Solvalla 25 april: Vi fixar Cash med Goop!

Travkompaniet firar 20 år och gör det med en rätt så stark söndagsomgång på Solvalla. Jag tror att Björn Goop kan få en trevlig eftermiddag i huvudstaden och spelar kusken i de båda avslutande loppen där min idé är att han leder runt om med såväl Galant Sisu som Short in Cash. Särskilt den sistnämnde såg helt lysande ut vid segern senast. Kallbloden gästar också Solvalla då Centaurs lopp utgör en av dagens höjdpunkter – här spelar jag emot favoriten.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Solvalla – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

5 Larissa Band öppnar kvickt från de flesta lägen, men spetsstriden borde i första hand handla om springspårens 6 The Primerose och 7 Bridge Maid som båda visat startsnabbhet.


Loppanalys:

Ser ut som ett tvåhästarslopp på pappret där jag ger tipsnicken till 7 Bridge Maid trots att hon inte var som bäst senast. Nurmos brukar ha hästarna i ordning när de startar så någon fara för formen ska det inte vara. Bridge Maid imponerade rejält vid senaste segern, då hon gick runt fältet trots en inledande galopp. Hon har öppnat riktigt fort bakom bilen tidigare och kampen om ledningen lär bli avgörande i loppet. 6 The Primerose ser också ut att vara ett löfte, hon avslutade fjolårets med tre raka och hade gott om krafter kvar i mål senast. Sannolikt en bit till samma form nu när det rör sig om årsdebut, men hästen har dragit iväg snabbt bakom bilen tidigare och som sagt; den som tar spets av de båda sitter med trumf på hand. 1 Cobbys Forever har gjort flera bra lopp på sistone och var den som fick göra grovjobbet i attacken senast; löser det sig från innerspåret kan hon utmana. 4 Ajlexes Elise har verkligen fått full utdelning på sistone och ståtar med fyra raka; det är nog lite svårare emot i dag men hon måste förstås räknas. 3 Lyckans Marre var ute mot tuffa kamrater senast och närmar sig första segern. 5 Larissa Band var positiv senast och är en bubblare i spetsstriden. Två luringar.

Rank: 7-6-1-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Bridge Maid till oddset 4.00 hos Unibet.

5 Solvalla – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

3 Firebird Scoop och 4 Enjoy’s Top Gun är båda riktigt startsnabba och lär duellera om tätpositionen. 5 Duke Ratzeputz spetsar inte av egen kraft, men kan komma på tal att få överta om ett offensivt upplägg.


Loppanalys:

Ett öppet race där jag fastnar för 10 Simb Rihanna som inte lär bli överdrivet betrodd. Hon har gjort flera bra lopp på sistone och höll strålande efter tuff resa senast. Inledde första 700 ute i spåren före hon nådde dödens och höll till 100 kvar. Har bra startryggar här och då det luktar rejäl fart på loppet, kan hon avgöra till slut. 5 Duke Ratzeputz är nog på kapacitet bästa kusen i fältet även om han bara har en seger hittills i karriären. Nu återkommer man efter ett uppehåll och formen är lite diffus, men kan visa sig bara ”vara bäst” här. 11 Kent le Soleil räknas tidigt trots läget. Fick gå barfota igen senast och svarade med en mycket vass insats då han var överlägsen till slut efter stenhård fart i loppet. Är effektiv om det blir samma här. 4 Enjoy’s Top Gun felade direkt i årsdebuten senast varför formen är alltjämt svårbedömd, men hästen är väldigt snabb ut och från ledningen ska han definitivt inte räknas bort. Öppet lopp som sagt och vi nämner även 7 Bonkers som var mycket rejäl vid segern för två starter sedan, 3 Firebird Scoop som är rask ut och en luring från tät eller vinnarhålet, samt 2 Inspector Gadget som möjligen inte visat strålande form på sistone men som är van tufft motstånd och nu fått perfekt läge.

Rank: 10-5-11-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Simb Rihanna till oddset 16.00 hos Unibet.

6 Solvalla – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

2 Alpago W.F. har visat rejäla resurser från start i Italien och gäller som spetsfavorit från bäst läge. Men 4 Bridge Jumper lär göra ett rejält försök och utifrån kliver 7 Yankee Blue iväg raskt.


Loppanalys:

2 Alpago W.F. gör debut på svensk mark och även om det förstås är lite svårbedömt tycks det som en riktigt kapabel variant av de italienska starterna att döma. För ett par starter sedan slog han exempelvis betydligt mer meriterade Volnik du Kras enkelt. Fuxen öppnade mycket kvickt i förra starten och lär ha goda möjligheter på ledningen här. Ska vara svårslagen då. 4 Bridge Jumper har årsdebuten avklarad, gick fullt godkänt sista 600 då och är nog än vassare till i dag. Har gjort sina bästa lopp i front och Olsson lär prova att försöka klämma sig förbi från början, räknas i alla lägen. 7 Yankee Blue var bra i comebacken och var på väg mot spets då han felade in i första kurvan senast. Också en häst som kan öppna väldigt fort och även om det inte blir spets, ska han räknas som tidig utmanare. 8 Faster Than You tillhör nog de bästa på kapacitet, men har inte toppats inför den här starten och drog dessutom sämsta spåret. Får dock inte glömmas bort. 5 Infinite Knight fastnade med krafter kvar senast och är en luring, liksom 1 Uakari som spurtade väldigt bra i senaste loppet.

Rank: 2-4-7-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Alpago W.F. till oddset 1.70 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

1 Moe Tyr är inte intresserad av spets, det brukar dock 2 Nordby Elde vara som initialt lär tampas med 3 G.G. Ojjdo. Litet plus på den senare i kraft av bättre spår. Tänkbart är det förstås att 6 Gorm skickas fram direkt i hopp om att få överta.


Loppanalys:

6 Gorm är ett löfte som så smått börjar växa in i eliten och som påbörjade säsongen med två raka på fint sätt. Senast handlade det om en stor portion otur; hästen kom tillbaka bra efter galopp med blev störd i sista kurvan, med en framskjuten placering på gaffeln. Här står Gorm bra till direkt och Ohlsson lär hitta ett fint slagläge. Ska vara favorit, men behöver inte vara någon given vinnare. Jag testar i stället ett spel på 8 Emil Mollyn som visat fin form och som senast avslutade väldigt bra, även om det kom i skuggan av vinnaren Månlykke A.M. Emil öppnar bra och ser ut att kunna få en perfekt resa i andraspår här; då kommer han avsluta starkt och får favoriten mothugg på vägen kan det mycket väl innebära seger. 10 Guli Roy hade tre raka i vintras och frågan är väl om det inte var en seger som rök också senast, när han galopperade in mot upploppet. Formen är fortsatt fin med andra ord och han räknas. 1 Moe Tyr har inte visat något på ett tag, men håller mycket hög grundkapacitet. Nu handlar det om årsdebut och debut hos ny tränare. Svårbedömt verkligen, men det går inte att sticka under stol med att uppgiften ser intressant ut med läge och kusk. Här finns flera andra vägar att välja för den som vill jaga skräll. Den av 2 Nordby Elde och 3 G.G. Ojjdo som tar täten lär försöka köra där så länge som lampan lyser och det är inte helt enkelt att plocka ned dem. 9 Guli Rubin har inte vunnit på länge men formen är riktigt fin. ”JOP:s” båda 13 Demex och 11 Gott Klirr kan räcka med klaff på vägen.

Rank: 6-8-10-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Emil Mollyn till oddset 8.50 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

Det borde kunna gå fort från början. Samtliga de fyra innersta har visat startsnabbhet och kanske är 2 Kia Ora den allra raskaste, sedan är frågan om man vill anföra också. 3 Amalencius B.B. kan vara först framme och överta men 4 Flash Gordon Sisu vill nog också säga sitt. Uitfrån laddas 7 Dakar Brodde, men kan han ta sig förbi samtliga?


Loppanalys:

3 Amalencius B.B. är ett ämne från Nurmos-stallet som övertygade stort senast då han från ledningen tog emot favoritens elaka press men ändå höll undan. En klassklättrare som också är snabb ut och är en given spetskandidat. Samtidigt är det nog många som vill köra om det för början här och det blir nog i alla fall ingen gratisledning. Klar som tipsetta, men jag vill prova ett roligare spel. 12 Perpetuate har gjort tre starter före Reijo; blev fast med sparat på fin sluttid näst senast och var på väg mot spets då galoppen kom senast. Hästen gick dock riktigt fint i skymundan och klockade sista tusen efter 11,5 i klungan. Läget i dag är på pappret iskallt, men jag har en känsla av att loppet kan bli hyggligt överpaceat och då kan torrt spurtkrut vara värdefullt. Jag provar. 6 Mojo Express fick förvisso en smörig resa senast, men avgjorde till delad seger och har före det matchats i rikstoton. Också en tidig kandidat bakom favoriten. 4 Flash Gordon Sisu såg knallfin ut senast när han blåste till spets och sedan vann ohotat på nytt rekord. Kommer man förbi till spets, kan det bli repris. 7 Dakar Brodde drog stenhårt senast, föll på eget grepp men det var också första starten efter uppehåll och han kan ha flyttat fram sina positioner. 9 Solkattens Shirazi har jättefin form men är klart missgynnad av bakspår. 1 Aurora Borealis och 2 Kia Ora är ytterligare två möjliga från prima lägen.

Rank: 3-12-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Perpetuate till oddset 3.90 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

1 Bianca Sisa är förvisso snabb ut och kan lyckas hålla ut 3 Visual Condition och 4 Kentin Day, men kommer någon av de senare före lär de släppa. 6 Galant Sisu öppnar också väldigt fort och det lutar åt att denna kommer till spets, antingen av egen kraft eller blir nedsläppt.


Loppanalys:

6 Galant Sisu matchades mot kullens allra bästa ston i fjol och gjorde det gott. Senast var det årsdebut och efter att ha missat spets blev det dödens andra halvan av loppet. Galant Sisu höll klart positivt i en snabb avslutning och det är logiskt att tro att det loppet ska ha fört henne framåt mycket. Hästen är väldigt kvick från start och över kort distans tror jag ”BG” är helt inriktad på att köra sig till spets och slipper man allt för mycket mothugg ska det vara fin chans att stanna där till mål. 12 Arquana As är dock en mycket kompatibel motståndare. Hon gjord en rent utsagt strålande debut för Nurmos senast då hon fick göra grovjobbet från djupt ned i kön men visade 09,5-tempo sista 800 för segern. Det är klart att läget är problematiskt och kommer Galant Sisu lätt till spets blir det jobbigt, men så fin som hon såg ut senast är hon given i striden. 9 Chris Crystal tokrusade i ledningen senast men höll väldigt bra. Här har hon fått ett ”Örjan-läge” och kan ge favoriterna en match med tempo. 5 Fantaghiro Brick kämpar på och gör nästan alltid stabila insatser, också en outsider från lämpligt läge. 1 Bianca Sisa gav sig helt från spets näst senast men hade mycket sparat i Norge därefter. Är snabb ut och är fältets luring från spets, eller rygg ledaren.

Rank: 6-12-9-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Galant Sisu till oddset 3.50 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

4 Island Life lär nog laddas mot spets nu, men 6 Short in Cash öppnade hiskeligt fort senast och kommer nog göra ett ordentligt försök att ta längden. Lite plus på den senare trots spår utvändigt.


Loppanalys:

6 Short in Cash var senast tillbaka efter ett misslyckat Frankrike-äventyr och oj så fin hästen såg ut. Han var blixtrande snabb ut och såg helläcker ut när han lämnade undan fältet efter 1.10-fart sista 800. Hästen har gjort sina bästa lopp i just tät och det lär nog bli full laddning från början igen här. Kan man ta sig ned först till plankan tror jag det är toppchans, men jag avskriver knappast att han kan vinna ändå. 5 Global Undecided övertygar mer och mer och vann lätt från dödens i Silverfinalen senast då ledande Ubiquarian Face felade. Det är nog lite risk att det kan bli samma resa igen, men det gick ju bra senast. 4 Island Life har varit ute i högsta klassen och mött Elitloppshästar flera gånger på raken nu och nog såg det ut att vara sparat nere i kön senast. Nu är det en något lättare klass och det är troligt att Bergh provar att roffa åt sig ledningen. Lyckas det är det nog hästen att slå. 2 Allegra Gifont är en väldigt spännande italienska som tillhört de bästa i kullen i hemlandet. Hon bör hävda sig väl i klassen, men det handlar också om årsdebut och lite svårbedömd form. 1 Alone gör även han första starten för året. Riktigt fin och effektiv travare, men det kan kanske behövas något lopp före han är segermogen.

Rank: 6-5-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Short in Cash till oddset 2.40 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson