Ännu en av Daniel Redén och Stall Zets stjärnor är skadade. Daley Lovin är borta från Copenhagen Cup och det kan dröja innan hästen återkommer på banan.

I förrförra veckan kom den trista nyheten att Delicious skadat sig och hästens fortsatta tävlingskarriär är i dagsläget oviss.

Får ställa in resan till Köpenhamn. Foto: ALN

På tisdagen meddelar Stall Zet att även femårige stjärnan Daley Lovin ådragit sig en skada. Därmed är hästen borta från söndagens tilltänkta start i Copenhagen Cup.

– Daley Lovin är skadad och svullnaden i ena frambenet upptäcktes under måndagen. Vad som hänt vet vi inte, men som det ser ut i dag lutar det åt lång konvalescens för femåringen, skriver Stall Zet.

USA-födda Daley Lovin med tre miljoner kronor på kontot, hade inlett året på riktigt fint sätt genom två segrar på lika många starter. Den senaste kom i Berth Johanssons Memorial på Umåker den 23 april.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Jan-Olov Persson – har alla hästar i samma lopp

Jan-Olov Persson – har alla hästar i samma lopp

Jan-Olov Persson har en garanterad vinnare på Romme denna fredag. Samtliga hästar i ett av loppen kommer nämligen från hans stall.

När Romme tävlar på fredag kväll inleds med ett treårings-lopp för kallblod. När anmälningarna till loppet gjordes var Jan-Olov Persson flitig. Men det var emellertid ingen annan.

Tand Kraft. Foto: ALN

När startlistan nu är definitiv visar det sig att loppets samtliga sex deltagare – alla kommer från den framgångsrika kallblodstränarens stall.

Persson själv sitter upp bakom Tand Kraft som inlett karriären med två segrar. Förstapriset i loppet är 50 000 kronor. ATG kommer inte att arrangera något spel till loppet.

(uppdaterad 11:04)

Här är startlistan:

2140 volt

1 Järvsö Bukefalos – Oskar Kylin-Blom
2 Hägern T.H. – Wiktor Kylin-Blom
3 Järvsöbork – Sören Eriksson
2160 meter
4 Uggla I Mossen – Ulf Eriksson
5 Järvsö Pegasus – Ulf Ohlsson
6 Tand Kraft – Jan-Olov Persson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Riordan om dopningsprovet: "Inte gjort något fel"
Nästa nyhet
Riordan om dopningsprovet: ”Inte gjort något fel”

Riordan om dopningsprovet: ”Inte gjort något fel”

I förra veckan fastnade Tinamo Jet i en dopnings-kontroll. Nu berättar tränaren Jerry Riordan om omständigheterna kring fallet.

I förra veckan meddelade Svensk Travsport att hästen Tinamo Jet lämnat ett positivt dopningsprov efter att ha slutat trea på norska Klosterskogen den 26 mars i år.

Provet visade spår av substansen imidocarb, som förekommer i läkemedel för behandling av fästingburna parasiter. Enligt Svensk Travsport finns sådana läkemedel dock inte registrerade i något av de nordiska länderna.

För SportExpressen talar nu tränaren Jerry Riordan ut om dopningsanklagelsen – och varför han inte tror att han kommer drabbas av några påföljder.

Riordan är kritisk till Svensk Travsport. Foto: ALN

– Det stämmer absolut att han hade det i kroppen, det visste jag redan. Men grejen är att det inte är olagligt, ingen har gjort någonting fel, säger Jerry och fortsätter:

– Det som han behandlades med heter Carbesia och är jättevanligt i södra Europa där den här fästingen och sjukdomen finns. Men Carbesia bryter inte mot reglementet. Ingen annan i varken Frankrike, Italien eller Skandinavien har blivit fälld för det här.

Eftersom imidocarb inte är registrerat för häst i de nordiska länderna finns heller ingen karenstid. För medel som saknar karenstid, tillämpar man 96 timmar före start. Enligt Jerry Riordan var det nästan två månader sedan som Tinamo Jet behandlades med Carbesia.

– Grejen är att den här situationen är ny eftersom ingen vet hur länge det stannar i kroppen, säger Riordan till SportExpressen.

I det pressmeddelande som Svensk Travsport publicerade i förra veckan menar man att substansen, enligt rykten, kan ha en prestationshöjande effekt. Ett uttalande som Jerry Riordan är kritisk mot.

– Jag är irriterad på att ST, i sin artikel om Carbesia, skriver de att det är ”rykten” om att det är prestationshöjande. De har ingen rätt att säga så, säger han till SportExpressen.

Fallet med Tinamo Jet hanteras vidare av Skandinavisk Dopingkommitté. B-provet är sänt till laboratorium för analys.

Läs även: Riordan-träningen positiv vid dopningskontroll

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Copenhagen Cup klart - efter två tunga avhopp
Nästa nyhet
Copenhagen Cup klart – efter två tunga avhopp

Copenhagen Cup klart – efter två tunga avhopp

Två tunga avhopp har drabbat Copenhagen Cup i sista stund. Varken Daley Lovin eller Tycoon Conway Hall kommer till start.

Det är på tisdagen som startfältet till Copenhagen Cup lottas. Vilka tio hästar som ska vara med i det danska topploppet är nu avgjort – men Lunden fick två tunga återbud under måndagen.

Tycoon Conway Hall avstår. Foto: ALN

Det största hemmahoppet, Tycoon Conway Hall, väljer att avstå. Det efter det tuffa lopp som Steen Juuls stjärna fick så sent som i söndags när han slutade tvåa bakom Propulsion i Finlandia-Ajo.

Daniel Redéns kanon Daley Lovin skickar också återbud. Femåringen som inlett säsongen med två imponerande segrar, är inte ”helt i ordning” för dagen, uppger danska sajten travservice.dk.

Opitergium kommer. Foto: ALN

Kompletterar fältet gör i stället Robert Bergh som sänder Opitergium till Köpenhamn. Hästen som är ny hos Åbytränaren för i år slutade senast sjua i långloppet Orebro Intn’l.

De två sista platserna i Copenhagen Cup har gått till hedersmannen Spring Erom och danska elittravaren Obi-Wan. Lottningen sker klockan 12 på tisdagen.

Klara hästar är:

Dreams Take Time
El Mago Pellini
Gigant Slugger
Obi-Wan
Opitergium
Princess Grif
Solvato
Spring Erom
Trebol
Your Highness

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Solänget
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Solänget

Tisdag: V4-tips till Solänget

V4 Solänget 10/5

Omgången: Tunna fält och jag tror dessutom att omgångens största favorit, Google Håleryd, har en jättechans att vinna den tredje avdelningen. Därför känns det givet att spela en flerkupong och systemförslaget lämnas in 20 gånger.

Spiken

8 Google Håleryd (V4-3) Rejäl senast. Mycket enklare motstånd och en toppchans.

Bästa draget

6 Victory Va Bene (V4-4) Klart bra intryck senast i billig omgivning. Borde ha en bra vinstchans till låga spelprocent!

V4-förslag
2-4-5 (7-6)
2-3-4-6 (7-9)
8 Google Håleryd (3-1)
6-9 (7-10)

3x4x1x2= 24 rader/ 48 kronor x 20 system= 960 kronor

LD-förslag

2,3,6 – 8 300 kronor

Totalt 900 kr


Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 4-5-2. B: 7-6-1-3. C: -.

Spetsanalysen: Spero Vincere är riktigt snabb iväg och tar sig nog förbi de invändiga. Tror sedan att Liljeqvist släpper och förhoppningsvis till Ellieann som också öppnar bra. Amerikanen Sugarmakesmecrazy är svårbedömd för mig men det är alltid svårt att ta en längd sida vid sida så min spetsfavorit är således Ellieann.

Loppanalysen: Ett fyraåringslopp som endast har lockat sju hästar och jag betalar för tre av dessa. Tipset till 4 Ellieann som har gjort tre lopp i år och varit rätt bra. Näst senast höll hon bra i dödens och senast gick hon bra via drygt 11,5 sista 800 i lite seg stil. Stoet öppnar bra och från ledningen blir hon svår att plocka ner.

Streck även för spännande jänkaren 5 Sugarmakesmecrazy som tävlade för Åke Svanstedt som tvååring. Nu befinner sig hästen hos Svante Båth och har blivit opererad samt kastrerad under uppehållet. Mycket svårbedömd och jag vågar varken ta ställning för eller emot utan valacken blir ett av tre streck.

Det sista strecket till kapabla 2 Collins som visserligen inte har varit som bäst på slutet. Lite enklare emot nu och löper han upp till sitt fulla kunnande har han en bra vinstchans.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 4-6-3-2. B: 7-9-5. C: 1-11-10.

Spetsanalys: Castle Rose öppnade bra då han hade framspår bakom bilen. Survival Kit gör debut bakom bilen och är svårbedömd men känslan är att han öppnar bra och utmanar om ledningen.

Loppanalys: Svensk Travsports Grundserie och här blir 4 Survival Kit klar favorit. Going Kronos-sonen gjorde årsdebut senast och var fin vid enkel spetsseger. Debut bakom bilen den här gången men känslan är att han öppnar bra och från ledningen kommer han att sälja sig dyrt.

Det är dock ett litet frågetecken med bildebut och det är inte säkert att han kommer till ledningen så jag streckar tre hästar till.

6 Conrads Adam höll bra i dödens senast och avslutade bra i årsdebuten näst senast. Säkert ännu bättre nu och sexåringen kan även öppna rätt skapligt och borde få en fin position. Bortglömd och ett roligt streck.

3 Hawerchuk tror jag är en rätt bra häst även om han inte har visat så mycket hittills. Han är lite seg och det känns som att han springer på halvfart i loppen. Nu låter det som att det blir någon form av helstängt vilket känns intressant och jag streckar tidigt.

Sista strecket till 2 Castle Rose som inte alls är så tokig. Valacken öppnar bra och från ledningen eller rygg ledaren blir han farlig.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 8. B: 3-1-6-4-9-2-10-7-5. C-.

Spetsanalys: Eastar Rapida är en bilföljare och borde enkelt ta hand om ledningen initialt. Tror sedan att ”Lalle” släpper till Google Håleryd som borde köras mot täten efter den första kurvan.

Loppanalys: En spårtrappa där 8 Google Håleryd blir befogad storfavorit. Hästen är rejäl så gott som varje gång och senast var inget undantag då han var tvåa från dödens bakom Final Oak. Motståndet är mycket enklare den här gången och jag räknar med att Linderoth tar en safetystart för att sedan köra offensivt mot spets. Jag har mycket svårt att se honom att förlora vid sunda vätskor och tvekar inte när jag spikar.

Öppet bakom men jag lägger 3 Tress Ribston som första reserv. Jag tycker att han är rätt bra och kanske kan Ove A köra sig till täten om favoriten skulle bli struken.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 6-9. B: 7-10-4-5-8-3. C: 1-11.

Spetsanalys: Inga startraketer men jag hoppas och tror att Victory Va Bene som öppnar skapligt laddas framåt och trycker sig till ledningen i ett tidigt skede.

Loppanalys: Jag avslutar omgången med ett halvroligt lås där jag går emot den knappa favoriten 10 Sugar Daddy som ska gå med skor och som har gått bäst i den främre träffen.

Tipset istället till 6 Victory Va Bene som var riktigt bra mot enklare motstånd senast. Intrycket var desto bättre då han avgjorde lätt från dödens i en snabb avslutning. Det var andra starten för året och hästen är säkert ännu bättre den här gången. Kanske kan Ove A också hitta till ledningen i ett tidigt skede och därifrån blir han nog mycket svårslagen.

Jag dubblar dock med 9 Le Chapeau som har tre lopp i kroppen. I den första var han fin vid spetsseger, gången efter var han rejäl från dödens och senast fastnade han med krafter kvar i ett V75-lopp på Umåker. Distansen tror jag inte ska vara något problem och kör Söderholm fram utvändigt ledaren ut på slutrundan blir jag inte förvånad om han visar sig vara tuffast till slut.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Solänget: "Lopp i kroppen - blir allt bättre"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson