Just nu:
11.48 Takter öppnar Elitlopps-dörren med Manchego
11.41 Lunch-draget Färjestad: Veckans första spets-spel
11.18 Critérium de Vitesse för Étonnant – men inte Harper Hanovers
11.00 Face Time Bourbon tillbaka till sommaren
10.28 Vernissage Grif övertygade stort i årsdebuten
08.24 Spännande årsdebuter
14.07 Umåker 7 mars: Wäjersten visar vägen!
18.51 Fartfylld Floris Baldwin
17.48 Face Time Bourbon överlägsen
17.12 Åby 6 mars: Jag har räknat på det…

Skoglund och Hellberg i ”Upp till Bevis”

”Upp till Bevis” är ett givet inslag under Sprintermästaren. I år kryddas loppet med de båda tv-profilerna Per Skoglund och Eskil Hellberg.

Loppet för kuskarna som vi vanligtvis aldrig ser i sulkyn, ”Upp till Bevis” har blivit en tradition i samband med Sprintermästaren på Halmstadtravet. I år körs tävlingsdagen den 4 juli.

I fjol deltog bland andra Stefan Hultman och Lennart Forsgren (som dessutom vann) i loppet, men även om de inte finns med i år kan man ändå bjuda på en färgstark samling kuskar som nu är klara för ”Upp till Bevis. Bland de tio hittas TV4-profilen Per Skoglund och spelexperten Eskil Hellberg.

Här är de deltagande kuskarna:

Lars Brindeborg
Helena Burman
Jan Halberg
Eskil Hellberg
Reijo Liljendahl
Catarina Lundström
Lars I Nilsson
Jerry Riordan
Per Skoglund
Ulf Stenströmer

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 11:48, 08 mars

Takter öppnar Elitlopps-dörren med Manchego

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:18, 08 mars

Critérium de Vitesse för Étonnant – men inte Harper Hanovers

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:00, 08 mars

Face Time Bourbon tillbaka till sommaren

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:28, 08 mars

Vernissage Grif övertygade stort i årsdebuten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:24, 08 mars

Spännande årsdebuter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:51, 06 mars

Fartfylld Floris Baldwin

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 17:48, 06 mars

Face Time Bourbon överlägsen

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Erik Adielsson till 5000 ”Hedrad och ödmjuk”

Erik Adielsson till 5000 ”Hedrad och ödmjuk”

Erik Adielsson avslutade en trevlig Solvalla-kväll med att också ta sin 5000:e seger. Den bedriften är han blott den nionde svenska kusken att klara.

I onsdagskvällens sista lopp på Solvalla satte Erik Adielsson dit Mellby Eye Catcher. Det blev också den 44-årige kuskens jubileumsseger 5000 i karriären. Han blir därmed den nionde kusken i Sverige som uppnått så många sulkysegrar.

– När man ser vilka kuskar som är medlemmar i den klubben kan man inte annat än att känna sig hedrad och ödmjuk. Det är inte helt enkelt att ta 5000 segrar, säger Erik till Svensk Travsport.

”Känner mig hedrad och ödmjuk”
Erik Adielsson till Svensk Travsport

Adielsson, som debuterade som 18-åring 1992 har kommit att få njuta segerns sötma i de flesta av våra största lopp. Meritlistan inkluderar vinster bland annat i Derbyt, Kriteriet, Uppfödningslöpning, Oaks, Stochampionatet och pokalfinalerna på unghästsidan. Hugo Åbergs, Olympiatravet, Oslo Grand Prix och Copenhagen Cup för den äldre eliten, för att nämna ett urval.

Till det kan adderas tre allsvenska kuskchampionat (2001-2003), hela 21 banchampionat och två gånger utsedd till Årets kusk.

– Citations seger i Hugo Åbergs 2006 värdesätter jag mycket högt. Jag hade börjat mitt samarbete med Stig H Johansson och att då få vinna Åbergs på min hemmabana Jägersro var något mycket speciellt. På samma nivå ligger förstås seger i Svenskt Travderby 2010 med Joke Face. Det var ett lopp jag ”jagat” och väldigt gärna ville vinna.


Erik Adielssons milstolpar i karriären:

1 Mirandas Pride, Jägersro 29 december 1992
1000 Golan Tabac, Lindesberg 17 juni 2001
2000 Pinekiller, Solvalla 3 mars 2005
3000 Jean Dobel, Solvalla 1 oktober 2008
4000 Macho Look, Jägersro 23 mars 2013
5000 Mellby Eye Catcher, Solvalla 19 juni 2019


Svenska kuskar som vunnit 500 segrar eller fler:

Jorma Kontio
Björn Goop
Olle Goop
Örjan Kihlström
Åke Svanstedt
Stig H Johansson
Ulf Ohlsson
Jim Frick
Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grym Attraversiamo - på nytt svenskt rekord
Nästa nyhet
Grym Attraversiamo – på nytt svenskt rekord

Grym Attraversiamo – på nytt svenskt rekord

Attraversiamo visade med eftertryck att han kommer att bli svårflörtad när det drar ihop sig till Derbyt i september. I Prix Readly Express putsade han det svenska rekordet när han vann på 1.10,5.

Readly Express tackades av inför publiken på Solvalla vid onsdagens tävlingar och hyllades med sitt eget nyinstiftade lopp för fyraåringarna, Prix Readly Express. Attraversiamo kom också att verkligen hedra hjälten – Svante Båths kulltopp dansade runt Solvalla på nytt svenskt rekord.

Viking Brodde lade grunden till den snabba segertiden. För Örjan Kihlström var Nurmos-travaren laddad i ledningen och svarade ut all uppvaktning. Erik Adielsson fick avvakta snett bakom i rygg. Det dock fram till den sista bortre långsidan; Attraversiamo sändes ut i andraspår och ställde övriga fältet schackmatt. Med 500 kvar satt favoriten i spets och behövde sedan aldrig se sig om bakåt.

”Några tiondelar fanns det kvar”
Erik Adielsson efter segern

– I tävlingssammanhang är det nog den bästa häst jag kört. Det finns inga fyraåringar som gått de här tiderna. Jag petade lite på honom på långsidan och sedan sprang han bara och klippte med öronen. Jag ska inte säga att det var mycket kvar i mål, men några tiondelar fanns det i alla fall, sa Erik Adielsson i ATG Live.

Segertiden skrevs till 1.10,5a/2140 meter. En tid som med en tiondel putsade det svenska rekord över medeldistans för fyraåringar som Campo Bahia satte i Kungapokalen. Vinnaren belönades för sin bedrift med 400 000 kronor.


Who’s Who testade krafterna inför säsongens stora mål Jubileumspokalen i Icelands lopp för de jämnåriga travarna.  Och det blev ett riktigt bra test. Örjan Kihlström lät Who’s Who bida sin tid i andra utvändigt tills det bara återstod lite mer än 200 meter av loppet – fast över upploppet avgjorde Pasi Aikios Derby-vinnare lekande lätt.

Who’s Who slog enkelt klorna i Voltaire Gifont, som i sin tur kopplat grepp om ledande Zack’s Zoomer, och brisade undan till seger på 1.12,1a/2140 meter i ett lopp som avslutades i 08,7-tempo sista 500.


Mellby Free såg helläcker ut när hon bollade med ett gediget gäng ston. Tränaren Björn Goop satt i sulkyn bakom femåringen som började i fjärde utvändigt men bytte ut den positionen mot dödens med drygt ett varv kvar att trava.

Över den sista bortre långsidan satte Mellby Free full gas, övertog ledningen redan 500 meter kvar och seglade ifrån sina konkurrenter med flera längder till seger på 1.11,4a/2140 meter och därmed förlängde sin segerrad till fem raka.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cokstile såld - går till Wim Paals stall
Nästa nyhet
Cokstile såld – går till Wim Paals stall

Cokstile såld – går till Wim Paals stall

Cokstile, tidigare Derby-vinnare och en av Norges bästa hästar byter regi. Sexåringen är såld till italienska ägare och ska tränas i Halmstad av Wihelm Paal.

Norske elithästen Cokstile slog så sent som i söndags till med ett nytt norskt rekord i voltstart när han travade 1.11,7 på Sörlandet. Samtidigt meddelades det att det kan ha varit hästens sista start i regi Jan Kristian Waaler.

Nu ska också affären gått igenom. Italienska ägare har köpt Cokstile, som på sin meritlista bland annat har segern i det norska Derbyt 2017 samt start i Elitloppet och Olympiatravet. Cokstile ska dock sättas i träning i Sverige – hos Halmstadstränaren Wilhelm Paal.

– Italienska hästägare har köpt honom och vi har två stora lopp i Italien som vi siktar på framöver. Sedan är det givetvis de stora loppen i Skandinavien som är målet, säger Paal till Kanal 75.

För Cokstile, med cirka 2,2 miljoner norska kronor på bankkontot, kan Ulf Thoresen Grand International (7 juli) eller Årjängs Stora Sprinterlopp (13 juli) vara nästa matchning före man styr kosan mot Italien senare i sommar, erfar Trav og Galopp-Nytt.

Läs även: Cokstile på norskt rekord – säljs till Italien?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Eriksson-dubbel - med Waage-hästar
Nästa nyhet
Eriksson-dubbel – med Waage-hästar

Eriksson-dubbel – med Waage-hästar

Skicklige lärlingen Anders Eriksson tar för sig allt mer. Under tisdagen noterades han för en dubbel i Eskilstuna – med två Morten Waage-hästar.

29-årige Anders Eriksson tillhör landets främsta lärlingar och han är redan på väg att passera förra årets resultat med drygt två miljoner kronor inkört i sulkyn.

Kuskens senaste bedrift var en dubbelseger på Sundbyholm under tisdagen. Båda vinnarna hämtades från Solvallatränaren Morten Waages stall.

Först ut var Wreckless M.M. som stod för en vass insats då han trots dödens runt om ändå avgjorde säkert till seger på fina 1.12,6a/1640 meter. Några lopp senare var det Track Angles tur; sexåringen noterades för andra raka segern sedan han från tillägg och sista varvet i tredjespår spurtat in som vinnare på 1.15 blankt över långa 2660 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dragster - snabbaste någonsin i Visby

Travtips

Lunch-draget Färjestad: Veckans första spets-spel

Travtips
måndag 11.41, 08 mars
Måndag Färjestad Lopp: 4 5 My Sea var mycket fin vid segern från ledningen för tre starter sedan och nu tror jag det blir ledningen igen. Det bör vara loppavgörande och vi har veckans första men säkert inte sista spets-och-slut-spel. Fick en jobbig resa nä...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 14.07, 7 mars

Umåker 7 mars: Wäjersten visar vägen!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 17.12, 5 mars

Åby 6 mars: Jag har räknat på det…

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.11, 5 mars

Bollnäs 5 mars: Spela smart – spela Art

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.11, 5 mars

Lunch-draget Solvalla: Smyga i draget och sedan…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 16.21, 4 mars

Östersund 4 mars: Troll Prinsen – det roliga draget till 12.50

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars 2021

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

STRÄNGNÄS: Våren är redan här i Mälardalen. Vilka dagar vi haft senaste veckan. Låt oss hoppas på inte alltför många bakslag framöver vädermässigt. Bara mars ännu. Romme/STL Helt fel ute var jag när jag trodde att Romme skulle få problem med banan i lördag...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson