Just nu:
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
15.09 Fullt ös på Tylösand
14.53 Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!
14.48 Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika
11.25 Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare
08.38 Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Så gick Elitauktionen

Elitauktionen fick i år husera på nätet och avslutades under måndagskvällen. Auktionens dyraste prislapp satt på Maharajah-hingsten Every Day Elegant som ropades in för strax över en halv miljon kronor.

Någon vanlig Elitauktion var det inte frågan om i år på grund av corona-pandemin, i stället fick budgivningen hållas på digital väg. Årets version av Elitauktionen avhölls under helgen och avslutades under måndagskvällen.

Maharajah-son var dyrast

Det högsta budet på auktionen hamnade på Every Day Elegant som kostade 510 000 kronor. En hingst efter Maharjah och undan Tunika. Det här är första avkomman från Tunika (e. Zola Boko) som under sin karriär tillhörde sin årgångstopp, bland annat slutade trea i Derbystoet och tjänade drygt tre miljoner kronor.

Precis över en halv miljon kronor, 503 000 kronor närmare exakt, bjöds också för Eager Beaver, ett sto efter Readly Express och med Raring to Go (e. From Above) som moder. Raring to Go är undan Volita du Ling som vann Stochampionatet och tidigare lämnat miljonärerna Vanessa du Ling och Paying Guest.

Totalt såldes 46 av de 100 ettåringar som från början fanns med i katalogen. Snittpriset landade på 180 370 kronor.

De högsta priserna vi Elitauktionen:

Every Day Elegant, hingst e. Maharajah – Tunika
Pris: 510 000 kr

Eager Beaver, sto e. Readly Express – Raring to Go
Pris: 503 000 kr

Max di Quattro, hingst e. Father Patrick – Lucy di Quattro
Pris: 402 000 kr

Huit, hingst e. Pascia’ Lest – Classic Toy
Pris: 395 000 kr

Proximity, sto e. Propulsion – Volontary Simplicity
Pris: 306 000 kr

Här kan du se alla resultat från Elitauktionen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:04, 04 juli

Generaal-skräll

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:33, 04 juli

Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:30, 04 juli

Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:47, 04 juli

Fullträff i Arvika för Baron Gift

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:30, 04 juli

Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:38, 03 juli

Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 22:51, 02 juli

Kung Don Fanucci

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Heart of Steel utan chans mot vass Tsunami

Heart of Steel utan chans mot vass Tsunami

Copenhagen Cup-vinnaren Heart of Steel fick inte plats i Elitloppet utan provade en ny start i Danmark. Men i Jubileumspokalen på Skive stod Tsunami Diamant i en klass för sig.

Musketördagen är normalt en av Danmarks största travdagar, i år fick tävlingarna avgörs inför tomma läktare, men Skive-banan bjöd ändå på riktigt trevlig sport under måndagen. En av de mer eminenta gästerna var Peter Untersteiners Copenhagen Cup-vinnare som många hade velat se i Elitloppet. Han hade dock ingen chans mot en strålande Tsunami Diamant i Jubileumspokalen.

Robin Bakker skötte som vanligt tömmarna bakom Tsunami Diamant som tränas av Paul Hagoort. Sexåringen kördes offensivt fram mot ledningen efter ett drygt halvvarv och fick Heart of Steel på sin utsida med varvet kvar. Fast medan Heart of Steel tappade travet en kort bit i sista sväng – passade ledaren på att sticka. Tsunami Diamant vann överlägset till slut på 1.12,2a/2060 meter. Bakom var Slide So Easy tvåa, medan Heart of Steel fick nöja sig med fjärdepriset.

Stoletheshow vägrade ge sig

Lord Valentines Minneslopp, som förresten vanns av Tsunami Diamant i fjol, såg den här gången Marcus Lindgrens Stoletheshow som segrare. Jeppe Juel körde femåringen som frontade loppet från början till slut och höll undan för Peter Untersteiners Lewis Ale som utmanade ettrigt från dödens, hela vägen till mål. Stoletheshow tog segern på 1.12,3a/2060.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby Stora Pris ett mål för Moni Viking
Nästa nyhet
Åby Stora Pris ett mål för Moni Viking

Åby Stora Pris ett mål för Moni Viking

Moni Viking stod för en enorm insats när han vann Harper Hanovers lopp på nytt världsrekord. Den norske stayerstjärnan stannar i Sverige i sommar – och siktas mot Åby Stora Pris.

Norskfödde och norskägde Moni Viking radade upp segrar i Frankrike i vintras. Nu gör hästen stor succé i de svenska stayerloppen. Sjuåringen som nu finns i träning hos Björn Goop inledde med seger i Paralympiastayern på Åby och följde i helgen upp med klassiska Harper Hanovers lopp – där han klockades till det nya världsrekordet 1.11,9/3180 meter.

Åby Stora Pris ett stort mål

Vi lär få se mer av Moni Viking på våra breddgrader i sommar. Det är Pierre Vercruysse, som tränade hästen i Frankrike under vintersäsongen, som för Equidia berättar om framtidsplanerna. Det stora målet i sommar är Åby Stora Pris som körs den 8 augusti. Därefter är planen att Moni Viking ska återvända till Frankrike och Vercruysse för att ta sikte mot vintermeetinget.

Läs även: Vikingens världsrekord!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mantorp: Nederländsk touch på kvällen
Nästa nyhet
Mantorp: Nederländsk touch på kvällen

Mantorp: Nederländsk touch på kvällen

Nederländske tränaren Jeroen Engwerda har filial på Jägersro och stallets hästar syns allt mer i de svenska vinnarcirklarna. Två segrar hämtades på Mantorp under måndagen – Alex H.P. övertygade mycket.

Rick Ebbinge, världsmästarkusken, hade uppdraget i sulkyn bakom Alex H.P. som med ens kom fram i dödens, pressade en bit för att överta men fick svar. Fyraåringen fick därmed göra hela loppet utan rygg men verkade inte tappa modet för det. Tvärt om – ur sista sväng hade den italienskfödde Ideale Luis-sonen skaffat sig greppet och gick mycket enkelt undan för seger på 1.13,8a/2140.

Lite mer tur involverat var det när Jazzy Mad Money tog hem stallets andra Mantorps-seger. Jazzy gick på kilometern från mål, svarade för en rejäl sista långsidan men såg ut att få nöja sig med att bli tvåa – då ledande Charm oturligt tappade aktionen kort före mål. Segern blev hästens femte i elfte starten.

André visste vem som var bäst

André Eklundh visade upp en väldigt fin Doyouknow. Det femåriga stoet tog årets andra seger på lika många starter och gjorde det på mycket rejält sätt. Doyouknow ställde på direkt via tredjespår för att pressa sig till spets efter 600 meter. Efter den manövern var stoet i sin egen klass – och vann helt ohotad.

Timo Nurmos-tränade Jacques Noir tog sin första seger efter närmare två års segertorka. Rikard N Skoglund körde valacken som svarade för en rykande avslutning. Jaques Noir tassade med i ryggar redan 900 kvar men sändes till egen attack i vida spår vid utgången av sista svängen. Sjuåringen gick klart snabbast sista biten och vann säkert på 1.14,3a/2140.

Vassa vinnare med Eriksson

Kim Eriksson tog också en dubbel under kvällen och Anna Olssons Das Auto svarade för en verkligt vass insats. Valacken tog karriärens första seger genom att hålla ledningen från innerspåret och sedan anföra i ett högt tempo hela vägen till mål. Motståndet kom aldrig nära när Das Auto passerade linjen på 1.14,3a över 2140.

Hannu Korpi-tränade Selanne stod för en lika stark som överraskande insats. Femåringen nöp för Kim Eriksson karriärens första seger i den 35:e starten. Selanne kom tidigt fram i dödens och höll trots en 1.10-öppning första 500 strålande. Vinnaren övertog ledningen genom sista kurvan och höll ifrån sig Mellby Devil i slutstriden för att vinna på 1.13,0a/1640.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vivid Wise återvänder till Italien
Nästa nyhet
Vivid Wise återvänder till Italien

Vivid Wise återvänder till Italien

Vivid Wise As var en av favoriterna i Elitloppet – men det blev galopp i försöket. Nu lämnar den italienske stjärnan Björn Goops regi för att återvända till Italien.

Det blev två starter i regi Björn Goop. Vivid Wise As kom till den svenske tränaren i början av maj sedan ägarna då valde att flytta hästen från den tidigare tränaren Alessandro Gocciadoro. Det som en följd av den uppmärksammade händelsen där en lärling anställd hos Gocciadoro använde enhandare i en värmning på Örebrotravet.

Ny galopp i Elitloppet

Vivid Wise As debuterade hos Goop med en galopp i slutstriden av Meadow Roads lopp. När han på söndagen gick ut som en av favoriterna i Elitloppet – slutade äventyret med en ny galopp, kort efter start. Nu ska den italienske stjärnan återvända till hemlandet.

Det är för den italienska sajten Corriere dello Sport som hästens ägare Antonio Somma berättar att Vivid Wise As, sedan hästen först godkänts för avel i Sverige, kommer återvända till Alessandro Gocciadoros stall.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gimpanzee glänste - travade 1.10 i kvallopp

Travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson