Skellefteå: Äkta hattrick av Magnus A Djuse

Magnus A Djuse fortsätter att storma fram i den allsvenska kusktoppen. Under torsdagen var det Skellefteåtravet som var skådeplatsen. Kusken lämnade banan efter ett äkta hattrick.

Östersunds Oscar Berglund tränar två av vinnarna i Djuse juniors segertrojka. Pleasure For Cash gjorde andra starten för tränaren och nu föll alla bitarna på plats för den kapacitetsfyllde valacken. Favoriten kördes offensivt direkt från bakspår och använde sig av femtespår genom första kurvan för att ta sig fram till ledningen efter 600 körda. Efter den rushen var Pleasure For Cash ensam på banan – och vann enkelt på 1.14,7a/2140.

Berglunds andra, vilket var Djuses tredje, seger kom med lovande treåringen No Business (e. The Bank) som snabbt tog sig till ledningen och därefter ohotad kunde bärga förstaplatsen. För stoets del var det här tredje segern på dubbelt antal starter.

Magnus A Djuse hann däremellan med att vinna med Jan-Olov Perssons fina kallblodsfyraåring Järvsö Elling i ett litet men kvalitativt fält. Efter andra utvändigt efter ett varv, blev det attack 300 från mål och Järvsö Elling avgjorde mycket lätt före stallkamraten Tekno Viking som gjorde ett starkt lopp efter galopp.

Gick för guldet direkt

Välmeriterade hedersmannen Going For Gold Zaz har hunnit bli tolv år – men takterna sitter i. Det visade trippelmiljonären när han slog till direkt i årsdebuten för sin tränare Nicklas Westerholm. Going For Gold Zaz följde i ryggar på sista bortre, gick till egen attack mitt i sista sväng och hann fram i en stenhård slutstrid på linje med Zorro Swing och efter galopp återkommande favoriten Cobourg Hanover (Djuse).

Daniel Wäjersten har en nyttig sort i sexårige Merritt. Under kvällen noterades han för årets fjärde viktoria i den sjätte starten. Merrit lämnade andra utvändigt 700 kvar, klev snabbt fram mot dödens och avgjorde enkelt över upploppet före den på open stretch raskt avslutande Redhot Tap Dancer.

En fin årsdebut svarade även Ålia Rännil för. Det tolvåriga kallblodet som tränas av Solängets Anna Rudsten hade varit ifrån sju månader men anförde sitt lopp från start till mål, trots lite press under vägen. För Rikard N Skoglund höll Ålia Rännil undan före en fint avslutande Myrsjös Ruter Ess.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Solvallas superlopp

Solvallas superlopp

Fyra redan klara hästar för Elitloppet genrepar. Milliondollarryhme och Un Etoile Gar är två som jagar biljetter. Vivid Wise As gör debut i regi Björn Goop. Två versioner av Meadow Roads lopp tilldrar sig stor uppmärksamhet på Solvalla i nästa vecka.

Om tillräckligt många hästar anmäldes skulle Solvalla dela propositionen och köra två avdelningar av Meadow Roads lopp på onsdag – och dessutom addera biljetter till Elitloppet åt vardera vinnaren. Intresset blev större än så – 32 hästar anmäldes. Plats fanns för 16.

Milliondollarryhme på biljett-jakt

Det blir med andra ord en högtidsstund för alla travfans på onsdag och dessutom ett mycket viktigt test inför Elitloppet två och en halv vecka senare.

I ”första” Meadow Roads lopp får vi se redan klara Attraversiamo och Elian Web genrepa inför sina starter i Elitloppet. De möter bland annat högaktuelle Milliondollarryhme (finalist i fjol) och Timo Nurmos forne Kriterie-vinnare Inti Boko som här dyker upp i årsdebut.

Vivid Wise As i debut för Goop

I del två av Meadow Roads lopp hittas både Next Direction och Vivid Wise As som båda är inbjudna till Elitloppet. Den senare gör här sin första start med Björn Goop som tränare, efter att hästen i förra veckan flyttats från sin tidigare tränare Alessandro Gocciadoro.

Ny tränare hittas även på Stepping Spaceboy, som numera återfinns hos Wim Paal. En årsdebutant från stall Nurmos finns också i loppet – hyperintressanta stoet Un Etoile Gar som avslutade förra året med fyra raka segrar i bländande stil. De ska ta sig an bland andra Sorbet och Shocking Superman.

Förstaprisen i loppen är 100 000 kronor.

Här är startlistorna:

Meadow Roads lopp 1, 1640 auto:

1 Milliondollarryhme – Fredrik B Larsson
2 Velvet Gio – Carl Johan Jepson
3 Sobel Conway – Rikard N Skoglund
4 Rose Run Sydney – Örjan Kihlström
5 Attraversiamo – Erik Adielsson
6 Evaluate – Björn Goop
7 Inti Boko – Hannu Torvinen
8 Elian Web – Jorma Kontio

Meadow Roads lopp 2, 1640 auto:

1 Next Direction – Iikka Nurmonen
2 Sorbet – Örjan Kihlström
3 Shocking Superman – Magnus A Djuse
4 Un Etoile Gar – Jorma Kontio
5 Vivid Wise As – Björn Goop
6 Lexus Dream – Hannu Torvinen
7 Stepping Spaceboy – Wilhelm Paal
8 Im Your Captain – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Makethemark till Elitloppet
Nästa nyhet
Makethemark till Elitloppet

Makethemark till Elitloppet

Halva startfältet till Elitloppet är tillsatt. Det sedan förra årets bronsmedaljör Makethemark på torsdagen tilldelades den åttonde platsen i loppet.

Med till helgen tre veckor kvar till Elitloppet har nu halva startfältet spikats. På torsdagen kunde Solvalla bekräfta att tränaren Petri Salmela tackat ja till inbjudan. Makethemark som var trea i förra årets final, återvänder till loppet.

Rapporterna är goda

Makethemark har gjort två starter i år. Han inledde med seger i Kentucky Fibbers lopp men slutade senast i det slagna fältet i Rommes deltävling till Paralympiatravet. Rapporterna från stallet är dock goda varför hästen nu siktas mot Solvallas stora slag. Bland Makethemarks meriter märks också seger i S:t Michel-Ajo och silver i Åby Stora Pris i fjol, samt segern i Jubileumspokalen som femåring.

– Han är en riktig hårding som tål alla typer av lopp. Förra året visade han att han hade växt in i världseliten och i år såg han ju strålande ut i årsdebuten. Jag tror att Makethemark kommer att vara minst lika bra i årets Elitloppet som han var i fjol, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot på elitloppet.se.

Klara för Elitloppet:

Attraversiamo (Sverige)
Chief Orlando (Finland)
Elian Web (Finland)
Looking Superb (Norge)
Makethemark (Sverige)
Missle Hil (Sverige)
Tae Kwon Deo (Sverige)
Vivid Wise As (Italien)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nederländska topptränare öppnar svensk filial
Nästa nyhet
Nederländska topptränare öppnar svensk filial

Nederländska topptränare öppnar svensk filial

De båda nederländska topptränarna Paul Hagoort och Jeroen Engwerda har varit framgångsrika på svenska banor förut – och nu kommer de att bli mer frekventa. Tillsammans öppnar de en filial med Åbytravet som närmaste bana.

Paul Hagoort och Jeroen Engwerda tillhör Nederländernas mest framgångsrika tränare och har ofta setts även på våra svenska banor. Men också i Nederländerna är alla travtävlingar stoppade under den pågående corona-pandemin och kommer så att vara i vilket fall till den 1 juni.

Kommer med ett 30-tal hästar

Därför söker sig nu de båda tränarna till Sverige. Det är i Åbytravets podd Travjöt som man avslöjar att Hagoort och Engwerda planerar en filial på Dunevad Travcamp en bit utanför Göteborg. Enligt podden ska ett trettiotal hästar anlända till anläggningen i nästa vecka. Välkände kusken Rick Ebbinge ska ansvara för den svenska filialen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
ST ändrar beslut: Begränsat antal medier tillåts på banorna
Nästa nyhet
ST ändrar beslut: Begränsat antal medier tillåts på banorna

ST ändrar beslut: Begränsat antal medier tillåts på banorna

Svensk Travsport justerar restriktionerna gällande mediebevakning på svenska travbanor under corona-tider. Ett begränsat antal journalister tillåts nu på publikplats.

Den 30 april gick Svensk Travsport ut med beskedet att inga andra medier än Kanal 75 fick tillträde till svenska travtävlingar för bevakning under rådande corona-tider. Ett beslut som stötte på kritik, bland annat från Travnets krönikör Björn Hammarström.

Stallbacken fortsatt stängd

I ett pressmeddelande på onsdagen skriver Svensk Travsport att man nu justerar begränsningarna för medier på travtävlingar. Ett begränsat antal ges nu tillträde för att bevaka tävlingarna från publikplats. Stallbacken är tills vidare stängd för alla medier förutom medarbetare på Kanal 75 som arbetar med TV-sändningen.

Följande regler gäller från 7 maj:

  • Stallbacken är stängd för reportrar – endast medarbetare på Kanal 75 har tillträde till stallbacken.
  • Fotografer med ackreditering har tillträde till tävlingsbanan under tävlingsdagen.
  • Varje bana beslutar själva om att sätta upp egna pressrum på annan plats än stallbacken, där gäller följande:
  • Max 20 ackrediterade journalister har tillträde.
  • Pressrummet måste vara så stort så det är möjligt att hålla minst två meters avstånd mellan varandra.
  • Om möjligt ska alla ackrediterade tilldelas västar med texten ”press” eller ”media”.
  • Om möjligt ska pressytan märkas upp med ”press” eller ”media”.
Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny sextett till Speedrace

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson