Just nu:
13.06 Färjestad 8 december: Widell bakom draget!
19.01 Stepping Spaceboy suverän
17.19 Bryssel-show i Paris
15.47 Lekstuga för Face Time Bourbon
15.22 Positivt kring Månprinsen
15.03 Nicolaj Andersen slutar som tränare
13.27 Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad
13.40 Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren
13.34 Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!
08.55 Fyra hingstar fick A i betyg

Solvalla 12 november: Nobel Amok har bra chans i spets

Solvalla bjuder på trav denna gråa och småregniga tisdag. Jag blandar en del rätt hårt betrodda hästar och en del något mindre betrodda hästar i min spelgryta och hoppas kunna få in någon träff till hyggligt glatt odds. Första spelförsöket är ett intressant tvååringslopp. Detta trots att det är få hästar i listan. Här slår faktiskt Svante Båth ur underläge men jag tror det kan gå vägen och lirar. Nobel Amok är en mer påpassad häst i sitt lopp och här tror jag att hästen når önskepositionen i spets och vinner.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Solvalla – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Global Bookmaker är snabb iväg. Sedan får vi se om rygg på 6 Sayonara är det önskvärda. 5 Grand Pirincess galopperade tidigt senast men är felfri spetskatuell.


Loppanalys:

Tvååringar med hundra tusen i först men få startande. 6 Sayonara övertygar och kommer från Svampen-seger. En reslig modell som har det lätt för sig och visst kan det bli ny pinne. Wallin har haft en härlig säsong men kanske hästarna är lite slitna nu. Jag spelar då på det och Sayonara har lite svårt i kurvorna. Mycket bra chans från spets men annars mer osäkert.

4 Custom Cheval gör det jättebra. Spurtar bra varje gång men det har blivit tunt med segrar. Tränaren gnäller lite på att säsongen varit lång och jag söker fräschare och piggare bud.

Mitt spelval är 5 Grand Princess. Var fin vid segrarna från ledningen och fortsatt bra som tvåa bakom löftet Global Badman (favorit i Uppfödningen). Var då mycket luft ner till trean. Grand Princess kan öppna bra och kan vara hungrigast och minst sliten här. Fin häst som har mycket att hämta. Jag spelar. Båth låter nöjd.

1 Global Bookmaker är snabb i benen och har läget. Kan överraska.

Rank: 6-4-5-1


Spelförslag:

Jag lirar vinnare på 5 Grand Princess till oddset 9.25.

5 Solvalla – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

2 Nontoxic öppnade mycket bra till spets senast och har spetsläge igen.


Loppanalys:

Amatörlopp och Benzon är då mycket meriterad. Han kör här också bästa hästen i 12 Southwind Queen men frågan är om det räcker från spår tolv? Jag tror det och spelar. Hon är bara tre år och det glömmer man lätt då hon är mycket meriterad med 22 segrar av 30 möjliga (kämpat på i Ryssland). Hon är mycket spurtstark och bra för klassen. Senast provade man större sammanhang och hon fick inte fritt i tid. Kan vara bra inför denna uppgift med att slippa grovjobb senast. Hon tävlade då barfota fram och det föll väl ut och tanken är samma ikväll. Benzon hittar säkert vettig position och då blir hans sto svår att stå emot.

7 Odds Indicator vann den tunga vägen näst senast och avslutade bra senast. Inget guldläge här heller men tidigt bud. Bättre läge har 2 Nontoxic som sprattlade på rejält i ledningen senast. Det höll hela vägen även om det tog emot sista biten. Kan leda länge.

Otterström har fin stallform och 5 Epic Victory räknas också.

Rank: 12-7-2-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Southwind Queen till oddset 2.85.

6 Solvalla – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

2 Mellby Hero spetsade i ett tidigt skede i sin bildebut senast. Spår två och Jorma och klar spetsfavorit.


Loppanalys:

2 Mellby Hero har nått tidig spets i båda sina starter. Först blev det bekväm seger och därefter höll det till en andraplats bakom Pine Muscle som är en rätt kapabel häst. Nu bör det bli spets igen med Jorma och bra läge och motståndet ser inte alltför blodigt. En favorit som är svår att gå emot med dessa förutsättningar. Värsta motbudet är också struken.

Väldigt öppet bakom. Melander har ett gäng med men dessa övertygar inte. 4 Digital Science har Björn och ett vettigt läge och rankas tvåa.

7 Bravo Pointjack galopperade med sparat senast och ser ut att ha hygglig fart i kroppen. 10 Body Contact var godkänd senast. 8 Praetor var förbättrad senast.

Rank: 2-4-7-10


Spelförslag:

Står över spel här. 1.35 på favoriten får vara.

7 Solvalla – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Call Me Fox är rätt snabb men blev av med ledningen från spår ett senast och innerspår bil Bjerke är ändå gynnsamt. 3 Magistras och 4 Global Agency är snabba iväg. Det kan bli Magistras till spets. Spetsade näst senast efter en bit och utan att laddas för fullt.


Loppanalys:

Intressant norsk gäst i 1 Call Me Fox. Startar i fin form från fint läge och med Örjan. Hästen avslutar bra och bör få en fin resa men det är risk att gästen blir av med ledningen. Sådant kan Örjan lösa men jag spelar en till mer intressant odds.

Jag går på 3 Magistras som jag smågillar. Höll bra från ledningen näst senast och enbart besegrad av Nurmos Champ Lane. Senast stämde inte aktionen riktigt. Ivanov skyller på vagnbyte och ny balans och nu borde det stämma bättre. Öppnar bra och spets vore skoj. Jag provar.Kusken gillas.

4 Global Agency är också snabb ut och inte alls borta från spets. 5 Uto Broline fick det inte riktigt att stämma senast och galopperade i spets. Det var segern som rök. Givet bud om det är bättre ordning på travet.

Många fina hästar här. 12 Chef M.M. avslutar bra och kan också duga. Samma gäller 10 Don´t Be A Loser. Dessa gynnas av strykningarna.

Rank: 3-1-4-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Magistras till oddset 6.75.

8 Solvalla – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Outlook Pressure, 2 Ajlexes Cubano är mycket kvicka men det är inte lätt att stå emot 5 Nobel Amok som har vettigt läge bakom bilen och stortrivs i spets.


Loppanalys:

5 Nobel Amok avslutade fullt bra från kön senast och såg fin ut. Nu är det betydligt bättre förutsättningar med spetsläge och hästen fungerar ypperligt i ledningen. Det finns startsnabba hästar invändigt i framför allt 2 Ajlexes Cubano samt även 1 Output Pressure men jag tror vi får se Nobel Amok i spets. Då är han svår att komma förbi bara formen är någorlunda intakt.

4 M.T.Joinville har haft lite sparat i sina senaste starter. Tufft gäng senast där Global Trustworthy spetsvann. Riskerar få gör en del grovjobb själv här men är inte borta.

7 Michelangelo Ås gör comeback. Duger fint men det är tufft från spår långt ut och utan lopp i kroppen.

Rank: 5-2-4-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Nobel Amok och oddset är 2.60.

9 Solvalla – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Plato At Work står ensam på startvolten och Jönsson vill säkert köra i spets. Det kan bli tufft och vara dumdristigt att stå emot 8 My New Chapter om Kontio kommer dundrande från springspåret på tillägg. Det biter bra för den hästen. Bra chans att denne får överta.


Loppanalys:

8 My New Chapter är en häst som visat fint kunnande. Har gjort en start för Nurmos men då gjorde hästen bort sig. Har sedan kvalat och kvalet löste han på utmärkt sätt. Det bet ordentligt för Nurmos häst i kvalloppet och känslan är att vi får se en strong insats redan ikväll. Vettigt läge på tillägg och troligt att det bär av mot ledningen och trolig seger. 1.90 kittlar ändå inte så mycket. Det finns en del galopp i historiken.

1 Plato At Work är åtta år men ändå mycekt grön. Visar fina kämpatakter och är snudd på garanterad en fin resa här. Duktig vid segern näst senast och strulig resa senast. Bör greja  en bra placering.Jag lirar plats.

3 Indy D. avslutade bra senast och formen sitter där. Duktig även näst senast. 2 Prince Yoda får nu Calle upp och kan överraska.

Rank: 8-1-3-2


Spelförslag:

Jag spelar 1 Plato at Work plats till 2.30.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Färjestad 8 december: Widell bakom draget!

Travtips
söndag 13.06, 08 december
En söndag med tämligen så ordinära tävlingar från Färjestad står på schemat. Inledningsvis får vi se ett par favoriter som ska ha riktigt bra chanser att infria, men mot slutet av omgången är loppen betydligt mer öppna. Mitt bästa drag kommer i avslutninge...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.40, 6 december

Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.34, 6 december

Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.37, 5 december

Axevalla 5 december: Dalborg har vårt roliga drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.12, 4 december

Bergsåker/Solvalla 4 december: Tekno Eld är het i kväll!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 3 december

Jägersro 3 december: En vinnare med utstrålning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 13:27, 07 december 2019

Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad

STRÄNGNÄS: Tyvärr fortsätter det fuktiga vädret här i Mälardalen. Den här hösten samt förvintern har inte varit att leka med. Tufft för alla hästskötare med all lera. Tufft för alla våra travhästar som skall tävla under knepiga banförhållanden. Hästarna sk...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson