Travnet
ANNONS
Travtips
(148190) Oracle Tile mål DSC_9306 (1)

Oracle Tile är ett bra spel i Klass 1-finalen. Foto: Lars B Persson, ALN

Solvalla 26 december: Gott om plus på bästa speldraget!

Skribent

Publicerad kl 22.29, 25 december 2020

av Mattias Ludvigsson

5 Solvalla - Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 Mirakel Håleryd står ensam på start, men jag tror på släpp till 6 Vikens Dome i tidigt skede.


Loppanalys:

Tre hästar höjer sig ganska rejält i ojämnt lopp. Jag spelar faktiskt med betrodda av dessa, 13 Racing Brodda som är i full form och har svarat för två topplopp efter lite sämre insats för tre starter sedan. Gick starkt från bricka 12 senast och här borde hon kunna vara klart bäst och spurta ner alla. Finns vettig chans att kunna stöta ut 10 Exaudio Vici på slutvarvet, då är det jättechans. Hon är segerlös på lång distans, men har varit tvåa i StoChampionatet och klart bra flera gånger.

10 Exaudio Vici har varit klart bra och är väldigt stark och gillar nog distansen mest av alla. Men han har varit sjuk efter segern och formen bör vara lite nedsatt. Var inkvalad till bronsfinalen, men denna uppgift passar bättre - om han är i form.

6 Vikens Dome har varit riktigt bra hos Bergh och vunnit 4/5 senaste starterna. Han bör kunna köras till ledningen tidigt och där växer hästen. Gick bra med skor senast via 11,5/800 meter, men såg inte lika rapp ut med skor.

Rank: 13-10-6-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 Racing Brodda till oddset 2.80 hos Unibet.

6 Solvalla - Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

2 Trumpie är klar spetsfavorit, antingen direkt eller i andravågen.


Loppanalys:

2 Trumpie tror jag vinner denna final, han är lovande och blir allt bättre. Några av de andra försöksvinnarna står över denna final som blev oväntat billig. Han slog ungefär dessa hästar senast då han gick undan i spets. Jag tycker att han sett lugnare ut på sistone sedan man ändrat lite värmningsmässigt, och även om Nicklas verkar inne på att inte ladda direkt så ska han kunna överta. Bra chans och jag spelar Westerholms treåring.

6 Vicar är andrahandare, och jag tänkte spela honom, men inte till 4 ggr. Han har sett förbättrad ut på sistone och nu blir det bike för andra gången, han vann första starten med den och kan avgöra detta från dödens om han körs dit. Han har varit ojämn tidigare och inte alls givet att han fungerar fullt ut.

3 Stepping Moneyboy har ryckt upp sig och var positiv tvåa senast bakom en mycket bra On Dono Lengai. Kanske kan få hålet igen?

5 Jaramaz Boko höll bra som tvåa bakom Trumpie i försöket efter att att ha synat dödens tidigt. Utmanar igen.

Rank: 2-6-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Trumpie till oddset 2.70 hos Unibet.

7 Solvalla - Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Very Kronos har varit snabbare på sistone och har viss chans att hålla upp. Jag tror ändå inte det utan 3 Disco Volante till spets.


Loppanalys:

1 Very Kronos har blommat ut och nu visat vad han alltid lovat - att han är en elithäst! Han var galet bra i SM då han inte gav snabba Milliondollarrhyme chansen från hålet. Sedan var han inte lika vass i dödens på Cyber Lane i Müllers, men han hade Moni Viking i ryggen då och jag tror inte Adielsson vågade trycka för hårt - det var ett klurigt läge som kusk och nu smet Cyber undan. Gången efter mosade han samma Cyber via 10 sista varvet och senast vann han enkelt. Han har lurigt spår då det finns galopprisk om han maxas med innerspår, även om han tidigare varit snabb från samma spår och ser snabbare ut numera. Erik vill säkert bara hitta loss, och visst kan det bli så att han sitter på leken i dödens. Ändå ingen häst man bara kasrar ut ett spår och det är strulrisk med detta spår och till 1.75 får de behålla honom.

12 Nadal Broline bör vara klart på gång nu med två lopp i kroppen. Han var inte vässad till comebacken men gick bra och han höll bra i dödens senast. Han har spår som gör att han kan tas lugnt första biten, och sedan tror jag att han kliver runt många sista varvet och jag hugger plats på honom. Loppet känns inte så tufft, och 2.75 duger bra.

3 Disco Volante agerar ojämnt och även om han vann enkelt och var överlägsen senast så såg han sådär ut och hängde töm och det var faktiskt billigt det. Han är chanslös mot Very Kronos om denne tar sig loss, men kommer denne bort kan det ju bli rätt billigt igen. Notera att Melander har både nr 2 och nr 3, och snabba 2 Snowstorm Hanover kanske man bara vill markera Very Kronos med så denne inte hittar loss direkt.

10 Selmer I.H. har hittat tillbaka och va bra senast då han vann försöket.

Rank: 1-12-3-10


Spelförslag:

Jag spelar plats på 12 Nadal Broline till oddset 2.75 hos Unibet.

8 Solvalla - Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

1 Ella Pace håller upp, men nog släpper man till 2 Kali Smart som inte lär plockas upp...


Loppanalys:

Tre mer betrodda och jag tror mest på 5 Alhambra Mail som var otroligt bra senast! Det var bra rappoerter på henne från tränarhåll och hon visade hur bra hon är för den inledningen i spåren första 600 kunde knäckt vem som helst. Nu var det inte ens nära att knäcka Alhambra Mail som avgjorde hur enkelt som helt i 11-fart sista 700 och det var minst sagt imponerande. Nu är det voltstart och därmed vanlig vagn (inget plus alls det) men jag tror inte hon ska galoppera även om Jepson säkert tar lite lagom start och får henne felfri. Hon är så bra och har en bit upp till taket så jag tror hon kan vara bäst igen. 5 ggr är högre än jag trodde man skulle få och det hugger jag på!

12 Devs Daffodil har varit ruskigt bra. Segern näst senast var ingen bluff då hon fick utdelning på formen (sylvass starten före mot toppston). Man drog ner henne till Vincennes senast och fick Björn Goop och det skulle tas betalt till 1.8 på toton. Kördes offensivt, men mötte en väldigt bra konkurrent och gick på pumpen. Nu är det väldigt lång resa Paris tur och retur och sedan upp till Stockholm och kanske var det inte formhöjande att gå sig trött på Vincennes. Dessutom har faktiskt Marc aldrig vunnit med henne på tolv försök. Som favorit går jag emot.

2 Kali Smart tror jag kommer vara sämre nu för täta starter efter att ha gått sig trött i lördags känns sådär för treåring. Kan köras till ledningen och är hon som näst senast får de svårt att hinna på henne, men senast visade hon att det inte alltid är kul att strida.

Många skrällar med chans bakom denna trio som ändå höjer sig.

Rank: 5-12-2-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Alhambra Mail till oddset 5.00 hos Unibet.

9 Solvalla - Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Astronascente Zac var snabb i lördags och det var nog bästa han öppnat. Nu är det innerspår och inte alls lika lätt att vara snabb och han har blivit av med ledningen två gånger från innern. 4 Sweetman har bättre chans att ta sig förbi än i lördags.


Loppanalys:

1 Astronascente Zac var Björn ovanligt uppåt om inför lördagsstarten och hästen dök till ledningen och var bara överlägsen. Det var bästa loppet han gjort för jag har tyckt det var en sprinter, men nu var han mycket fin över 2140. Dock var det ganska billigt lopp och nu är det värre att spetsa med innerspår och det kan bli en fälla. Om han håller upp och är lika fin så kan han vinna, men ändå inget jag gissar på till 2 ggr.

2 Oracle Tile är min bästa spelidé denna omgång för här tycker jag det är läge att ta betalt. Hästen visade att han är lite extra vid segrarna i somras, men sedan blev han sjuk till derbykvalet då han var hårt betrodd mot Global Adventure och Brother Bill. Man körde till dödens, men orkade inte och var sjuk. Hittade sedan inte tillbaka till starten efter som var Klass II-final och det var dessutom vingel i loppet. Nu har han varit bra och visat form i Norge och gjort bra insatser på långt. Nu är det några riktigt spännande slker på plussidan. Dels Örjan Kihlström upp vilket jag anser är jätteplus mot ordinarie kusk som brukar bli fel för I Sverige. Dels sitter han direkt i andraspår vilket är mycket bra för häst som inte kan öppna, han behöver inte offra kraft för att hitta position eller riskera tvingas backa sist. Och inte minst ska det för första gången bli jänkarvagn! Det gillas mycket. 5.50 är absolut värt ett test!

Bra har 5 Eddy West varit och hittat nya växlar sedan Claes börjat köra och han är bra för klassen. 6 Gardner Shaw är mycket bra då han har sina dagar, men står lite långt ut nu och jag tycker han är bäst i spets. 4 Sweetman kan duga i spets, har chans att komma dit.

Rank: 2-1-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Oracle Tile till oddset 5.50 hos Unibet.

10 Solvalla - Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Miracle Tile ska smygas och jag räknar med att 5 Van Gogh Z.S. övertar.


Loppanalys:

4 Algot Zonett var en av de mest sura torskarna på länge senast då han på något konstigt vis blev infångad av vrålspurtande Merritt. Det känns fortfarande konstigt att han inte vann det! Nu är det bättre distans med 500 meter längre lopp och hästen har blivit bättre med halvstängt två senaste starterna och mindre seg/trög även om han senast sprang vad han kunde på 1600 meter. Han bör ha bra chans att reglera dessa från dödens sista 1200 vilket bör vara taktiken.

5 Van Gogh Z.S. borde vara spetshästen då han öppnar snabbt och troligtvis släpper man innanför med snabba 1 Miracle Tile. Hästen har segrat 6/9 spetslopp och flera lopp med skor så det är okej och han kan bli svår att fånga in. Ändå tror jag det kan bli långt hem på Solvallas dryga upplopp i bra final.

1 Miracle Tile kan överraska från ledarryggen, det är drömläge för henne då hon är snabb men inte alls tuff. Rygg på ledaren och jämnt tempo gör henne aktuell med fritt.

11 Merritt hann alltså dit senast och detta efter längre uppehåll och han gick runt 08-fart sista 200 enligt statistiken. Chans.

Rank: 4-5-1-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Algot Zonett till oddset 3.25 hos Unibet.

11 Solvalla - Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

3 Dom Perignon tror jag tar sig förbi 2 Night Brodde då denne öppnar lite mindre vasst med spår längre in.


Loppanalys:

10 Vikens High Yield är en riktig pålle, och insatsen för tre starter sedan är bland det svettigaste jag sett på länge! Han vann med skor senast, men inte givet det fungerar lika bra nu i andra skostarten och dessutom har han i princip alla segrar från ledningen och att köra till dödens från bakspår i final brukar inte vara effektivt.

2 Night Brodde agerar ojämnt. Han var smällfin vid spetssegern näst senast, men rent av dålig senast då han slutade springa då han veks ner på open stretch. Nu är det helstängt på och man vill till spets, men hästen är inte lika snabb med spår långt ner  som mitt på vingen och jag tror inte han svara de snabba. Visst har han chans att överta i andravågen, men jag spelar inte på det.

3 Dom Perignon spelade jag senast och han kom till ledningen, men fick lite väl optimistisk kusk på utsidan och det gick ett par sekunder för snabbt första varvet. Höll ändå bra, även om han tappade stilen då han blev stum. Nu tror jag på spets igen och att han körs där, men han har vettig platschans både i spets och om man släpper. Jag testar det.

1 Hickothepooh får Örjan upp vilket är megaplus, men han är inte snabb nog att spetsa och det måste lösa sig men han är i fin form och ska helt klart räknas.

Rank: 10-2-3-1


Spelförslag:

Jag spelar plats på 3 Dom Perignon till oddset 2.55 hos Unibet.

 

Spelredaktör Mattias Ludvigsson [email protected]

Unibet trav fasta oddsSolvalla-tips
ANNONS
Nästa artikel