Solvalla 27 mars: Reijos blänkare visar musklerna direkt!

Flera fina vinnare fick vi se i onsdags, men tyvärr underpresterade Zacapa U.S. rejält och kan knappast ha varit frisk. Slagen 600 kvar från spets var sådär...

Angående nedflyttningen av Opalis kändes den lite tuff, men ändå inte så tagen ur luften som jag sett flera reagera över att det var. Opalis bryter tydligt ut och sitter ihop sista 50-75 i "gafflarna" med Iceland Falls. Kanske bryter denne ner lite, men den ser ut att vara på väg förbi då de kr ihop. Jag läste att Tomas Pettersson som körde Opalis inte tycker det var helsnett att ändra, och då brukar det vara helrätt då kusken som är inblandad anser så...

Grymt läcker var Arquana As som var "klar" i första för Nurmos, bara vräkte sig runt dem sista 700 trots lite stopp runt sista sväng och detta på vass 11-tid!

Nu är det Solvalla och högklassiga lopp och jag har bra feeling för flera speldrag som inte är favorit!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Solvalla – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

5 Pere Ubu är klart snabbast bland mindre snabba hästar och han ska vara loppets ledare. 7 Timo Lane kan öppna rätt bra och skulle Bergh kasta på skygglappar är han nog tidigt framme utvändigt – svarar Peter då?


Loppanalys:

Öppet lopp där jag har ett drag i 7 Timo Lane som ser ut att vara riktigt på väg att släppa till hos Robban. Efter en småjobbig vinter där han inte trivts på brodd och tunga träningsbanor så var han väldigt fin då Robert tog av skorna och hade lekstuga från dödens. Var bra utan att vara lika fin senast då han sprang på Maestro Crowe och han kan bättre även om det var bra på klockan i loppet. Nu har man vässat till det i jobben och jag tror han kan visa sig bara vara bäst i detta öppna lopp!

3 Joseph Boko är betrodd och jag har respekt för Markku Nieminen, men han ska ha hästen med sig också. Vann på skalle i försöket då han såg seg och slagen ut i sista sväng och det är grym inställning i denna. Har väl inte sett jättebra ut i Finland i tre starter efter det och även om han gynnas av sommarskor så kan jag inte säga att jag tror på honom.

9 Tullibardine Boe satt fast bakom Joseph Boko i försöket och vinner det med minsta lilla klaff. Hon är riktigt bra och kan mycket väl vinna om hon har lite glid under vägen. Vettigt startspår för häst som inte öppnade något med bra spår och sitter i andraspår direkt. Hon är riktigt fartfylld och absolut tänkbart segerbud.

5 Pere Ubu är tidig, jag håller honom som att ha näst högst segerchans. Han var mycket bra i spets näst senast då han bara fick stryk av open-häst i 11 Awesome Kronos. I lördags var han bara usel, och klart det oroar men nu blir det samma utrustning som näst senast med maxat och han kommer sitta i ledningen och vara högaktuell.

2 Leon Zon kan vinna och det blir andra gången med jänkarvagn.

Rank: 7-5-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Timo Lane till oddset 5.15 hos Unibet.

6 Solvalla – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Jag tror att 5 Manny Muscle körs till ledningen men det är risk att 2 Hector Sisu tar emot även om jag inte är säker på att man verkligen håller fast vid det. 6 No Doubt är snabb och laddas.


Loppanalys:

5 Manny Muscle är en läcker travare som bara gjorde ett dåligt lopp som treåring då han var sjuk i halsen i Kriteriet. Var mycket bra i Breeders-finalen senaste starten då han sköt till vasst sista 100 då han kom loss och var tvåa bakom Mister Herkules utan att hinna gå tom. Vintertränat efter det och jag räknar kallt med att Reijo Liljendahl vässat rejält inför årsdebut i ett Margareta-lopp. Han har inte visat någon extrem startsnabbhet men ska kunna öppna bättre och finns chans att köra till ledningen och han har bra chans att vinna detta.

2 Hector Sisu sprang även han in över en miljon som treåring och han var bland de 12 bästa i kullen i varje fall. Galopperade i BC-finalen senast och har även han vintertränat och säkert bra direkt. Jag har lite svårt att säga vad jag tror om hästen men har ingen bra feeling för seger.

Bäst tror jag faktiskt att 8 Sidney Celeber är för det är en riktig Merca! Han slår ur underläge och fick spår 8 och då kanske inte Örjan deltar, alltid finns den risken med dessa spår. Men hästen är ruggigt bra vilket han visade näst senast i Kriterierevanschen då han bara var bäst i bra gäng. Travade inte perfekt i årsdebuten senast, men kanske går att fixa något med balansen och jag varnar kraftigt för hästen som skräll.

9 Mr Mah Can var riktigt fin senast då han hade lekstuga i spets. Nu ska han få mer snällt lopp mot tuffa hästar, men det finns mycket i den här och efter kastrering verkar det lossnat.

Rank: 5-8-2-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Manny Muscle till oddset 2.85 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

4 Zeolit var mycket rask för tränaren innan det blev galopp och med Erik och racergrejer bör spetschansen vara bra. 5 Mandela Zon är snabb och den som utmanar, för att 6 Lucky Truc ska ta sig förbi båda av egen kraft tror jag inte.


Loppanalys:

Kul spellopp där jag lirat 4 Zeolit inte bara för det vore kul för ”Jarran” att vinna en V75-final med sin fina häst utan för att det helt enkelt ska vara bra chans. Hästen har visat massor av kapacitet och repan han går näst senast i 10-fart sista 700 skojar man inte bort. Han var klen senast, men en gång är ingen gång och nu är det anmält barfota runt om och jänkarvagn för första gången och med Erik Adielsson upp ska spetschansen vara bra.

5 Mandela Zon har jag jagat och han är riktigt bra, men får tyvärr ingen hjälp av kusken. Senast var det ändå konstigt att han fick svar av en 56-oddsare och från ledningen hade det inte blivit hårt i mål tror jag. Nu är det troligen första jänkarvagn men då jag pluggat spets tror jag inte han tar en längd på Zeolit om denne travar och då blir det säkert fel för Janne Korpi – igen.

6 Lucky Truc är bra, men jag tycker inte han är lika bra som många andra som hyllar rejält. Gick bra repa senast men var chanslös att utmana ledande Cassius Ima. Skulle jag ha fel i spetstankarna och Johan forcerar förbi så vinner han nog.

10 Condior då? Nja säger jag på den då han tappade travet senast och vann på skalle då han kunde släppas av lite sista biten. Bakspår är minus och den jobbar jag bort för jag tror han fick för mycket några starter.

Rank: 4-5-6-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Zeolit till oddset 4.75 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

1 Georgia Am ser jag som rätt klar spetsfavorit med säkra Ohlsson, och jag tror inte att 6 Bearicecream är snabb nog att ta sig förbi.


Loppanalys:

Öppet stolopp där 15 Ultra Bright är betrodd och hon var fin senast då hon kunde runda dem med liknande förutsättningar, men hon hade lite tur med ryggarna och högt tempo. Skulle det klaffa lika bra här är hon hård till slut med de knappa fem millar hon har på sig. Men det brukar vara tufft med dessa lägen i jämnare finallopp.

1 Georgia Am är under kraftig utveckling och senast blev det nog lite för tuffa första 500 och hon kunde sedan inte svara en mycket snabb Joyful Trix. Hon är min klara spetsfavorit och det kan säkert bli lugnare första 300-400 och hon kan hålla undan. Men det blir allt tuffare proppar för henne ska sägas.

2 Teton Sweet Lindy är riktigt bra vilket hon fått visa i nya regin hos Svedberg. Var mycket tapper näst senast i dödens och kunde avgöra säkert utan att det var stor marginal. Läget är okej även om hon inte kan ta ledningen av Georgia Am men hon kan slå dessa lite oavsett löpning och hon är intressant.

Loppets stora rysare är 13 Call Me Brodda som gått riktigt bra och senast var hon bra fyra i tuffare gäng mot killarna. Nu ska det bli barfota runt om för första gången på länge och läget är lite spännande på startsnabb häst.

7 Havana Boko var ute på en knepig bana senast och klarade inte det i comebacken. Var bra vid seger före i försöket och kan säkert vara bättre nu.

Rank: 2-1-13-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Teton Sweet Lindy till oddset 5.75 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Ubiquarian Face ska gå med blinkershuvudlag nu (vilket kommer bli lördagens stora snackis då det ska tjatas sönder i fem timmars sändning…) och kan hålla ut 2 Mr Clayton J.F. sida-sida och denne vill bara ha rygg.


Loppanalys:

Ganska jämnt lopp där det kommer bli ett jäkla surr om 1 Ubiquarian Face som ska gå med blinkers-huvudlag och det kan göra att han håller ut dem och från ledningen vinner han säkert loppet. Gick med det huvudlaget en gång förra året vad jag fått fram och var bra med utan att laddas där Västerbo Lexington spetsade med spår 1. Hästen har bara gått i spets en gång och var då överlägsen i kriteriekval. Ändå är det lurigt med innerspår på en häst av denna sort som inte är så våldsamt kvick i steget och det kan bli strul. Alla verkar vilja gissa på att han spetsar, men jag går emot.

jag har feeling för att 5 Global Undecided kommer vara bra nu. Han har startats mot formen efter att han ändrat träningsupplägg och gått bra lopp på sistone. Fick jaga ledande Hazard Boko näst senast som ju är guldhäst och gjorde det bra. Nu blir det barfota runt om vilket jag tror kan vara ruskigt bra grej på bra bana för humöret med denna speciella häst. Claes Sjöström har fått bra snurr på hästarna åt Nurmos och jag tror han städar av dem sista 700.

7 Remarkable Feet är bra, och vissa dagar galet bra. Jag tycker han är sämre i spets, men han kan komma bra till om kusken laddar då han öppnar snabbt och blir han inte hängande i spåren kan han vara hårdast. Blev uppäten av Spickleback Face senast och nu blir det norsk och det brukar innebära att man vill köra till slut.

6 Malkin är ofta väldigt bra med racergrejer som det blir nu, men han gör sina klart bästa lopp över sprinterdistans.

Rank: 5-1-7-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Global Undecided till oddset 3.15 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Sweetman är snabb och klarar han att öppna med lite klurigt innerspår så spetsar han.


Loppanalys:

1 Sweetman är favorit och han vann försöket i spets senast över 2640 meter och var bra, även om det var 17-fart första varvet. Blev rejäl körning sedan och det var bra gjort att svara allt. Nu verkar många lägga karbonpapper på den insatsen men jag är inte alls säker på att det blir lika bra. Att vinna en tuff bronsfinal på Solvalla från ledningen är inte enkelt. Det brukar bli bra ”drön” på loppen och nu är dessutom fyra Kolgjini-hästar med och jag tror det blir jobbigt för Sweetman över upploppet.

Jag spelar 12 Phoenix Photo som utvecklats häftigt senaste halvåret hos Svante Ericsson. Han har vunnit två v75-lopp och senast kunde det blivit en tredje om han inte fått tjuvsvar vid attack och det blev fel. Örjan backade då ner i rygg på Sweetman och där blev han kvar med sparat. Får Örjan chansen tror jag gärna han tar dödens mitt i loppet, men med tre Kolgjinis i loppet kan det vara bäst att avvakta. Första barfota runt om blir det nu vilket är cool grej i kombination med att det blir ryckhuva. Jag tror han är bäst och vinner utan strul eller om han blir tempotorsk.

8 Oxidizer har övertygat stort vid segrarna och löpt upp till vad man trott om hästen efter att han säkert varit missgynnad av dåliga banor i några starter. Kördes väldigt snyggt av Jepson näst senast och senast lika snyggt av Ohlsson som inte lade fingrarna emellan då han skulle till spets. Lite långt mellan starterna nu oh det är inte lätt att vässa formen i jobb som man testat.

Rank: 12-1-8-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Phoenix Photo till oddset 4.25 hos Unibet.

11 Solvalla – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

2 Handsome Brad höll spets från spår 1 i Copenhagen Cup och höll för några år sedan ut 5 Disco Volante och jag tror han gör det igen.


Loppanalys:

Knapp favorit har 2 Handsome Brad blivit, jämna odds mot Sorbet. Det var vass comeback efter skada senast då han spurtade starkt till mål sedan Heavy Sound fått maska bort loppet i spets. Han hade känts glädjande fräsch menar Jepson och om man kollar på hur snabb ut han var i Köpenhamn då han spetsade från innern så har han bra chans att hålla ut de andra. Men han kan få en het Disco över sig och då går det undan. Jag tycker han har högst segerchans och spelar. Jepson brukar lösa det taktiska.

7 Sorbet var läcker senast och han tillhör de bästa i landet. Barfota var en kick efter några starter med skor och Örjan bara körde förbi Hazard Boko. Skulle det bli som jag är inne på att de andra två betrodda håller för högt tempo så borde Sorbet kunna mata ner dem men till dessa odds tar jag ställning emot honom.

5 Disco Volante kan vinna loppet om han kommer till ledningen och håller sig hyfsat lugn. Det var fel senast med dödens och han var borta tidigt. Ohlsson kommer ladda vad som går och kanske kan han ta sig förbi mot svängen. Tänkbar att spela.

6 Antonio Trot kördes passivt senast och man hade enbart detta lopp i sikte. Nu ska han vara bra igen och han har chans för det har varit smått galen utveckling senaste halvåret i denna tidigare lite fega häst.

Rank: 2-7-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Handsome Brad till oddset 2.70 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson