Travnet
ANNONS
Travtips
(130744) Hans Bergh V75 seger (1)

Vi tror Hans Bergh vinner med Nymphe d'Inverne. Foto: ALN

Solänget 26 september: Hasse sitter bakom draget!

Skribent

Publicerad kl 16.11, 26 september 2019

av Ulf Nilsson

4 Solänget - Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

2 Owen Face har läget och vann från spets i sin comeback senast. Taktiken lär vara given och det bör lyckas att nå  spets. 4 Voulez Vous trivs med tätkänning. Hästen är ojämnt startsnabb. Ove provar för tät.

 


Loppanalys:

2 Owen Face är mest känd för hästen som besegrade Nuncio. Hästen återkom efter låååångt uppehåll senast i ny regi. Hade gått ett mycket snabbt kvallopp utan att Melander körde för fullt. Följde upp detta med att vinna direkt i comebacken från spets och här har Hagman gjort ett strongt jobb, Han fick upp hästen från Ludde då hästen krävde mycket omsorg och tid och Hagman har inte slarvat. Owen Face travade väl inte hundra men ändå inte sämre än tidigare. Allt är bra efteråt säger Hagman och hästen ska fungera ikväll igen och vara ännu något bättre. Bra chans från spets i så fall men som favorit vill jag inte lira då jag inte litar riktigt på hästen. Inte till dubbla pengarna som nu i alla fall.

4 Voulez Vouz bör vara värst emot. Avslutade klart bra senast efter en sämre insats före det. Är lite upp och ner men duktig i ljusa stunder. Trivs bäst med tätkänning så loppet bakifrån senast var vasst. Bör strida här.

5 Zorro Swing är kapabel och van hårda gäng och 7 Wasa Warrior var fin vid segern senast. Vann då åkandes. De räknas också.

Rank: 2-4-5-7


Spelförslag:

Står över spel här.

5 Solänget - Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

Många vill nog smyga här. 3 Hallsta Vinnex var klen senast och körs nog inte alltför tufft för att få överta. 7 Guli Storm kan överta ledningen. Gustav är sugen på tät.


Loppanalys:

Ett kallblodslopp där enda hästen som brukar vinna är struken. Någon ska sätta nosen först och normalt har 3 Hallsta Vinnex bra chans på sitt kunnande. En höst och vinterhäst men det är kanske för tidigt ännu. Insatsen senast var klen och Jonsson som tagit prover på hästen är konfunderad. Han hittar inga fel och provar igen. Svårbedömt. Skulle jag tro på hygglig form så vore gällande 7.50 bra men,,,,

7 Guli Storm kan tänkas köras mot ledningen och det vore värdefullt. Kan vara lösningen men lite svårbedömd form även här. Gustav vill gärna till tät men det gäller att han träffar. Hästen har tidigare varit bra i spets men det var länge sedan.

10 Art Kjarvald är van tuffare gäng och måste ha chans här. Läge sedan det blev någon seger och idag blir det dessutom skorna på då man vill spara barfota till nästa start.

Jag hamnar på 9 Titan Tabac även om det känns lite lustigt att tro att han ska vinna lopp. Har visat lite uppåtform och senast då han sprang barfota runt om så bet spurten riktigt bra. Springer på tvären en del men form och speed räcker långt och det blir åter barfota. Kan fälla allt sista biten med rätt resa och kusken gillas dessutom.

Rank: 9-10-3-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Titan Tabac till oddset 3.00. Inget superodds alls utan mest ett ok-odds.

6 Solänget - Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

3 Iceland Falls kan öppna bra men det blir inte lätt att fånga upp en barfotadansande 4 Giannini. Grundmann vill ha spets.


Loppanalys:

Treåriga ston och lite lurigt även om det är litet fält. Klar favorit är 3 Iceland Falls som har två segrar i bagaget inför detta och de är tagna efter spets/tidig spets. Senast utan att direkt övertyga och hon har sedan pustat. Bör vara upptaget i spets nu då Grundmann rycker skorna på startsnabba 4 Giannini och vill ha spets. Favoriten känns något bräcklig och jag vill gå emot.

Tidig är 1 Arya Karma även om det blir tufft att spetsa från spår ett. Rätt litet fält och hon bör ändå få chansen. Har varit duktig i varje start och fult bra senast, Fick press på sig i ledningen näst senast och höll starkt. Seger före det. Duktig kusk och hon bör duga gått här. Lite lurigt läge dock.

Djuse-brothers är farliga att nonchalera och deras 6 Olmeda och 8 Jacqueline Boko räknas. Framför allt Olmeda som är en sort i uppåtform. Jakobsson låter rejält uppåt då hästen travar allt bättre och han tror på vettig chans från utvändigt ledaren. Hoppas dödens är ledig sa han. Mycket intressant och jag ryggar till skapligt odds. Jag gillar vad jag sett av hästen. Sparat efter galopp näst senast och bra avslutning senast. Djuse kör!!!

Rank: 3-1-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Olmeda till oddset 10.00.

7 Solänget - Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

2 Jon Sånna är snabb iväg. Släpper kanske. 8 Bitcoin är knepig och har svårt läge men felfri kan den öppna. 4 Freddie Islet kan vara spetslösningen.


Loppanalys:

Uttagningslopp till amatör-SM och det kan lätt bli lite gasning. Det gynnar mitt drag 6 Nymphe d´Inverne som jag har bra känsla för. Hon är bra i grunden och senast var det efter uppehåll och i ny regi Östman. Hon kördes snällt men sköt till fullt godkänt och såg bra ut. Östman berättar att det ändå var problem med utrustningen då och avslutningen kunde varit ännu bättre. Hon har problem med ett bakben men det verkar bra efter loppet. Det blir åter barfota fram även om hovarna inte är tiptop. Hasse Bergh kör vårdat och med vettig resa och att hästen fungerar så bör hon kunna greja detta. Jag lirar.

8 Bitcoin körs av säker kusk och kan mycket. Är dock knepig och läget är tufft. Berghs häst är farlig felfri men här tror vi på broder Hasse.  4 Fredde Islet kan rätt mycket. Gör nu comeback efter uppehåll och det borde inte vara superform. Kan spetsa och är inte ofarlig även om det är tufft att räcka direkt.

3 Ripkin Joe håller farten bra och körs av ordinarie kusk.Har varit ifrån något och det kan saknas något.

Rank: 6-8-4-3


Spelförslag:

Jag spelar 6 Nymphe d´Inverne vinnare till oddset 6.00.

8 Solänget - Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

1 Twist n´ Face är snurrig men felfri snabb och tränaren vill se sin häst i spets. Annars 2 Frida Taxam vettig chans på tät.


Loppanalys:

Nu har jag litat på Mats E Djuse i ett par lopp så nu får det vara dags för broder Magnus. Hans styrning 2 Frida Tazam får mitt lir. Från ett bra läge och det finns chans på tidig spets. Annars en fin resa i draget. Hästen är kapabel men har inte alltid travet med sig. Senast blev det sämre barfota och nu blir det skor igen. Som vid segern näst senast som togs på bra och rejält sätt.

9 Angel Ovea duger mycket bra i kapacitet men det är lite segt då hästen ska avgöra. Kan dock vinna på rent kunnande och fart.

Mycket fart har snurriga 1 Twist n´Face. Har varit struken ett par gånger men har nu fått två banjobb i kroppen och det blir en del ändringar i utrsutningen. Tränaren vill se sin häst i spets men han vågar inte lita på hästen. Jag förstår honom. Låter som en klok man.

11 Andrina har en käck uppsyn och säker kusk. Läget är sämre.

Rank: 2-9-1-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Frida Taxam tll oddset 3.90.

9 Solänget - Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

5 Cemonroc de Coeur brukar kunna spetsa från lägen som nu och det ser vettigt ut för spets.


Loppanalys:

Ett spårtrappelopp och lite läskigt lopp att analysera. 12 New Joker bör vara bäst men det är jobbigt med tolfte i spårtrappa och hästen som kan vara lite trög har pustat något och hunnit med att vara struken efter senast. Tränaren brukar dock ha väl förberett men ändå,,,

Apropå trög...10 I´ll Fixit var lite seg senast  fick hästen upp farten för sent efter att ha haft dålig rygg framför sig. Såg fullt bra ut och Jakobsson låter nöjd men det blir inte seger så ofta. Ingen barfotakörning ikväll heller.

9 Uncertain When var positiv senast efter en resa omväxlande utvändigt ledaren och andrapar utvändigt. Travar dock inte så bra och annan kusk nu.

5 Cemonroc de Coeur hade lite sparat i mål senast. Bra tillbaka efter galopp näst senast. Kan leda detta lopp länge och greja en god placering. Jag provar ett spel på plats. 4 Conway City Ås avslutade positivt näst senast. Inget extra senast.

Rank: 12-10-9-5


Spelförslag:

Jag provar ett spel på plats och objektet är 5 Cemonroc de Coeur. Oddset är 2.45.

 

Spelredaktör Ulf Nilsson [email protected]

Unibet trav fasta oddsSolänget
ANNONS
Nästa artikel