Just nu:
21.29 Aetos Kronos på linjen
14.50 Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!
14.45 Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!
14.35 From the Mine på bättringsvägen
11.29 Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar
10.15 Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet
09.25 Straffet för Lugauer står fast
08.40 Lätt för Urlo dei Venti i comeback
15.46 Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar
15.29 From the Mine lämnar återbud – drabbad av kolik

Solvalla 25 oktober: Hoppas på en toppdag för Reijo

Breeders Crown-semifinaler på Solvalla. En av höstens absolut roligaste omgångar med det bästa från tre- och fyraåringskullen från början till slut. Den här eftermiddagen har jag stora förhoppningar på Reijo Liljedahls hästar och tror väldigt mycket på läckre Admiral As i avslutningen. Dessutom spelas två till från samma stall – och ingen av dem är favorit.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Solvalla – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

3 Armani Degato brukar ju rusa till spets och det är svårt att tänka sig ett annat scenario än med honom i ledningen.


Loppanalys:

9 Selected News är min vinnare här. Det är en häst som visat kvaliteter som definitivt är i paritet med kullens allra bästa och hästen hade svarat för mycket bra insatser i loppen inför kvalen till Kriteriet. Där blev han förtretligt fastlåst över mål och såg ut att ha väldigt mycket krafter kvar. Senast var han utan chans från kön, men gick ändå 10,3 sista 800 och formen är det ingen fara med. Läget i dag är det inget fel på och min känsla är att det är dags nu. Jag tror han går runt fältet.

7 Revelation vann Uppfödningslöpning i fjol men har inte haft samma framgångar i år och i kvalet till Kriteriet senast stämde inte aktionen. Till den här starten gör han regidebut Robert Bergh och det låter positivt från stallhåll efter ett jobb i måndags. Lite svårbedömd är förstås hästen, men med tanke på den stora kapacitet som han besitter är han givetvis att räkna med i dag.

3 Armani Degato var strålande vid två raka segrar där han vann trots stenhård fart i spets, men senast blev det på för tok hårt tempo med 09-fart första 1000 i Kriterie-försöket. Det är lite ”Mr Hyde” över fuxen och rusar han iväg som han gjort på sistone, kommer det troligen bli svårt att hålla hela vägen. Samtidigt, kan hästen lägga band på sig kan det mycket väl bli spets och slut.

4 Marre’s Dreamboy har inte tjänat lika mycket som övriga, men har varit med i de tuffa gängen varje gång och gjort det bra. Från ett bra läge är han definitivt med och slåss om finalplatserna. 8 Custom Cheval var tvåa i norska Kriteriet och gick godkänt i EM för 3-åringar senast; tråkigt spår i dag men han tillhör de bättre i fältet. 10 Hefner Am har visat stort kunnande, men det är lite av ett elddop nu; kan nå en finalplats.

Rank: 9-7-3-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Selected News till oddset 2.50 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

Både 1 Tonique och 4 Gina Mearas är snabba ut, men det är 2 Mascate Match också och det ska nog mycket till för att någon ska vilja svara henne den här gången.


Loppanalys:

2 Mascate Match är ett riktigt monster som ska bli mycket spännande att återse på svensk mark. Hon har radat upp tolv raka hemma i Finland och varit omöjlig att stoppa; bland meriterna finns till exempel segern i Finskt Travderby. Mascate Match har enorm potential och ska normalt inte gå att slå här, särskilt som hon fått ett perfekt spår. Ska leda från start till mål.

7 Milady Grace är lika given tvåa i loppet. Har kommit tillbaka strålande hos Daniel Redén och stod för en toppinsats när hon var tvåa i Derbystoet där hon utmanade Diana Zet till linjen, trots dödens. Var senast ute mot äldre ston men hamnade då fast invändigt med krafter kvar. Från det här läget tror jag egentligen inte att hon kan slå Mascate Match om den är vid sunda vätskor, men den som ändå vill prova att spela emot har sin givna kandidat här.

4 Gina Mearas stod inte för någon plusinsats senast, men har gått bra hela säsongen och avslutade fint när det blev fritt i Derbystoet. Hon öppnar bra och skaffar sig ett fint läge här. 1 Tonique agerade under pari senast, men det kan ha berott på banan. Normalt är det här ett perfekt läge då hon sticker iväg fort från start och troligen får rygg på favoriten. Båda slåss om platserna bakom, liksom 8 No Limit Queen som finalist i Stochampionatet och matchar de bästa i kullen när formen är på topp.

Rank: 2-7-4-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Milady Grace till oddset 4.25 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 15.45

Spetsstriden:

2 Elegant Ima har visat startsnabbhet förut och vill nog gärna till spets, men 3 Despot Power öppnar riktigt fort och kan ta längden vid laddning. 7 Brambling var mycket snabb ut i Kriteriet, frågan är om det blir full satsning från det här läget.


Loppanalys:

2 Elegant Ima var obesegrad i sju starter före Kriterie-kvalet men har nu åkt på pumpen i två raka. Det är inte det samma som att hästen gjort några dåliga lopp. Tvärtom; det blev en blytung resa näst senast och efter det visade han 10,5 sista varvet i spåren och formen är därför att bedöma som mycket god. Elegant Ima öppnar bra och är nog spetsfavorit, men duger förstås från andra lägen också. Bra vinstchans.

7 Brambling vann som bekant Kriteriet och det var en riktigt fin prestation, då han kontrade tillbaka sista biten. Såg väldigt läcker ut i kvalet före det och här har Daniel Redén en ny potentiell stjärna. I finalen senast öppnade Brambling riktigt fort och frågan är förstås om Örjan väljer att ladda från start från det här läget. Jag gissar att man kanske inte gör det, men Kriterie-vinnaren är såklart given i segerstriden här.

Ovanstående två bör dela favoritskapet, men jag spelar faktiskt emot. Jag gillar väldigt mycket 11 Manny Muscle som såg otroligt läcker ut när han spurtade in som tvåa i sitt Kriterie-försök och även i starterna före det. I finalen funkade det dock inte för hästen, som inte var kurant för dagen men när han nu startar igen är förstås allt okej. Han kommer inte att bli lika hårt betrodd som tidigare nämnda duo, särskilt från det här läget, men jag tror han är minst lika bra kapacitetsmässigt. Roligt vinnarspel.

6 Bandido Gar blev väl yster senast och galopperade dubbelt men hade övertygat i flera raka segrar före det och det råder ingen tvekan om att det är en häst med mycket högt kunnande. Nu får han lite av ett elddop, men jag tror att man ska ta honom på stort allvar.

Den här semin är riktigt bra och det finns faktiskt fler bud. 9 Bombus Jet var åter positiv senast och har visat stor klass tidigare. 3 Despot Power har fått ett lopp i kroppen, är snabb ut och lär ses i den främre träffen. 10 Hector Sisu har matchat några av de bästa i kullen och kan definitivt slå till med rätt resa. 5 Furies Rain var trea i en E3-final och kan vara en skräll här med klaff under vägen.

Rank: 2-7-11-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Manny Muscle till oddset 12.50 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 16.07

Spetsstriden:

1 Circus lär säkert provas från början men 2 Bank Wise As är mer explosiv och borde ha en mycket bra chans att komma före. 3 Barbro Kronos spetsar inte av egen kraft, men det är inte omöjligt att hon släpps förbi om man väljer den taktiken.


Loppanalys:

3 Barbro Kronos ser ut som en riktigt vass sort och hon har hittills inte missat pallen i sina åtta starter. Främsta meriten är E3-segern och i uttagningen till Oaks såg hon kolossalt läcker ut i spets. För egen del trodde jag hon var ”klar” i finalen därefter, men hon kom aldrig in i loppet och såg kanske inte fullt lika vass ut. Det kan dock haft sina förklaringar och lever hon bara upp till vad hon visat tidigare är hon förstås inte lätt att tas med här.

Mitt spel blir dock ett annat. 2 Bank Wise As känns mycket intressant som spelobjekt här då man får anta att Barbro Kronos blir klar favorit. Reijos italienska har visat väldigt fina takter under året och såg grym ut senast när hon avslutade underkant 1.11 sista 800 i loppet som Circus vann. Med tanke på att hon varit ifrån några veckor inför den starten, borde hon flyttat fram sina positioner ytterligare till nu. Bank Wise As har visat rejäla startresurser tidigare och jag tror att hon gasar iväg till ledningen här. Då ska hon vara svår att fånga in.

1 Circus utvecklas allt mer och avslutade fint för att bli fyra i Oaks för två starter sedan och var ännu bättre senast då hon från dödens plockade ned en så fin sort som Beauty Kronos. Jag är lite osäker på exakt var hon hamnar från det här spåret, men samtidigt är det inget dåligt läge. Visar hon det hon gjorde senast är hon en given vinnarkandidat.

5 Kiera de Veluwe är en fint stammad variant som inte gjort fullt lika mycket väsen av sig hittills men jag blir inte förvånad om vi får höra betydligt mer av henne framöver. Såg riktigt läcker ut när hon klockade sista 800 till 08,5 som tvåa bakom Hill’s Angel senast. Loppets stora outsider.

6 M.T. Perette är också ett sto som hävdar sig mot de allra bästa i kullen. Man får inte glömma att hon för två starter sedan var knappt slagen tvåa i E3-finalen och jobbade då hela vägen i dödens. Det har gått lite långt mellan starter dock och jag är osäker på dagsformen.

12 No Business är värd att bevaka. The Bank-dottern har visat hög kapacitet i lite enklare lopp och avgjorde på väldigt snyggt vis senast. Läget i dag är såklart iskallt så det är kanske en finalplats som är det primära målet.

Rank: 3-2-1-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Bank Wise As till oddset 4.50 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 16.30

Spetsstriden:

1 Mellby Harissa kan definitivt öppna fort och från innerspåret tror jag att hon ska ha en bra chans att hålla upp och bygger tipset kring det.


Loppanalys:

1 Mellby Harissa har inte haft rätta flytet i de stora loppen. I Stochampionats-kvalen blev det galopp men hon var nära att nå finalplats ändå. Senast i Derbystoet blev det ny galopp kort efter start. Kanske är det i Breeders Crown som hon får sätta pricken över i:et. Om inte annat tror jag att hon får det i den här semifinalen. Bergh var lite inne på att hon skulle kunna hålla spets från innern i Derbystoet och fullt så startsnabba hästar emot som då finns inte i dag. Jag tror det är mycket god chans att hon håller upp här och då tror jag ingen passerar Mellby Harissa.

8 Ghostintheshell har sett ruskigt fin ut i de senaste starterna. Avgjorde väldigt lätt för två starter sedan och var på linje med Ganga Bae senaste efter en sylvass avslutning där klockorna visade upp 09,3 på de sista 800 meterna. Det är onekligen toppform på den här märren, synd på det tråkiga läget men så som hon sett ut på sistone är hon kanske ändå tuffaste motståndaren.

5 Grande Diva Sisu har varit med i de flesta finalerna under året och ska ha goda möjligheter igen. Gick blixtsnabbt genom sista sväng i Derbystoet senast och såg segerfarlig ut då, höll sedan bra även om det ebbade ut över upploppet. Ett av kullens bästa ston och att hon inte startat på ett tag kanske inte behöver vara någon nackdel egentligen så här sent på säsongen.

10 Golden Tricks besitter också mycket hög kapacitet, det har hon visat vid flera tillfällen. Här har hon fått ett smygläge, men hon kan avsluta riktigt fort. Amerikanskan ska givetvis räknas med segerchans också här även om hon inte startat på ett tag, men känslan säger att hon kan vara något hetare i en eventuell final.

6 Ies Elisabet är valet för den som vill ha en riktig luring. Hon är inte så värst mycket sämre än de tidigare nämnda och besitter en riktigt vass avslutning när hon får spara sin speed. 9 Galant Sisu var trea i Stosprintern i somras och är en annan som slåss om finalplatserna.

Rank: 1-8-5-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Mellby Harissa till oddset 7.75 hos Unibet.

11 Solvalla – Spelstopp 16.53

Spetsstriden:

Både 3 Fire Piston och 5 Global Bookmaker är riktigt snabba ut och kan spetsa initialt, men jag tror man gärna vill ha en rygg varför 6 Head Run ligger bra till för att ta ledningen. 7 Mister Hercules är kanske allra snabbast ut men frågan är hur mycket man vill ladda från det här spåret.


Loppanalys:

7 Mister Hercules hade övertygat mycket i starterna fram till Kriterie-kvalet men var då inte fullt lika fin som man hoppats, även om det knappast var någon dålig prestation. Senast visade han återigen toppfin stil när han i Örebro skickade undan i spets och det var knappast tomt efter 09,5 sista 800. En riktigt fin treåring som dessutom öppnar fort när han kan laddas iväg. Skulle han ta sig till ledningen blir det nog svårt att passera, samtidigt är jag inte helt säker på att Kihlström laddar för fullt från det här läget. Mister Hercules kan givetvis vinna från andra positioner också och ska vara tipsetta i en riktigt tuff semi.

11 San Moteur var obesegrad fram till Kriteriet, glänste rejält i uttagningen och stod för en mycket stark insats i finalen även om han inte kunde ta sig förbi Brambling. Knappt slagen trots 10,5 sista varvet i dödens är knappast något att skämmas över. Kullens kanske främsta talang fortfarande, med andra ord, och visst är han en given segerkandidat igen men läget är sämre än tuffaste konkurrentens.

6 Head Run trivdes inte riktigt på banan senast, men övertygade stort i uttagningen gången före. Gick då i spets, svarade Elegant Ima, och höll säkert undan. Hästen visade då att han är riktigt rask ut och det vore förvånande om inte Bergh provar mot att fronta igen. Jag tror Head Run är ledaren i det här loppet och han kan mycket väl hålla taktpinnen till mål.

12 Henry Flyer Sisu såg bländande fin ut i Kriterie-uttagningen och var min vinnare i finalen. Frågan är väl om inte den profetian också hade slagit in om han inte tagit ett felsteg mitt på upploppet. Att hästen kan slå alla i kullen råder det inget tvivel om, men läget blev återigen väldigt tråkigt och kanske är det en finalplats som är det primära målet i dag.

3 Fire Piston har varit med i ett par stora finaler i år och också i Kriteriet, där han tyvärr galopperade halvvarvet från mål. Hästen är riktigt snabb ut och från det här läget ska han få en trevlig resa. Det är lite långsökt att han ska vinna kanske, men har goda chanser att vara med på pallplats.

Rank: 7-11-6-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Mister Hercules till oddset 3.15 hos Unibet.

12 Solvalla – Spelstopp 17.16

Spetsstriden:

1 Gulfstream Am är inte alls dum från start och lär göra ett ordentligt försök att svara ut framför allt 4 Guzz Mearas som är den naturliga spetsfavoriten. 6 Västerbo Lexington är också snabb iväg men får svårt ta sig förbi de invändiga.


Loppanalys:

3 Admiral As är en häst som jag gillar riktigt mycket, det går inte att sticka under stol med. Jag tycker det här ser ut som en riktig kanon i vardande och det visade han ju speciellt när han under Elitlopps-helgen hoppade bort ett andrapris på en låg 1.09-tid bakom Ecurie D. Efter ett uppehåll under sommaren har Admiral As nu återkommit med två raka och hästen såg väldigt fin ut senast när han hur lätt som helst avgjorde till slut efter 09,5 sista 700; det fanns mycket sparat i mål. Nu har han fått ett perfekt läge, är knappast med i spetskörningen, men hittar en fin position för att avgöra till slut. Kommer vara svårslagen om på topp.

4 Guzz Mearas är verkligen värd en stor framgång snart. Var tvåa i Sprintermästaren, stred mot Hail Mary till linjen i Derby-kvalet och var senast inte långt ifrån att spurta hem Europaderbyt i Paris. Om formen är fortsatt lika fin blir han förstås inte lätt att tas med här. Guzz Mearas är kvick ut och man får tro att tanken är att försöka komma till spets. Jag är dock inte helt säker på att det blir så.

1 Gulfstream Am kan nämligen öppna fort också och det är knappast långsökt att tro att Lugauer gör ett tappert försök att hålla upp innerspåret. Trixton-sonen inledde säsongen strålande och har i de senaste starterna hittat tillbaka till formen. Blev fast med ”allt” i UET-kvalet och kämpade storstilat mot Power i S:t Leger senast. Skulle Gulfstream Am hålla spets kan det definitivt hålla hela vägen.

11 Global Adventure höll fullt godkänt som fyra i Derbyt och befäste sin position som en av de bästa i kullen. Nu har han fått ett väldigt opassande läge där han inte kan utnyttja sina startresurser. Helt avskriven är han givetvis inte, men kanske ligger en plats närmast inom räckhåll härifrån.

12 Ubiquarian Face håller också riktigt hög kapacitet och visade fin form i UET-kvalet näst senast. Med ett bättre läge hade han kunnat vara en outsider i dag, nu gäller finalbiljett i första hand. 6 Västerbo Lexington vann ett Derby-kval och matchar de bästa i fältet, men fick ett spår lite väl långt ut bakom vingen för att vara någon het kandidat den här gången.

Rank: 3-4-1-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Admiral As till oddset 2.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Travtips
fredag 14.50, 27 november
Härlig spelkväll i onsdags där det blev sköna träffar på tre vinnare. Eros Zola svarade för en fantastisk insats då han bara mosade på i dödens och vann på topptid, och han följde upp det grymma intrycket i starten före. M.T.Perette var en mycket bra s...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.45, 27 november

Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 27 november

Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 26 november

Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.11, 26 november

Lunch-draget Jägersro: Full fart med High Speed

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.34, 25 november

Solvalla/Åby 25 november: Vilket grymt intryck på bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:10, 19 november 2020

Tunga dagar för ST

STRÄNGNÄS: Är det vinter på gång, eller? Är de ovanligt varma dagarna för årstiden ett minne blott? Prognoserna talar nog för det. Hoppas på minusgrader, sen snö. Dock troligtvis en utopi för oss som bor här i Mälardalen. ST Centralförbundet har det kämpig...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson