Travnet
ANNONS
(150017) galactica pris 2 JG

Galactica efter segern i Stochampionatet 2016. Foto: Johan Grundin, ALN

Sluttävlat för Galactica

Skribent

Publicerad kl 09.02, 11 februari 2021

av Daniel Olsson

Starten på Solvalla förra helgen blev hennes sista. Nu kommer beskedet att den trefaldiga miljonärskan och årets Prix de Cornulier-deltagare Galactica fortsätter som avelssto.

Som fyraåring slog hon till som vinnare i Stochampionatet. På senare år har vi lärt känna Galactica (e. Super Photo Kosmos) som en av landets bästa montéhästar och förra årets vinnare i Monté-SM på Åby. I vinter spände kretsen kring hästen bågen mot Frankrike och Prix de Cornulier, där det tyvärr blev galopp. Lördagens start i stoeliten på Solvalla, blev också den sista för stoet.

Betäcks med Readly Express

- Då var beslutet taget, en epok går i graven men en ny tar förhoppningsvis sin början. Galactica har gjort sin sista start och tackar för sig på tävlingsovalen. Nu väntar förhoppningsvis ett liv som mamma framöver, men många fina avkommor som kommer föra hennes gener vidare, skriver Jonas Bergström, som tillsammans med Malin Bergström tränar hästen, på Facebook.

Nioåriga Galactica kan därmed sammanfatta en fin karriär med 13 segrar på 61 starter och nästan 3 miljoner kronor på kontot. Till våren kommer hon betäckas med Readly Express.

GalacticaMalin Bergström
ANNONS
Nästa artikel