Nu är världens snabbaste tillbaka. Sebastian K. gick under lördagen ett kvallopp på Meadowlands – och klockades till 1.10,7.

Det är nästan sju månader sedan vi senast såg till den absoluta världsrekordhållaren Sebastian K. på banan. Men nu är det snart dags för årsdebut.

Svanstedts stora stjärna är tillbaka. Foto: ALN

Efter att ha sinkats något av problem med magsår, var ”Sebbe” under lördagen tillbaka på tävlingsbanan. I ett kvallopp på Meadowlands visade nioåringen upp sig tillsammans med sin tränare Åke Svanstedt.

Och det såg klart bra ut för den snabba svensken. Sebastian K. gled till ledningen efter den första fjärdedelen av loppet och spårade sedan hela vägen hem. De sista 400 meterna lät Svanstedt sin stjärna sträcka ut ordentligt och efter den avslutande quartern på 06,7 kom man i mål på sluttiden 1.10,7a över engelska milen.

Således är Sebastian K. nu redo för en ny säsong i Nordamerika, en säsong som tidigare benämnts som hästens sista på tävlingsbanan. I fjol vann han 8 av sina 13 lopp och travade in drygt 4,3 miljoner kronor. Totalt har hästen tjänat lite över 20 miljoner.

Du kan se kvalloppet här. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
On Track Piraten hade uppvisning på hemmaplan

On Track Piraten hade uppvisning på hemmaplan

Riktigt fin sport fick Rättvikspubliken bevittna under lördagen. Hemmafavoriten On Track Piraten tog överlägset hem Midsommarloppet. Uppvisningar bjöds även av Cash Gamble och Time Machine.

Efter deltagande i Elitloppet och senast en fin tredjeplats i Norrbottens Stora Pris var sjuårige On Track Piraten åter redo för att kliva överst på prispallen.

Seger på hemmaplan för "Piraten". Foto: ALN

I Midsommarloppet som utgjorde juvelen i kronan vid hemmabanan Rättviks tävlingar på lördagen, tog den av Hans R Strömberg tränade stjärnan en överlägsen seger.

Johnny Takter sköte tömmarna bakom ”Piraten” som fick inleda från bakspår, men snart syntes avancera via spåren. Efter knappt 700 meter övertog den åttafaldiga miljonären ledningen från Rocky Race (som öppnat 500 efter 09,5) och därefter var loppet egentligen lagt till handlingarna.

On Track Piraten eldade på över slutvarvet och gjorde ett avgörande ryck ur sista sväng. Kool du Caux-valacken fick direkt flera längder på sina motståndare, säkrade segern och gick ifrån i maffig stil.

On Track Piraten kom i mål på 11,4a full distans. Foto: ALN

1.11,4a var den härliga segertiden som faktiskt suddade ut löpningsrekordet som Orecchietti satte i fjol med en hel sekund. Förstapriset var värt 100 000 kronor.

Up Date Hoss levererade en fin avslutning som tvåa, medan Rocky Race höll till tredjepriset. Galopp direkt i starten blev det för andrahandsfavoriten Shaq is Back, strax senare även för Rocky Winner och i sista sväng för årsdebuterande Hillustrious.

***

Oj, vad fin Cash Gamble var. Foto: ALN

Per Lennartsson har en riktig klippare i form av fyraåriga Ready Cash-sonen Cash Gamble. Tidigare i våras slutade han trea i Kungapokalen och att han hör hemma i kulltoppen visade han prov på igen när han tog hem ett klassigt försök av Breeders Crown.

Cash Gamble vandrade i dödens på ledande Origo Tilly som spårade racet i tufft tempo: första 500 gick efter 10,0 och kilometern på 12,5. Trots det lade Cash Gamble press på ledaren över sista bortre långsidan och de båda lämnade övriga fältet med några längder.

In över upploppet var Origo Tilly ett slaget byte, medan Cash Gamble gick ifrån med flera längder på i suverän stil. Segertiden stannade vid häftiga 1.11,8a över 2140 meter.

– Han är grym. Det spelar ingen roll var han sitter i loppen, han gör det jag begär av honom. Över den här distansen tror jag i alla fall att han är bland de tre bästa i kullen, sa Per Lennartsson i vinnarcirkeln.

Carabinieri avslutade fint till silvret. Favoriten Al Dente, för dagen körd av Leif Witasp, gick i rygg på vinnaren som placerad i andra par utvändigt, men kunde inte haka på genom sista sväng. Al Dente höll sedan farten godkänt som trea.

***

Ytterligare tre Breeders Crown-försök avgjordes under dagen. Överlägsen vinnare bland de treåriga stona blev Sten O Jansson-tränade Lady Jo som tidigt kördes till ledningen av Tony Wallin. Jocose-dottern stack undan genom sista sväng och vann med många längder på 14,7a över 2140.

…I BC för de treåriga stona blev favoriten Romeus fastlåst som trea på innerspår och fick aldrig chansen att förlänga segerraden. Vann, från dödens, gjorde i stället Pacific Broline, tränad och körd av Björn Goop. 14,4a över 2140 var vinnartiden.

Time Machine lekte hem styrkeprovet. Foto: ALN

…Även favoriten i BC för de fyraåriga tjejerna föll; Olympia Tilly felade i tidigt skede. Segern gick här till Centerline där Robert Bergh tidigt övertagit ledningen och sedan hade full kontroll på 14,2 full distans.

…Överlägsen vinnare även i Remy Nilssons Styrkeprov där Time Machine och Jörgen Westholm kom till ledningen med 1400 meter kvar och sedan hade lekstuga. 1.13,6 över 3200 meter noterade den sexårige Super Arnie-hingsten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tillbaka i vinnarcirkeln - överlägsen Lannem Silje
Nästa nyhet
Tillbaka i vinnarcirkeln – överlägsen Lannem Silje

Tillbaka i vinnarcirkeln – överlägsen Lannem Silje

Lannem Silje var snabbt tillbaka i vinnarcirkeln. Igen. Det norska fantomstoet hade lekstuga när hon firade midsommaren i Hagmyren.

Efter krossen i Elitkampen noterades Lannem Silje för ett av sina sällsynta nederlag när hon senast fick ge sig mot Lome Brage i Alm Svartens Äreslopp. Men som vanligt tog det femåriga stoet en kvick revansch.

Wollebäk på väg mot vinnarcirkeln igen. Foto: ALN

Förstapriset på 100 000 kronor ordnades med en gäspning när ”Super-Silje” på midsommaraftonen tog hem Roger N Olssons Minneslopp mot de jämnåriga kamraterna.

Tor Wollebäk satt i vanlig ordning upp bakom Ola Skrugstads ögonsten som inledde med 60 meters tillägg och gavs en lugn start. Med varvet kvar avancerades segermaskinen fram som tredje häst.

In mot sista sväng tryckte Lesja Kongen sig förbi anförande Finnskog Oda och övertog täten. Bakom tassade Lannem Silje med på lätta hovar. Med 300 meter kvar lade så Wollebäk in dödsstöten; Lannem Silje övertog greppet – och försvann ifrån på bara några få steg.

Åsajerven-dottern länsade undan över upploppet med åtskilliga längder och kom i mål som överlägsen vinnare på 1.23,0 över 2200 meter.

Det här var Lannem Siljes 36:e seger i 39:e starten och på segerkontot finns numera precis under sex miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lördag: V64-tips till Rättvik
Nästa nyhet
Lördag: V64-tips till Rättvik

Lördag: V64-tips till Rättvik

Omgången: Rättvik bjuder på traditionsenligt midsommartrav och vi kommer att få se riktigt fina lopp under dagen. Bland annat är det fyra kvartsfinaler i Breeders’ Crown där de sex främsta i respektive lopp är kvalificerade till semifinalerna. Vi får även se hemmahästen On Track Piraten och han har en mycket bra chans att vinna i den avslutande avdelningen. Spelmässigt ser det ganska favoritbetonat ut och jag gör en flerkupong med två spikar samt krav på en utgångshäst i avdelning ett, fyra eller fem. Det lär bli hög omsättning vilket givetvis gör det mer intressant och som vanligt spelar jag endast för sex rätt.

Bästa Spiken

1 Romeus i V64-2

Kompletterande Spiken

10 On Track Piraten i V64-6

Utgångarna

10 Come And See i V64-1

11 Prince Orlando i V64-4

4 Origo Tilly i V64-5

V64-systemet, endast för sex rätt, (Skrivs på tre kuponger och minst en av A-hästarna måste vinna för chans till sex rätt):

A: 10. B: 1,2,4,7,9,12 (6,5)
1 Romeus (2,9)
4,5,6,7,11 (9,2)
A: 11. B: 4,5,6,9,13,14 (15,2)
A: 4. B: 6,8 (3,1)
10 On Track Piraten (1,9)

Kupong 1. 1x1x5x7x3x1= 105 rader X 5 system = 525 kr

Kupong 2. 6x1x5x6x1x1= 180 rader X 5 system = 900 kr

Kupong 3. 6x1x5x1x3x1= 90 rader X 5 system = 450 kr

Totalt: 1875 kronor.

Dagens Dubbel:

4 –10 x 1000 kr

Totalt: 1000 kr.

 

Analys V64-1:

Ranking: A: 10. B: 2-4-9-7-1-12-6-5-3. C: 11-8.

Spetsanalysen: Öppen spetsstrid. Mellby Darling har inte visat någon startsnabbhet i sina starter men har samtidigt inte tryckts av. Lady Jo har öppnat bra tidigare men jag har känsla för att Komigen Pippi kommer lägga iväg raskt bakom bilen och hon är min knappa spetsfavorit.

Loppanalysen: De treåriga stona inleder och favorit blir 10 Come And See vilket jag tycker är motiverat. Näst senast imponerande hon stort på barfotabalans vid en överlägsen seger på Solvalla. Därefter spelades hon till klar favorit i Guldstoet men där fick hon det inte att stämma i loppet efter att ha trampat sig i provstarten. Stallet har inte hittat några fel efter det och tränaren meddelar att han förväntar sig en liknande insats som vid segern. Det blir barfota igen och fartmässigt är hon troligtvis helt överlägsen här. Jag vågar dock inte spika med tanke på insatsen senast utan nöjer mig med utgång och spik på en kupong.

Bakom fyller jag på med sex hästar och jag tror att 2 Komigen Pippi är den som är värst emot. Hon var visserligen lite seg senast men gick trots allt 14 sista 700 i spåren. Gången innan fick hon ge sig med minsta möjliga marginal från ledningen och i debuten gick hon starkt från dödens. Känslan är att hon inte riktigt förstår vad det här går ut på men när polletten trillar ner kommer hon nog att bli riktigt bra. Jag tror hon öppnar ganska raskt och kanske kan hon hitta till ledningen med offensive Olsson i sulkyn? Räknas tidigt till låga spelprocent.

4 Muscle Hillary var rejäl vid senaste segern och jag hade drygt 13,5/800 på min klocka. I starten innan spurtade hon fullt godkänt i skymundan utan att Örjan pressade henne. Från sitt fina utgångsläge räknas hon tidigt bakom favoriten.

En annan som varit rejäl är 9 Donatella Center. Hon har varit duktig i samtliga sina starter och senast hade jag underkant 13,5 sista 800 bakom Diora Sund. Har jag rätt i att Komigen Pippi öppnar bra borde ekipaget komma igenom fint och då är de inte alls borta.

7 Lady Jo är härdad i tuffa gäng. Senast var även hon ute i Guldstoet och avslutade godkänt efter att ha släppt ifrån sig ledningen efter 300 meter. Gången före höll hon bra från dödens utanpå Tunika och i starten innan det avslutade hon bra långt bakom Come And See. Kommer hon till ledningen körs hon nog där och det skulle kunna räcka hela vägen.

Obesegrade 1 Mellby Darling behöver inte be om ursäkt för sina segrar. I debuten fick hon det visserligen ganska serverat men avgjorde på ett snyggt sätt och senast vann hon lätt från ledningen efter ett avslutande 16,5-varv. Efter det har hon varit struken och här är det tuffare emot och hon blir dessutom överspelad från sitt innerspår med Goop. Jag vågar ändå inte chansa bort henne.

Sista strecket till 12 Flourish Boko som gjorde några bra lopp som tvååring. Hon gjorde årsdebut i april men galopperade bort sig efter 250 meter. Efter det har hon varit struken för feber och hon är givetvis mycket svårbedömd. Hon var trots allt ganska hårt spelad senast (15 gånger) mot bland annat Tunika och Facile Boko och hon åker med på garderingslapparna.

Analys V64-2:

Ranking: A: 1. B: 2. C: 9-12-5-4-7-3-8-11-10-6.

Spetsanalysen: Romeus har öppnat bra utan att pressas och han är min klara spetsfavorit från sitt innerspår. Skulle han bli överflyglad borde Redén hinna ut före värste konkurrenten och köra till spets i nästa skede.

Loppanalysen: Hingstarnas tur och här tvekar jag inte en sekund när jag spikar läckre 1 Romeus. Det här är en häst som jag fastnade för redan i kvalloppet och han har ännu inte gjort mig besviken i loppen. Senast vann han lätt via drygt 12,5 sista varvet och gången före var det minst lika enkelt efter en avslutande 14-runda. Han har öppnat snabbt utan att Redén har tryckt av honom och jag skulle bli förvånad om han inte håller upp ledningen. Väl där blir han svårslagen och när det trots allt är de sex främsta som går vidare borde inte Goop pressa allt för tidigt. Omgångens bästa vinstchans och given spik.

Värst emot är givetvis 2 Pacific Broline och även han har imponerat i sina starter. Senast avgjorde han lätt via 12,5/1000 efter att ha körts fram till dödens. Goops springare har inte visat någon direkt startsnabbhet vilket borde innebära att han kommer att få ett tyngre lopp än min spik och jag tror inte han är tillräckligt bra för att plocka ner Romeus utvändigt. Som jag är inne på kanske det kan bli ett lite lugnare upplägg och kanske försöker Björn till och med krypa ner bakom Romeus direkt? Klar andrahäst i loppet men jag har svårt att se honom slå min spik den här gången.

Analys V64-3:

Ranking: A. 6-5-7. B: 4-11-9-2. C: 12-3-10-8-1.

Spetsanalysen: Flirting Girl är snabbast ut men borde vilja släppa igen över full distans. Kajsa Frick låter sugen på att försöka ladda för spets med Evasion Boko men jag tror inte att hon kan hålla ut Centerline och Catwalk In. Liten fördel för den sistnämnda och den som är först fram av den trion bör få överta.

Loppanalysen: Ytterligare ett Breeders-försök och här känns det ganska öppet på förhand. Favorit blir 7 Olympia Tilly och det är inte så konstigt. Hon gör ständigt fina insatser och går dessutom från alla positioner. Lindy Lane-dottern har gjort tre starter i år och senast spurtade hon vasst i Drottning Silvias Pokal. Nu är det dock spår långt ut bakom vingen och eftersom hon inte är särskilt startsnabb är risken stor att hon kommer bli över från start. Skulle hon hitta ner och få spara speeden kommer hon bli mycket svår att stå emot men som klar favorit är det inget jag vill gå på. Givet streck men här tar jag med fem stycken matematiskt.

Tipset till 6 Catwalk In som är min knappa spetsfavorit. Hon har gjort tre starter hos stall Goop och vann direkt i debuten efter tidig ledning. Gången efter var hon spelade till 2 gånger mot bland andra Olympia Tilly. Då kunde hon inte försvara sitt innerspår utan fastnade med krafter kvar. Gången efter var hon jämnspelad med favoriten men då var hon tidigt slagen trots ledning och att något inte stod rätt till är ingen högoddsare. Stoet öppnar bra och även om det inte skulle bli spets borde hon få en fin resa och hon känns prisvärd som lite bortglömd den här gången.

Jag lyfter även upp 5 Centerline i A-gruppen som såg fin ut som fastlåst senast i ett V75-lopp på Boden. Även hon har fått några lopp i kroppen och formen borde bli bättre och bättre. Berghs sto öppnar bra och det finns en chans att hon kan hålla ut Catwalk In och köra sig till spets och så finns det ju även en liten chans att Goop släpper efter hästens senaste insats. Oavsett borde Centerline få ett bra lopp och hon ska räknas.

4 Evasion Boko börjar närma sig toppformen. Det här är ett rejält sto som alltid går hela vägen in i mål. Laddas för spets men jag tror hon får svårt att komma dit men med en ryggresa fram till upploppet kan hon bli svår att stå emot.

Sista strecket till 11 Excellent Boko som är mycket svårbedömd. Hon gjorde comeback senast efter ett sex månader långt uppehåll och anmäldes då direkt till Fyraåringseliten för ston under Elitloppshelgen där monstret Billie De Montfort vann. Då galopperade hon tyvärr bort sig kort innan start men Nurmos måste ha varit nöjd med henne i jobben efter den anmälningen… Enklare emot nu och jag vill inte spricka på henne om det är iordningställt.

Har man råd kan man plocka med två hästar till och 2 Flirting Girl är snabbast den första biten. Med lucka till slut kan hon kanske speeda ner samtliga men hon har inte visat något extra på slutet.

Oaksvinnaren 9 Face’Em har bara varit dålig i årets båda starter. Nu är det dock positiva träningsrapporter och med en bra startrygg kan hon säkert hamna bra på det. Hon ser ut att bli andrahandsfavorit men jag tycker hon måste visa något i år innan jag betalar för henne.

Analys V64-4:

Ranking: A: 11. B: 4-14-5-9-13-6. C: 15-2-10-12-1-8.

Spetsanalysen: Bara tre hästar kvar på startvolten. Jag tror att Mellby Club kör sig till spets efter en bit.

Loppanalysen: Ett stayerlopp bryter av och här är ekipagen utspridda på fem volter. Favorit bli 14 Time Machine som äntligen var tillbaka som en vinnare senast efter mycket strul. Insatsen då var riktigt bra och han avslutade sista varvet strax över 1.12. En liknande prestation räcker långt här men det låter som att det kan bli skor runt om nu. Det är i så fall ett litet minus och då det trots allt har strulat mycket för hästen på sistone känns han inte så kul att gå på.

Jag har istället en annan idé som ser ut att bli bortglömd och det är 11 Prince Orlando. Senast fastnade han med mycket sparat och såg väldigt fin ut. Gången före avslutade han drygt 11,5 sista 700 med bra fart över mål utan att kunna plocka ner Elmer Gold. Dessförinnan orkade han inte hela vägen efter att ha fått gått ute i spåren utan rygg. Däremot spurtade han riktigt vasst för fyra starter sedan efter att ha vridits på som sista häst 350 kvar. Hästen trivs på distansen och här har han ett intressant utgångsläge med springspår på dubbla tillägg. Han borde således kunna hamna bra på det direkt och med ryggar fram till 400-500 meter kvar tror jag ingen kommer att kunna stå emot honom. Mycket prisvärd och given utgång och spik på en kupong.

Bakom streckar jag hela B-gruppen och jag lyfter upp 4 Mellby Club som har fått två lopp i kroppen. Han avgjorde från dödens i comebacken via 15,5/1000 men senast hann han inte riktigt med trots 14,5 sista 1000. Det skulle vara intressant om Jansson skulle hitta till spets med den här starka hästen och då kommer det nog att hålla länge.

5 Birmingham, 6 On Track Piraya, 9 Diamond Of Ace och 13 Kricken C.D. streckas också men jag står över 15 Saston som jag inte tycker har visat något i sina starter i år och jag blir mycket förvånad om han kliver runt samtliga.

Analys V64-5:

Ranking: A: 4. B: 6-8-3-1-12-7. C: 9-2-10-5. D: 11.

Spetsanalysen: Al Dente brukar sällan missa spets från framspår och han lär ta ledningen initialt. Nu låter det som att man ska köra Al Dente bakifrån och då känns det öppet om vem som är först fram även om Tarzan säkerligen helst vill se någon av sina släppas till spets.

Loppanalysen: Slutligen dags för de fyraåriga hingstarna och 6 Al Dente blir klar favorit. Han var riktigt läcker senast med bike, helstängt och första barfota då han kutade runt på 10,6/1609! Det var skönt att se den prestationen efter att han trots allt varit lite tveksam i ett par starter innan. Nu är det inte säkert att det blir barfota och frågan är om man vågar sätta på ett helstängt huvudlag över full distans? Ny kusk den här gången ser jag inte heller som något positivt även om hästen inte är svårkörd. Det låter även som att han ska köras bakifrån (vilket känns konstigt då han trots allt har 11 vinster av 13 från ledningen) och då måste det givetvis lösa sig. Det är alltså en hel del frågetecken och jag plockar bara med honom på garderingslapparna även om han har vettig chans om det klaffar.

Det känns givet att tippa 4 Origo Tilly som jag tycker gjorde ett topplopp senast. Från 3-par utvändigt attackerade han 750 meter från mål och jag hade underkant 10 sista 700 utan rygg i 3-spår. Han gick starkt hela vägen in i mål och att han inte kunde slå tätparet, med Spartan Kronos som vinnare, är inget att säga om. Gången före fick han det visserligen serverat men han avgjorde enkelt och behöver verkligen inte be om ursäkt för den insatsen. Det var längesedan han hade ett framspår bakom bilen men han borde hitta ner i en vettig position. Går det sedan sakta tror jag inte att Torbjörn Jansson räds att kliva fram utvändigt och skulle han öppna förbättrat kanske han till och med kan köras till spets? Jag tror att Origo Tilly har bra chans felfri oavsett resa och han känns mycket spelvärd till runt 10 %. Given utgång samt DD-spik!

På garderingslapparna plockar jag även med 8 Cash Gamble trots att det är risk att han får en för tung resa från sitt dåliga utgångsläge. Senast var han fin efter att ha körts till spets och jag hade drygt 11 sista varvet. Han gick även starkt både i försök och final av Kungapokalen och skulle Lennartsson lyckas hitta ner i vettigt slagläge samtidigt som de kör lite för fort framme i täten kan han mycket väl vara starkast till slut.

3 Gross Weight var den som drog fram Origo Tilly vid dennes senaste seger och Tarzans häst var ruskigt bra då. Senast hamnade han i dödens men var chanslös att utmana Jonathan Palema den gången. Takter upp i sulkyn är givetvis intressant men jag vill se att hästen börjar vinna lopp innan jag betalar för honom och jag står över.

Analys V64-6:

Ranking: A: 10. B: 1-9-3-6. C: 4-7-2-5.                                           

Spetsanalysen: Shaq Is Back är vass bakom bilen och missar knappast ledningen från sitt innerspår.

Loppanalysen: Midsommarloppet avslutar och här kommer min andra spik för dagen i form av Elitloppsdeltagaren 10 On Track Piraten. Han var otroligt bra senast i Norrbottens Stora Pris efter att ha blivit över och fått backa ner sist utvändigt. Med 14,6 första varvet skulle han normalt sett vara helt chanslös men efter en strålande avslutning var han inte mer än ett huvud ifrån segern. Jag hade 09 sista varvet i 3-spår med 4-spår in på upploppet och insatsen var femstjärnig. I starten innan var han nära att kvala in till Elitloppsfinalen och gången före spurtade han bra i Åby Stora Pris efter att det strulat i sista sväng. Motståndet är mycket enklare den här gången och Hans R Strömberg vill nog väldigt gärna vinna inför hemmapubliken. Toppchans oavsett position men chansen finns att Daniel Redén kan tänka sig att släppa med värste motståndaren om Johnny Takter kör fram i ett tidigt skede. Given spik!

Värst emot är som sagt 1 Shaq Is Back. Han var inte särskilt bra senast i Jämtlands Stora Pris men förutsättningarna den gången var inte optimala med smetbana och full distans. Han fick dessutom dra tåget så den starten kan vi nog glömma. Gången före var han desto bättre då han var överlägsen i ett enklare gäng och jag hade underkant 11,5/1000 och intrycket var fint. Full distans även den här gången vilket känns som ett klart minus och jag har svårt att se honom stå emot favoriten om Redén nu väljer att köra hela vägen i spets.

Vill man gardera vidare tycker jag inte att man får glömma 9 Going For Gold Zaz som visserligen har varit en besvikelse i Berghs regi. Nu är det läge att rygga Shaq Is Back och med lucka till slut kan han skrälla om min spik har en sämre dag.

Värd att nämna är också Anders Svanstedts spännande jänkare 3 Hillustrious. Hästen siktas mot Sprintermästaren och det blir skor och öppet huvudlag den här gången och distansen känns även som ett frågetecken.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Varenne - nu blir han filmstjärna
Nästa nyhet
Varenne – nu blir han filmstjärna

Varenne – nu blir han filmstjärna

Han är av många ansedd som världens bästa travhäst genom tiderna. Nu planeras en påkostad långfilm om den italienska legendaren Varenne.

2002 lade Varenne tävlingsskorna på hyllan. Det gjorde han som världens vinstrikaste travhäst med motsvarande 52 miljoner kronor på segerkontot.

Jori Turja ska intervjuas av filmens producenter. Foto: ALN

Därefter har den i dag 20-åriga travlegendaren ägnat sig med framgång åt avelskarriären – men nu uppmärksammas Varenne i ett nytt forum. Superstjärnan ska nämligen bli huvudtemat i en ny påkostad långfilm som planeras.

– Jag har pratat med producenten en gång som fått bra respons i filmvärlden, till exempel på filmfestivalen i Cannes när idén presenterades, säger Varennes tränare Jori Turja till SportExpressen.

Det är italienska filmmakare som ligger bakom projektet. Men det rör sig inte om någon dokumentär utan en action- och spänningsfylld spelfilm i samma stil som den som gjorts om bland andra det amerikanska galoppundret Seabiscuit.

Enligt SportExpressen ska inspelningarna inledas under hösten och filmen väntas ha premiär under 2016 och visas på biografer i såväl Italien, Frankrike som Sverige. Huruvida Varenne själv ska medverka i filmen är ännu inte avgjort.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Månprinsen AM höll - Ed You föll

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson