Just nu:
17.17 Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!
12.48 Travnet tackar för sig!
12.45 25 år med Travnet
12.44 Finlandia-Ajo fulltaligt
12.32 Blé du Gers klar för Paralympiatravet
08.45 Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet
07.44 Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag
13.26 Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo
09.46 Vass årsdebut av Next Direction – Finlandia-Ajo nästa
09.23 Nu är det slut

Ett av Sveriges bästa ston de senaste åren har gjort sitt på tävlingsbanan. Tamla Celeber slutar tävla och blir istället avelssto.

Det är färdigtävlat för Tamla Celeber. Efter en mycket framgångsrik tävlingskarriär blir nu den sjuåriga Cantab Hall-dottern ett mycket spännande nytillskott inom avel.

Tamla Celeber hade en sporadisk fjolårssäsong med blott sex starter och en seger. Under sommaren flyttades hon från Roger Walmann till Marcus Lindgren i vars regi hon i februari gjorde årsdebut. Då slutade hon femma som favorit i ett lopp på Jägersro.

Det fick bli superstoets sista föreställning på tävlingsbanan.

– Hon har visat att hon inte är så sugen på att tävla längre och då känner jag att det får vara. Hon har fått bestämma lite själv och jag tyckte hon visade det senast, säger Marcus Lindgren till ATG Live.

Tamla Celeber kan därmed summera en fantastisk karriär som tog sin början med enorma framgångar som unghäst. Bland meriterna kan nämnas Oaks och både långa och korta E3 som treåring samt Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet som fyraåring.

Som äldre travare tog hon även stora skalper då hon segrade i Grosser Preis von Deutschland, EM för ston och inte minst Breeders Crown i Kanada.

Totalt vann Tamla 23 av sina 44 lopp och travade in 8,3 miljoner kronor.

Hennes första föl blir en ren Courant-produkt då Gift Kronos blir hennes första partner.

Tamla Celeber kommer tackas av i samband med Solvallas V75-tävlingar nästa lördag den 29 mars. Tillsammans med Roger Walmann ska hon leda defileringen till Stoeliten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

Omgången:
Bra förutsättningar på Romme den här fredagen, med cirka fem grader varmt och sol. Spelmässigt ser det också bra ut, med en stark och en rolig bank.

Bästa spiken:
1 Dileva Käll (V64-1)

Kompletterande spiken:
10 Dellvann (V64-6)

V64-förslag:
V64-1: 1 Dileva Käll (7-3)
V64-2: Alla tio (3-9)
V64-3: 3,6,7,8 (9-2)
V64-4: 1,4,5,8,10,12 (13-14)
V64-5: 4,6,7,9,11 (2-12)
V64-6: 10 Dellvann (15-14)
1 x 10 x 4 x 6 x 5 x 1 = 1200 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 9 Cali Maks
DD-2: 10 Dellvann
1 rad x 400 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 4,6,7,11
DD-2: 10 Dellvann
4 rader x 150 kronor.

Analys V64-1:

Ranking: A: 1. B: 7-3-8. C: 5-6-2-4.

Spetsanalysen:
1 Dileva Käll

Loppanalysen:
Daniel Redén har hittat en mycket passande uppgift åt 1 Dileva Käll, och det här loppet ska hon bara vinna. Hon har fått två lopp i kroppen efter uppehåll, och bör närma sig toppformen. I årsdebuten näst senast avslutade hon bra i skymundan, och senast höll hon farten strålande som trea efter ett lopp utvändigt om Francais du Gull.

Motståndet den här gången för Dileva Käll är minst sagt överkomligt, och det här loppet bör hon leka hem från spets. Hon är väldigt kvick från start och ingen tar normalt en längd på henne här, men även om hon skulle bli över bör det i det lilla fältet lösa sig under vägen och hon ska vinna oavsett. Spik, omgångens bästa.

Analys V64-2:

Ranking: A: 3-9-2. B: 6-7-10-11-1-5-8. C: -.

Spetsanalysen:
Svårbedömd spetsstrid givetvis med orutinerade treåringar. Känslan säger dock att Jorma Kontio har bra chans att tidigt placera favoriten 3 Cassano Bob i front.

Loppanalysen:
Jorma Kontio blir jättestor favorit tillsammans med Peter G Norman-tränade 3 Cassano Bob, och visst kan det vara så enkelt att han tidigt placeras i front och sedan vinner loppet. Det är en häst som tränare Peter G Norman håller högt, och som han har en del förhoppningar på framöver.

I min värld är dock garderingen given, detta på grund av en rad faktorer. Dels är han bara tre år, gör debut bakom startbilen, har bara ett lopp i kroppen, och övertygade väl heller inte nämnvärt i debuten senast. Han vann debuten senast, men var spelad till löjliga 12 för tio och ”ramlade” väl i stort sett undan pliktskyldigt. Det fanns säkert mer i Cassano Bob senast och det var lite valpigt intryck, och med det loppet i kroppen är han säkerligen vassare nu. Får tipset, men på tok för stor favorit.

Den som utmanade Cassano Bob in på linjen senast var 9 Önas Jocke, denne svarade för ett riktigt bra lopp med 12,5 sista 600 från köposition och det var en bra debut. Har Fredrik Pedersens kille tagit debuten senast på rätt sätt, kan han få snabb revansch på Cassano Bob här. Given.

Jag väljer också att hålla upp 2 Rocco S. i A-gruppen, denne har till skillnad från Cassano Bob och Önas Jocke några lopp i kroppen. Det har väl inte direkt slagit gnistor om honom hittills, men det bör börja släppa för honom mer och mer och idag ska han eventuellt testas med helstängt huvudlag för första gången.

Jag tycker den här trion höjer sig något över de övriga i loppet, och det är en stark A-grupp. Jag väljer dock att strecka samtliga tio hästar i loppet, det är som sagt orutinerade treåringar det handlar om och det kan smälla rejält.

Analys V64-3:

Ranking: A: 8-3. B: 7-6-9-2. C: 1-4-10-11-12.

Spetsanalysen:
3 Pledge Allegiance kan öppna snabbt om man laddar med henne, och då hon fungerade så bra senast tror jag Ohlsson vågar ladda lite mer med henne den här gången än vad han gjort i de senaste starterna och då är det bra chans på tidig ledning.

Loppanalysen:
Svante Båths 3 Pledge Allegiance fungerade äntligen senast och visade då att hon är bra för klassen, trots ett tufft lopp mestadels utvändigt ledaren kopplade hon enkelt grepp till slut och det var inte slutsålt i mål. Förutsättningarna för henne den här gången är bra, hon kan öppna snabbt om man laddar med henne och då hon fungerade så bra senast tror jag Ohlsson vågar trycka av henne lite mer den här gången och då är det bra chans på tidig ledning. Vettig segerchans.

Jag väljer dock att gardera den klara favoriten samt gå emot henne i tipset, jag vill se att hon fungerar i ett par starter till innan jag vågar lite på henne fullt ut.

Tipset i loppet väljer jag att ge till 8 Inari D.E. som ska bli mycket kul att se med Jorma Kontio i jollen, och jag är inne på att hon kan få revansch på Pledge Allegiance den här gången. Inare D.E. kunde inte stå emot denne från tät senast, men höll ändå bra som tvåa och Kontio är vass att få snurr på dom. Får en chans till.

7 B.W.T.Boobs kan öppna snabbt från start men tar nog inte en längd på Pledge Allegiance, och då är det stor risk att hon får vandra utvändigt. Tar hon sig dock förbi ska hon räknas tidigt, då intrycket på henne vid enkel seger från just tät senast var fint.

Streck också för Per Linderoths 6 Envious Money som jag tyckte såg fin ut som fastlåst senast, även om det givetvis är tuffare för henne nu. Gör dock alltid sitt, och sitter snart där.

Analys V64-4:

Ranking: A: 5-10. B: 8-4-12-1-13-14. C: 11-9-6-2-3-7.

Spetsanalysen:
4 Rezor bör tidigt få överta från 1 Sixten Blixten.

Loppanalysen:
Förutsättningarna för favoriten 5 Star Advisor Joli är chansartade, och han garderas därför. Löser det sig dock någorlunda för honom under vägen är det bra segerchans, och jag tippar honom. Han är van tuffare konkurrens än detta, och även om jag tycker han gjort sina bästa lopp från spets och inte når den positionen den här gången så bör han bli tuff att stå emot för konkurrenterna vid minsta klaff.

Jag dubblar A-gruppen med 10 T.X.All In, denna måste få vinna lopp när som helst. Han får starta väldigt tätt här, men enligt tränare Kajsa Frick ska det inte vara något problem för honom och då kan det vara dags nu. Gör alltid bra lopp, och möter lite enklare motstånd den här gången. Kan öppna kvickt, och inte omöjligt Kajsa laddar framåt direkt från springspår på tillägg.

8 Ninepoints Ariel återkommer efter uppehåll och har lottats till fjärdespår i den bakre volten, vilket inte är optimalt för henne då hon inte är helt stabil. Trots detta väljer jag dock att ranka henne högt, felfri duger hon mycket bra i ett gäng som detta och Westholms travare går starkt för dagen.

4 Rezor är väl inte direkt den typ som tilltalar mig, men han bör tidigt placeras i spets här och får han sedan fuska bort lite mitt i loppet kan han rinna undan till slut.

12 Unique Julia gör årsdebut, och det ska bli kul att se henne. Hon ställs mot både killar och äldre hästar, men kan bli farlig att nonchalera. Hon mötte tufft motstånd varje gång under fjolåret, och gick faktiskt riktigt positivt i flera tuffa lopp och hon är inte så tokig den här. Kan få en fin säsong och är värd att passa.

Streck också för 1 Sixten Blixten, denne har inte alls övertygat hittills men har nu fått ett par lopp i kroppen och bör dessutom få perfekt smygresa härifrån. Kan gå, om de lopp han fått i kroppen satt sig rätt.

Analys V64-5:

Ranking: A: 9. B: 4-11-7-6. C: 2-12-10-1-8-3-5.

Spetsanalysen:
6 Troll Viktor är nog snabbast inledningsvis, men bör släppa när Staffan Falk tidigt ställer frågan med 4 Titan Tabac.

Loppanalysen:
9 Cali Maks har verkligen hittat rätt i regi Jan-Olov Persson och blir bara bättre och bättre för varje lopp, och senast vid seger var han mycket bra och det var starkt av honom att kunna vinna trots djup köposition och jag hade 1.23 sista 700 meterna på honom. Fungerar han lika bra även idag bör han runda det här gänget, och jag spelar klart mest med honom på Dubbeltipset.

Cali Maks är dock inte helt pålitlig, och även om han visat klar förbättring sedan han kom till Persson vågar jag inte lita på honom fullt ut.

4 Titan Tabac var svag senast men kan betydligt bättre än så, och då jag läser tidig ledning på honom den här gången ska han räknas tidigt. Han blir inte lätt att rubba från tät om han löper upp till sitt kunnande.

11 Lienpilen har verkligen hittat stilen och varit fin i två raka segrar och räknas tidigt även den här gången, och 7 Anneros Karl är segervan och streckas tidigt trots uppehåll. Jag blev imponerad av de insatser Anneros Karl svarade för i slutet på fjolåret och han tål normalt jobbet.

Streck också för 6 Troll Viktor, denne har vettig chans på spets och släpp och är snabb nog i benen för att vinna med lucka till slut.

Analys V64-6:

Ranking: A: 10. B: 15-14-9-6-12-1-7. C: 5-11-4-8-13-2-3.

Spetsanalysen:
1 Chief Delorme

Loppanalysen:
I en öppen och jämnstreckad V64-avslutningen väljer jag att ta ställning för 10 Dellvann, jag tycker nämligen att han står för klassen i gänget och felfri är jag helt inne på att han blir tuff att stå emot. Jag hade lite feeling för honom redan senast på V75, och tänker ta revansch nu.

Dellvann provar aktuell distans för första gången, men det bör inte vara några som helst problem tror jag. Han har flera gånger startat över 2640 meter, och gått starkt varje gång och han är både stark och snabb den här. Han har blivit lite rullig i de två senaste starterna och därför galopperat till slut i loppen, ikväll blir det dock skor runt om på honom och då bör han trava hela vägen. Dellvann är van tuffare konkurrens än detta, och Westholms travare går också starkt för dagen. Bra känsla för att han bara är bäst!

För dom som letar gardering tycker jag främst det är duon 14 Prince Elliot och 15 Such a Feeling som är aktuella, trots att dessa står med trippla tillägg.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Klart han har segerchans"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Klart han har segerchans”

V65 Solvalla: ”Klart han har segerchans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han svarade för ett bra lopp senast, han fick helt enkelt stryk av en bättre häst och det är inte mycket att säga om. Jag tyckte han stretade emot bra, och vi var nöjda med honom. Han ska gå framåt med senaste loppet i kroppen och ska tävla barfota runt om för första gången idag, och det är klart att han har segerchans. Min förhoppning är att komma till spets då han är väldigt kvick från start, och därifrån duger han givetvis gott. Däremot är det ingen häst jag bara åker ut med och tror att jag vinner, han är väldigt knepig i sitt humör och uppträdande och någon mordvinnare blir han aldrig, säger Emil Magnusson i Stefan Hultmans stall om Repairman (V65-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Delectable Ås – Han var blek senast då han la ner rörelsen. Han var öm i framfötterna ett par dagar efter loppet och det är troligt att vi hade skott honom för tätt inpå loppet. Det får vi undvika i framtiden och hästen verkar fin igen. Han kan en del i ljusa stunder men vi får ligga lite lågt efter senast. Skor runt om och helstängt huvudlag igen, säger Thomas Lönn.

2 Kay Adamas – Hon var duktig i V75 senast och har gått rejält och bra en längre tid. Efter den starten så trampade hon sig i träningen och fick stå över ett jobb, men det ska inte ha påverkat formen särskilt negativt. Hon är pigg och glad i jobben och känns lika fin som tidigare. Hon gick barfota bak senast och om banan inte är för hård så går hon likadant igen. Hon kan vara lite spänd bakom bilen och det går inte att ladda med henne, men ibland öppnar hon ganska snabbt av egen kraft. Lång distans är hennes bästa och det blir öppet huvudlag och fast bomull som vanligt. Vi har pratat om rycktussar, men sparar dessa denna gång, säger delägaren och tränarsambon Louise Frumerie.

3 Grandseigneur – Han blandar och ger en hel del i sina prestationer och det gör att han är svår att räkna på. Han är bra när han fungerar, men han får visa i lopp först att han kan fungera fullt ut. Kapaciteten finns där och han känns normal i träning. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth.

4 Princeton O.K. – Hon var bra senast som trea och det är sådana typer av lopp hon gillar allra bäst. Jag tycker hon är i fortsatt bra slag för dagen och der här uppgiften såg intressant ut. Det blir nog ett offensivt upplägg och hon är dessutom gynnad av distansen. Motståndet var rätt bra men jag tror ändå inte att han är chanslös. Skor runt om, säger Magdalena Siminski.

5 Ribery – Han gör debut för oss idag och vi har inte haft honom så länge, men han tränar bra och det känns som en fin travare. Det är klart vi vill se honom i lopp innan vi kan få en ordentlig uppfattning om honom, och på så vis är han svårbedömd. Jag tycker dock som sagt att det är en fin travare, som säkerligen har en del att hämta framöver. Barfota runt om direkt, men jag tror han får gå i vanlig vagn så här i första starten för oss, säger Ville Karhulahti i Stig H Johanssons stall.

8 Knugen Palema – Han var iväg till Färjestad senast och gjorde ett riktigt bra lopp på V75. Det var dessutom hästens första start på ett par månader och det känns som att han tagit det loppet på rätt sätt. Han borde vara bättre nu men vi fick ett dåligt läge och härifrån är vi utlämnade. Han trivs dock på distansen och skulle det stämma på vägen tror jag att han kan vinna loppet. Barfota runt om, säger Torbjörn Östergren.

10 Peak State Kronos – Han har gjort det helt ok i de senaste starterna, men det är en sådan typ av häst som tränar bättre än vad han tävlar och jag vill se att han rycker upp sig och visar lite bättring i lopp. Hemma i träning visar han mer än vad han gjort på banan hittills. Inga ändringar, säger Ville Karhulahti i Stig H Johanssons stall.

11 Charmed – Han gick bra senast som tvåa efter uppehåll och ska gå framåt med det loppet i kroppen, han känns fin för dagen. Utgångsläget den här gången blev dock tråkigt och vi är nöjda med pengar härifrån. Inga ändringar, säger Marcus Schön i Stefan Melanders stall.

Lopp 2, V65-2

3 Compassion Frecia – Hon har gjort det bra på slutet och det handlar om en fin häst som kommer göra ett bra lopp. Utgångsläget blev passande för hennes del och jag har känsla för henne. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth.

7 Flicka Tooma – Hon svarade för ett bra lopp senast i årsdebuten, det blev ett stökigt lopp med en hel del strul under vägen och med det loppet i kroppen bör hon gå framåt till detta. Hon känns fin, och stämmer det för henne under vägen ska hon vara med långt fram. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

9 Sugar Neo – Hon agerade hetsigt senast och pallade inte riktigt från utvändigt ledaren. En placering bland de tre främsta kan vara realistiskt denna gång. Vi får se hur banunderlaget är men vi kör henne gärna barfota runt om, säger Roger Walmann.

12 Chiquelline – Hon håller bra form men utgångsläget var inget vidare och det såg ut att vara några bra hästar med bra lägen där framme. Inga ändringar är planerade på henne, säger Mattias Djuse.

13 Miss Golightly – Hon gick bra efter lite vila senast och ska gå framåt med det loppet i kroppen, och springspår på tillägg behöver inte vara helt fel för hennes del. Jag hoppas hon hittar ned i banan och hon gör säkert ett bra lopp, men normalt får hon svårt att plocka 20 meter tillägg på Compassion Frecia. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth.

Lopp 3, V65-3

5 Guvernör Sund – Han har varit ifrån och vintertränat och är lite svårbedömd i form, han känns fin och kommer väl förberedd men han är inte vässad i några tempojobb och kan därför behöva loppet. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Fredrik B Larsson.

6 Treasure Dust – Han var bra senast och var positiv, och med det loppet i kroppen borde han inte bli sämre. Han tävlade barfota runt om senast och det blir samma igen, och jag tycker det ska vara vettig segerchans idag, säger Ville Karhulahti i Stig H Johanssons stall.

7 Amigos Magi – Han blev lite stressad av omstarterna senast och det är inte till hans fördel, med tanke på det tyckte jag att han gick godkänt då han lade bort en del krafter. Han är inte så tokig den här och jag väntar lite på att polletten ska trilla ned på honom, för kunnandet finns i honom. Han tävlar barfota bak idag och har gjort så en gång tidigare och det fungerade bra, och jag tycker han är en outsider, säger Henrik Larsson.

9 Right or Wrong – Det verkar allt väl med honom i jobben men det handlar om årsdebut och jag skulle tro att det behövs lopp i kroppen innan tempot finns där. En outsiderchans kan det vara och vi siktar på barfota fram, säger Roger Walmann.

11 Vertical Speed – Han har kunnande för att vinna ett sådant här lopp om han sköter sig, men det är inte så ofta det stämmer för honom. Vi är nöjda med hur han känns i träning för dagen, men han måste ju sköta sig och visa att han kan innan vi vågar tro allt för mycket på honom. Inga ändringar, säger Marcus Schön i Stefan Melanders stall.

14 Arash – Han har slagit ihop en del på slutet och galopperat så nu testar vi att korta käken så får vi se om det hjälper. Han tränar fint och formen ska vara bra, men han är ingen storstjärna och vinner sällan. Skor vore ett stort minus så vi hoppas att banan tillåter barfota runt om och han har norskt huvudlag som vanligt, säger tränarsambon Louise Frumerie.

15 Rosie’s Warrior – Hon fick en jobbig resa senast och räckte inte alls. Jag tycker att hästen var ursäktad och allt verkar normalt med henne. Jag har ingen känsla att det ska räcka till seger från detta läge. Vi siktar på barfota fram, säger Roger Walmann.

Lopp 4, V65-4

4 Isa Sånna – Hon svarade för ett bra lopp senast som tvåa, hon fick helt enkelt stryk av en bättre häst och det är inte mycket att orda om. Jag tycker uppgiften idag ser intressant ut, vi försöker hitta ledningen och sedan får vi se om det är några gasglada med i loppet. Är hon som senast ska hon vara med och slåss om det. Eventuellt blir det skor runt om idag, men det handlar i så fall om lätta aluminiumskor så det gör ingen större skillnad, säger Jan Hellstedt.

6 Repairman – Han svarade för ett bra lopp senast, han fick helt enkelt stryk av en bättre häst och det är inte mycket att säga om. Jag tyckte han stretade emot bra, och vi var nöjda med honom. Han ska gå framåt med senaste loppet i kroppen och ska tävla barfota runt om för första gången idag, och det är klart att han har segerchans. Min förhoppning är att komma till spets då han är väldigt kvick från start, och därifrån duger han givetvis gott. Däremot är det ingen häst jag bara åker ut med och tror att jag vinner, han är väldigt knepig i sitt humör och uppträdande och någon mordvinnare blir han aldrig, säger Emil Magnusson i Stefan Hultmans stall.

7 Prince d’Inverne – Han kan en del men visar det inte fullt ut. Nu rycker vi alla skorna samt sätter på ett helstängt huvudlag så får vi se om det blir någon förändring. Allt verkar som det ska med honom i jobben, säger Thomas Lönn.

11 Rayman – Hästen är lite speciell från start och så och det är ingen helt lätt amatörhäst. Jag kan inte kusken. Hästen har tränas lugnt efter senast och allt verkar väl. Svårt läge och denna gång blir det dessutom skor runt om, säger Thorsten Tietz.

Lopp 5, V65-5

1 Carmella B.F. – uppåt för dagen. Hon får kanske svårt att hålla upp innerspåret här, men bör i varje fall få fint lopp. Idag kommer hon att tävla med spydervagn för första gången, sedan blir det första barfota runt om hos mig. Hon ska ses med platschans, säger Reijo Liljendahl.

2 Major Eck – Hästen är bra i ordning men möter hästar som är klart bättre än vad han är så det blir tufft att kunna segerstrida. Skor runt om, säger Thorsten Tietz.

3 Corelone Shark – Han håller bra form och Jorma får säkert bra fart på honom. Han har inte så många segrar på slutet men det beror på att han inte kan öppna så bra och sedan blir det tunga lopp med bra avslutningar. Han kämpar bra och brukar plocka ner många sista biten utan att hinna fram. Han har lite slitna hovar och denna gång blir det skor runt om. Det spelar mindre roll vintertid som nu. Ingen andra ändringar. Han hade haft ett kortare uppehåll inför senast och bör ha mått bra av loppet, säger Risto Airaksinen.

4 Robis Sara – Hon gick helt ok senast, hon behövde det loppet i kroppen och hon ska vara bättre idag. Det var ganska tufft emot, och hon får därför ses med platschans i första hand. Inga ändringar, säger Ville Karhulahti i Stig H Johanssons stall.

5 Mercury Broline – Han har tränats rätt så lugnt inför denna uppgift och jag tror att det behövs lopp i kroppen innan han är segermogen. Jag ligger lite lågt. Vi siktar på barfota runt om, säger Roger Walmann.

8 Pine Cool – Han gör årsdebut här och vi ligger lågt, han behöver lopp i kroppen och utgångsläget blev iskallt. Balansen avgörs efter värmningen, säger Marcus Schön i Stefan Melanders stall.

9 Matrix Revolution – Han har gjort riktigt bra insatser på slutet och framför allt känns det som att han själv vill tävla igen vilket jag tycker det varit lite si och så med. Två lopp i kroppen har han nu fått och känns väldigt uppåt för dagen. Fortsätter han bara i samma stil kan han nog hävda sig bra men vi behöver tur på vägen. Barfota runt om vore optimalt men kanske krävs det bakskor, säger Hans-Owe Sundberg.

10 Rebellion – Han gjorde det bra senast, det blev en del störningar under vägen och han skötte sig fint med tanke på det. Han fortsätter att träna bra efter senast och har mognat i sitt psyke, och strular det inte allt för mycket från bakspår är det klart han har segerchans. Han har väldigt bra kunnande hästen. Samma balans och utrustning som i de två senaste starterna, säger Emil Magnusson i Stefan Hultmans stall.

11 Cantab Sisu – Han har gjort det bra under sadel i de senaste starterna och är i jättebra ordning för dagen. Bakspår den här gången är dock inte optimalt, och kan han vara trea-fyra härifrån så får vi vara nöjda. Han gör det bra mest varje gång, dock utan att riktigt glänsa. Barfota bak, säger Jan Hellstedt.

12 Southwind Tequila – Hon har haft lite problem med sina karleder och är ganska lugnt jobbad nu. Dessutom är läget svårt och min andra häst i loppet har bättre chans. Vi tar detta som ett genrep inför ett passande stolopp längre fram där hon ska tävla barfota och kör med skor runt om nu, säger Risto Airaksinen.

Lopp 6, V65-6

1 Super Otto – Han är vi lite uppåt på den här gången, Torbjörn var väldigt nöjd med honom senast och jag tycker det ska vara bra segerchans. Han har lottats till fint utgångsläge och kan öppna snabbt från start. Inga ändringar och den här tror vi som sagt en del på, säger Marcus Schön i Stefan Melanders stall.

2 Umbria – Hon var duktig vid seger näst senast och satt fast senast, och hon håller toppform för dagen. Hon ser fin ut och kommer göra ett bra lopp. Barfota runt om samt norskt huvudlag som i de två senaste starterna, säger Fredrik B Larsson.

3 Bella Toscana – Hon fick öppna lite för tufft senast och det är inte mycket att säga om, efter det loppet har hon varit pigg och glad i träning och även om formen kanske inte är helt på topp så är hon i bra ordning för dagen. Jag tycker uppgiften ser bra ut på förhand, hon är kvick från start och kort distans ska passa henne bra och bland dom tre främsta tycker jag att hon ska räknas. Hon tävlar eventuellt med lätta aluminiumskor runt om idag då hovarna blev lite slitna senast, säger Patrik Jacobsson.

4 Big Ben – Han gjorde jämna och stabila insatser där innan jul men är kanske ingen typ som radar upp segrar. Han har nu fått tränat på ändå sedan början av januari och känns fin i jobben. Jag ser väl honom mest som ett vettigt platsbud igen. Barfota fram, säger Hans-Owe Sundberg.

5 Next Kronos – Han har lottats till vettigt utgångsläge bakom bilen och är snabb från start vid laddning, och kort distans passar honom bra. Han känns fin i träning och ska vara en av dom som räknas. Vi var nöjda med honom i årsdebuten senast och han ska gå framåt med det loppet i kroppen. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth.

6 Sign of the Pines – Hon nöter på hyggligt för dagen, men visar inget extra och vi ligger lågt. Hon måste rycka upp sig och visa bättring och vi är nöjd med pengar i första hand. Inga ändringar, säger Marcus Schön i Stefan Melanders stall.

7 Michigan Venus – Han har superform men läget är inget vidare och han är inte så startsnabb. Han har en bra speed och får han sin resa då spelar distansen ingen roll för honom. Det är min bästa chans i omgången utan att det är någon het chans. Skor runt om, säger Thorsten Tietz.

8 Nova Sky – Hon jagar pengar från detta läge, hon ser fin ut i träning men det är väl helt enkelt så att hon gjort sitt bästa på tävlingsbanan. Inga ändringar, säger Fredrik B Larsson.

10 King Express – Han gjorde det bra senast som trea, och han känns fin i träning efter det loppet. Han har fått träna med unghästarna, och ser fin ut. Han vinner inte så ofta och får svårt att göra det även den här gången, och vi är nöjda om han tjänar bra pengar. Barfota fram samt vanlig vagn, vilket är optimalt för honom, säger Reijo Liljendahl.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spännande Sverigedebut för Aperfectyankee
Nästa nyhet
Spännande Sverigedebut för Aperfectyankee

Spännande Sverigedebut för Aperfectyankee

En inför den stundande säsongen högintressant häst gör sin första start i Sverige nästa vecka. Det är Jim Oscarsson som tar ut Peter Haughton-vinnaren Aperfectyankee i årsdebut på Åby.

Efter ett par år i USA är Jim Oscarsson sedan en tid tillbaka i Sverige, med Åbytravet som ny hemadress.

Med sig från andra sidan Atlanten hade han sin guldklimp Aperfectyankee. Den nu fyraårige Yankee Glide-sonen tillhörde den allra bästa i årgången i Nordamerika och segrade som tvååring i det allra förnämsta loppet Peter Haughton Memorial och i fjol blev han fyra i finalen av Hambletonian.

I sitt nya hemland är det främst de stora årgångsloppen Kungapokalen och Sprintermästaren som finns i kikarsiktet för den snabbfotade amerikanen.

Inför onsdagens tävlingar på Solvalla testade Oscarsson Aperfectyankee i ett snabbare banjobb – och imponerade. Hästen for fram genom snön och klockades till 1.14,5 över 1600 meter.

– Han kändes jävligt fin. Jag körde 1.13-fart sista varvet och han fick springa på rejält in mot mål.  Han kändes kanonfin även om han är lite tung i kroppen fortfarande, sa Jim Oscarsson till Kanal 75.

Hittills har Aperfectyankee gjort 20 starter och av dessa har 7 resulterat i seger. På kontot finns precis under fyra miljoner kronor.

På onsdag gör hästen högintressant tävlingsdebut i Sverige. Det på hemmabanan Åby i fyraåringsloppet Ragnar Thorngrens Minne med 100 000 kronor i förstapris. Så här ser startlistan ut:

2140 auto

1 Rolex Bigi – Anders Svanstedt
2 Nimbus C.D. – Per Nordström
3 Radieux – Lutfi Kolgjini
4 Aperfectyankee – Jim Oscarsson
5 Rue du Bac – Erwin Bot
6 Marquis Ås – Johnny Takter
7 Cupcake U.S. – Kevin Oscarsson
8 Darling Boko – Stefan Söderkvist
9 Divas Revansch – Magnus Jakobsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Amaru Boko provar ny start i Frankrike
Nästa nyhet
Amaru Boko provar ny start i Frankrike

Amaru Boko provar ny start i Frankrike

Amaru Boko fortsätter att prova lyckan i Frankrike. Denna gång är det Prix du Bois de Vincennes som gäller. Jos Verbeeck dyker upp i sulkyn.

Amaru Boko kom till Grand Critérium de Vitesse med fyra raka segrar i Sverige men gick där på pumpen och slutade sjua efter ett omöjligt lopp i kön.

Nu spänner Robert Bergh-sjuåringen bågen igen mot franska eliten. Det då Vincennes kör Grupp 3-loppet Prix du Bis de Vincennes på lördag.

Amaru Boko får denna gång Jos Verbeeck i vagnen och kommer tampas bland annat mot etablerade namn som Roxana de Barbray, Marielles, Amour d’Occagnes och Swedishman.

Förstapriset utgörs av 51 750 euro och startlistan har följande utformning:

2700 volt

1 Topaze de Gournay – Franck Ouvrie
2 Unabelle Perrine – Charles-Antoine Mary
3 Amaru Boko – Jos Verbeeck
4 Amour d’Occagnes – Christophe Martens
5 Quela Rive – Anne-Francoise Donati
6 Swedishman – Thierry Duvaldestin
7 Quarlos – Mathieu Mottier
8 Son Alezan – Dominik Locqueneux
9 Une Fille d’Amour – David Thomain
10 Rapide du Digeon – Damien Bonne
11 Marielles – Franck Nivard
12 Roxana de Barbray – Pierre Vercruysse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här finns landets travhästar

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson