Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern - Redén och Bergh ikväll

Första analysen efter semestern satt klockrent då lunchdraget Grude Tilla vann på det sätt som jag hade förutspått. Tidig spets och lugna gatan. Nu är det bara att öka och det är Solvalla och fina lopp som gäller ikväll. Redén och Bergh heter två herrar som båda har en del fina möjligheter en kväll som denna. Jag provar med totalt fem vinnarlir.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Solvalla – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

3 Rajah Silvio med Goopen får gälla som spetsfavorit från sitt fina läge. 1 Brothers N. Arms kan utmana.


Loppanalys:

Redén har ett par klart vettiga chanser denna kväll. Har ni hört det förut? Här har han två med chans i samma lopp  och bäst möjlighet bör 5 Milady Grace ha. Körs också av Örjan. Stoet gjorde debut för Daniel senast från svårt läge och gick i mål med en del sparade krafter. Bör ha mått bra av den genomköraren och vara segermogen. En klassig sort detta (det har vi sett i tidigare regi) och jag räknar med en helvass insats ikväll och bra chans.

1 Brothers N.Arms hade också sparat senast och bör få en mycket bra resa från sitt spår ett. Stallkamraten bör vara vassare men om denne sviker så är Daniels egen styrning en spekulant på segern.

3 Rajah Silvio kan nå spets och sedan vara segerfarlig. Hästen trivs i tät och kusken brukar inte vika ner sig. Hästen hade sparat i mål senast men bröt och var inte helt hundra senast.

6 Global Withdrawl har gott kunnande men det är tufft att stå tillägg på bra hästar. Har dessutom inte lopp i kroppen. Svante ligger lite lågt så klart.

Rank: 5-3-1-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Milady Grace till oddset 2.65.

5 Solvalla – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

2 Girlluggage Racing har öppnat snabbt bakom bilen i sina senaste starter. har prima läge med vass kusk och blir svår att passera utifrån.


Loppanalys:

2 Girlluggage Racing vann mycket lätt från utvändigt ledaren senast och Eklundh satt mest och bevakade övriga. Fick sent fritt näst senast och hann fram till seger via frän avslutning. Har läge för spets och då formen sitter där så är även startsnabbheten god. Det hänger ofta ihop. Har dessutom Erik upp och mycket taalar för ledning runt om.

3 Goes All Magic vann säkert från ledningen senast. Har fint läge men det är tuffare uppgift nu. Ändå tidig. Laddas från start.

9 Bonkers är rätt bra och får Örjan upp. Svårbedömt vad 5 Keystone Bullseye presterar direkt efter långt uppehåll i ny regi Goop. Tufft begära seger direkt.

Rank: 2-3-9-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Girlluggage Racing till oddset 1,75 (gränsfall så klart och inte fel heller att stå över).

  • 2 Girlluggage Racing, vinnare

6 Solvalla – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Jorma är helvass bakom bilen men jag tror ändå att 4 Comand kan ta sig förbi innerspårets 1 Express Love och nå spets. Bergh är inte heller någon såsare bakom bilen.


Loppanalys:

Här tror jag att 4 Comand kan sno åt sig ledningen och sedan vinna loppet. Berghs häst fick sig en rejäl körare av segerstaplaren och mycket kapable Elegant Ima senast och höll bra. Här kan det bli något enklare från spets och hästen lär inte vara sämre nu med ytterligare lopp i kroppen. Vettig uppgift och mitt lir.

1 Express Love vann efter tidig spets senast. jag tror det kan bli tufft spetsa nu och han gör ett trögt intryck och är något svårbedömd.

5 Lucifer Sam har varit fin men räckte inte riktigt senast. Tidigt bud men jag står över.

Goops vapen 9 Take It Easy Tour avslutade fint efter snäll resa näst senast. Tappade mark senast och startar nu från bakspår, vilket försvårar. Njae.

 

Rank: 4-1-5-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Comand till oddset 3.25.

7 Solvalla – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

Troligt att 4 Arizona Dream körs till spets av Jorma.


Loppanalys:

4 Arizona Dream vann från utvändigt ledaren senast. Har fint läge och kan nå spets och ska med all rätt vara hårt betrodd. Vill ändå se lite mer av hästen innan det är aktuellt med spel som hårt betrodd och jag går emot.

2 Samvais är rätt så härdad och har prima läge. Galopperade i volten senast men svarade sedan för en stark upphämtning bakom bra hästar och Korvenojas häst bör duga klart bra i denna omgivning. Jag spelar vinnare här.

10 Astronacente Zac vann från spets senast och har fin kapacitet. Litar inte helt på hästen och bakspår är bakspår. Har dock helt klart kunnandet.

1 Ninjas Kiss avslutade fint senast efter en behaglig resa. Bör få en fin resa på nytt och räknas.

7 Remain in Light ska tävla barfota runt om och med bike och ska räknas.

Rank: 2-4-10-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Samvais till oddset 5.75.

8 Solvalla – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Djokovic försöker nå spets från sitt innerspår men jag tror vi får se 6 Speedy Tilly i tidig spets. Djokovic har haft innerspår en gång tidigare och då blev det brasa innan bilen släppte.


Loppanalys:

1 Djokovic är en häst med mycket fint kunnande men det har inte stämt under senare tid och hästen får inte till det. Senast blev det spets efter 700 meter och då höll det hela vägen. Spets skulle underlätta på nytt och fungerar Djokovic så får de övriga kämpa. Jag litar dock inte på det. Galopperade även då han hade spår ett tidigare och det kan bli stressigt.

Jag spelar 6 Speedy Tilly som kan sno åt sig ledningen. Höll bra från utvändigt ledaren senast och har fått lopp i kroppen hos Bergh. Har alla segrar utom en från spets och ledningen skulle göra saken betydligt enklare. Jag tror och går på det scenariot.

Redén har ny chans och här med 5 Moses. Var mest  bara ok senast men nu är det aviserat barfota runt om och det är intressant.

10 He´s Marvelous kan mycket och var fullt bra senast. Inte borta alls trots bakspåret.

Rank: 6-1-5-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Speedy Tilly till oddset 3.50.

9 Solvalla – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

3 No Limit Queen med Björn från passande startspår har bäst spetschans.


Loppanalys:

8 Golden Tricks bör vara bäst och ha god chans utan strul. Ny bra Redén-chans och hästen var klart positiv som knappt besegrad senast. Nu är det jobbigt läge och halvlågt odds och inget jag vill gå på.

Jag tänkte lira 3 No Limit Queen som kan leda runt om. Avslutade bra i 10-fart sista 800 m senast och är bra. Nu är det rött på atg.se där det står skor runt om och det var inte den rödmarkering jag ville se. Jag står över.

Goop har även med 10 Anita Roc och 7 Amelie Grif och vi har två outsiders. 9 Global Allegiance var positiv senast.

Rank: 8-3-10-7


Spelförslag:

Står över spel.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson