Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Bra spelkväll i onsdags med tre fina vinnare! Jag skrev att bästa vinnaren kommer direkt och Sweetman var lika klar som jag trodde och 4 ggr var ett kanonodds på den spetsvinnaren.

Ghostintheshell spurtade ner dem, och vann inte från spets som jag trodde men hon var riktigt fin på kanontid. Bordeaux S. levererade snyggt till fina 7.25 och sådana odds gör inte ont i själen direkt.

Nu är det grymma race på Solvalla och fortsatt utan publik. Något som alla som ändå aldrig hade åkt till Solvalla gråter över i sociala medier… Nåja, det är bra spår för bästa hästarna i flera av loppen och jag tror väl inte på så många skrällar. Däremot har jag svårt att få rätt feeling i racen men hästen på bild tror jag krossar!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Solvalla – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

2 Harran Boko är riktigt startsnabb då han är i balans för dagen. Han drog till ledningen senast och sköter han sig blir det samma visa på nytt. 5 Macelleria är spetshotet, han är snabb med spår mitt på vingen och kommer han frätt på det bakom vingen kan han utmana. 1 Heading Reference verkar man vara nöjd med ledarryggen för.


Loppanalys:

2 Harran Boko visade sin höga kapacitet senast då han spetsade i 07,5-öppning och drog på i några längders ledning hela loppet och var bara överlägsen i sitt V75-försök. Är han lika bra igen och dessutom kommer till ledningen så finns ingen här som kan slå honom, men det finns ett men med Harran. Han är inte jämnheten själv direkt och har svarat för plattmatcher tidigare inte minst på Solvalla. På Jägersro trivs han otroligt bra, men på Solvalla fick han inte ens pengar första sex starterna! Nu vann han en v75-final på Solvalla i senaste försöket som var i mars och dessutom med bakspår – men å andra sidan är en gång ingen gång. Som jättefavorit vill jag inte gå på Harran.

Mycket bra senast var 5 Macelleria som dummare sig från start med innerspår, men som han kom tillbaka! Han sprang 09 sista 700 och med bra fart på upploppet då han kom loss bakom Harran, Skulle han ta sig förbi från start blir det ju spännande för han verkar vara tillbaka i förra sommarens form.

1 Heading Reference var det surr om senast och han kom till ledningen men orkade inte riktigt fullfölja sista 100. Nu ska det bli plastade framhovar och barfota bak och det är intressant på en fin häst. Han bör få ledarryggen och bakom Harran brukar man få chansen och det är inte lätt att hänga av den här och han är klart aktuell. Dock bara 1.65 på platsen nu och det står jag över, annars är det mycket sunt platsspel.

4 Coogan vet jag inte riktigt vart han står. Utvecklingen har liksom stannat av, jag gissar på grund av hans hovproblem. Det har inte varit optimala barfota tre senaste, men nu ska det bli så och då tror jag vi får se en annan Coogan med bättre bett. Han var seg senast med då han inte riktigt växlade tempo när han kom loss och gången före ska han inte förlora mot Sir Henry. Här kan det bli bra kört för Coogan och utan skor tror jag han kan vinna och jag spelar honom – igen för nu är det dessutom värde i honom.

Rank: 2-4-1-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Coogan till oddset 8.25 hos Unibet.

6 Solvalla – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

4 Bansky är jäkla startsnabb då hon trycks av och det bör vara spets som gäller trots 2140 meter. Främst 7 Bridge Jumper som kommer utmana för han växer i spets, men inte får man väl överta?


Loppanalys:

6 Oracle Tile är utan tvekan hästen i gänget för det här är en riktig pålle! Han inledde med sex raka segrar från debuten och visade härlig kapacitet och styrka. Var mycket bra då han vann ett lopp under sprintermästaren från jobbigt läge och bara matade ner dem. Nu kommer han från två förluster, först trampade han av sig en sko och fick gå med annan balans och var för ullig – men svarade för starkt lopp i tredjespår sista varvet. Nu senast var han sämre i ett derbykval där han kördes till dödens men var tydligen sjuk. Var spelad till 6.72 mot Brother Bill och Global Adventure bland annat och det säger en del om tankarna om hästen. Nu ska han vara frisk och en Oracle Tile i full form kan mycket väl bara vinna detta. Startsnabb är han inte och det är risk för att han blir kvar i tredjespår, men då bör kusken ta dödens och är hästen tillbaka reglerar han dessa.

4 Bansky var det ruskigt ”skrik” på i försöket på Jägersro och hon höll bra i spets efter tuff öppning. Vann ett enklare v75-lopp hemma i Finland i lördags och såg bra ut för det var från dödens och det är ju inte hennes grej. Mycket startsnabb är hon och ledningen tar hon, men över 2140 meter kan hon nog bli synad. Och kanske släpper man till och med, eller inte laddar?

Roliga draget är 8 Uncle Töll som kan mycket och han svarade våldsam speed sista 700 i Årjäng. I derbykvalet näst senast kom han starkt över upploppet sedan luckan kom 250 kvar och klockades till 09,5 sista 800 metrarna. Nu låter Eklundh väldigt uppåt, och att hästen förlorade senast var för att man ändrade huvudlag med voltstart och hästen sprang bara och sov och tog inte i. Nu blir det ”derby-grejerna” och därmed väntas en vass insats och kanske kan han duga även om han får knalla utvändigt. Han kommer vara hårdare än de tänkbara spetshästarna i varje fall.

3 Upper Face är betrodd, men jag har ingen feeling alls för att han ska vinna en V75-final. Visst är det spännande om man rycker skorna, men hästen är inte lika bra som alla segrar i raden tyder på. Senast satt Adrian kvar då de attackerade och det löste sig så han kom loss och hann ifatt Bansky. Ska han ut i spåren själv sista 700 tror jag inte han duger. Nej, den går jag inte på.

Rank: 6-8-4-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Oracle Tile till oddset 3.65 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

4 Loes tog ledningen senast och nu är det spår 4 men ingen utanför och då bör Jepson komma med bra snurr och köra till ledningen. Sedan testar han säkert där igen, om nu inte 7 Lipstick Tooma kommer susande tidigt likt näst senast för då får hon säkert överta.


Loppanalys:

7 Lipstick Tooma är storfavorit och hon är riktigt bra helt enkelt och kommer till denna start med fem raka vinster sedan hon kom till Daniel Redén. Hon har övertygat enormt och varit helt överlägsen vid fyra första segrarna, men senast fick hon ta i för att plocka ner Argbiggan utvändigt och tvingades ner i 10 sista varvet. Jag tror faktiskt inte hon var som bäst, för det var täta starter i Norrland vecka-vecka och långa dryga resor. Lite andhämtning nu har nog gjort gott för henne och är hon i full form så vinner hon säkert då hon fortfarande står billigt inne i klassen trots att hon fått på sig pengar.

14 Unique Juni är motbudet och hon redde ut en svår uppgift senast med 40 meters tillägg på Hagmyren och avgjorde enkelt. Ändå måste man säga att det löste sig bra för henne med tanke på utgångsläget. Nu är det tufft att ta 20 meter på Lipstick, men hon är stenhård Juni och får hon slag på dem kan hon greja det. 

11 Darah Bibo löste det sig inte lika bra för senast, hon hade sega ryggar och fick ut i 5-6 spår i sista kurvan och det var riktigt bra upplopp hon stod för. Med bättre klaff kan hon vara vinnaren för hon ser ut att vara i riktigt bra slag nu. Och hela Untersteiners stall (både Peter och Johan) är klart på g).

4 Loes överraskade senast med att dels köras i spets, och inte minst med att hålla undan till högt odds. Martinsson var uppåt före, och det fanns alltså täckning för det. Det är bra spetschans igen, men ska hon verkligen kunna stå emot Lipstick Tooma? Jag tror man släpper om den kommer tidigt.

2 Laleh Pellini är svår men kapabel och stark. Jag trodde hon skulle vinna då hon hade dödens på Loes senast, men hon kunde aldrig kliva nära. Lite sämre var hon nog ändå men hade ju heller inte fått riktigt lopp på längre tid på grund av galopper.

Rank: 7-14-11-2


Spelförslag:

Jag står över spel.

8 Solvalla – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

1 Eagle Eye Sherry är snabb nog att ta ledningen, men jag kan inte tänka mig att det finns någon tanke på att svara 3 Hoboken Am som sitter tidigt i spets.


Loppanalys:

Svenskt Trav-Oaks är häftigt som alltid med så mycket på spel. 2.8 miljoner till vinnaren med premiechansning är inte kattskit! Favorit är 3 Hoboken Am som kommer obesegrad och det är en tjej med otroligt driv och länd på sitt steg och hon har från början av året varit en Oaks-häst och nu är hon där. Hon har varit helt överlägsen vid segrarna, och i kvalet gled hon undan enkelt sista biten via ganska enkla 12 sista 700. Nu är det helt andra tider hon måste ner på, och frågan är tycker jag om hon har hårdheten att stå emot tryck och om hon har rätt skalle. Det vet vi inte då hon varit för bra för att börja visa det. Klart hon blir svårslagen då hon fick spår innanför värsta konkurrenten, men jag tror inte hon är så klar som oddsen pekar på.

4 Barbro Kronos är nämligen också en ”bössa” och jag har gillat henne från start och inte blev det mindre då hon mosade dem i E3-finalen då vi fick bra betalt! i Oakskvalet var hon rent av galet bra och det går inte att gör det bättre tror jag. Tuff inledning i spåren till ledningen och det var 08 första 500. Men ingen mjölksyra där inte, hon bara studsade undan med 11 sista 800 och såg utan att ha en del sparat på det – ruggigt! Jag tror hon kan vara hårdare än favoriten och plocka den utvändigt och jag spelar på det.

Tredje med chans är 2 Beauty Kronos som det är häftig utveckling på och hon övertygade i försöket. Gången före hade hon lekstuga mot en lovande Nurmos-häst och att det nu blir rejäl lätting med barfota runt om (från skor runt om) och dessutom jänkarvagn är såklart späntade på en Redén-häst. Kan ju bli perfekt lopp i draget bakom de båda favoriterna och hon är väl den roliga oddsmässigt i loppet.

Övriga är nivå under, även om 1 Eagle Eye Sherry är under fin utveckling och tar loppen bra nu. Dessutom fick hon innerspår och är snabb i benen från start. Bra chans till ledarryggen och hon är ett bra platsbud, men hon slår normalt sett inte de båda giganterna.

Rank: 4-3-2-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Barbro Kronos till oddset 3.25 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 17.51

Spetsstriden:

1 Iceland Falls har visat fin startsnabbhet och nu verkar det bli jänkarvagn. Kanske testas i spets, men jag tror att 2 Moses kan överta tidigt om han kommer dundrande.


Loppanalys:

2 Moses är favorit och han har varit otroligt bra vid två senaste vinsterna sedan man tog av alla skor och dessutom kört med jänkarvagn. Först kördes han till ledningen och svarade enkelt mot en bra Speedy Tilly och såg jäkla stark ut. Senast var det spår fram till dödens men han hade mosat ledaren tidigt och baras stegade undan och det var en ruggigt skön vinnare då jag rekade honom till fint odds över 3 ggr degen. Man har väntat in denna final då man sparat fötter och det ska gå att tävla barfota igen vilket nog gör ganska mycket. Om samma form så är det bra chans och Redéns brukar vara bra då de ska vara bra. Jag gillar ändå inte ny kusk då Örjan är som klippt för hästen och inte säkert det går lika bra med Linderoth. Dessutom är han ingen ”dödspilot” så kanske blir mindre snabb start, annars är det spetschans i andravågen om han skickar men Moses kan vara vass. Som helhet, bra chans men jag har inte rätt känsla för att spela till 3.35.

4 Viscount tror jag vinner detta OM han får spets men det får han knappast. Han var jättebra då han vann försöket i spets och svarade en bra Arden Wise As sista 500 i rejäl speed. Senast var man bara ute efter att packa in honom i bomull och köra runt bara, och det blev perfekt i det hänseendet med rygg på Amiral och bra steg över mål. Nu blir det maxat med utrustningen som man sparade på senast och han har chansen och är ett bud men jag tror nog han växer någon klass i spets.

Den tar 1 Iceland Falls och man kanske testar där då han sett så bra ut på sistone. Senast avslutade han visslande sista 500 och hade slagit Naheed även om denne travat. Nu aviseras jänkarvagn och med Claes Sjöström bakom borde det vara en tanke att köra i spets så länge lampan lyser. Jag tycker egentligen att det är lite skillnad på denne mot de nämnda, men å andra sidan slår form klass rätt ofta och bike och spets är småkul.

3 Manuzio Hanover var väldigt bra då man körde barfota och med jänkarvagn då han reglerade dem i dödens i försöket. Fungerade inte senast, men nu låter det bra och blir samma balans som vid segern. Hästen har lyft sig i sommar och höll emot Selected News till linjen tidigare.

Jag chansar och spelar plats på 12 Exclusive Matter som var ruskigt bra senast då han stod till mål trots för tufft tempo i spets där han inte alls fick vara ifred. Det var bästa insatsen hittills och då jag tror det kan gå undan där framme och man kör i spets med Iceland kan det bli stumt till slut och han kan komma farande ute vid staketet och hinna på dem till en plats. 3.35 duger.

Rank: 2-4-1-12


Spelförslag:

Jag spelar plats på 12 Exclusive Matter till oddset 3.35 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 18.18

Spetsstriden:

1 Head Run var klart snabb senast, men jag tror inte att han kan svara 5 Önas Prince som är riktigt snabb. 4 A Good Point kan också dra förbi Berghs häst vid laddning för att släppa. Önas Prince är min spetsfavorit.


Loppanalys:

Svenskt Trav-Kriterium och klar favorit är obesegrade 2 San Moteur som är en riktigt cool häst som är obesegrad och sådant kittlar alltid lite extra. Han gick med armbågsskydd och tunga skor då han lekte hem sitt kval med mycket sparat, sådant ser man sällan numera. Nu lättas han till barfota bak (stor skillnad det mot de tunga skor han gick med senast) och han kanske kan vinna detta även med jobb i andraspår. Visade fin startsnabbhet med innerspår, men jag tror inte man riskerar loppet genom att tokladda, hellre ta dödens mitt i loppet. Det är ändå klar nackdel att inte Björn Goop får köra även om Lennartsson är vass kusk så är det inte alls samma sak som BG i ett miljonlopp. Som väldigt klar favorit spelar jag inte.

5 Önas Prince är andrahandare och han övertygade i kvalet då han bara visslade förbi dem på långsidan och mer eller mindre joggade in mot mål. Han är spetsfavorit och då det är en riktig häst detta är det inte bara att slå honom sedan. Ändå har jag inte rätt feeling för att spela.

Det har jag faktiskt inte för någon annan heller om jag ska säga som det är, men testar att spela plats på snabba 10 Manny Muscle som gett vasst intryck på sistone. I kvalet strulade det mesta, men han flög sedan fram över upploppet och tog mycket på Önas Prince (ingen av dem pressades ska sägas). Han har bra startrygg och klaffar det med ryggar under loppet kommer han avsluta vasst sista halvvarvet och är ett av loppets bästa skrälldrag!

3 Brambling är svårt att säga hur bra han är för det verkar vara grym utveckling och han bara dunkade ner dem senast och såg otroligt stark ut. Han kan vinna.

9 Henry Flyer Sisu har blivit summor bättre utan skor i två lopp och han kunde runda dem från trettioelfte ytter i kvalet trots att de kört 16-fart första 2000 i spets. Jag hade 09 sista 700 och han är ett skrällbud.

Rank: 2-5-10-3


Spelförslag:

Jag spelar plats på Manny Muscle till oddset 2.70 hos Unibet.

11 Solvalla – Spelstopp 18.43

Spetsstriden:

4 Mr Clayton J.F. tror jag drar till ledningen och då borde 5 Anything for You haka på och överta i första sväng. 2 Pleasure for Cash kan öppna, men jag tror det kan bli svårt att svara de som kommer med fart ute i banan.


Loppanalys:

2 Pleasure for Cash har hittat sig själv hos Oscar Berglund och fått ut det han alltid lovat. Han var otroligt bra då han bombade hem en V75-final på Åby och då blev jag imponerad! Han hängde sedan i tredjespår hela loppet från bakspår och Örjan bara tog hem honom och det var oryckta snören och han var faktiskt bara några längder efter täten trots en helt hopplös resa. Senast satt han sist i tempofattigt lopp och formligen flög fram sista 200 på ”Myrens” korta upplopp och hann bli tvåa. Nu är läget perfekt och visst kan det vara så att han bara vinner och är överlägsen. Men det finns chans att han inte kommer till ledningen och då kan bli dödens och i så fall kan han förlora. Skulle han komma till ledningen och fungera, ja då får de andra köra om platserna bakom.

Jag spelar 5 Anything for You som jag jagat och han var väldigt bra vid båda andraplatserna. Gick i dödens i hårt tempo som knappt slagen av Merritt till exempel. Jag trodde på honom senast, men då var han bara dålig. Tydligen var det foderbyte och hans mage krånglade och det var förklaringen menar man. Nu ska det satt sig med fodret och hästen är tillbaka, och även om det är lite ovisst med formen så hoppas jag att det ska vara den gamla hästen igen. Det är mycket intressanta faktorer nu då jag tror att han kommer till ledningen för Adielsson var redan senast inne på spets och nu ska han kunna haka på snabba 4 Mr Clayton J.F. och överta och det blir dessutom barfota runt om nu vilket man sparat på. Det skulle kunna ge frän effekt och är han på topp är han inte lätt att slå från ledningen! Kul spel till 6.00!

1 Merritt kanske kan öppna bättre nu då han måste visa det från innerspår. Har aldrig riktigt laddats, men kan bli nytt huvudlag nu. Ändå lär han hamna som bäst i tredje inner och det krävs en del tur.

3 Everest Sisu är en hårding som gynnas av att det brukar bli bra fart i en final. Han går till mål, det visade han i försöket där han spurtade ner dem till glatt odds. Bättre läge nu och han kan överraska.

Rank: 2-5-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Anything for You till oddset 6.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson