knallform under hösten, bara forsade undan på Färjestad, spurtade bra i SM och svarade allt i Müllers över 2640 meter. Han var inte lika bra i Danmark senast även om han fick gå i spåren och kanske är det inte samma knallform längre? Jag har ju dämt ut hästen tidigare då han vikit sig mot bra hästar, men att ta emot Very Kronos var starkt gjort vid segern i Müllers. Klart han har bra chans att spetsa hem detta, men jag kommer nog aldrig spela den hästen som 2-oddsare i guld.

9 Very Kronos var sjukt bra i SM då han matade på i högt tempo och svarade Milliondollarrhyme som kom på open stretch. Vann på kanontid gjorde Very Kronos. Det såg ut som att han hade slag på Cyber Lane i Müllers, men tappade en längd runt sista sväng och kunde aldrig hämta hem det. Han var fin senast då han vann i guld men det var ett konstigt lopp där inget hände. Han kan vara hårdare än favoriten, men jag vet inte riktigt. Tänkbar att spela då oddsen borde vara jämnare.

10 Hachiko de Veluwe spelar jag istället för den tror jag kommer vara riktigt bra. Han har bara missat att vara bland de tre en gång och har segrat i 11/15 starter. Senast fick han dödens (igen) såg slagen ut med stred som en tiger och blev tvåa. Jag hörde nåt efter det om punktering, vilket inte bekräftats – men ingen rök utan eld! Nu blir lätt lättare skor och han ska slippa göra allt jobb på egen hand och kan mata ner dem till 10 ggr såsen!

5 Zarenne Fas valde jag bort, han ser väldigt formstark ut. Fastnade med rubbet sparat senast och vinner det med lucka och före det städade han av guldhästar med 20 meter. Får han ett hänglopp så blir han svår att stå emot.

Rank: 4-9-10-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Hachiko de Veluwe till oddset 10.50 hos Unibet.

  • 10 Hachiko de Veluwe, vinnare

11 Solvalla – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

3 Royce Rolls är spetsfavorit, även om Bergh kommer sätta på helstängt på 1 Mellby Granat och ladda vad som går.


Loppanalys:

9 Västerbo Pokerface tycker jag är dagens bästa vinnare för den här har jag fått feeling för under veckan! Han var grym då han mosade Mellby Granat i Skellefteå och Bjrön körde som det var klart hela vägen – vilket det var! Sedan svarade han allt i långloppet i Örebro och vann på fin vid. Senast förlorade han oväntat, men kanske var han inte trimmad nog och hann inte med då Young King veks ut. Han såg mycket fräsch och fin ut! Nu blir det täta starter vilket jag tror höjer formen rejält och dessutom mycket spännande med rycktussar då han sprungit och sovit med fast huva. Kan även bli goggles-huvudlag för första gången. Hade det varit Björn Goop i vagnen skulle jag pantat bilen och spelat men jag tror nog att Jorma löser det med!

Loppet är mycket jämnt och 9/12 har segerchans tycker jag, tror inte att 2-8-11 vinner.

3 Royce Rolls borde leda länge, men jag är inte säker på att det är en finalvinnare.

5 Dwayne Zet är kapabel och kanske lossnar det för honom nu? Gick undan i spets senast i försöket och han kan ännu mer. Typisk häst som borde vara klart bra i en final.

7 Algot Zonett gillar jag och blir det barfota på honom är han är ett kul skrällbud. Det har blivit galopp båda gångerna utan skor, men han är bättre nu.

Bergh ligger lågt med 12 Speedy Tilly, det köper jag då den inte såg fräsch ut senast och borde inte vara i toppform och dessutom spår 12. Helstängt på 1 Mellby Granat är hett, säkert snabbare då och sitter bra till men ska ändå få svårt att spetsa.

Rank: 9-5-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Västerbo Pokerface till oddset 3.75 hos Unibet.

  • 9 Västerbo Pokerface, vinnare

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Jägersro 16 januari: Gareth Boko är dagens bästa spetsvinnare!

Travtips
fredag 15.17, 15 januari
Bra spelkväll i onsdags där det blev träff på tre fina spetsvinnare. Ethoca var den med högst odds och det var en fin 6-oddsare som hann förbi favoriten helt enligt plan och spårade hem loppet. Alpha Scarlet R.R. levererade enligt plan som min bästa vin...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.15, 15 januari

Umåker 15 januari: Rurik Kjötar gillar min skrällidé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.17, 15 januari

Lunch-draget Romme: Har jag glömt att ringa någon…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 14 januari

Åby 14 januari: Dansk idé i avslutningen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 14.32, 13 januari

Bjerke/Solvalla 13 januari: Alpha är först även till slut!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.37, 12 januari

Eskilstuna 12 januari: Djuse-bröderna de äldre – också segersugna

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:02, 13 januari 2021

Var har alla fina unghästar tagit vägen?

STRÄNGNÄS: Äntligen vinter här i Mälardalen. Ordentligt kallt. Det kommer göra gott för att ta död på ett gäng tråkiga parasiter i jordskorpan. Tyvärr enbart skarsnö. Hästar tycker inte om den typen av snö. Inte för andra djur i vår skog heller för den del...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson