Just nu:
13.27 Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”
11.15 Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år
11.06 Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25
16.55 Bold Eagle vill till Elitloppet
15.41 Axevalla 21 januari: Fiore får blomster
11.02 Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare
10.16 Kallbloden som slåss om Paris-biljetter
08.23 Förvarade förbjudna preparat – döms till böter
08.00 ”Lunch-draget” – ny tipssatsning
12.44 Propulsion till Paris

Solvalla 10 december: Korpi gästar med en vinnare

Vi har bland annat ett par öppna unghästlopp på Solvalla i kväll och där kan det lätt hända saker så här på slutet av året även om jag tror att favoriten vinner i lopp nio. Vi har lärt oss sedan tidigare att då Hannu Kropi gästar Sverige så är det välladdat och den pratvänlige brandmannen från Finland har nog ett bra segerbud i kväll.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Solvalla – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Xelante O.P. är svår att gissa på då det vankas voltstart. Håller en spesslant på 3 Slaghöken eller 4 Echo Gamble. 7 Marrakesh kan tidigt vara framme från tillägg för att överta.


Loppanalys:

Ett lopp över dryga tre varv och än större chans då att bästa hästen vinner. Bästa hästen bör helt klart Nurmos fine 7 Marrakesh vara. Det har strulat en hel del för denne som står mycket billigt inne i klassen. Han har kunnande för att vandra en bra bit upp i klasserna. För tre starter sedan blev det seger men därefter har det blivit galopper. Nu lär han vara i ordning efter uppehåll och Nurmos hästar är då ofta som bäst direkt. Lång distans passar fint och här kan Kontio sätta in attacken efter behag. Kan dirigera hem detta från utvändigt ledaren efter ett tag eller kanske sända fram till spets (mest troligt med spets). God chans.

1 Zelante O.P. är segervan men svår att sätta in över den här distansen. Blir tufft att stå emot en felfri favorit. Avslutade bra från kön senast och verkar rätt kapabel.

4 Echo Gamble har god form och även fin styrka. 10 Triomphe Ferm är klart bättre än vad raden antyder. Klarar distansen fint och har hjälp av Calle. 5 Pyrolator är också stark och bra då travet flyter någorlunda. Hyggliga hästar ett par men en som är bättre.

Rank: 7-1-4-10


Spelförslag:

Jag tror att 7 Marrakesh vinner men till oddset 1.55 är det inget för mig.

5 Solvalla – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Öppet lopp med öppen spetsstrid med orutinerade hästar bakom bilen. Tror det kan handla om 2 Salty Dog eller 4 Silver Load mot spets.


Loppanalys:

Ett treåringslopp och ruggigt öppet sådant. Här kan man rabbla mest hela fältet med chans. Jag chansar på att 10 Maxtime sköter sig och går fefritt. Då borde det vara en ny vettig Nurmos-chans. Ingen jätechans men ändå hygglig. Det biter bra för Maxtime. Det fick vi se vid segern näst senast då han spatserade på rejält i spåren till slut. Senast blev det galopp och han ser inte helt stabil ut. Bör kliva runt många här och kanske alla.

2 Salty Dog och 4 Silver Load är klart tänkbara för spets och den som når ledningen har fördel. 7 Ancora sköt till hyggligt senast och bär kunna hävda sig rätt bra här. 6 Greta Journey vann från utvändigt ledaren senast i säker stil och har Calle upp. 9 Arctic Fun verkar hygglig och 11 Christina Speed har Örjan. 8 Uto Broline har fint kunnande men svårt att fungera.

Mycket öppet lopp.

Rank: 10-2-4-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på10 Maxtime till oddset 8.75.

6 Solvalla – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Ett stayerlopp och ändå flera hästar som kan rassla iväg snabbt första biten. Lång distans och vissa vill nog köra lite mer försiktigt och jag är inne på att 5 Total Recall kan nå ledningen. Det finns dock flera bud.


Loppanalys:

Här är jag inne på tidig spets för 5 Total Recall och det kan visa sig avgörande. Han avslutade bra för tre stater sedan och höll farten fullt bra efter tufft inledning näst senast. Senast avslutade han åter fullt bra via open stretch. Körs av duktig amatörkusk och från ledningen så borde de duga bra. Har sällan nått den posotionen men gjort det bra vid dessa tillfällen. Bland annat som tvåa bakom Who´s Who och vid seger före Bo C. Ett intressant drag. Hoppas spesteorin blir till en sanning.

1 Nisse Sånna kommer från seger och en välförtjänt sådan. Gör det snudd på alltid bra i lite småtrög stil och bör få en fin resa här.

10 Green Mamba gick bra efter galopp senast och hade varit lite krasslig inför den starten. Inte alls borta. Lär avsluta strongt.

3 Global Upfront rankas därefter men denne har varit struken efter senast. Läget är fint.

Rank: 5-1-10-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Total Recall till oddset 5.75.

7 Solvalla – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Galba Ringeat ska nu testa bilen för första gången och det är inte alls säkert att det blir någon snabbstart. 4 Madricken af Sweden är startsnabb. Smyger kanske över lång distans och det kan bli 3 Allez Allez till spets.


Loppanalys:

Ett stayerlopp även här. Hårt spelad är 1 Galba Ringeat som inlett bra. Galopperade med sparat i debuten för tre starter sedan och därefter har det blivit två segrar på fint sätt. Läget här kan vara på både gott och ont. Som hårt betrodd spelar jag på ont och jag har heller ingen känsla att det blir någon jättesnabb start. Det kan strula. Verkar ha fin inställning och tidig om det löse sig.

Hannu Korpi stationerade sig runt Solvalla förra vintern och skördade då fina framgångar. Nu är den glade brandmannen från Finland här igen och här heter hans vapen 9 E.L.Mici. Han reser nog bara hit med hästar som duger riktigt bra och E.L. Mici har också löpt bra. Rejäl vid segern senast och formen verkar prima. Loppet är rätt ihåligt och spåret behöver inte vara fel. Bra chans att Korpi med häst är bäst. Tål att tuffa på en del och har mer rutin och hårdhet än ex. Galba Ringeat.

10 Cobbyas Nana kommer till start med bra form och Örjan lär ge hästen en fin resa.   3 Allez Allez kan få en fin resa från fint läge och behöver inte vara borta. Kan bli tidig spets.

Rank: 9-1-10-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 E.L.Mici till oddset 2.60.

8 Solvalla – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Moon Zappa kan öppna bra. 5 Twigs Florikash kan vara för aggressiv och sända till tät. Även 7 Xanthis Delicious kan öppna raskt.


Loppanalys:

7 Xanthis Delicious avgjorde på rejält sätt senast och har Erik. Tufft segerbud och givet segerbud men jag tror med dessa förutsättningar med spår så går jag emot.

5 Twigs Florikash och 2 Moon Zappa kan lägga iväg rejält första biten. Har bra spår med bra kuskar och räknas tidigt. Jag är inne på att Florikash kan sno åt sig ledningen och det avgör mitt val. Duktig vid seger näst senast och bra avslutning i 12-fart sista 800 m senast. Når hon spets med Calles hjäp så kan det bli hyggligt lugnt. Jag spelar..

8 Frequency Am duger men läget är tufft.

Rank: 5-7-2-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Twigs Florikash till oddset 4.65.

9 Solvalla – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

2 Love No Pain är ett oskrivet kort med framspår bil men hon borde kunna kliva iväg bra och är spetsfavorit med sitt fina läge.


Loppanalys:

Ett nytt treåringslopp. 2 Love No Pain har inlett karriären bra med två segrar. Därefter var hon duktig som trea och senast blev hon störd. Hon har pustat något men Korvenoja brukar gästa i angeläget ärende och läget passar prima. Bra chans på spets och god chans. Om det blir spets borde hon få dämpa och hon borde ha hygglig chans även med annan resa.

Lurigt bakom. 8 Bansky avslutar fint men har ett svårt läge. 6 Dear Matrix är allt bättre och avgjorde till seger senast. 4 Raj Brillaconala avslutade i pigg stil senast och kan vara skrälldraget med rätt resa. Lurigt bakom Korvenojas.

Rank: 2-8-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Love No Pain till oddset 3.65.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Travtips
onsdag 13.27, 22 januari
Det var svårspelat i lördags med en del konstiga prestationer och det blev ingen bra lördag för min del. Enda träffen var Franklin Face till fint platsodds, men klart jag borde vågat spänna bågen och ”reka” vinnare. Storfavoriten Man At Work vann inte nu h...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 11.06, 22 januari

Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.41, 21 januari

Axevalla 21 januari: Fiore får blomster

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 21 januari

Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.02, 20 januari

Färjestad 20 januari: Inga gränser för deras fräckhet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 19 januari

Boden 19 januari: Fin söndag för Finland

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson