Just nu:
17.43 Full fart framåt med unghästarna det som gäller
15.07 Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!
15.05 Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt
11.29 Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut
09.48 Per Lennartsson tillbaka i sulkyn – efter olyckan
09.15 Yonkers Trots ska köras – men på nytt datum
08.59 Tragedi på Bergsåker – hästen dog under loppet
15.54 Inför: Prix de Cornulier
15.52 Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike
11.14 Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Smedträffen nästa för Milligan’s School

Milligan’s School fick se sig besegrad i Silverhästen men spänner på nytt bågen den här helgen. Han är en av hästarna i Smedträffen på Sundbyholm.

Det är i Eskilstuna som helgens begivenheter äger rum. Breeders Crown-finalerna avgörs på söndagen men dagen före förstås en ordinarie STL-omgång. Där är det Smedträffen, veckans Gulddivisionen, som utgör eftermiddagens clou.

Milligan’s School matchas vidare efter Silverhästen förra helgen och tar sig nu an Gulddivisionen igen. Förutom att han ställs mot stallkamraterna Evaluate, Zack’s Zoomer och Disco Volante väntar Lucifer Lane och formstarke Food Money på startlinjen. Tuffare läge från opassande bakspår fick Pastore Bob och Dreammoko.

Här är startlistan:

Smedträffen, 1640 auto:

1 Zack’s Zoomer – Jorma Kontio
2 Food Money – Rikard N Skoglund
3 Lucifer Lane – Johan A Nilsson
4 Super Zantos – Ante Lisell
5 Milligan’s School – Ulf Eriksson
6 Deep Sea Dream – Erik Adielsson
7 Nappa Scar – Per Lennartsson
8 Mack Dragan – Carl Johan Jepson
9 Disco Volante – Ulf Ohlsson
10 Evaluate – Örjan Kihlström
11 Pastore Bob – Johan Untersteiner
12 Dreammoko – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 09:48, 22 januari

Per Lennartsson tillbaka i sulkyn – efter olyckan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:15, 22 januari

Yonkers Trots ska köras – men på nytt datum

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:59, 22 januari

Tragedi på Bergsåker – hästen dog under loppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:54, 21 januari

Inför: Prix de Cornulier

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:59, 20 januari

Vitruvio siktar mot Prix de France

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:09, 20 januari

Läget inför Prix d’Amérique

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:12, 19 januari

Shocking Superman flyttas – till Robert Bergh

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Angle of Attack vänder tillbaka till Frankrike

Angle of Attack vänder tillbaka till Frankrike

Robert Berghs Angle of Attack hade en trevlig vinter i Frankrike och är snart på väg dit igen. Det sedan han säkert hemfört söndagens snabblopp på Axevalla.

Sjuårige valacken Angle of Attack stod för en kanoninsats som tvåa i Müllers Memorial senast och det gjorde hästen ordentligt påpassad vid söndagens snabblopp på Axevalla. Rätt analyserat av spelarna, visade det sig – Robert Bergh-träningen anförde varje meter för sin tränare.

Mest dramatik var det kanske i början av loppet när Angle of Attack blev rejält utmanad om spets av Star Advisor Joli, men sedan favoriten hållit ledningen och sedan fått dämpa kilometerpasseringen till moderata 1.18 var förstås saken avgjord. Den comebackande Carabinieri fick fritt spelrum från rygg på ledaren och avslutade vasst, men utan chans att hinna förbi.

Angle of Attack vann på 1.15,2a/2140 meter och tjänade på det 35 000 kronor. Efteråt kunde Robert Bergh meddela att det nu blir en ny sejour i Frankrike för hästen, som vann två lopp på Vincennes i början av året.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Miljonseger för Svanstedts tvååring
Nästa nyhet
Miljonseger för Svanstedts tvååring

Miljonseger för Svanstedts tvååring

Åke Svanstedt noterades för en ny storseger när El Ideal enkelt tog hem finalen av Kindergarten Classic, värd drygt 1,2 miljoner kronor. Andy Miller skötte tömmarna.

Finalerna i Kindergarten Classic för tvååringarna avgjordes på Meadowlands under lördagskvällen och fick se Åke Svanstedt fira nya framgångarna. Tränaren hade överlämnat tömmarna åt Andy Miller som inte gjorde några misstag bakom El Ideal (e. Muscle Hill) som var favoriten i finalen för hingstarna och valackerna.

El Ideal kördes fram för att överta ledningen efter cirka 600 meter och höll sedan säkert motståndet på avstånd för att passera mållinjen på 1.10,3a/1609 meter. Det här var hästens tredje seger i karriärens nionde start.

Stofinalen i Kindergarten Classic gick till Linda Toscano – dubbelt upp. Scott Zeron körde Senorita Rita (e. Chapter Seven) till seger på 1.10,5a/1609 före stallkompisen Dip Me Hanover.

Här kan du se El Ideals seger:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Säkert i Silverhästen för Global Trustworthy
Nästa nyhet
Säkert i Silverhästen för Global Trustworthy

Säkert i Silverhästen för Global Trustworthy

Global Trustworthy har kommit tillbaka starkt i höst. Timo Nurmos-stjärnan tog sin andra seger i Gulddivisionens final på tre starter sedan han spårat från start till mål i Silverhästen på Solvalla.

Efter att som unghäst plockat brons både i Kriteriet och Derbyt visar Global Trustworthy att han nu växt in också i eliten. Precis som för två starter sedan, senast det begav sig i en final av Gulddivisionen, blev det seger när Carl XVI Gustafs Silverhäst avgjordes på Solvalla. Timo Nurmos-träningen tjänade 400 000 kronor på lördagens viktoria.

Global Trustworthy stack iväg snabbt från start och höll ifrån sig Elian Web i körningen om spets. Men sedan blev loppet lite märkligt kört. Rajesh Face tog sig en kort galopp, men kom direkt ut i tredjespår, bromsade fältet en bit men tog sig med varvet kvar framåt i dödens. Det såg samtidigt till att hästarna i kön fick än längre fram till ledaren.

Svenske mästaren Milliondollarrhyme startade sitt avancemang från sjätte par utvändigt med 900 kvar men då var det ”mil” fram till Global Trustworthy som genom sista sväng ökade farten. Elian Web hittade loss från tredje invändigt i sista sväng och bjöd över upploppet ledaren en ny duell, men Global Trustworthy höll uppvaktningen säkert ifrån sig.

– En jättetrevlig och fin häst och han fungerar bra nu. Det kändes bra hela vägen, vi körde undan 300 kvar och det kändes som att det fanns krafter kvar. Hästen gjorde ett jättefint lopp i dag, sa Jorma Kontio i vinnarcirkeln.

Vinnaren klockades till 1.12,1a över 2140 meter. Elian Web tvåa medan hedersgubben Digital Ink inkom som trea, före Rajesh Face. Milliondollarryhme fick en omöjlig uppgift men levererade en god långspurt för att sluta som femma.


Ingen kan stoppa Un Etoile Gar

Timo Nurmos verkar ha en sto(r)stjärna i italienskan Un Etoile Gar. Varenne-dottern stod för en ny ruskig prestation när hon i stoeliten knep sin fjärde raka seger. Uppgiften syntes närmast omöjlig sedan Mellby Free direkt kommit till ledningen och fått varva efter behag på 16,3. Jorma Kontio dröjde till 600 meter kvar – men då blev det en enorm tempoväxling. Un Etoile Gar kom blixtsnabb fram utvändigt Mellby Free, loppet utvecklade sig till en ren duell, men Un Etoile Gar var starkast till slut. Segern blev till slut faktiskt enkel på 1.13,3a/2640. Förstapriset en kvarts miljon.


Silversuccé för From the Mine

Vilken otrolig utveckling det är i From the Mine. Sjuåringen vann Bronsfinalen för två starter sedan – nu var det dags för repris i Silverdivisionens final. Och det var knappast någon bluffseger. Kometkusken Magnus A Djuse tryckte gasen i botten från början och satte press på favoriten Ural – som svarade med galopp i första sväng. From the Mine nådde första 500 efter 1.08 men verkade inte bekommas det minsta – hela vägen i spets till enkel seger på fina 1.12,7a/2140.

– De är som vår familj hästarna. Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva något sådant här. Det är helt otroligt. Han är så jävla bra…, sa tränaren Catarina Norqvist i ATG Live med gråten i halsen.


Melizza fångade in favoriten

Diamantstoets final såg klappad och klar ut för Johan Untersteiner och Velegance, sedan man kommit till spets efter ett halvvarv och tuffaste konkurrenten Fossens Wally felat. Ledarinnan ryckte 400 kvar och kom in på upploppet med många längders ledning – men då tog det slut i tanken. Efter en resa i tredje invändigt letade Robert Wilhelmsson sig loss med Melizza som fick fritt 100 kvar och avslutade sylvasst för att hinna förbi på linjen. Ulla Fredlund tränar vinnaren som klockades till 1.14,2/2140.


Vattentät från spets för Ibra

Den i Norge verksamme dansken Kim Pedersen har en spännande sort i fyraårige Ibra Boko. För Ulf Ohlsson kom i Klass 2-finalen hästens åttonde seger i karriärens fjortonde försök. Några problem på vägen mot guldet tycktes Conway Hall-sonen heller aldrig ha. Ibra Boko smäckte direkt till ledningen och kunde hålla den positionen enkelt till mål före vinnarhålets Beartime och fint avslutande Love Håleryd. 1.14,3a/2140 visade segeruret.


Pascha Tilly flög fram efter galopp

Att Pascha Tilly skulle vinna Bronsdivisionens final var det nog inte många som trodde, efter det att valacken galopperat kort efter start. Men Ulf Ohlsson i jollen gav inte upp för det. Tempot hölls högt då ledande Macelleria fick press av en stekhet Deede Star och var trött över upploppet. Illuminati fick greppet, men som skjuten ur en kanon kom Pascha Tilly tillbaka efter sin galopp och via femtespår över upploppet hann fram till segern på linjen. 1.13,1a/2140 visade vinnaren som tränas av Jari Kinnunen.


Åttonde raka för Giant Shadow

Giant Shadow verkar vara något alldeles extra. Den nederländske sexåringen är fortfarande obesegrad i åtta starter i Björn Goops regi. Dagens seger i Klass 1-finalen togs den tuffa vägen. Björn Goop bytte fjärde utvändigt mot dödens efter ett varv, kopplade på några få steg grepp om ledande McGarret när man nalkades upploppet och försvarade sig ärligt mot kvickt avslutande Vincent Horse. 1.13,3a över 2140 meter var vinnartiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lesja Odin överlägsen i 23:e raka
Nästa nyhet
Lesja Odin överlägsen i 23:e raka

Lesja Odin överlägsen i 23:e raka

Segerraden växer sig längre och längre. Öystein Tjomsland-fenomenet Lesja Odin gjorde comeback men var lika överlägsen som vanligt. På Sörlandet kom 23 raka segern.

Moe Odin har det norska rekordet i raka segrar från debuten. Men nu är det tangerat av sonen Lesja Odin. Den sexårige valacken gjorde första starten på över tre månader, men favoritspelarna behövde verkligen inte oroa sig. Segermaskinen var totalt överlägsen.

Öystein Tjomsland körde Lesja Odin till spets in i första sväng och snart stod det klart att hästen var riktigt sugen på att springa. Kusken lät Lesja Odin dra undan med ett femtiotal meter direkt och det avståndet krympte aldrig nämnvärt.

Men åtskilliga längder ned till motståndarna kunde Tjomsland vinka till Sörlandets publik redan mitt på upploppet och kort senare konstatera att Lesja Odin passerat mål på segertiden 1.24,6a/2140. Förstapriset var 30 000 norska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hannelore Hanover går till Greenshoe

Travtips

Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!

Travtips
fredag 15.07, 22 januari
Härlig spelkväll i onsdags och hade inte domarna varit fega (eller vad var det annars för anledning att inte Demon Ima blev nedflyttad..?) så skulle det blivit en än bättre kväll. Min rysarvinnare Mystic Mom var på väg att speeda förbi invändigt då Demon I...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.05, 22 januari

Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 22 januari

Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.52, 21 januari

Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.14, 21 januari

Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 15.17, 20 januari

Solvalla/Åby 20 januari: Inte övermäktigt för bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 17:43, 22 januari 2021

Full fart framåt med unghästarna det som gäller

STRÄNGNÄS: Usch! Vilket hemskt vinterväder det är i Mälardalen även denna vinter. I princip all snö är nu borta. Regn, is, lera är vad vi har att kämpa med för stunden. Långt ifrån ett idealiskt hästväder med andra ord. Unghästar Har fått ett gäng påpekand...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson