Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Short in Cash hade lekstuga på Vincennes

Short in Cash har glada dagar på Vincennes. I sexåringsloppet Prix de Vic-sur-Cère kom hästens andra raka i Paris sedan han lekande lätt avgjort för Björn Goop.

På tre starter i vinter har det blivit två segrar, ett andrapris och en bit över 700 000 kronor intravat på Vincennes för Short in Cash. Den av Björn Goop tränade sexårige Ready Cash-sonen tog på söndagen sin senaste seger på kolstybben då han väldigt enkelt motsvarade favoritförväntningarna i Prix de Vic-sur-Cére med ett förstapris på 26 550 euro.

Bara svenskt på pallen

I ett litet fält bestående av sju hästar, försvann Volnik du Kras i en startgalopp medan Björn Goop lugnt placerade Short in Cash som sista häst. Därifrån kunde ekipaget följa i rygg genom sista sväng och gå till egen attack när upploppet närmade sig. På några få steg hade Short in Cash avgjort till seger och travade över mållinjen på 1.14,5/2850.

Det blev för övrigt full pott för svensktränarna. Helena Burman-tränade The Bucket List F. blev här tvåa från ledningen, medan Adrian Kolgjinis Speedy Face lade beslag på bronsmedaljen.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lugauer borta tre månader

Lugauer borta tre månader

Efter en olycka på Jägersro väntar nu operation för Conrad Lugauer. Därför kommer han inte att synas i tävlingssulkyn förrän framåt våren igen.

I samband med hemmabanan Jägersros tävlingar på lördagen, blev Conrad Lugauer träffad av en hästspark på ena armen. Tränaren fördes till sjukhus där det kunde konstateras en fraktur vilken gör att en operation är nödvändig. Med anledning av det blir Lugauer borta från tävlingssulkyn i cirka tre månader.

Borta tre månader

– Jag mår bra, men jag behöver bli opererad nästa vecka. Någonting gick itu och vill jag bli fullt återställd behöver jag göra den här operationen. Jag får se hur lång tid det kommer att ta för att bli återställd, men läkarna säger att jag kommer vara borta från tävlingsbanan i ungefär tre månader. Men jag kommer att vara med och hjälpa till hemma på gården så mycket som möjligt, berättar Conrad Lugauer för Travronden.

Stallets stora stjärna Campo Bahia förbereds för en ny start på Vincennes den här lördagen då Prix de Croix ska avgöras. Kusk då blir sonen och stallets försteman Marc Elias.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskhästar prisade i USA
Nästa nyhet
Svenskhästar prisade i USA

Svenskhästar prisade i USA

Greenshoe vann förvisso inte Hambletonian, men när det skulle röstas om vilken som var förra årets bästa treåring i Nordamerika – blev segern överlägsen.

Tidigare har Marcus Melander tilldelats utmärkelsen årets tränare i USA och Stall Courant utsågs till årets ägare. När vinnarna i flera av klasserna i Dan Patch Awards, motsvarigheten i Nordamerika till vår Hästgalan, presenteras – plockar svenskarna fler priser.

Vem som var årets treåriga travare bland hingstarna och valackerna rådde det inga tvivel om. Med 123 av de totalt 147 rösterna utsågs Greenshoe till vinnare i klassen. Stallkamraten Gimpanzee tilldelades 22 av rösterna, medan Hambo-vinnaren Forbidden Trade fick nöja sig med två.

Nytt pris för Six Pack

Åke Svanstedts Six Pack, som i och med förra säsongens slut lade tävlingsskorna på hyllan, var den som blev årets treåring för 2018. Nu förärades han utmärkelsens årets äldre travare i klassen för hingstar och valacker. Six Pack fick 83 röster totalt, vilket räckte med god marginal före Anette Lorentzon-tränade Guardian Angel Ås med 51 röster.

Vilka som tar hem de ädlaste kategorierna, årets travare och årets häst, avslöjas först den 23 februari då också Dan Patch Awards-galan ska hållas.

Utsedda vinnare i travklasserna:

Treåriga hingstar och valacker: Greenshoe
Treåriga ston: When Dovescry
Tvååriga hingstar och valacker: Real Cool Sam
Tvååriga ston: Ramona Hill
Äldre hingstar och valacker: Six Pack
Äldre ston: Atlanta

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fado du Chêne mot Cornulier
Nästa nyhet
Fado du Chêne mot Cornulier

Fado du Chêne mot Cornulier

Femårige Fado du Chêne seglar upp som den stora utmanaren i Prix de Cornulier om två veckor. Det sedan han i spänstig stil tagit hem Prix Emile Riotteau på Vincennes.

Ingen femåring har vunnit Prix de Cornulier sedan One du Rib tog sin första triumf i loppet för tretton år sedan, men kanske är det dags i år när världens i särklass största montélopp rids om två veckor. Den av Julien le Mer tränade Fado du Chêne (e. Singalo) stärkte sina aktier ytterligare sedan han utan problem hemfört Prix Emile Riotteau på lördagen. Ett lopp som förutom 45 000 euro i förstapris även garanterade vinnaren en Cornulier-plats.

Stor utmanare i Cornulier

Paul-Philippe Ploquin tog liksom tidigare plats i sadeln och såg till att Fado du Chêne inte lämnade något åt slumpen. Femåringen reds direkt till ledningen och höll taktpinnen i jämnt tempo. Sedan ledaren skärpt farten genom sista sväng kunde Fado du Chêne i mycket formstark stil, obekymrad gå ifrån till vinst på 1.13,3/2700 meter.

För Fado du Chêne, som gjort samtliga sina 22 starter i monté, handlade det här om karriärens 12:e seger. På meritlistan finns sedan tidigare de båda Grupp 1-segrarna i Prix de Vincennes och Prix d’Essai som treåring.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Disco från dödens
Nästa nyhet
Disco från dödens

Disco från dödens

Disco Volante är tillbaka som vinnare. Stefan Melander-valacken inledde året genom att ta en läcker dödensseger i Arvid Stjernswärds Minne på Jägersro.

Disco Volante har funnits med i flera av de stora racen under säsongen, men inte fått njuta segersötma sedan försökssegern i Lotteria i våras. När årets första start gjordes på Jägersro under lördagen var den av Stefan Melander tränade trippelmiljonären tillbaka i segertagen. För Ulf Ohlsson togs vinsten den tunga vägen – i anrika Arvid Stjernswärds Minne.

Pilsnabbe Star Advisor Joli stack till ledningen, medan Disco Volante lugnt tog sig fram för att landa i dödens sedan första halvvarvet klockats efter 10,6. Efter tryck genom sista sväng var ledaren ett slaget byte mitt på upploppet. Shogun D.K. hittade loss från vinnarhålet och West Wing levererade en pigg avslutning – men utgjorde inget hot om segern. Disco Volante tog välförtjänt hem pokalen på 1.12,0a över 1640 meter.

Harran Boko – utan Lugauer

Ken Ecce fick hoppa in som kusk bakom betrodde Harran Boko i Silverdivisionen, sedan tränaren Conrad Lugauer fått lämna sent återbud då han blivit sparkad av en häst tidigare under dagen. Hur länge Lugauer tvingas bli borta återstår att se, men han kunde i alla fall glädjas åt att se stallets häst bli miljonär. För Ecce gjorde inga misstag; Harran Boko gick direkt till spets, kunde dämpa farten en bit och höll efter ett ryck ur sista sväng säkert undan på 1.13,7a/2140.

Kihlström stod för skällarna

Örjan Kihlström tog en dubbel på Jägersro och iklädde sig vid båda segrarna rollen som skrällkusk. I Diamantstoet rattade han in Dacing in the Rain, tränad av Håkan K Persson, till hästens andra raka efter en lång frånvaro. Femåringen avgjorde efter en sylvass spurt i femtespår över upploppet. I Klass 2-försöket använde Kihlström den av Johan Lejon tränade Sunday Sonata som segervapen. Stoet fick en angenäm resa i andra utvändigt och tog på linjen ned den i dödens tappert stridande Carlos Ken.

Hector Boko imponerade

Jaap van Rijn gästade ”Jägers” med tyskägde Hector Boko som imponerade stort i Klass 1-försöket. Valacken tog fjärde raka segern sedan han tagit sig fram utvändigt om ledaren med varvet kvar, fått greppet redan i sista sväng och säkert hållit ifrån sig vasst spurtande Volare Gar.

Dansk seger blev det i Diamantstoets försök för den högre klassen. Från fjärde utvändigt följde Jeppe Juel i ryggar för att vrida på för fullt 400 kvar med Dusty Shadow. Danskan vann före en duktig Seven Karats som gjorde Untersteiner-debut.

Just Peter Untersteiner ordande dubbelseger i Bronsdivisionen. I en mycket jämn avslutning var det Peter Ingves som lyckades sätta dit Eldorado Mearas till segern, före stallkamraten och tränarkörde Randemar R.D.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
2019: De blev kungarna i Norden

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson