Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Slide So Easy dansk mästare – för tredje året

Att segern i Danskt Mästerskap skulle gå till Flemming Jensen var inte särskilt långsökt – frågan var bara vilken häst? Svaret blev Slide So Easy som därmed tog sin tredje raka DM-titel.

Anrika Danskt Mästerskap var söndagens höjdpunkt på Charlottenlund och såg två Flemming Jensen-hästar i favoritrollerna. Mest spelad av duon var Tycoon Conway Hall, som hade Jeppe Juel i sulkyn, och som också enkelt tog hand om ledningen. Stallkamraten Slide So Easy med tränaren själv som sällskap, hade dock inte sagt sista ordet än.

Slide So Easy var den starkaste

Slide So Easy gick utvändigt om sin stallkamrat och då VM-tvåan gick i närkamp in i den sista svängen stod det snart klart vem som för dagen var starkast. Slide So Easy, som vunnit Danskt Mästerskap de båda föregående åren, stack hur lätt som helst undan över upploppet för att vinna på 1,14,1a/2000. En seger värd 100 000 danska kronor. Wonderboy och Birger Jörgensen snuvade, efter en resa i ryggen på ledaren, Tycoon Conway Hall på silvret. För Flemming Jensen var det här hans sjunde (!) raka tränar-seger i loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 14:57, 30 oktober

Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:30, 30 oktober

Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 30 oktober

Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:14, 30 oktober

Sänkte svenska rekordet – med två sekunder

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:12, 30 oktober

Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:53, 29 oktober

Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:13, 29 oktober

Propulsions resultat stryks

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lätt för Evartti i Kungstravet

Lätt för Evartti i Kungstravet

Evartti vann de båda första ronderna. Då hjälpte det inte att den regerande mästaren Tähen Toivomus gjorde sitt yttersta i avslutningen. Evartti tog hem Kungstravet.

Seinäjoki var skådeplatsen för årets Kungstravet; normalt Finlands största publikfest men i år avgjort inför en betydligt mindre skara personer. Upplägget var det vanliga – kallbloden möts i ett lopp över medeldistans på lördagen och sprinter och stayern väntar under söndagen. Årets seger blev överlägsen.

Hade en ointaglig ledning

För det var Evartti, tränad av Antti Ojanperä och körd av Santtu Raitala, som lätt tog hem lördagens möte och när nioåringen inledde söndagen med seger på banrekordet 1.20,5a i sprintermötet var den totala ledningen stor. I långloppet gjorde fjolårsvinnaren Tähen Toivomus ett tappert försök att dra musten ur sin konkurrent, men Evartti följde med lätt för att bli tvåa – något som föranledde Santtu Raitala att göra segergest som slagen. Totalsegern var dock i hamn; Evartti blev ”kung” med 1,4 sekunder till godo på Tähen Toivomus.

Virin Camilla drottningen

I Drottningmötet var det Hetviina som vann de båda första mötena – men det skulle ändå inte räcka till totalsegern. I stayerloppet hade hon föga lycka vilket fick till orsak att loppets vinnare Virin Camilla också kunde bärga totalen. Hannu Torvinen körde Virin Camilla som tränas av Reino Miettinen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här är Åby Stora Pris
Nästa nyhet
Här är Åby Stora Pris

Här är Åby Stora Pris

Kraftmätning över tre varv. Två miljoner kronor till vinnaren. Nu är allt rustat inför Åby Stora Pris som avgörs på lördag.

Startfältet till årets Åby Stora Pris blev komplett under söndagen sedan de två sista pusselbitarna fallit på plats – hemmahästen Mindyourvalue W.F. samt Cyber Lane tog platserna. På lördag avgörs styrkeprovet som för tredje året körs över långa 3140 meter. Vinnaren blir två miljoner kronor rikare.

Cokstile från perfekt läge

Det är ett meriterat gäng som samlas bakom bilens vingar. Oslo Grand Prix-vinnaren Blé du Gers, tvåan från Elitloppet, Kymi Grand Prix och Hugo Åbergs – Cokstile, hamnade på de innersta spåren. Bra läge också för Handsome Brad som i år vunnit Jämtlands Stora Pris och kommer från övertygande seger i Axevallalöpning. Moni Viking, som noterade världsrekord i Harper Hanovers, är nu tillbaka över sin favoritdistans.

Spännande att se blir givetvis även Who’s Who som gjort två starter efter uppehåll och senast tog en snygg seger i Malmö Stads Pris. Meriterade namn som Makethemark och Velvet Gio kompletterar, liksom uppstickare i form av Very Kronos, Pacific Face och den i Finland tränade segermaskinen Don Williams.

Åby Stora Pris, 3140 auto:

1 Blé du Gers – Per Oleg Midtfjeld
2 Cokstile – Wilhelm Paal
3 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
4 Pacific Face – Giuseppe Lubrano
5 Velvet Gio – Jorma Kontio
6 Who’s Who – Örjan Kihlström
7 Don Williams – Mika Forss
8 Moni Viking – Björn Goop
9 Mindyourvalue W.F. – Robert Bergh
10 Makethemark – Ulf Ohlsson
11 Cyber Lane – Johan Untersteiner
12 Very Kronos – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt för Face Time Bourbon
Nästa nyhet
Lätt för Face Time Bourbon

Lätt för Face Time Bourbon

Face Time Bourbon dansade undan i ledningen och tog en överlägsen seger i Grand Prix de Wallonie. Samtidigt tog en av vår tids största hjältar farväl – Bold Eagle avslutade med en fjärdeplats.

Belgiens största lopp Grand Prix de Wallonie avgjordes under söndagen på hippodromen i Mons och såg Prix d’Amérique-mästaren Face Time Bourbon i en stor favoritroll. Sébastien Guaratos stjärna gjorde heller inga misstag och vann för Björn Goop i lekande lätt stil karriärens 22:a seger i den 26:e starten.

Lekande lätt från ledningen

Valokaja Hindö tog sig till ledningen i den första kurvan men lämnade strax senare välvilligt över till Face Time Bourbon som sedan kom att göra loppet i ensamt och ohotat majestät i täten. Favoriten joggade undan med ett par längder över upploppet för att fastställa segertiden till 1.11,0a/2300 och tjänade på det 57 600 euro.

”Örnen” över 5 miljoner euro

Samtidigt var loppet en avskedsföreställning för Bold Eagle. Den franske nationalidolen gjorde sin 76:e och sista start och kördes av sin ständiga skötare Hugues Monthulé. ”Örnen” inledde som fjärde häst på innerspår men lyftes ut som första häst i andraspår när man travade in på sista bortre. Bold Eagle avslutade en sista gång över upploppet, men kunde inte närma sig Valokaja Hindö som säkert tog andrapriset. Bold Eagle slutade fyra i målfotostrid mot Viking d’Hermès. Båda klockades till 1.11,4.

Bold Eagle hade behövt bli tvåa i loppet för att passera Timoko som Frankrikes vinstrikaste travare genom tiderna, men tog sig genom sitt fjärdepris värt 9600 euro över 5 miljoner euro totalt i sin sagolika tävlingskarriär.

Här kan du se loppet:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sebastian K. är död
Nästa nyhet
Sebastian K. är död

Sebastian K. är död

En av tidernas bästa svenska hästar och världsrekordstravaren Sebastian K. har hastigt ryckts bort. Hästen drabbades av kolik och gick inte att rädda.

Det är ägarna Knutsson Trotting som kommer med de sorgliga nyheterna att Sebastian K. är död. Efter sitt arbete som avelshingst i Nordamerika befann sig hästen i Australien där han var i förberedelserna inför en ny avelssäsong då han drabbades av kolik på lördagen. Stjärntravarens liv stod inte att rädda.

Gick inte att rädda efter kolik

– Det är med stor sorg i hjärtat som vi måste meddela att Sebastian K. vandrat vidare till de evigt gröna ängarna. Han fick kolik på lördag eftermiddag och även om alla insatser gjordes, så gick hans liv inte att rädda, skriver Knutsson Trotting på Twitter.

Sebastian K., först i träning hos Lutfi Kolgjini och senare hos Åke Svanstedt, travade under sin karriär in över 20 miljoner kronor och tog 34 segrar på 77 starter. På meritlistan fanns åtskilliga stora segrar, så som Trotting Masters, Åby Stora Pris, Oslo Grand Prix, Sundsvall Open Trot och Finland-Ajo men det är kanske framför allt för sitt banbrytande världsrekord på 1.07,7a satt i juni 2014 som Sebastian K. kommer bli ihågkommen. Sebastian K. avslutade sin tävlingskarriär 2015 och har därefter verkat som avelshingst. Han blev 14 år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskarna redo för Hambletonian

Travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson