Just nu:
14.01 Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Det är självaste huvudstadsbanan som huserar söndagens övningar och Solvalla dukar fram en småtrevlig omgång med flera mycket öppna lopp. Jorma Kontio har tagit kommandot i kuskligan och vill nog gärna fortsätta där – han får två av mina spel i dag. Choctaw Split verkar ha fått ordning på benen och ska ha bra chans felfri i sitt lopp, finske gästen Crazeman står inför en mycket intressant uppgift. Eftermiddagens roligaste drag kommer i epilogen – jag tror Västerbo Highscore kan snuva favoriten.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Solvalla – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

1 Digital Track är inte oäven ut men kan få svårt hålla ut 4 Qiao Q.L. Utifrån är 7 Melizza också mycket snabb, kan spetsa.


Loppanalys:

Litet fält men ändå riktigt öppet. Jag tror mest på 2 Bear Victory som gjorde flera fina lopp i höstas och senast återkom efter ett par månaders uppehåll och vann direkt. Segern blev förvisso enklare än den borde, då ledaren galopperade i sista sväng, men det var samtidigt långt ned till övriga. Med det loppet i kroppen har femåringen stärkt sina positioner ytterligare och från perfekt läge ska det vara en god vinstchans.

4 Qiao Q.L. duger långt i sammanhanget och kommer från en fullt godkänd andraplats. Senast hästen vann var det från spets och hon kan öppna riktigt fort vid laddning. Min tro är att plan A är att ta sig till ledningen här och då växer chanserna.

1 Digital Track tröttnade från dödens senast men hade i starten före det svarat för riktigt fina spurter och såg då formstark ut. Örjan brukar oftast lösa uppgifterna och från det här läget i det lilla fältet kan hon bli livsfarlig med rätt resa.

7 Melizza har kanske inte glänst helt i senaste starterna, men har å andra sidan varit ute i mycket värre gäng än det här och med tanke på hästens startsnabbhet ska hon inte räknas bort. Det samma gäller för 3 Lullaby S.I.R. som vann lätt för tre starter sedan och höll fullt godkänt efter en tung resa senast.

Rank: 2-4-1-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Bear Victory till oddset 2.50 hos Unibet.

5 Solvalla – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

1 Imagine är rask från början men inte sannolik att köra i spets, 4 Body Contact är möjlig om man prickar starten, troligast 6 Geisha Sisu i ledningen från springspåret.


Loppanalys:

Fyraårige 5 Choctaw Split vill jag gärna spela i det här, också öppna loppet. Det trots att hästen galopperat i tre av sina fem senaste starter. Senast höll stoet sig dock i rätt gångart hela vägen och avgjorde på bra sätt efter tredjespår sista 600. Lägg där till att hon galopperade hundra från mål gången före och hade då varit sämst tvåa och felade in i sista sväng med obrukade krafter i dödens för tre starter sedan. Senast klev hon iväg säkert från just bricka fem i volten och håller Jorma hästen bara i trav tror jag det är en bra vinstchans.

11 Dream On tycker jag är ett spännande motspel. Hästen som tränas i Finland har bara en seger på 28 starter men har sett riktigt fin ut i de två senaste starterna på Åbo. Näst senast svepte hon bokstavligen hela fältet över upploppet och gick återigen en vass avslutning senast. Med tempo och rätta ryggar kan hon slå till.

3 Ancora är hygglig för klassen och visar form för dagen. Gick en godkänd spurt näst senast och höll klart bra senast efter att ha jobbat sista 700 utan rygg. Spåret i dag är perfekt och hon är given i striden.

10 Snask har inlett sin karriär helt okej, den hittills enda segern kom sedan ledaren galopperat i sista sväng. Senast blev det väl tufft tempo i spets och Snask mattades över upploppet. Läget i dag behöver inte var särskilt dålig och hon mäter sig väl med övriga nämnda.

4 Body Contact är inte jättemärkvärdig men löper på jämnt i Solvalla-lunken, orkade inte senast men gick en klart bra avslutning gången före. Första segern kan komma nu. Samma gäller för 6 Geisha Sisu som fått ett lopp i kroppen och såg ut att ha krafter sparade då. Kan rinna undan från ledningen.

Rank: 5-11-3-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Choctaw Split till oddset 5.00 hos Unibet.

6 Solvalla – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

2 Bette Streamline är snabb ut men lär vilja släppa. Striden bör stå mellan 6 Collect och 7 Nandino Ås till en början.


Loppanalys:

Montélopp där 4 Ville Turf bör vara hästen att slå, med tanke på hur fin valacken sett ut i två raka segrar. Vid båda tillfällena har han klivit fram mot dödens tidigt, pressat sig till ledningen med halvvarvet kvar och lugnt och samlat gått undan till segern. Ville Turf ser mycket formstark ut för dagen och med tanke på att de på pappret tuffaste konkurrenterna drog klart sämre lägen ska det här vara en toppchans till tredje raka.

12 Victory Graphic känns som mest intressant motbud. Kommer också till den här starten med två raka och var riktigt positiv senast då han avgjorde via en tung långspurt och inte direkt såg tom ut i mål. Otäckt läge givetvis, men det kan gå med lite flax under vägen.

10 Dolly Style återvände till under sadel senast och slog till med seger. Avgjorde då säkert efter en resa från rygg ledaren. Är ett tänkbart bud om favoriten gör bort sig. Outsiders är också 9 Upside Down Cake som har gått bra i monté förut men varit borta lång tid inför det, plus med Sofia Adolfsson i sadeln. 11 Lamona Håleryd tog en enkel spetsseger med krafter kvar för sulky senast. 3 Carlos Cavau gick okej bakom Dolly Style senast, har bra läge och ryttarinna.

Rank: 4-12-10-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Ville Turf till oddset 2.00 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

1 Xhantis Millpond står ensam på start och spetsar följaktligen, kan tänkas köras där. Annars är det mer sannolikt att 7 Free Fall Web får överta, hästen är mycket snabb ur volten.


Loppanalys:

8 Crazeman gör första starten i svensk konkurrens men så som hästen sett ut på Vermo i vinter tror jag femåringen kommer hävda sig mycket bra. För tre starter sedan blev det överlägsen seger från ledningen och senast avslutade valacken kvickt från vinnarhålet efter sen lucka. Hästen har öppnat fort bakom bilen i Finland och med Jorma Kontio vid tömmarna lär han få en bra start från springspåret här. Har ett betydligt bättre läge än sin svåraste konkurrent och är mitt spel i loppet.

13 Bottnas Gouverneur blir förstås inte helt enkel att tas med, han har sett knallfin ut i de senaste starterna och kommer med tvåa raka. Det ska också sägas att han för tre starter sedan felade i sista sväng i dödens och då såg ut att gå mot segern. Senast kördes hästen tidigt till ledningen och gick ifrån i väldigt läcker stil för att landa på 1.15 lång distans med till synes en del krafter i behåll. Bra chans igen men läget är inte jätteroligt.

4 Mellby Highball är en trevlig individ som börjat sin karriär på bra sätt. Vann på rejält sätt från dödens senast och är på pappret en lika bra chans som de två tidigare nämnda, men har varit ifrån ett par månader och inte direkt toppad inför den här uppgiften. Känns därmed inte lika het men går såklart inte att avskriva.

Outsiders finns det flera av. 3 Stepping Forever gick en fin avslutning i ett Klass 2-försök i Kalmar näst senast, visade då 1.11-fart sista 800. Det duger långt här. 7 Free Fall Web är i fin form och mycket snabb ur volten, kan sitta tidigt i spets. 6 Nesta Bob har galopperat bort sig tre gånger på raken, men för fyra starter sedan var hästen mycket rejäl vid segern. 2 Horatio Fortuna var visserligen ute i ett enkelt gäng senast, men vann överlägset.

Rank: 8-13-4-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Crazeman till oddset 4.35 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

3 Marengo, 5 Enjoy’s Jagger och 6 Plan B. är alla kvicka från start, litet plus för att det är Plan B. som sitter i spets in i första sväng.


Loppanalys:

Återigen ett jämnt lopp där jag slutligen ändå väljer 6 Plan B. som min vinnare. Valacken var riktigt fin när han med stor enkelhet avgjorde till segern i Örebro i november och gjorde därefter ett nytt starkt lopp för att i senaste starten ge sig från spets efter en för snabb öppning. Hästen har inte tävlat på ett tag, men rapporterna från stallet är positiva. Plan B kan öppna riktigt fort och plan A för Plan B är nog att leda det här från start till mål, men hästen har visat att han kan avgöra från andra positioner också.

5 Enjoy’s Jagger hade varit ifrån tävlingsbanan tre månader inför förra starten, men gick då en mycket fin avslutning bakom en väldigt bra vinnare. Insatsen var klart positivt och det finns all anledning att tro att han lyft sig ytterligare ett snäpp till den här starten. Är snabb ut och hittar kanske spets eller rygg på tipsettan.

10 Mogas Cassandra väntar fortfarande på första segern, men den borde komma snart. Stoet har gjort flera bra insatser på sistone; var svindlande nära att hinna dit näst senast och sköt till vasst då luckan kom allt för sent senast. Bakspår är sällan kul, men det är inte omöjligt det blir lite fart på loppet och då kan det lösa sig för den kvicka fyraåringen.

9 Valnes Isidor är nog säkert fältets mest kapabla travare. Valacken har vunnit hälften av sina sex starter, samtliga gånger säkert från spets. Här handlar det dock om comeback; hästen gjorde bara en start i fjol och har varit ifrån sedan i somras varför formen näppeligen är på topp. Det kan dock vara ett misstag att räkna bort honom.

Andra bud är 3 Marengo som var duktig vid spetsseger för två starter sedan och har lämpligt läge igen, liksom 2 B.G. Pastor Jonte som också är en häst som står på tur för första segern. Sett fin ut i de senaste starterna och kan slå till.

Rank: 6-5-10-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Plan B. till oddset 4.00 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

Förvisso är 3 Minou Båven och kanske framför allt 6 On Two Beat explosiva bakom bilen men det mesta talar ändå för att 1 Arnie Express ska hålla upp ledningen från innerspår.


Loppanalys:

1 Arnie Express hade precis samma läge senast på Solvalla och höll då upp ledningen i en snabb öppning. Kunde därefter vinna loppet obekymrat och såg väldigt fin ut. Fyraåringen är riktigt effektiv när han får löpa på i spets och även om det absolut finns startsnabba hästar utvändigt ska det nog mycket till för att snuva honom på täten. Är Arnie Express lika vass som senast kommer det bli mycket svårt att passera honom.

6 One Two Beat vinner inte så ofta, men ser mycket formstark ut för dagen. Spetsade för två starter sedan och höll duktigt till mål, gick sedan starkt till mål efter en invändig resa senast och klockorna visade 10,5 sista 800. One Two Beat är explosiv från början om han laddas och det är inte fullständigt otänkbart att han kan lura favoriten. Oavsett är det ett av de första motbuden.

2 Okashi Cheri vann från rygg ledaren för tre starter sedan och har sett fortsatt fin ut därefter, hade mycket krafter kvar näst senast. Är också snabb från början och har ett perfekt läge här för att försöka krypa ned i rygg på den förmodade ledaren Arnie Express.

3 Minou Båven är ännu segerlös men göra hela tiden stabila insatser, platsrysare nu. 8 Mr Southwind är effektiv i spets men har fått ett hopplöst läge här.

Rank: 1-6-2-3


Spelförslag:

Toppchans för 1 Arnie Express att spåra runt om. 1.60 och lägre är dock inga odds jag lockas av. Passar.

10 Solvalla – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

Faktum är att startsnabba hästar saknas, varför det trots allt är mest troligt att 1 Young da Vici i kraft av innerspåret kan hålla ledningen. 9 Payet skicka på direkt?


Loppanalys:

En trevlig avslutning där jag har ett kul bud. Jag tror nämligen 3 Västerbo Highscore kan vara vinnaren. Hästen ser ut att vara helt på topp för dagen. Avgjorde på synnerligen rejält sätt då han, via sista 800 meterna i spåren avgjorde till segern på Färjestad och såg än vassare ut senast i Gävle. Hamnade då helt sist i fältet men avslutade urstarkt längst ut i banan och var efter underkant 11,5 sista 800 inte långt från segern i en tät avslutning. Att det är ett halvvarv längre i dag är ett plus och från ett bra läge bakom bilen hittar man säkert en fin position. Vinnarspel.

9 Payet blir såklart ingen lättknäckt nöt. Tysken har gått från klarhet till klarhet i sina Sverige-starter och strålar av toppform. Insatsen senast kanske var den allra bästa; styrdes då på direkt i fjärdespår 600 kvar och avgjorde loppet i ett nafs efter 1.10-tempo sista 800 meterna. Payet verkar bra på det mesta, spets, på speed och bakifrån och även om valacken tjänat snabba pengar är han given igen.

1 Young da Vici avgjorde på mycket rejält sätt senast på Romme efter att ha avverkat sista varvet ute i tredjespår men försvarade sig helhjärtat hela vägen till mål. En klart positiv prestation. Är normalt ingen startsnabb häst men då sådana i övrigt också saknas på framspår, kan det mycket väl bli spets här vilket så klart gör uppgiften än mer intressant.

11 Je t’Aime Explosiv är loppets stora luring. Gick bra på rikstoton förra våren men fick sedan ett långt uppehåll före det var dags för comeback senast. Gick då en ordentlig repa i spåren för att nå fram utvändigt ledaren i sista sväng och höll bra till mål. Borde gått framåt en hel del med det loppet.

Rank: 9-3-1-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Västerbo Highscore till oddset 5.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr

Travtips
torsdag 14.01, 02 april
Åby kväll och gäster i form av Westergård och Hamre-hästar i listan. Bo Westergård har laddat och han har ett par fina chanser. Roligaste spelet är emellertid Beluga West i lopp åtta. Tränas och körs av Peter Untersteiner.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.05, 2 april

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson