Just nu:
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
15.09 Fullt ös på Tylösand
14.53 Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!
14.48 Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika
11.25 Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare
08.38 Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Skoglund och Hellberg i ”Upp till Bevis”

”Upp till Bevis” är ett givet inslag under Sprintermästaren. I år kryddas loppet med de båda tv-profilerna Per Skoglund och Eskil Hellberg.

Loppet för kuskarna som vi vanligtvis aldrig ser i sulkyn, ”Upp till Bevis” har blivit en tradition i samband med Sprintermästaren på Halmstadtravet. I år körs tävlingsdagen den 4 juli.

I fjol deltog bland andra Stefan Hultman och Lennart Forsgren (som dessutom vann) i loppet, men även om de inte finns med i år kan man ändå bjuda på en färgstark samling kuskar som nu är klara för ”Upp till Bevis. Bland de tio hittas TV4-profilen Per Skoglund och spelexperten Eskil Hellberg.

Här är de deltagande kuskarna:

Lars Brindeborg
Helena Burman
Jan Halberg
Eskil Hellberg
Reijo Liljendahl
Catarina Lundström
Lars I Nilsson
Jerry Riordan
Per Skoglund
Ulf Stenströmer

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:04, 04 juli

Generaal-skräll

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:33, 04 juli

Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:30, 04 juli

Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:47, 04 juli

Fullträff i Arvika för Baron Gift

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:30, 04 juli

Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:38, 03 juli

Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 22:51, 02 juli

Kung Don Fanucci

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Erik Adielsson till 5000 ”Hedrad och ödmjuk”

Erik Adielsson till 5000 ”Hedrad och ödmjuk”

Erik Adielsson avslutade en trevlig Solvalla-kväll med att också ta sin 5000:e seger. Den bedriften är han blott den nionde svenska kusken att klara.

I onsdagskvällens sista lopp på Solvalla satte Erik Adielsson dit Mellby Eye Catcher. Det blev också den 44-årige kuskens jubileumsseger 5000 i karriären. Han blir därmed den nionde kusken i Sverige som uppnått så många sulkysegrar.

– När man ser vilka kuskar som är medlemmar i den klubben kan man inte annat än att känna sig hedrad och ödmjuk. Det är inte helt enkelt att ta 5000 segrar, säger Erik till Svensk Travsport.

”Känner mig hedrad och ödmjuk”
Erik Adielsson till Svensk Travsport

Adielsson, som debuterade som 18-åring 1992 har kommit att få njuta segerns sötma i de flesta av våra största lopp. Meritlistan inkluderar vinster bland annat i Derbyt, Kriteriet, Uppfödningslöpning, Oaks, Stochampionatet och pokalfinalerna på unghästsidan. Hugo Åbergs, Olympiatravet, Oslo Grand Prix och Copenhagen Cup för den äldre eliten, för att nämna ett urval.

Till det kan adderas tre allsvenska kuskchampionat (2001-2003), hela 21 banchampionat och två gånger utsedd till Årets kusk.

– Citations seger i Hugo Åbergs 2006 värdesätter jag mycket högt. Jag hade börjat mitt samarbete med Stig H Johansson och att då få vinna Åbergs på min hemmabana Jägersro var något mycket speciellt. På samma nivå ligger förstås seger i Svenskt Travderby 2010 med Joke Face. Det var ett lopp jag ”jagat” och väldigt gärna ville vinna.


Erik Adielssons milstolpar i karriären:

1 Mirandas Pride, Jägersro 29 december 1992
1000 Golan Tabac, Lindesberg 17 juni 2001
2000 Pinekiller, Solvalla 3 mars 2005
3000 Jean Dobel, Solvalla 1 oktober 2008
4000 Macho Look, Jägersro 23 mars 2013
5000 Mellby Eye Catcher, Solvalla 19 juni 2019


Svenska kuskar som vunnit 500 segrar eller fler:

Jorma Kontio
Björn Goop
Olle Goop
Örjan Kihlström
Åke Svanstedt
Stig H Johansson
Ulf Ohlsson
Jim Frick
Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grym Attraversiamo - på nytt svenskt rekord
Nästa nyhet
Grym Attraversiamo – på nytt svenskt rekord

Grym Attraversiamo – på nytt svenskt rekord

Attraversiamo visade med eftertryck att han kommer att bli svårflörtad när det drar ihop sig till Derbyt i september. I Prix Readly Express putsade han det svenska rekordet när han vann på 1.10,5.

Readly Express tackades av inför publiken på Solvalla vid onsdagens tävlingar och hyllades med sitt eget nyinstiftade lopp för fyraåringarna, Prix Readly Express. Attraversiamo kom också att verkligen hedra hjälten – Svante Båths kulltopp dansade runt Solvalla på nytt svenskt rekord.

Viking Brodde lade grunden till den snabba segertiden. För Örjan Kihlström var Nurmos-travaren laddad i ledningen och svarade ut all uppvaktning. Erik Adielsson fick avvakta snett bakom i rygg. Det dock fram till den sista bortre långsidan; Attraversiamo sändes ut i andraspår och ställde övriga fältet schackmatt. Med 500 kvar satt favoriten i spets och behövde sedan aldrig se sig om bakåt.

”Några tiondelar fanns det kvar”
Erik Adielsson efter segern

– I tävlingssammanhang är det nog den bästa häst jag kört. Det finns inga fyraåringar som gått de här tiderna. Jag petade lite på honom på långsidan och sedan sprang han bara och klippte med öronen. Jag ska inte säga att det var mycket kvar i mål, men några tiondelar fanns det i alla fall, sa Erik Adielsson i ATG Live.

Segertiden skrevs till 1.10,5a/2140 meter. En tid som med en tiondel putsade det svenska rekord över medeldistans för fyraåringar som Campo Bahia satte i Kungapokalen. Vinnaren belönades för sin bedrift med 400 000 kronor.


Who’s Who testade krafterna inför säsongens stora mål Jubileumspokalen i Icelands lopp för de jämnåriga travarna.  Och det blev ett riktigt bra test. Örjan Kihlström lät Who’s Who bida sin tid i andra utvändigt tills det bara återstod lite mer än 200 meter av loppet – fast över upploppet avgjorde Pasi Aikios Derby-vinnare lekande lätt.

Who’s Who slog enkelt klorna i Voltaire Gifont, som i sin tur kopplat grepp om ledande Zack’s Zoomer, och brisade undan till seger på 1.12,1a/2140 meter i ett lopp som avslutades i 08,7-tempo sista 500.


Mellby Free såg helläcker ut när hon bollade med ett gediget gäng ston. Tränaren Björn Goop satt i sulkyn bakom femåringen som började i fjärde utvändigt men bytte ut den positionen mot dödens med drygt ett varv kvar att trava.

Över den sista bortre långsidan satte Mellby Free full gas, övertog ledningen redan 500 meter kvar och seglade ifrån sina konkurrenter med flera längder till seger på 1.11,4a/2140 meter och därmed förlängde sin segerrad till fem raka.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cokstile såld - går till Wim Paals stall
Nästa nyhet
Cokstile såld – går till Wim Paals stall

Cokstile såld – går till Wim Paals stall

Cokstile, tidigare Derby-vinnare och en av Norges bästa hästar byter regi. Sexåringen är såld till italienska ägare och ska tränas i Halmstad av Wihelm Paal.

Norske elithästen Cokstile slog så sent som i söndags till med ett nytt norskt rekord i voltstart när han travade 1.11,7 på Sörlandet. Samtidigt meddelades det att det kan ha varit hästens sista start i regi Jan Kristian Waaler.

Nu ska också affären gått igenom. Italienska ägare har köpt Cokstile, som på sin meritlista bland annat har segern i det norska Derbyt 2017 samt start i Elitloppet och Olympiatravet. Cokstile ska dock sättas i träning i Sverige – hos Halmstadstränaren Wilhelm Paal.

– Italienska hästägare har köpt honom och vi har två stora lopp i Italien som vi siktar på framöver. Sedan är det givetvis de stora loppen i Skandinavien som är målet, säger Paal till Kanal 75.

För Cokstile, med cirka 2,2 miljoner norska kronor på bankkontot, kan Ulf Thoresen Grand International (7 juli) eller Årjängs Stora Sprinterlopp (13 juli) vara nästa matchning före man styr kosan mot Italien senare i sommar, erfar Trav og Galopp-Nytt.

Läs även: Cokstile på norskt rekord – säljs till Italien?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Eriksson-dubbel - med Waage-hästar
Nästa nyhet
Eriksson-dubbel – med Waage-hästar

Eriksson-dubbel – med Waage-hästar

Skicklige lärlingen Anders Eriksson tar för sig allt mer. Under tisdagen noterades han för en dubbel i Eskilstuna – med två Morten Waage-hästar.

29-årige Anders Eriksson tillhör landets främsta lärlingar och han är redan på väg att passera förra årets resultat med drygt två miljoner kronor inkört i sulkyn.

Kuskens senaste bedrift var en dubbelseger på Sundbyholm under tisdagen. Båda vinnarna hämtades från Solvallatränaren Morten Waages stall.

Först ut var Wreckless M.M. som stod för en vass insats då han trots dödens runt om ändå avgjorde säkert till seger på fina 1.12,6a/1640 meter. Några lopp senare var det Track Angles tur; sexåringen noterades för andra raka segern sedan han från tillägg och sista varvet i tredjespår spurtat in som vinnare på 1.15 blankt över långa 2660 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dragster - snabbaste någonsin i Visby

Travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson