Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Six Pack slutade med seger

En snabb avslutning i loppet – en vacker avslutning av karriären. Six Pack tog hem finalen av TVG Open på Meadowlands i sin sista start.

Säsongens sista stora kraftmätningar i Nordamerika avgjordes på Meadowlands under lördagen. För Åke Svanstedts stora stjärna Six Pack var det också avslutningen av tävlingskarriären genom sin start i TVG Open-finalen. Och det hade knappast kunnat bli ett bättre farväl från fyraåringen.

Tempot i loppet hölls stenhårt då Manchego, i jakt på sin sjunde raka, övertog spets från Guardian Angel Ås och passerade halva distansen efter i underkant 1.07. Det passade förstås Six Pack perfekt, placerad som tredje häst på innerspåret. Vid utgången av sista svängen, sändes Guardian Angel Ås till förnyat angrepp, allt medan Svanstedt styrde på med Six Pack i tredjespår i jakten på Manchego.

Six Packs avslutning, som klockades till strax över 1.06 sista quartern, var formidabel och han fångade in tappra Manchego kort före mål. Vinnaren klockades till 1.08,4a på 1609 och förärades förstapriset på 175 000 dollar. Nancy Johanssons Manchego därmed tvåa, Anette Lorentzons Guardian Angel Ås var trea. Marcus Melanders treåriga fenomen Gimpanzee hade aldrig riktigt med segerdiskussionen att göra, men avslutade också sylvasst för att bli fyra på 1.08,5 – samma tid som loppets tvåa och trea.

För Six Pack var det här alltså slutet på tävlingskarriären. Nästa säsong börjar en ny som avelshingst. Han sammanfattar sin karriär med cirka 20 miljoner kronor insprunget och tre världsrekord.

Här kan du se loppet.

Svanstedt också i Valley Victory

Det var förresten även i övrigt en stor afton för Åke Svanstedt. Hans El Ideal (e. Muscle Hill) tog nämligen hem Valley Victory för de tvååriga hingstarna och valackerna. Loppet hade ett förstapris på cirka 250 000 dollar. Andy Miller körde El Ideal till segern på 1.10,5a/1609 från ledningen och vann före Per Engblom-tränade Ready For Moni. Loppets favorit Amigo Volo gjorde bort sig med galopp.

De tvååriga stonas uppgörelse Goldsmith Maid gick till Linda Toscanos Senorita Rita (e. Chapter Seven) som för Scott Zeron vann på 1.10,2a och i de äldre stonas uppgörelse, TVG Mares, var det överraskande Emoticon Hanover och Daniel Dube som betvingade storfavoriten Atlanta. Segern togs på 1.09,5a/1609.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 08:11, 29 februari

Christoffer till 1000

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Magiskt, Campo Bahia

Magiskt, Campo Bahia

Fransmännen får hålla i hatten. Campo Bahia gjorde comeback och bjöd på en ordentlig uppvisning i Johan Jacobssons Minne på Jägersro. Nu väntar ett möte med självaste Face Time Bourbon.

Campo Bahia var den stora favoriten i Derbyt, men var sjuk och kunde inte göra sig själv rättvisa. Vid lördagens tävlingar på Jägersro var han tillbaka efter tolv veckor – och det var den gamle Campo Bahia som dundrade runt till segern. Conrad Lugauer visade upp en världsstjärna för hemmapubliken.

– Det var magiskt, helt enkelt. En otrolig känsla när jag körde på och han accelererade. Jag har aldrig upplevt det här med någon annan häst. Jag hade en bra känsla inför loppet, för han hade tränat bra och det känns som att han utvecklas hela tiden. Nu håller vi alla tummar för att inget ska komma emellan, då kan han nog utmana de allra bästa nere i Frankrike, sa Conrad Lugauer i segerintervjun.

”Det var magiskt, helt enkelt”
Conrad Lugauer efter segern

Campo Bahia inledde från tillägg men tog snart initiativet. Efter ett varv avverkat var storfavoriten framme utvändigt om ledande Guzz Mearas – som inte hade en chans att svara. Fyraåringsstjärnan övertog täten och gick med ens ifrån med flera längder. Återstoden av loppet var ren defilering – Campo Bahia tog segern värd 150 000 kronor i omåttligt läcker stil.

Klockorna noterade segertiden 1.12,3 över 2140 meter vilket var en ordentlig putsning av loppets rekord och samtidigt ett nytt svenskt rekord för svenskfödda fyraåriga hingstar och valacker över distansen i voltstart.

Nu väntar enligt planerna en start i det stora fyraåringsloppet Critérium Continental som avgörs på Vincennes den 22 december. Där väntar sannolikt bland andra Face Time Bourbon som motståndare i jakten på ett förstapris på en miljon kronor – och en biljett till Prix d’Amérique.


Velvet Gio trivs på Jägersro

Magnus Dahléns italienare Velvet Gio har visat en ruskig utveckling på sistone. Efter sin imponerande vinst i Müllers Memorial senast var femåringen tillbaka på Jägersro – och slog till på nytt i den högsta klassen, Meadow Prophets Minne. För Ulf Ohlsson övertygade valacken stort igen.

Velvet Gio fann tredje utvändigt och kunde halvvarvet kvar gå med i rygg i Racing Manges attack. I spets hade favoriten Global Trustworthy fått press från Tae Kwon Deo, vilket resulterade i att båda fick sträcka vapen sista biten. Men Velvet Gio avslutade sylvasst ute i spåren, kopplade segergreppet och vann till slut väldigt lätt. 1.11,8a/2140 var segertiden. Mindyourvalue W.F. slet åt sig andrapriset efter en resa i rygg ledaren, Shadow Gar trea i en tät bronsstrid mellan flera hästar.

– Det är en jättefin häst det här. Det är klart man hade lite förhoppningar efter insatsen senast, fast det är aldrig lätt att vinna från bakspår. Men han grejade det här också, sa Ulf Ohlsson.


Imagine Boko gav aldrig upp

Klass 2-försöket såg Åke Lindblom anföra med favoriten Bordeaux Doc som såg ut att ha segern under kontroll efter ett ryck genom sista kurvan. Men Robert Bergh hade inte gett slaget förlorat bakom Imagine Boko som gjort loppet i dödens – över upploppet närmade sig valacken meter för meter för att precis på linjen slå klorna i ledaren. 1.14,0a/2140 visade vinnaren.


Hela vägen för Franklin Face

Hemmaviktoria i Klass 1. Erik Adielsson tog plats bakom Lars I Nilssons valack Franklin Face som tog ledningen direkt från springspår – och sedan aldrig var i segerfara i stayerloppet. Ett litet ryck ur den sista svängen blev avgörande, Franklin Face vann på 1.14,9/2640.


Chapuy höll hela vägen till mål

I Bronsdivisionen var det emellertid dags för Åke Lindblom. Den femårige valacken Chapuy var segervapnet. Chapuy smackade till ledningen men fick öppna hårt den första biten; halvvarvet gick efter 08,2. Men krafterna skulle räcka hela vägen, Man at Work kom riktigt snabbt ute i banan den sista biten, men mållinjen frälste ledaren som noterades för 1.11,9a/1640 meter.


Spets och slut för Martin de Bos

Peter Ingves och Petri Puro såg till att avrunda med seger. Martin de Bos blev svaret i Silverdivisionen – och man gjorde det från ledningen. Femåringen stack ifrån över upploppet och höll knappt men säkert undan för den rappt avslutande Sevilla som fått sent fritt. Här galopperade favoriten Esprit Sisu kort från start, men gjorde ett bra lopp i spåren. Vinnaren Martin de Bos klockades till 1.13,2a över fullvuxna 2640.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Revelations sköna skräll
Nästa nyhet
Revelations sköna skräll

Revelations sköna skräll

Readly Express har sin första kull på banan i år – och redan en klassisk vinnare. Revelation avgjorde lätt till en överraskande seger i Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro för sin jublande tränare Per Nordström.

Med Readly Express som pappa och On Track Piraten som storebrorsa har Revelation en hel del att brås på. Och att det har börjat bra för ynglingen kan man verkligen säga. Revelation valde ett perfekt tillfälle att ta karriärens första seger – tvååringen slog till med en rejäl skräll i Uppfödningslöpning på Jägersro. Tränaren och kusken Per Nordström tog sin andra triumf i loppet.

– Det var skönt, vi har väntat på det här sedan Denim Boko vann för sju år sedan. Det var på tiden. Det är en mycket intressant stammad häst det här och det visar att vårt unghästkoncept fungerar. Han visade talang tidigt och då siktade vi in oss på det här. Men inget får ju strula om man ska kunna stå här, allt har gått som på räls och det löste ju sig perfekt i loppet också. Det är något stort på gång det här, tror jag, sa Per Nordström på segerpodiet.

”Det är något stort på gång”
Per Nordström i segerintervjun

Ledningen var det Armani Degato som tog hand om – och såg till att tempot hölls uppskruvat. För Erik Adielsson blev valacken småhet i spets och efter 09,6 första 500 stannade kronometern på 12,4 för det första varvet. Det till trots höll Armani Degato fortfarande kommandot om händelserna när van drog igenom den sista svängen, kunde det bli en fjärde raka i loppet för Svante Båth?

Nej, visade sig strax. För Per Nordström hade gett Revelation ett perfekt lopp i tredje utvändigt och kunde tassa med i rygg på favoritspelade Global Badman när denne gick till attack 600 meter kvar. Favoriten fick inte aktionen att fungera till hundra procent och fick nöja sig med ett tredjepris – men desto fortare avslutade Revelation.

Armani Degato höll mycket tappert efter sin snabba öppning, men var utan chans att stå emot den sista biten. Revelation gick undan till en enkel seger till slut och korsade mållinjen på segertiden 1.13,3a över 1640 meter. Hästens första seger i karriärens femte start.

Revelation belönades, genom premiechansen, för ett förstapris på 1,4 miljoner kronor. Äger vinnaren gör T&T Project Managment Konsulting KB, uppfödarna är Lars Andersson och Roger Karlsson och skötare till hästen är Emilia Persson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter två år - Bvlgari Peak vann direkt
Nästa nyhet
Efter två år – Bvlgari Peak vann direkt

Efter två år – Bvlgari Peak vann direkt

Det var första starten på mer än två år – men takterna satt i. Steen Juuls Derby-vinnare Bvlgari Peak slog till med seger direkt i sin comeback.

2017 vann Steen Juul det danska Derbyt med Bvlgari Peak och hästen hade en mycket intressant framtid för sig, men skador kom emellan och hästen hade inför fredagens comeback inte startat på över två år. Fast att sexåringen fortfarande vet vad det går ut på – visade han direkt i Ålborg.

Steen Juul sände Bvlgari Peak till ledningen direkt och där kom han sedan att stanna till målgång. Beatriz utmanade hårt hela upploppet ned och favoritspelade Forecast kom men en vass avslutning, men Bvlgari Peak försvarade sig ärligt hela vägen. 1.15,4/2640 var segertiden och förstapriset 30 000 danska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop-succé med Gunilla
Nästa nyhet
Goop-succé med Gunilla

Goop-succé med Gunilla

Förra vintern vann Björn Goop stora Critérium des 3 Ans med Face Time Bourbon – nu har han en ny het kandidat inför årets upplaga. Den svenske kusken hoppade upp bakom Sébastien Guaratos talangfyllda Gunilla d’Atout – som sopade banan med konkurrenterna på Vincennes.

Björn Goop tillbringade lördagen på Vincennes, där huvuduppdraget var att köra treåriga toppstoet Gunilla d’Atout (e. Ready Cash) i Prix Annick Dreux, stonas genrep inför Critérium des 3 Ans som körs den 15 december. Sébastien Guarato-träningen har tidigare körts av Eric Raffin, men han kommer köra kullkungen Gotland i treåringarnas stora slag. Samarbetet med Björn Goop föll dock mycket väl ut.

Gunilla d’Atout kom iväg bra och fick rygg på ledaren och avvaktade där till tusen meter återstod av loppet. Favoriten forcerades snabbt mot spets och efter 15,4 första 1700 meterna gick det nu avsevärt fortare. Andrahandsfavoriten Girls Talk tog sig fram i dödens, men kunde inte utmana – för genom den sista kurvan gjorde Gunilla d’Atout ett häftigt ryck.

Loppet var avgjort. Björn Goop kunde kosta på sig ett smil mot publiken före mål och konstatera att Ready Cash-dottern lämnat konkurrenterna med flera längder över upploppet. Ett starkt genrep som gav Gunilla d’Atout sin sjunde seger i nionde starten. Segertiden stannade vid 1.14,6/2700 och förstapriset cirka en halv miljon kronor. Stallkamraten Green Grass gick en bra avslutning bakom för att bärga andrapriset.


Storslam, men ändå oväntat för Allaire

Prix Jacques de Vaulogé som kördes för treåriga hingstar blev en riktigt jackpot för Philippe Allaire – men kanske inte med den utgång som man hade förväntat sig. Storfavoriten Gotland inledde med ett par korta galopper och kunde aldrig riktigt komma in i segerstriden, utan fick nöja sig med att bli trea efter en godkänd avslutning. I stället var det stallkamraterna Gallant Way (e. Ready Cash) och Golden Brigde som gjorde upp om guldet – där det var den förstnämnde som fick nosen först efter en trevlig resa i rygg på den andra. 1.14,4/2700 noterade vinnaren, körd av David Thomain. Dessutom, Allaire även på fjärdeplats genom Gatsby Perrine.


Fakir spurtade ute i banan – till jätteskräll

Grupp 3-loppet Prix de Chenonceaux blev händelserikt – och slutade i en jätteskräll. Betrodde Violetto Jet jobbade sig fram mot ledningen men fick inte sitta i fred, trots tufft utgångstempo. Ledaren var därmed slagen när David Thomain kastade loss norskan Calina som via en hastig tempoväxling skaffade sig greppet och ryckte genom sista sväng. Stoet såg ut att gå mot segern, men avslutande längst ute i banan kom fyraårige Fakir du Lorault – och avgjorde till slut lätt för Francois Lecanu på 1.11,7/2700. En seger värd 36 000 euro. Här blev Björn Goop fast med Portland invändigt och slutade som åtta i mål.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ferrari B.R. friskförklarad

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson